Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-4

QUOTE(Dzanetukas @ 2010 01 28, 10:44)
Na ka...ismucinau vakar Stiklo Napoleona doh.gif
Pasirodo ne man vienai juoda diena vakar buvo rolleyes.gif  Bet rezultatas, gavosi man jis - tik vat su ta tesla taip prisikankinau - teko dadedant grietines minkyti apie 0.5 val, jei nedaugiau - jauciausi kaip is sporto sales isejusi lotuliukas.gif .....kazkaip sunkiai jin man paskui kociojosi - gal dar per kieta tesla buvo, taip ir nesupratau - bet po ilgo triuso gavosi man 8 lakstai - 1 nuejo trupinukams, nes rankuose tiesiog suluzo doh.gif
Paskui su tuo plykomu kremu bedu apturejau - miltai (nors ir pasoviai maisant) atsiskyre nuo sviesto, t.y. plykiti miltai plaukiojo istirpintam sviete, ir taip nutiko po to kai ipyliau pienuko doh.gif . Bet po geru 15 minuciu plakimo sio "kremo" susiprotejau dar pieno ipilti, tai rezulatas buvo puikus - siandien is ryto jau prapjovem, bet tik kad dar ne iki galo pramirko jis....Bet tikrai labai skanus - o jau sotus blush2.gif



Smagu,kad gavosi ir dar smagiau,kad patiko mirksiukas.gif skaniai suvartot thumbup.gif

O kas šį kartą sunkiau gavosi, tai kitą kartą manau tikrai gausis, žinoma jei bus kitas kartas rolleyes.gif
Atsakyti
didelis dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(biriusa @ 2010 01 28, 11:35)
O is kremo is vienos normos darei? 20 g, cia visam tortui ar vienai normai? As dariau biskvitus kaip ir siule is 3 kiausiniu o krema tik is 1 normos tai ir gavosi mazdaug per puse kiek jos nuotraukoje


dariau viską po tiek kiek parašyta recepte bigsmile.gif biskvitą kepiau 21 cm formoje, gavosi kaip tik perpjauti į dvi plonas dalis. kremo irgi gavosi kaip tik nei daug nei mažai.
Iš šių normų gaunas gana nedidelis tortukas, baliui gal ire nelabai, bet keliom ponioms prie kavos kaip tik tongue.gif (mano atveju buvo ponams lotuliukas.gif )
Atsakyti
Pasirodau su savo snikersu ax.gif kepiau pries pora savaiciu. Cia tas kur as vietoj rududu idejau nevirta kondensuota piena doh.gif per savo nemokejima skaityti lotuliukas.gif Gavosi visvien labai skanus, tikrai dar kepsiu ji bet aisku bandysiu kita karta deti jau kaip ir priklauso virta kondensuota tongue.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(neli @ 2010 01 27, 21:20)
Gal galima būtų vyniotinio receptuką, ar čia, ar į až. dėkui.

parasysiu cia
Vyniotinis su fruktoze
4 kiausiniai,
2 v.s. silto vandens,
48g fruktozes,
citrinu tarkuotos zieveles,
120g miltu,
1a.s. kepimo milteliu,.

Idaras:
200g grietineles,
100g jogurto,
300g bet kokiu uogu(avieciu,braskiu...)
1 pakelis zelatinos.

Kiausiniu trynius atskirti nuo baltymu.
Trynius isplakti su vandeniu,fruktoze ir citrinos zievele.
Atskirai ispkalti baltymus ir imaisyti.
Miltus sumaisyti su kepimo milteliais ir atsargiai imaisyti i tesla.
Tesla supilti i didele skarda isklota kepimo popieriumi.Kepti 180C apie 10-12min,kol pagels.
Iskepta isversti ant kito kepimo popieriaus laksto ir karsta susukti i vyniotini.Palaukti kol atves,tada pertepti pertepimu.
(as visada susukta vynuotini apdengiu dregnu virtuviniu ranksluostuku).
Kremui:
Zelatina uzmerkti su trupuciu vandens,palaukti kol isbrinks,tada istirpinti.
Grietinele isplakti,deti jogurta(tik nezinau koki,ar naturalu ar koki vaisini,bet itariu vaisiniai buna su cukrumi??).Uogas sutrinti blenderiu,galima kelias palikti sveikas(bet jei saldytos tai nelabai grazios jos ten buna).Imaisyti i grietineles mase,supilti pravesusia zelatina,Truputi palukti kol kremas apstings,tada aptepti vyniotini,susukti ir palikti,kad sustingtu.
Is tokio vyniotinio galima padaryti berzo saka(lyg Srove kazkada dare??),bus labai grazus tortukas,pasodinti kelis grybus salia...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daividija: 28 sausio 2010 - 12:54
Merginos iškilo klausimas dėl rafaelo kokį aliejų g.gif ir gal jį galima pakeisti margarinu g.gif
Atsakyti
labas, galiu, nors Asseni jau ir atsakė: kam nepatinka aguonos, tiems darau su karameliniu ganašu, visa kita pagal receptą... smile.gif
Atsakyti
aliejų tai aš pilu kokį turiu rafaelo biskvitui. o dėl keitimo margarinu aš nžn
Atsakyti
QUOTE(zuliaska @ 2010 01 28, 15:20)
aliejų tai aš pilu kokį turiu rafaelo biskvitui. o dėl keitimo margarinu aš nžn

Ačiukas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2010 01 14, 17:26)
As dariau jau ne karta,darau ir kaip torta.biskvito sulaistyti tikrai nereikia,labai puikus biskvitas gaunasi,nuo kremo sumirksta.Skanus ir sviezias ir pora dienu pabuves,skonis beveik nesikeicia,jam nereikia,kad susitovetu,jis toks lengvas ir purus.
Cia to torto pjuvis(nuotrauka nelabai kokybiska)
user posted image
kadangi biskvito teslos gaunasi nemazai,as iskepiau viena didelej skardoj ir viena kvadratini biskvita mazesnej skardelej.dideli perpjoviau i per puse,aplyginau,kad gautusi trys kvadratiniai biskvitai.
kremo sutepiau du sluoksnius,nes virsu norejau dengti icingu,tam pasidariau sviestinio kremo su kondensuotu pienu,i kuri dar idejau to citrininio kurdo,gavosi labai skanus sviestinis kremas su rugstele.



tai prašau dabar patarimo, kaip daryti šitą tortą smile.gif recepto norėčiau smile.gif nes prisiminiau kad kažkas tokį darė, tai verčiau verčiau psl, kol radau smile.gif tikiuosi sulauksiu recepto wink.gif nes ten iš to rusiško psl aš nesuprantu smile.gif nes rusiškai nemoku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuliaska @ 2010 01 28, 13:53)
tai prašau dabar patarimo, kaip daryti šitą tortą smile.gif recepto norėčiau smile.gif nes prisiminiau kad kažkas tokį darė, tai verčiau verčiau psl, kol radau smile.gif tikiuosi sulauksiu recepto wink.gif nes ten iš to rusiško psl aš nesuprantu smile.gif nes rusiškai nemoku smile.gif

Receptukas cia
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2010 01 27, 19:15)
nea, 21 puslapy šitos temos yra jos įdėtas šokoladinis tortas su karamelės sluoksniu, pagal tą dariau  4u.gif tas kur su vyšniomis  4u.gif



Aciu, Olesta 4u.gif Sita tema labai atidziai seku, nes labai skani tongue.gif bet va sugebejau prazioplinti si sokoladini torta... Manau, kepsiu tavo varianta. Jei rasiu saldiklyje vysniu, tai gal imesiu i krema. Atrodo turetu tikti.
Atsakyti