nea, 21 puslapy šitos temos yra jos įdėtas šokoladinis tortas su karamelės sluoksniu, pagal tą dariau tas kur su vyšniomis
Žodžiu patyriau visišką fiasko su savo snikersu..
Kepiau jau ne pirmą kartą,prieš tai tokių bajerių nebuvo.Įsikepiau biskvitus,pasidariau kremą,grietinėlę išsiplakiau..
Bededant karamelinį kremą jis pradėjo bėgti..Pasižiūri sviesto riebumą-82 procentai..Taigi dabar išnešiau į balkoną,stingsta,bet parnešus atgal vėl viskas iš naujo...Na nepavyko šį kartą.
Kepiau jau ne pirmą kartą,prieš tai tokių bajerių nebuvo.Įsikepiau biskvitus,pasidariau kremą,grietinėlę išsiplakiau..
Bededant karamelinį kremą jis pradėjo bėgti..Pasižiūri sviesto riebumą-82 procentai..Taigi dabar išnešiau į balkoną,stingsta,bet parnešus atgal vėl viskas iš naujo...Na nepavyko šį kartą.
QUOTE(Eva.* @ 2010 01 27, 19:55)
Žodžiu patyriau visišką fiasko su savo snikersu..
Kepiau jau ne pirmą kartą,prieš tai tokių bajerių nebuvo.Įsikepiau biskvitus,pasidariau kremą,grietinėlę išsiplakiau..
Bededant karamelinį kremą jis pradėjo bėgti..Pasižiūri sviesto riebumą-82 procentai..Taigi dabar išnešiau į balkoną,stingsta,bet parnešus atgal vėl viskas iš naujo...Na nepavyko šį kartą.
Kepiau jau ne pirmą kartą,prieš tai tokių bajerių nebuvo.Įsikepiau biskvitus,pasidariau kremą,grietinėlę išsiplakiau..
Bededant karamelinį kremą jis pradėjo bėgti..Pasižiūri sviesto riebumą-82 procentai..Taigi dabar išnešiau į balkoną,stingsta,bet parnešus atgal vėl viskas iš naujo...Na nepavyko šį kartą.
Aš ir snikersą, ir rafaelo svajonės kremus dariau su 82 procentų riebumo sviestu ir nieko... Paskui kai dariau su 72 procentų,tai skirtumas buvo tik tas, kad 72 procentų greičiau išsiplakė
QUOTE(ŽaismingaStiklas @ 2010 01 27, 19:28)
Aš ir snikersą, ir rafaelo svajonės kremus dariau su 82 procentų riebumo sviestu ir nieko... Paskui kai dariau su 72 procentų,tai skirtumas buvo tik tas, kad 72 procentų greičiau išsiplakė
o plakat su mixeriu? aš pirmus tortus sukau sukau su mediniu šaukštu, net nusibodo, bet labai gerai su rududu išsimaišė. O paskutiniam - su mixeriu variau, daug lengviau , bet blogai pasiskirstė rududu... tai kaip ateity geriau daryt?
QUOTE(EcceHomo @ 2010 01 27, 19:35)
o plakat su mixeriu? aš pirmus tortus sukau sukau su mediniu šaukštu, net nusibodo, bet labai gerai su rududu išsimaišė. O paskutiniam - su mixeriu variau, daug lengviau , bet blogai pasiskirstė rududu... tai kaip ateity geriau daryt?
Aš visalaik plaku su mikseriu..Tikrai nesuprantu kame čia reikalas..
Viską tik su mikseriu darau
o as siandien patiriau fiasko su pauksciu pienu nesusitingo jis man...neprima karta darau torta su zelatinu. bent jau su mascarpone visad ejo 30-40 g zelatinos, cia 20g, gal del to, o gal kas ka netaip padariau
ne mano siandien diena matyt...arba rankos ne is ten auga
ne mano siandien diena matyt...arba rankos ne is ten auga
QUOTE(biriusa @ 2010 01 27, 14:52)
tai cia tinkleli galima, o del glajaus receptuko kaip? kad paciai pasigaminti ar tiesiog esama dar grietineles pora saukstu ideti?
mano patirtis: glajus is pienisko iseis, bet tinklelis nea ( bent jau man tjp buvo), luzo sokoladas, as asmeniskai tiklely darau tik is juodo arba balto
QUOTE(EcceHomo @ 2010 01 27, 17:35)
o plakat su mixeriu? aš pirmus tortus sukau sukau su mediniu šaukštu, net nusibodo, bet labai gerai su rududu išsimaišė. O paskutiniam - su mixeriu variau, daug lengviau , bet blogai pasiskirstė rududu... tai kaip ateity geriau daryt?
kaip suprasti blogai pasiskirste,ar tokias gumuliukais?
Tai gal sviestas ir rududu buvo nevienodos temperaturos?man kai taip atsitinka(o atsitinka daznai ),ikisu keliom sekundem i mikrobange,biski pasyla,tada mikseriu labai puikiai issiplaka
QUOTE(daividija @ 2010 01 27, 20:06)
kaip suprasti blogai pasiskirste,ar tokias gumuliukais?
Tai gal sviestas ir rududu buvo nevienodos temperaturos?man kai taip atsitinka(o atsitinka daznai ),ikisu keliom sekundem i mikrobange,biski pasyla,tada mikseriu labai puikiai issiplaka
Tai gal sviestas ir rududu buvo nevienodos temperaturos?man kai taip atsitinka(o atsitinka daznai ),ikisu keliom sekundem i mikrobange,biski pasyla,tada mikseriu labai puikiai issiplaka
buvo per naktį abu palikti, bet kai sviestą gerai su mixeriu "pavariau", tai rududu po to gumuliukais nuėjo... o gal sviestas gavosi minkštesnis?... nes jį laikau atlapotą, o rududu skardinėj... hmmm
QUOTE(daividija @ 2010 01 27, 22:06)
kaip suprasti blogai pasiskirste,ar tokias gumuliukais?
Tai gal sviestas ir rududu buvo nevienodos temperaturos?man kai taip atsitinka(o atsitinka daznai ),ikisu keliom sekundem i mikrobange,biski pasyla,tada mikseriu labai puikiai issiplaka
Tai gal sviestas ir rududu buvo nevienodos temperaturos?man kai taip atsitinka(o atsitinka daznai ),ikisu keliom sekundem i mikrobange,biski pasyla,tada mikseriu labai puikiai issiplaka
Jėga db žinosiu ką tokiu atveju daryt, nes ir man kas antrą kartą taip nutinka... Ir vis tas mano nekantrumas
Papildyta:
QUOTE(EcceHomo @ 2010 01 27, 23:26)
buvo per naktį abu palikti, bet kai sviestą gerai su mixeriu "pavariau", tai rududu po to gumuliukais nuėjo... o gal sviestas gavosi minkštesnis?... nes jį laikau atlapotą, o rududu skardinėj... hmmm
Tai gal reikėjo ir rududu prieš sumaišant su sviestu paplakt mikseriu,kad ir jis taptų vientisesnis??? O tik paskui viską į vieną sumaišyt
išplakit sviestą iki purumo, kol pabąla, tada po šaukštą įplakit rududu, išsiplaka puikiausiai, ti abu turi būti kambario temperatūros