RiMami noriu paklaust del torto "pauksciu pienas" Noriu daryt formoj 30cm,bet galvoju iskept gal 3 biskvitus,kad kremas butu ne tik per viduriuka,bet per du sluoksnius.is keliu kiausiniu kept man ta biskvita,paskaiciau recepta ir visai susimaisiau?ir kremo tokiu atveju kiek ruost 1,5 ar 2 normos?
QUOTE(Evelincik @ 2010 01 25, 19:53)
RiMami noriu paklaust del torto "pauksciu pienas" Noriu daryt formoj 30cm,bet galvoju iskept gal 3 biskvitus,kad kremas butu ne tik per viduriuka,bet per du sluoksnius.is keliu kiausiniu kept man ta biskvita,paskaiciau recepta ir visai susimaisiau?ir kremo tokiu atveju kiek ruost 1,5 ar 2 normos?
Oho sugalvojai galingą paukščių pieną daryt žinok pasakysiu atvirai, kad didesnio nei 26 cm biskvito nesu kepus aš asmeniškai kepčiau iš 10-ies kiaušinių (gali mėgint kept iš 9-ių jei atrodo, kad daugoka ).
Dėl kremo - tai aišku gali ir dviem sluoksniais jį dėt, čia jau kaip tau patinka, atitinkamai jo reiks mažiau dėl atsiradusio papildomo biskvito - nu šiaip tai tikrai daug kremo gaunasi ir iš 2-jų normų (gal netgi ir šio kiekio užtektų biskvitams pertepti, bet kadangi tavo forma tokia didelė tai daryčiau iš 3-jų porcijų. Formą paaukštink su kepimo popieriumi būtinai Sėkmės
Jau tas tortas alkoholikas, kaip skaniai atrodo .... pasitaikius progai reiks mėgint daryt
Db pasorodysiu savo "Napoleoną" kurį pasidaryti tikrai daug nekainuoja
Lapams reikės:
250g margarino EVE
500g miltų (aš naudojau extra)
100ml grietinės
100ml majonezo
Persijostus miltus suberti į dubenį ir į juos sutarkuoti margariną, kurį vis pamaišyti miltuose,kad nepasidarytų guzai.Susitvarkius su sviestu sudėti grietinę, majonezą ir viską gerai išminkyti.Jeigu trūksta miltų, tai galima ir daugiau įdėti. Ir viską dėti į šaldytuvą mažiausiai valandai, geriausia,kad tešla pastovėtų per naktį įvyniota į plėvelę.
Šiti lakštai faktiškai yra kibinams daryti, bet man labai patiko jų skonis, o tešla gaunasi beprotiškai trapi, tai labai norėjosi kažką su ja pasidaryti, tai gavosi "Napoleonas"
Plikytas kremas:
200g sviesto
maždaug viena stiklinė miltų
maždaug vienas puodukas pieno
cukraus (pagal skonį)
citrinos žievelės (pagal norą)
citrinos rūgštelės (pagal poreikius)
Sviestą išlydyti nedideliame puode.Tada suberti miltus ir viską gerai išmaišyti,kad neliktų guziukų. Į miltų ir sviesto mišinį supilamas pienas,vėl viskas labai gerai išmaišima.Ir tik pačioje pabaigoje suberiamas cukrus, supilamos citrinų sultys ir sudedamos citrinos žievelės.Jeigu kremas gavosi skystas, nepergyvenkit, kai sutepsit pyragą, pastovėjęs jis apstengsta, o jei per tirštas, įpilkit pieno ir viską vėl gerai išmaišyti.
Tikiuosi bus skanu
Štairezultate turėtų gautis
Db pasorodysiu savo "Napoleoną" kurį pasidaryti tikrai daug nekainuoja
Lapams reikės:
250g margarino EVE
500g miltų (aš naudojau extra)
100ml grietinės
100ml majonezo
Persijostus miltus suberti į dubenį ir į juos sutarkuoti margariną, kurį vis pamaišyti miltuose,kad nepasidarytų guzai.Susitvarkius su sviestu sudėti grietinę, majonezą ir viską gerai išminkyti.Jeigu trūksta miltų, tai galima ir daugiau įdėti. Ir viską dėti į šaldytuvą mažiausiai valandai, geriausia,kad tešla pastovėtų per naktį įvyniota į plėvelę.
Šiti lakštai faktiškai yra kibinams daryti, bet man labai patiko jų skonis, o tešla gaunasi beprotiškai trapi, tai labai norėjosi kažką su ja pasidaryti, tai gavosi "Napoleonas"
Plikytas kremas:
200g sviesto
maždaug viena stiklinė miltų
maždaug vienas puodukas pieno
cukraus (pagal skonį)
citrinos žievelės (pagal norą)
citrinos rūgštelės (pagal poreikius)
Sviestą išlydyti nedideliame puode.Tada suberti miltus ir viską gerai išmaišyti,kad neliktų guziukų. Į miltų ir sviesto mišinį supilamas pienas,vėl viskas labai gerai išmaišima.Ir tik pačioje pabaigoje suberiamas cukrus, supilamos citrinų sultys ir sudedamos citrinos žievelės.Jeigu kremas gavosi skystas, nepergyvenkit, kai sutepsit pyragą, pastovėjęs jis apstengsta, o jei per tirštas, įpilkit pieno ir viską vėl gerai išmaišyti.
Tikiuosi bus skanu
Štairezultate turėtų gautis
QUOTE(ŽaismingaStiklas @ 2010 01 26, 09:13)
Jau tas tortas alkoholikas, kaip skaniai atrodo .... pasitaikius progai reiks mėgint daryt
Db pasorodysiu savo "Napoleoną" kurį pasidaryti tikrai daug nekainuoja
Db pasorodysiu savo "Napoleoną" kurį pasidaryti tikrai daug nekainuoja
,duoks gabala.napoleonas mano megiamiausias,o tesla trapi del to,kad su majonezu,labai idomiai skamba
Jetus, Stikle, net seilės nutyso kaiiiiiiiip noriu nerealiai skaniai atrodo tešla labai įdomi copy-paste copy-paste copy-paste ačiū už receptą
apsižiūrėjau dar - o kiek ten pas tave lakštų gavosi, ar plonai kočiojai
apsižiūrėjau dar - o kiek ten pas tave lakštų gavosi, ar plonai kočiojai
QUOTE(daividija @ 2010 01 26, 14:06)
,duoks gabala.napoleonas mano megiamiausias,o tesla trapi del to,kad su majonezu,labai idomiai skamba
Prašom,pjaukis gavosi tikrai labai skanus, neriebus ir gaivus.Galima dėt ir kondensuotą nesaldintą, bet man nepatiko su juo Ir aš taip pagalvojau,kad trapumas nuo majonezo prikauso ))
Rimami, prašom na tikrai nestori lakštai gavosi, pertepiau keturis lakštus, na jų buvo išviso šeši, bet kremo mažokai gavosi, tai du ant trupinių suėjo o dydis lakštų buvo 20cm*30cm na per puse skardos, kuri būna kartu su orkaite, tai į tą vieną skardą sugrūdau du lakštus
Nu Dievaži, Tu kaip koks Oliveris lietuviškoje versijoje jėginis vaikinas
QUOTE(Olesta @ 2010 01 26, 15:16)
Nu Dievaži, Tu kaip koks Oliveris lietuviškoje versijoje jėginis vaikinas
nu kur jau...
QUOTE(ŽaismingaStiklas @ 2010 01 26, 11:13)
Jau tas tortas alkoholikas, kaip skaniai atrodo .... pasitaikius progai reiks mėgint daryt
Db pasorodysiu savo "Napoleoną" kurį pasidaryti tikrai daug nekainuoja
Lapams reikės:
250g margarino EVE
500g miltų (aš naudojau extra)
100ml grietinės
100ml majonezo
Db pasorodysiu savo "Napoleoną" kurį pasidaryti tikrai daug nekainuoja
Lapams reikės:
250g margarino EVE
500g miltų (aš naudojau extra)
100ml grietinės
100ml majonezo
O kokioje temperaturoje ir kiek laiko reikia kepti siuos lakstelius?Ir cukraus i tesla ar nereikia?
QUOTE(*AMRI* @ 2010 01 26, 16:09)
O kokioje temperaturoje ir kiek laiko reikia kepti siuos lakstelius?Ir cukraus i tesla ar nereikia?
Aš dėjau i įkaitinta orkaitę 200laipsnių , o kiek laiko kepė, tai negaliu tiksliai pasakyt, kepė kol parudo buvo vienas lakštukas labai nelygiai iškočiotas, tai jis vietomis ir labai parudo bet suėjo ir jis į "Napoleoną" o jeigu nesinorės labai parudusio dėti į pyragą, sutrynkit ir pabarstykit, bus gražesnė spalvinė gama
O cukraus nedėjau, bet jei manot,kad bus skaniau su cukrumi,galit ir įdėti
oi nepykit ,bet kepimuose as naujoke,bet tas Napaleonas
tik nesupratau su pertepimu kur tuos miltus deti ,? tai ka juos ten sausus?NEPYKIT.kas ten per pertepimas su miltais.
tik nesupratau su pertepimu kur tuos miltus deti ,? tai ka juos ten sausus?NEPYKIT.kas ten per pertepimas su miltais.
sveikos.
zinau, kad kalbeta daug, ir skaiciau daug, bet va kai reikia staigiai, ir pamirsau kaip turi buti apdengtas tortas, kad galeciau deti saldainiu mase? sviestiniu kremu, taip?
zinau, kad kalbeta daug, ir skaiciau daug, bet va kai reikia staigiai, ir pamirsau kaip turi buti apdengtas tortas, kad galeciau deti saldainiu mase? sviestiniu kremu, taip?