Noriu pasidalinti labai skanaus paukščių pieno receptuku. Suintrigavo tai, kad kremas tortuko gelsvos spalvos - bet skonis nemoku net apibūdint.. toks tirštas-tirštas, kreminis-kreminis
žodžiu tikrai laaabai skanus
TORTAS PAUKŠČIŲ PIENASOriginalus receptasBiskvitui:2 kiaušiniai
1/2 st. cukraus
1/2 st. miltų.
Sufle:5 kiaušiniai
20 g želatinos
75 ml vandens
1 st. cukraus
1 a. š. su kaupu miltų
1/2 st. pieno
150 g sviesto.
1. Iškepti biskvitą, tam kiaušinius išplakti su cukrumi, po to atsargiai įmaišyti miltus. Kepti 180° temperatūroje ~15 min. Pilnai ataušinti ir perpjauti į du lakštus.
2. Gaminsime suflė. Želatiną užpilti vandeniu ir palikti 3040 min.
3. Trynius ištrinti su puse cukraus šluotele, persijoti į juos miltus ir įmaišyti pieną. Virti vandens vonelėje, kol sutirštės, pilnai ataušinti.
4. Išplakti sviestą ir toliau plakant, supilti ataušusius trynius.
5. Baltymus su likusiu cukrumi išplakti iki standžių putų. Tuo metu želatiną ištirpinti ir leisti vos-vos (!) atvėsti. Toliau plakant baltymus supilti želatiną. Po to baltymus sumaišyti su trynių kremu, išmaišyti greitai, bet atsargiai.
6. Masę supilti ant biskvitinio pagrindo į paruoštą formą ir uždengti antru lakštu.
7. Kai tortas sustings, padengti jį glajumi.
Glajui sumaišyti 4 v. š. su kaupu grietinės, 4 a. š. kakavos, 6 v. š. cukraus. Virti, nuolat maišant, kol sutirštės. Šiek tiek atvėsinti ir aplieti tortą.
Mano komentaras:Viską dariau iš dvigubos normos 24 cm formoje, bet biskvitas iš 4 kiaušinių perdidelis (aš jį perpjoviau į 3 lakštus ir 1-o lakšto nenaudojau, užšaldžiau), biskvitą kepkit iš 3 kiaušinių (iš 2-jų bus per mažas jei 24-cm formai). Kiaušinius su cukrumi plakiau ~8 min., į tešlą įbėriau truputį kepimo miltelių (ant šaukštuko galo). Trynius plakiau mikseriu. Sumaišius visus kremo komponentus dar viską
labai trumpai ir lėtu greičiu paplakiau mikseriu (tik, vos-vos, kad susimaišytų, nes antraip kremas gali sukristi). Glazūros, kur duota originaliam recepte nedariau, apliejau savo mėgstamiausia, kurią pasiskolinau iš
šio torto (dariau iš trečdalio normos). Tinklelis iš 100 g gryno šokolado (prieš jį dedant reikia aptepti tortą arba plakta grietinėle ar kt. kremu, nes aš niekuo neaptepiau
tikėdamasi, kad prilips prie paukščių pieno kremo, bet... neprilipo tai taip tinklelis ir atstovėjo dėl grožio neprilipęs
Formą išaukštinau su kepimo popieriumi, nes atrodė, kad kremo gavosi labai daug, bet labai normaliai viskas tilpo. Biskvitą vos vos sušlaksčiau su virinto vandens+cukraus+brendžio sirupiuku (laaaabai tas pagerino bendrą torto skonį
), taip, kad rekomenduoju pasidaryt ir paragaut
Skanaus