skanumelis vaizdelis stingdantis
žiūrint iš kokio torto tą boružėlę darysi, jei iš juodo miško, tai vienodus, o jei iš kito torto nežinau, nesu darius, nu nebent iš medučio dar vieną esu dariusi
Aciu
Zadu daryti is juodojo misko
Zadu daryti is juodojo misko
jei kepsi 18-inėse skardose, netrankyk skardų, iškils kupros, vieną panaudosi galvai, kitą nugarai viršutinėje papuošimų temoje yra mano boružės darymo fotosesija
Aciu uz patarimus . Fotosesija jau isstudijavau dabar reikes praktiskai pritaikyti
daividijai reikia duoti lupti as meciau gert, tai pradesiu alkoholinius tortus daryt po tokiu vaizdu vien sudeti paskaicius jau skoni isivaizduoju ir burnoj saldu darosi, o dar vaizdu paduoda, tai isvis sakes man
jau uztenka, kad savaitgalinio snikerso biskvitus kavos likeriu sulaisciau
alkoholizmas is tortu tuoj bus
jau uztenka, kad savaitgalinio snikerso biskvitus kavos likeriu sulaisciau
alkoholizmas is tortu tuoj bus
QUOTE(Olesta @ 2010 01 21, 16:13)
aš dariau ir ne vieną.....mascarponės sūrio tortas su bananais, vaisiniai, su braškėmis ir t.t.
labutis.gal recepciukas kur yra?
Ieškau torto recepto su traškiu pertepimu. Kaune Bijola prekiauja "Traškučiu" (Šokoladinis biskvitas, perteptas traškančia triufeline migdolų mase, užpiltas sluoksniu grietinėlės su baltu šokoladu.). Tai norėčiau sužinoti, kaip tą traškią masę pasidaryti. Gal kas kokį panašų receptą turėtų?
QUOTE(vinesa @ 2010 01 22, 13:09)
labutis.gal recepciukas kur yra?
Glacee tortai šiame jos puslapyje, išsirinksi kuris patiks, o tiesiog tortas pagal RiMami, o jeeee, kad aš dabar žinočiau, kur yra saldūs receptai Irmos tema kur vien saldumynų nuorodos, tai kažkurioje temoje turėtų būti
arba kopijuoju iš Wordo ir tiek:
TORTAS SU BANANAIS IR MASCARPONE SŪRIU (arba "Tiesiog tortas")
Tešla:
4 kiaušiniai,
150 ml cukraus,
150 ml miltų,
3 v. š. kakavos,
1 a. š. kepimo miltelių.
Sudrėkinimas:
150 ml bananų likerio arba bet kokio kito alkoholio.
Įdaras:
3 bananai,
250 g mascarpone arba kitokio šviežio sūrio,
50 ml cukraus,
2 a. š. vanilės,
100 g karčiojo šokolado,
200 ml grietinėlės,
3 v. š. citrinos sulčių,
50 ml brendžio.
Padengimas:
250 g mascarpone arba kitokio sūrio,
3 v. š. grietinėlės,
1 v. š. kakavos,
1 v. š. cukraus,
razinų šokolade,
maltų migdolų arba migdolų plokštelių.
Išplakti kiaušinius su cukrumi. Palaipsniui suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir kakava. Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą formą. Kepti 30 min. 175° C temperatūroje.
Grietinėlę išplakti. Šokoladą sutarkuoti stambia tarka arba supjaustyti peiliu. Išplakti mascarpone su cukrumi, šokoladu, vanile, citrinos sultimis ir pabaigoje sudėti plaktą grietinėlę.
Biskvitą supjaustyti į 3 lakštus. Pirmąjį lakštą sulaistyti bananų likeriu ir apdėlioti bananų griežinėliais. Ant viršaus sudėti pusę kremo masės. Uždengti antru lakštu ir pakartoti viską nuo pradžių. Uždėti trečią lakštą, uždengti plėvele ir padėti kuriam laikui į šaldytuvą.
Migdolus paskrudinti, kol taps auksinės spalvos (galima orkaitėje 225° C, 23 min.). Išplakti mascarpone su 3 šaukštais grietinėlės, suberti kakavą, cukrų ir aptepti šia mase tortą.
Papuošti šokolado drožlėmis, migdolais ir razinomis šokolade.
Mano komentaras:
Biskvitas super lengvas ir man labai patinka, jokio vargo ir rezultatas puikus. Kiaušinius su cukrumi plakiau 10 min. Kepiau 26 cm formoje iš 1,5 normos produktų. Dėl įdaro: esu dariusi kaip pagal receptą su mascarpone sūriu, irgi iš 1,5 normos - laaabai skaniai gavosi. Sudrėkinau virinto vandens+cukraus sirupu + brendis. Dariau baliui, visi gyrė, kad labai skanus.
Šį kartą "prišinkavojau" turėjau 200 g "Filadelfijos" sūrio indelį, kurį būtinai reikėjo sunaudoti. Pagal receptą sūrio reikia 250 g, tai aš rizikuodama įdėjau 50 g kondensuoto dieno (svėriau, tai apie 2 šaukštus nekupinus) - ir viskas gavosi liuks. Dėl visa ko (tik šiuo atveju) grietinėlę plakiau su standikliu. Šokoladą "sudrožiau" peiliu, ir įmaišiau į kremą pabaigoje, prieš įmaišant grietinėlę (kartą tarkavau tarka ir plakiau kartu su sūriu... man nelabai patiko, buvau suabejojusi gal jį tirpint reikėjo, bet stambesniais gabaliukais labai gerai gavosi). Šį kart įdaro imiau 1 normą ir jo visiškai užteko pertepti dviem sluoksniams. Bananus lengvai apšlaksčiau citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Sulaisčiau virinto vandens+cukraus sirupu + šaukštas degtinės (nepersistengiau, nes tortą valgė ir vaikai).
Šis tortas buvo "pasmerktas" eksperimentams - pirmą kartą jį užklojau šokoladine iškočiota mase ir pirmą kartą pabandžiau nulipdyti gėlytes Tik gaila, kad nespėjau nufotkint viso torto (užvažiavo uošviai ir teko pavaišinti, negi lakstysi su fotiku aplink tortą) .........
Gal kas žinot šito plikyto kremo proporcijas??? nes gavau tik produktus ir gaminimo eigą, bet proporcijų niekur negaunu...
O receptas būtų toks
sviestas
miltai
pienas
cukrus
citrinos rugštelė
Sviestą ištirpdinti, sudėti miltus ir intensyviai maišyti, kad neliktų gumulėlių. Poto pilamas pienas. pmaišius sudeti cukrų ir rugštelę, ir kaip supratau viskas tuti būti daroma ant ugnies...
O receptas būtų toks
sviestas
miltai
pienas
cukrus
citrinos rugštelė
Sviestą ištirpdinti, sudėti miltus ir intensyviai maišyti, kad neliktų gumulėlių. Poto pilamas pienas. pmaišius sudeti cukrų ir rugštelę, ir kaip supratau viskas tuti būti daroma ant ugnies...
Daividija tortas nuostabus tik norejau paklausti ar slyvas merkti i ta alkoholio lieli kuris parasytas 120 ml ar i kita o ta i krema supulti