Nu,kaip zadejau parasysiu shokoholikams-alkoholikams torto receptuka
Originalas
ciaBiskvitas- 6 dideli kiausiniai-tryniai atskirti nuo baltymu
- 150 g smulkaus cukraus
- 50 kakvos milteliu.
Idaras:- 400 г dziovintu slyvu,uzpiltu nakciai brendziu,
- 120 ml brendzio,
- 1 v.s. grietines(grietineles)
ganasas:150g kartaus sokolado,
1v.s. grietineles
Ikaitinti orkaite 180C.
dvi 20cm skersmens torto formas istepti riebalais.
kiausiniu baltymus isplakti iki standziu putu.
kiausiniu trynius isplakti su cukrumi,kol mase taps beveik balta,imaisyti kakava.Atsargiai imaisyti baltymus.Sukresti puse teslos i viena forma,kita puse i kita ir iskepti du biskvitus.
Idarui skirtas ismirkintas slyvas sumalti blenderiu,(keleta slyvikiu palikti papuosimui)supilti brendi ir grietine,isplakti.
Ant vieno biskvito sutepti krema,uzvozti kitu biskvitu.Aptepti ganasu.
ganasui skirta sokolada istirpinti(i ji pamerkti atidetas slyvas ir palikti nudziuti ant kepimo popieriaus),sudeti grietinele ir gerai ismaisyti,kai truputi atves,aptepti torta.Puosti slyvikemis ar dar kaip nors
mano komentaras:
tortas lengvai pagaminamas,labai alkoholinis(kalantis i galva
),tikrai ne vaikams,turiu valgyti pasislepus,kad nematytu
Biskvita kepiau viena is 5 kiausiniu ir ji perpjoviau per puse.Buvo kaip tik.I ji tikrai nesideda jokie miltai,uztenka kakavos.I slyvas papuosimams idejau po graikiska riesuta ir jas beveik visas suvalgiau,todel torta teko puosti bele kaip
Slyvas mirkiau 3 paras(laimei uzsimerkiau daug daugiau,nes vis atsidarydavau saldytuva ir jas valgiau
)...tiek,man laaabai skanu,ne per saldu,ne per riebu,svaigu