Teko ir man susidurti su tuo,nes kitaip nebuvo jokios galimybės maitinti be antspenių.
1.Siaubingai nugraužti buvo
2.Vienos krūties spenelis ,kai krūtis prisipildydavo tiesiog nesimatė,tiek susilygindavo.Vaikas net nejausdavo,to spenelio.
Tai gerai,kad sesučių pagalba išsprendėm tą problemą greitai ir patogiai.
O kai nugijo visos žaizdos,tai mano panelė buvo tiek pripratusi prie antspenio,kad be jo nežindo ir tiek.
Papasakosiu kaip man buvo. Mano spieneliai yra labai blogi, bet ligonineje kai pagimdziau sesutes bande, kaip jos sake "istraukti juos". Dukryte maitinau kai tik ji norejo,bet per diena ant tiek ji man suvarinejo spienelius, kad vakare amitinau su asarom. Kiekvienas maitinimas buvo seselemis stebimas, ar gerai paduodu kruti ir ar gerai vaikas valgo. Bet kiekvienas valgymas buvo kancia ir man ir vaikui. Per kiekviena maitinima ji nervavosi, isiziodavo, su spieneliu burnytej ir vergdavo, bet seseles neleisdavo uzdieti anspienio, kadangi mes stengiames "istraukti" spienelius. Taip kankino mus iki tol kol nepradejo begti kraujas, tada nutraukinejau rankomis, o spienelius gydziau saltlankiu aliejumi (labai gerai padeda). Kai viskas uzgijo, maitinau per antspienius. Buvo sudetinga iskarto, nes labai sunku buvo islaikyti antspieni, taip kaip reikia-jis visa laika difarmavosi ir isbegdavo pienas, bet praejus keletai dienu pripratau (taisiklingiau pasakyti-ismokau) ir viskas buvo gerai. Bet neilgai. Po dveju savaiciu, nuo vaiko gimdymo, dingo pienas. Ir pusantro menesio maitinau misinukais, bet nepatikesit ivyko stebuklas-vakar pastebejau , kad vel bega pienas, tai dabar labai intensiviai geriu arbata su pienu ir nutraukinejau savo piene, kiek tik tai turi ir duodu savo mazyliai. Ji labai mielai ji geria. Tikiuosiu, kad galesiu ja maitinti tik savo pieneliu, nes misinukas isleidziam nemazai pinigeliu.
Tikiuosi nors siek tiek padejau
sekmes
Tikiuosi nors siek tiek padejau
sekmes
QUOTE(mukas @ 2007 02 13, 20:22)
Mano maziui 3 savaites, ir mes vis dar valgom su antspeniais. Valgom ilgai 20- 30 min. bet kitos iseities tiesiog neturiu, nes siaubingai nugrauze spenelius. JAu sugijo, bet vis dar bijau juos nusiimti, nes dar ir dabar jauciu skausma zindant...
Jei jau speneliai sugijo, tai siulau ju jau nenaudoti, nes kuo ilgiau naudosi, tuo labiau vaikas prie ju pripras ir veliau gali neimti kruties be antspeniu. o jeigu zindant skauda, vadinasi bloga zindymo padetis. reikia kruti duoti is naujo, kad vaikiuko burnyte apziotu ne tik speneli, bet ir laukeli aplink ji.
beje, man teko maitinti su antspeniais (Avent), nes kaip ir daugelis turejau nugrauztus spenelius. kai tik jie sugijo (po svaites) emiau maitinti be antspeniu. viskas buvo tvarkoj. vaika ismaitinau iki 1m.2men.
kazi ar kas uzsuka sia temele paskaityti ?
na as turiu ir bedu, maitinu tik su antspeniais, kruties neima, nes pradzioj nugrauze,paskui kokia savaite nusitraukinejau, kol sugijo, o po to papo nei burna. spjauna ir man dar pasirode kad ziaukcioja. na bet esme ta, kad man speneliu aveoleje atsirado, manau nuo antspeniu, tokios demes raudonos. ir jas skauda kai zinda. dar jos dideja ir pleiskanoja, kartais paniezti. panasu i egzema tikiuosi tai isnyks... tepu bapantenu, bet nieko. gal kam tai buvo, patarkit ka daryt?
na as turiu ir bedu, maitinu tik su antspeniais, kruties neima, nes pradzioj nugrauze,paskui kokia savaite nusitraukinejau, kol sugijo, o po to papo nei burna. spjauna ir man dar pasirode kad ziaukcioja. na bet esme ta, kad man speneliu aveoleje atsirado, manau nuo antspeniu, tokios demes raudonos. ir jas skauda kai zinda. dar jos dideja ir pleiskanoja, kartais paniezti. panasu i egzema tikiuosi tai isnyks... tepu bapantenu, bet nieko. gal kam tai buvo, patarkit ka daryt?
QUOTE(jurate4 @ 2007 05 25, 16:33)
kazi ar kas uzsuka sia temele paskaityti ?
o gal tau pienligė ant spenelių? ir leliukui burnytėje pienligė gal, todėl ir nežinda krūties. maniškiui kai buvo pienligė, irgi praktiškai nevalgė
burnyte svari, sia savaite tikrino. bet sakai ta liga gali buti ant speneliu? tada gerai kad su anspeniais maitinu... kitaip uzsikrestu... reiks daugiau apie sia liga pasiskaityt.
QUOTE(jurate4 @ 2007 05 26, 00:04)
burnyte svari, sia savaite tikrino. bet sakai ta liga gali buti ant speneliu? tada gerai kad su anspeniais maitinu... kitaip uzsikrestu... reiks daugiau apie sia liga pasiskaityt.
matai pienligė gali būti ne tik baltų apnašų pavidalu, bet ir kaip raudonos dėmės. burnytėj gali būti tokios rausvos dėmės, tarsi būtų nutrinta gleivinė.apžiūrėk pati gal gydytoja nepastebėjo.
šiaip dėl spenelių tai aš tavo vietoj pas dermatologą nulėkčiau.
ai dar prisiminiau kaip vienai pažįstamai buvo su speneliais - jai buvo alergija nuo įklotų į liemenėlę, tai irgi raudo, šerpetojo, trūkinėjo speneliai. o tu ar nešioji kokius nors vienkartinius įklotus į liemenėlę? taip pat gali būt alergija nuo silikoninių antspenių.
sveikutės- jei ne antspeniai tikriausiai aš jau nebemaitrinčiau. manoji mažiukė buvo taip nugraužusi spenelius, kad kai maitindavau pildavo prakaitas ir ašaros pačios riedėdavo, kam yra vaikiukai nugraužę tas žino koks tai "malonumas" o viskas buvo todėl kad mano mažoji gimė labai mažiukė ir niekaip negalėjo apžioti krūties, gerai, kad pieno turėjau "kibirais" kitaip nežinau ką mudvi būtumėm dariusios, jau buvo ir iki guzų priėję krūtinėje- ištraukiau su pientraukiu. ir tik po to duodavau pagraužti. o mažoji paprasčiausiai fiziškei negalėdavo mano spenelių apžioti. Nupirko vyras didžiausius Avent firmos antspenius, kaip pamenu pirmus kartus net skirtumo nepajutau- kaip skaudėjo taip skaudėjo, bet nepasidaviau ir... po savaitėlės pajutau kad speneliai gyja ir nebėra taip skauda. Mažoji nenoriai juos imdavo, bet neturėjo kitos išeities ir priprato. Bet vos užgijus vėl padaviau krūtį- vėl tas pats- nugraužti, užgydžiusi pradėjau su savimi sukčiauti ir duodavau dieną su antspeniais naktį be.
Suėjus mėnesiukui pabandžiau duoti be jų ir.... stabuklas pasirodo princesytė jau apžioja taisyklingai spenelius taigi jai dabar 2mėn ir 20 dienelių ir laimingai valgome be skausmų- liko tik malonus valgymas
Tiesa deja man tenka laiks nuo laiko palikti vaikiuką pusei dienos su tėte ar teta tada tenka pasidarbuoti pientraukiu- gerai, kad mažoji valgo ir iš buteliuko.
Suėjus mėnesiukui pabandžiau duoti be jų ir.... stabuklas pasirodo princesytė jau apžioja taisyklingai spenelius taigi jai dabar 2mėn ir 20 dienelių ir laimingai valgome be skausmų- liko tik malonus valgymas
Tiesa deja man tenka laiks nuo laiko palikti vaikiuką pusei dienos su tėte ar teta tada tenka pasidarbuoti pientraukiu- gerai, kad mažoji valgo ir iš buteliuko.
na matai kaip gerai kad ima be antspeniu
mano kaip tikram vyrui reik silikoniniu papu
as taip ir galvoju kad cia bus kokia alergija, nes siaip mano oda jautri, nuo visko beria. o del tos pinliges tai vakar pasiskaiciau, tai baisu pasidare. bet maniskis valgo.lyg normaliai tiu tiu tiu
mano kaip tikram vyrui reik silikoniniu papu
as taip ir galvoju kad cia bus kokia alergija, nes siaip mano oda jautri, nuo visko beria. o del tos pinliges tai vakar pasiskaiciau, tai baisu pasidare. bet maniskis valgo.lyg normaliai tiu tiu tiu
o aš juos irgi turėjau nusipirkus, kai maitinau pirmą vaiką ir jis su jais nevalgė teko kentėt toliau
QUOTE(ramzis69 @ 2006 11 04, 15:01)
Na nežinau,man net gimdymo namuose negalėjo normaliai krūties vaikui paduot,papraščiausiai jis pats mažai išsižiodavo tai teko maitinti su anspeniais,bet prie jų priprato ir nebeėmė krūties be antspenio
mums irgi tas pats, tai taip ir valgom su antspeniais, jau 4 mėn, bet kažkaip įpratau ir didelio vargo nėra.
mums irgi panašiai-iš pradžių pakraužė krūtis taip, kad ilgokai gijo, vistiek reikėjo maitinti, tada žinoma gelbėjo antspeniai,-tada prie jų priprato ir krūties niekaip nebeima, bet gerai , kad yra tie anspeniai, vistiek galima maitinti ir visai gerai, avent-o yra didesni ir small tie anspeniai.
kas nors, kam pienas ,,liejasi laisvai,, pasakys, kad vaikas turi gumytę graužti, bet nevisoms pienas ,,liejasi laisvai,, katrais tenka rinktis mažesnę blogybę-t.y maitinti su antspeniu negu iš vis nemaitinti.
kas nors, kam pienas ,,liejasi laisvai,, pasakys, kad vaikas turi gumytę graužti, bet nevisoms pienas ,,liejasi laisvai,, katrais tenka rinktis mažesnę blogybę-t.y maitinti su antspeniu negu iš vis nemaitinti.