cukraus tededu tris šaukštu ir dar citrinos rūgštelės ant šaukštelio galiuko.... bet man po asseni šokoladinio jis nusigrūdo į sąrašo galą mėgstamų tortų vien dėl biskvito.... kepiau šiandien vaikui juodą mišką, bet dėjau Asseni biskvitus
kokie čia asseni biskvitai??
QUOTE(zuliaska @ 2010 01 25, 11:00)
kokie čia asseni biskvitai??
248 žinutėje yra karamelinai,šokoladiniai biskvitai
kas dej juodo misko,tai jis man irgi neypatingas Sau kepiau tik viena karta ir turbut paskutini.
Atnesu savo sarlotes receptuka
biskvitas toks, kaip Cipciuko pasigerusios sarlotes:
4 kiausiniai
120 gr cukraus
1 a.s. vaniles
75 gr miltu
50 gr krakmolo
2 a.s. kepimo milteliu
kremas biskvitui sutepti:
pakelis sviesto
puse indelio kondensuoto pieno
2a.s. tirpios kavutes
kremas i torto vidu:
200g. varskes (as naudojau 0.5% riebumo)
200g. grietines
cukraus, pagal skoni
saldytu braskiu
Eiga:
Kremas biskvitui pertepti:
sviesta isplakti iki baltumo, tada supilti kondensuota piena ir tirpia kavute ir viska isplakti. Kremas jau paruostas
kremas i torto vidu:
varske ispalkti iki purumo, tada sudeti grietine ir cukru ir vel isplakti. I isplakta mase sudeti saldytas atsilusias braske ir viska ismaisyti saukstu. Viskas
biskvitas:
kiausinius su cukrum, vaniliniu cukrum ir 4 saukstais silto vandens isplakiau iki gausiu putu, tada supyliau miltus sumaisytus su krakmolu ir kepimo milteliais ir vel viska isplakiau. Kepimo inda isklojau kepimo popieriumi (indo (blekos) matmenys pas mane 40*40cm), supyliau mase ir ja islyginau, kepiau ikaitintoje 200 laipsniu orkaiteje apie 8min.
Iskepusi biskvita isemus nuemiau kepimo popieriu ir istepiau kremu ir suvyniojau standu vyniotini, dr isukau i kepimo popieriu ir padejau nakciai i saldytuva.
Sustingusi vyniotini supjausciau apie 1cm griezineliais ir isdeliojau jais indo sieneles, kiek imanoma suglaudziant labiau viena prie kito (inda isklojau maistine plevele). I vidu supyliau varskes krema su braskemis ir ant virsaus dar sudjau likusius vyniotinio griezinelius. Palikau nakciai saldytuve. Tada isemiau is indo ir ant padeklo.
Skanaus
Cia visas tortukas
o cia pjuvis:
man tai nerealiai skanus, tiek vyniotinis tiek pats kremas, tiek visas tortas kartu
biskvitas toks, kaip Cipciuko pasigerusios sarlotes:
4 kiausiniai
120 gr cukraus
1 a.s. vaniles
75 gr miltu
50 gr krakmolo
2 a.s. kepimo milteliu
kremas biskvitui sutepti:
pakelis sviesto
puse indelio kondensuoto pieno
2a.s. tirpios kavutes
kremas i torto vidu:
200g. varskes (as naudojau 0.5% riebumo)
200g. grietines
cukraus, pagal skoni
saldytu braskiu
Eiga:
Kremas biskvitui pertepti:
sviesta isplakti iki baltumo, tada supilti kondensuota piena ir tirpia kavute ir viska isplakti. Kremas jau paruostas
kremas i torto vidu:
varske ispalkti iki purumo, tada sudeti grietine ir cukru ir vel isplakti. I isplakta mase sudeti saldytas atsilusias braske ir viska ismaisyti saukstu. Viskas
biskvitas:
kiausinius su cukrum, vaniliniu cukrum ir 4 saukstais silto vandens isplakiau iki gausiu putu, tada supyliau miltus sumaisytus su krakmolu ir kepimo milteliais ir vel viska isplakiau. Kepimo inda isklojau kepimo popieriumi (indo (blekos) matmenys pas mane 40*40cm), supyliau mase ir ja islyginau, kepiau ikaitintoje 200 laipsniu orkaiteje apie 8min.
Iskepusi biskvita isemus nuemiau kepimo popieriu ir istepiau kremu ir suvyniojau standu vyniotini, dr isukau i kepimo popieriu ir padejau nakciai i saldytuva.
Sustingusi vyniotini supjausciau apie 1cm griezineliais ir isdeliojau jais indo sieneles, kiek imanoma suglaudziant labiau viena prie kito (inda isklojau maistine plevele). I vidu supyliau varskes krema su braskemis ir ant virsaus dar sudjau likusius vyniotinio griezinelius. Palikau nakciai saldytuve. Tada isemiau is indo ir ant padeklo.
Skanaus
Cia visas tortukas
o cia pjuvis:
man tai nerealiai skanus, tiek vyniotinis tiek pats kremas, tiek visas tortas kartu
o kaip biskvitas šarlotes pagal cipliuką daromas
Papildyta:
ir dar klausimas, kaži ar tiktų vietoj šaldytų dėti konservuotas braškes??
Papildyta:
dėl biskvito sorry žiopla nematau kas parašyta
Papildyta:
Papildyta:
[quote=zuliaska,2010 01 25, 14:35]
Papildyta:
Papildyta:
[/q
Papildyta:
Papildyta:
[/q
QUOTE(sniega59 @ 2010 01 25, 14:10)
Mergaites,gal galit pasakyt kur rasti kirbes meducio recepta,busiu labai dekinga.
medaus torto temoje
QUOTE(zuliaska @ 2010 01 25, 14:35)
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
as manau, kad tiktu ir konservuotos braskes, tik bus saldziau as saldytas dejau, todel, kad jos tokios rugsteles duoda atsile
apskritai manau, kokias tik sirdis uogas ar vaisius galima deti i vidu
Pagal Cipciuko recepta reikejo deti i vidu grietinele su slyvom ismirkytom slyvu likeri, bet man toks vidus netiko, tai susigalvojau savo biski is vieno torto, biski is kito, ir kas gavosi matote pacios tik va, skonio, as perteikti negaliu bet, kad nerealus tai cia faktas, man laaaaabai patinko, liko kampukas tiktais, tai laikau draugei rydienai paragauti, tik kazi ar islaikysiu
nes mačiau maxėj atpigintas konservuotas braškes, bet nusipirksiu šaldytas ir pabandysiu o gal su vyšniom, nes ju daug turiu prisipirkus manau tiktų ir jos reiks bandyt tik nžn kada