QUOTE(eglejk @ 2010 01 25, 12:34)
Atnesu savo sarlotes receptuka
biskvitas toks, kaip Cipciuko pasigerusios sarlotes:
4 kiausiniai
120 gr cukraus
1 a.s. vaniles
75 gr miltu
50 gr krakmolo
2 a.s. kepimo milteliu
kremas biskvitui sutepti:
pakelis sviesto
puse indelio kondensuoto pieno
2a.s. tirpios kavutes
kremas i torto vidu:
200g. varskes (as naudojau 0.5% riebumo)
200g. grietines
cukraus, pagal skoni
saldytu braskiu
Eiga:
Kremas biskvitui pertepti:
sviesta isplakti iki baltumo, tada supilti kondensuota piena ir tirpia kavute ir viska isplakti. Kremas jau paruostas
kremas i torto vidu:
varske ispalkti iki purumo, tada sudeti grietine ir cukru ir vel isplakti. I isplakta mase sudeti saldytas atsilusias braske ir viska ismaisyti saukstu. Viskas
biskvitas:
kiausinius su cukrum, vaniliniu cukrum ir 4 saukstais silto vandens isplakiau iki gausiu putu, tada supyliau miltus sumaisytus su krakmolu ir kepimo milteliais ir vel viska isplakiau. Kepimo inda isklojau kepimo popieriumi (indo (blekos) matmenys pas mane 40*40cm), supyliau mase ir ja islyginau, kepiau ikaitintoje 200 laipsniu orkaiteje apie 8min.
Iskepusi biskvita isemus nuemiau kepimo popieriu ir istepiau kremu ir suvyniojau standu vyniotini, dr isukau i kepimo popieriu ir padejau nakciai i saldytuva.
Sustingusi vyniotini supjausciau apie 1cm griezineliais ir isdeliojau jais indo sieneles, kiek imanoma suglaudziant labiau viena prie kito (inda isklojau maistine plevele). I vidu supyliau varskes krema su braskemis ir ant virsaus dar sudjau likusius vyniotinio griezinelius. Palikau nakciai saldytuve. Tada isemiau is indo ir ant padeklo.
Skanaus
Cia visas tortukas
man tai nerealiai skanus, tiek vyniotinis tiek pats kremas, tiek visas tortas kartu
Ojei,kaip viska surasei graziai,butinai isbandysiu,tikrai tikrai,labai idomiai atrodo,saunuole
[quote=ŽaismingaStiklas,2010 01 26, 11:13]
Jau tas tortas alkoholikas, kaip skaniai atrodo ....
pasitaikius progai reiks mėgint daryt
Db pasorodysiu savo "Napoleoną" kurį pasidaryti tikrai daug nekainuoja
Lapams reikės:
250g margarino EVE
500g miltų (aš naudojau extra)
100ml grietinės
100ml majonezo
Persijostus miltus suberti į dubenį ir į juos sutarkuoti margariną, kurį vis pamaišyti miltuose,kad nepasidarytų guzai.Susitvarkius su sviestu sudėti grietinę, majonezą ir viską gerai išminkyti.Jeigu trūksta miltų, tai galima ir daugiau įdėti. Ir viską dėti į šaldytuvą mažiausiai valandai, geriausia,kad tešla pastovėtų per naktį įvyniota į plėvelę.
Šiti lakštai faktiškai yra kibinams daryti, bet man labai patiko jų skonis, o tešla gaunasi beprotiškai trapi, tai labai norėjosi kažką su ja pasidaryti, tai gavosi "Napoleonas"
Plikytas kremas:
200g sviesto
maždaug viena stiklinė miltų
maždaug vienas puodukas pieno
cukraus (pagal skonį)
citrinos žievelės (pagal norą)
citrinos rūgštelės (pagal poreikius)
Sviestą išlydyti nedideliame puode.Tada suberti miltus ir viską gerai išmaišyti,kad neliktų guziukų. Į miltų ir sviesto mišinį supilamas pienas,vėl viskas labai gerai išmaišima.Ir tik pačioje pabaigoje suberiamas cukrus, supilamos citrinų sultys ir sudedamos citrinos žievelės.Jeigu kremas gavosi skystas, nepergyvenkit, kai sutepsit pyragą, pastovėjęs jis apstengsta, o jei per tirštas, įpilkit pieno ir viską vėl gerai išmaišyti.
Tikiuosi bus skanu
Štairezultate turėtų gautis
Pagal sita tesla as kepu kibinus liuks
Bet kad napaleonui pritaikyt sita tesla,nepagalvojau,gal bandysiu,nes tai mano favorite tortas
Paraso nera.Apribojimai.