Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-4

QUOTE(RiMami @ 2010 01 20, 14:30)
TORTAS „PAUKŠČIŲ PIENAS“


Oi RiMami kooooooki skanesta atnesei!!! bigsmile.gif Jau sis tikrai irasytas i artimiausiu kepiniu sarasiuka. Darysiu ji spec. MB, nes jis saldesiu is vis nevalgo schmoll.gif bet zinau viena, kad tu tikru pauksciu pieno saldainiuku tai neatsisakytu, tai manu jam ir tortas tures patikti. O man kaip visad viskas skanu, kas saldu lotuliukas.gif
Bet jau ir grozis sito torto, mmmmm.....
Sakyk, kaip jis, ar tikrai to tikro paukscio pieno skonio, niu, kaip anksciau saldainiukai buvo?
Aciu uz recepta! 4u.gif

QUOTE(meduolytee @ 2010 01 20, 16:02)
Neveskit manes is kelio del saldumynu  blush2.gif  jau prisakiau sau, kad nebekepsiu bandomyniu, nes kumpiai jau i salis raitosi, bet.... Daividijos ir Rimami "deka"  t.y misija neimanoma  lotuliukas.gif

Prirasotesuperiniu receptu, o as bevale  lotuliukas.gif  niekaip negaliu atsispirti naujai pagundai  doh.gif


drinks_cheers.gif pritariu! lotuliukas.gif
Atsakyti
Ačiū visoms už atsiliepimus ir pagyrimus paukščių pienui 4u.gif

QUOTE(daividija @ 2010 01 20, 16:20)
As ryt imesiu dietini "nervus raminanti" lotuliukas.gif  be grietineliu,sviestu,bet uztai su daaaaug brendzio lotuliukas.gif ir sokolado blush2.gif


Lauksim lauksim mes tortuko lauksim alc.gif ir dar su šokoladu wub.gif tiktai kam nusprendei vaikus pakankint - jie gi pas tave saldumyniniai kiek žinau, o šito girto torto matomai negaus unsure.gif lotuliukas.gif

QUOTE(Renata123 @ 2010 01 20, 20:52)
Sakyk, kaip jis, ar tikrai to tikro paukscio pieno skonio, niu, kaip anksciau saldainiukai buvo?


Nu kažkiek užneša, bet jis biškiuką kitoks nei tas iš saldainių paukščių pienas rolleyes.gif Labai sunku nusakyti jo skonį - man anksčiau kažko panašaus nėra tekę ragaut, dėl ten esančio nemažo sviesto kiekio ir plikyto kremo jo skonis labai labai švelnus, purus, kažkoks tiiiiiirštas-kreeeeeminis wub.gif (nu tik tokius žodžius tegaliu sugalvoti skoniui apibūdint, pagal struktūrą tai jis visai ne kreminis schmoll.gif o normaliai standus tas pienas lotuliukas.gif) nu man labai skanu ir visiems ragavusiems labai patiko ax.gif . Bet jei nori viens prie vieno tokio paukščių pieno kaip parduotuvėse saldainiai, tai siūlyčiau daryt pagal Elžbietos bloge esantį receptuką Saldainiai "Paukščių pienas" - konkrečiai šių saldainių pati nedariau, bet dariau tuo pačiu principu ruošiamą paukščių pieno kremą iš šio torto - skonis viens prie vieno, kaip iš saldainių gausis mirksiukas.gif tik nesugalvok išsigąst, kad ten reik sirupą virt panašiai kaip bezui, viskas ten lengvai gaunasi, želatina dedasi ir viskas sustingsta paskui mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 20 sausio 2010 - 23:55
QUOTE(RiMami @ 2010 01 20, 23:40)


atsiprašau, žinutėje aukščiau netikslią nuorodą įdėjau blush2.gif turi būti iš šio torto blush2.gif

*****************

nu ir dar vieną receptuką įdėsiu blush2.gif
Kalėdoms turėjau iššūkį iškepti krikštasūniui tortą be kiaušinių (dėl jo alergijos jiems doh.gif ), patikėkit oj nebuvo lengva rast normalų torto receptą, kur nebūtų kiaušų doh.gif nes taip norėjos, kad ir vaikas galėtų skanauti torto savo tortadienio proga. Taigi dalinuosi dar vienu visai paprastu ir tikrai labai skanaus Napoleono receptu ax.gif

TORTAS "NAPOLEONAS"

user posted image

Tešla:
400 g margarino
1 st. ledinio vandens
4 st. miltų.

Kremas:
1 ind. kondensuoto pieno (virto arba nevirto)
300 g nesūdyto minkšto sviesto.

Miltus persijoti į didelį dubenį, į juos įdėti margariną ir sukapoti miltus su margarinu iki smulkių trupinių. Dabar supilame vandenį ir maišome rankomis, bet neilgai, iki vientisos tešlos. Tešlą padaliname į 16 gabaliukų ir iškočiojame labai plonai, iš karto apipjauname ir subadome. Papločiai iškepa labai greitai. Jie neturi būti rudi. Tiesiog lengvai parudę.
Kambario temperatūros sviestą gerai išplakti ir palengva sudėti kondensuotą pieną.
Papločius pertepti kremu ir palikti, kad sudrėktų. Po to padėti šaltai. Prieš patiekiant, geriausia leisti tortui pastovėti pusvalandį kambario temperatūroje.

Mano komentaras:
Kepiau iš 1,5 normos produktų, naudojau sviestą vietoj margarino - visą tešlą padalinau į 16 gabaliukų, iškočiojus apipjoviau apie 31 cm skersmens lėkštę ir dar po to iš atraižų iškepiau 4 blynus (iš viso 20 gavos). Pertepimui naudojau rududu ir dar du sluoksniukus pertepiau su trintų spanguolių uogiene. Šis Napoleonas iš kietesnių, gana riebus, bet laaaaaabai skanus ir valgosi labai lengvai wub.gif Autorė rašė, kad į tešlą visada pila didelį šaukštą degtinės, kad tešla būtų elastingesnė ir lengviau kočiotųsi (aš nepyliau ir viskas puikiausiai kočiojosi), t.p. pasak jos su margarinu lakšteliai turėtų gautis minkštesni, bet čia kaip kam labiau patinka; optimalus lakštų skersmuo - 26 cm (iš vienos porcijos). Gaila neturiu prapjauto tortuko nuotraukos, nes tortas buvo išvežtas į svečius, bet pjūvis atrodo lygiai taip pat, kaip mano kepto šio Napoleono blush2.gif
Kas žinot tai Lunos07 receptas iš rusų cook-talk puslapio, nuorodos į originalą negaliu įdėt, nes tik prisiregistravus galima įeit doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 21 sausio 2010 - 01:45
help.gif Noriu paklausti: tortas su giretinėlės pertepimu labai jau riebus man atrodo, o darant su varške, tai galima dėti paprastą ar plombyrinė geriau? ir tada maišyti su giretinėlė išplakta? ax.gif
Ir dar: tortą dengiant šokoladiniu tinkleliu kokiu kremu reikia tortą aptepti? Sviestiniu? jei poto norėsiu puošti viršų grietinėle.. blush2.gif
Ačiū už atsakymus 4u.gif
Dar prie to pačio: norėjau paklausti, gal kas Vilniuje galėtų parduoti (sumokėčiau kiek reikia ir pati atvažiuočiau pasiimti) porą dėžučių tortams? Reikia labai skubiai iki penktadienio vakaro!!! Gal kas iš vilniečių galėtų padėti??? Prašau laaaaabai... parašykite į až., jei kas nors galėtų padėti..
Atsakyti
QUOTE(lialytia @ 2010 01 21, 04:23)
help.gif Noriu paklausti: tortas su giretinėlės pertepimu labai jau riebus man atrodo, o darant su varške, tai galima dėti paprastą ar plombyrinė geriau? ir tada maišyti su giretinėlė išplakta?  ax.gif
Ir dar: tortą dengiant šokoladiniu tinkleliu kokiu kremu reikia tortą aptepti? Sviestiniu? jei poto norėsiu puošti viršų grietinėle..  blush2.gif
Ačiū už atsakymus  4u.gif 
Dar prie to pačio: norėjau paklausti, gal kas Vilniuje galėtų parduoti (sumokėčiau kiek reikia ir pati atvažiuočiau pasiimti) porą dėžučių tortams? Reikia labai skubiai iki penktadienio vakaro!!! Gal kas iš vilniečių galėtų padėti??? Prašau laaaaabai... parašykite į až., jei kas nors galėtų padėti..

plombyrinė aitroko skonio, jei gautum sveriamos desertinės varškės, arba sūrelių masės thumbup.gif mirksiukas.gif paprasta yra rūgšti, į tortą pagal skonį nelabai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2010 01 21, 10:05)
plombyrinė aitroko skonio, jei gautum sveriamos desertinės varškės, arba sūrelių masės  thumbup.gif  mirksiukas.gif paprasta yra rūgšti, į tortą pagal skonį nelabai  rolleyes.gif

Supratau 4u.gif
O kaip dėl torto aptepimu kremu? Yra skirtumas kokiu aptepti prieš dedant šokoladą? ir ar storai reikia šonus patept? (papuošimų temoj tik tinklelio darymas parodyta, o apie kremą nieko nepasakyta..) g.gif
Atsakyti
QUOTE(lialytia @ 2010 01 21, 09:15)
Supratau  4u.gif
O kaip dėl torto aptepimu kremu? Yra skirtumas kokiu aptepti prieš dedant šokoladą? ir ar storai reikia šonus patept? (papuošimų temoj tik tinklelio darymas parodyta, o apie kremą nieko nepasakyta..)  g.gif

tuo pačiu kremu aptepk tortą, ir nereikia storai pritepti, užtenka 0,3 mm , tik užlyginti tortą ir tiek ....
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2010 01 21, 10:31)
tuo pačiu kremu aptepk tortą, ir nereikia storai pritepti, užtenka 0,3 mm , tik užlyginti tortą ir tiek ....

Labai ačiū už patarimus 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2010 01 21, 09:05)
plombyrinė aitroko skonio, jei gautum sveriamos desertinės varškės, arba sūrelių masės  thumbup.gif  mirksiukas.gif paprasta yra rūgšti, į tortą pagal skonį nelabai  rolleyes.gif



Pas mus nera pirkti nei desertine , nei sureliu mases ,O seimyna protestuoja pries riebu pertepima medutyje. tai as visada maisau su mase , na tokia panasia skoniu i varske(aisku kad ji rugstoka buna). Tik 20%riebumo , arba is viso 0% imu. Su riebesne gaunasi skanesnis kremas . Bet vat ka pastebejau , kad pav,. medutyje to rugstumo varskinio is viso nesijaucia, o jei dar kokiu aguonu , ar riesutu idejus i krema is viso tortas gaunasi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(amorosa @ 2010 01 21, 10:47)
Pas mus nera pirkti nei desertine , nei sureliu mases ,O seimyna protestuoja pries riebu pertepima medutyje. tai as visada maisau su mase , na tokia panasia skoniu i  varske(aisku kad ji rugstoka buna). Tik 20%riebumo , arba is viso 0% imu. Su riebesne gaunasi skanesnis kremas . Bet vat ka pastebejau , kad pav,. medutyje to rugstumo varskinio is viso nesijaucia, o jei dar kokiu aguonu , ar riesutu idejus i krema is viso tortas gaunasi  thumbup.gif


aš tai nusiperku iš pieninės sūrelių vidų kur dedą vanilinę varškytę. už 6lt už kilogramą, užsišaldžiau ir ramu.
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif
šiandien bandau kept asseni tortuka , tik visai pasimečiau karameliniam aguoniniam sluoksnį pieno tik 20 ml o truputį didesniai normai jau 400 ml ar netutėtų būti 200 ml
dėkui už atsakymą , bijau viską sugadint



Sokoladinis tortas su karameliniu aguoniniu sluoksniu ir vysniomis.

Receptas skirtas 25 cm formai. Produktu kiekis formai 30x30, arba tokio pat dydzio kvadratiniam tortui parasytas skliaustuose



Karamelinis aguoninis sluoksnis:
2 tryniai
1 desertinis saukstas krakmolo (1 v.s. )
1 desertinis saukstas miltu (1 v.s. )
0,5 indelio virto kondensuoto pieno arba Rududu (visas indelis)
60 gr. aguonu (120 gr)
1 v.s. zelatinos (1,5)
pienas 20 ml. (400 ml.)
Zelatina uzpilti vandeniu. Trynius gerai ismaisyti su miltais ir krakmolu, uzvirinti piena, plona srovele plakant mikseriu supilti piena i tryniu mase, pastatyti ant mazos ugnies, kad sutirstetu. I karsta tryniu pieno mase sudeti aguonas ir kondensuota piena. Zelatina istirpinti ant garu voneles, supilti i karameline masae, palikti, kad siek tiek atvestu
Atsakyti
taip ten 200 ml 4u.gif su 20 nieko nepadarysi 4u.gif nuliuko tiesiog trūksta 4u.gif
Atsakyti