QUOTE(RiMami @ 2010 01 20, 23:40)
atsiprašau, žinutėje aukščiau netikslią nuorodą įdėjau
turi būti
iš šio torto
*****************
nu ir dar vieną receptuką įdėsiu
Kalėdoms turėjau iššūkį iškepti krikštasūniui tortą be kiaušinių (dėl jo alergijos jiems
), patikėkit oj nebuvo lengva rast normalų torto receptą, kur nebūtų kiaušų
nes taip norėjos, kad ir vaikas galėtų skanauti torto savo tortadienio proga. Taigi dalinuosi dar vienu visai paprastu ir tikrai labai skanaus Napoleono receptu
TORTAS "NAPOLEONAS"
Tešla:
400 g margarino
1 st. ledinio vandens
4 st. miltų.
Kremas:
1 ind. kondensuoto pieno (virto arba nevirto)
300 g nesūdyto minkšto sviesto.
Miltus persijoti į didelį dubenį, į juos įdėti margariną ir sukapoti miltus su margarinu iki smulkių trupinių. Dabar supilame vandenį ir maišome rankomis, bet neilgai, iki vientisos tešlos. Tešlą padaliname į 16 gabaliukų ir iškočiojame labai plonai, iš karto apipjauname ir subadome. Papločiai iškepa labai greitai. Jie neturi būti rudi. Tiesiog lengvai parudę.
Kambario temperatūros sviestą gerai išplakti ir palengva sudėti kondensuotą pieną.
Papločius pertepti kremu ir palikti, kad sudrėktų. Po to padėti šaltai. Prieš patiekiant, geriausia leisti tortui pastovėti pusvalandį kambario temperatūroje.
Mano komentaras:
Kepiau iš 1,5 normos produktų, naudojau sviestą vietoj margarino - visą tešlą padalinau į 16 gabaliukų, iškočiojus apipjoviau apie 31 cm skersmens lėkštę ir dar po to iš atraižų iškepiau 4 blynus (iš viso 20 gavos). Pertepimui naudojau rududu ir dar du sluoksniukus pertepiau su trintų spanguolių uogiene. Šis Napoleonas iš kietesnių, gana riebus, bet laaaaaabai skanus ir valgosi labai lengvai
Autorė rašė, kad į tešlą visada pila didelį šaukštą degtinės, kad tešla būtų elastingesnė ir lengviau kočiotųsi (aš nepyliau ir viskas puikiausiai kočiojosi), t.p. pasak jos su margarinu lakšteliai turėtų gautis minkštesni, bet čia kaip kam labiau patinka; optimalus lakštų skersmuo - 26 cm (iš vienos porcijos). Gaila neturiu prapjauto tortuko nuotraukos, nes tortas buvo išvežtas į svečius, bet pjūvis atrodo lygiai taip pat, kaip mano kepto
šio Napoleono
Kas žinot tai Lunos07 receptas iš rusų cook-talk puslapio, nuorodos į originalą negaliu įdėt, nes tik prisiregistravus galima įeit