Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-4

QUOTE(simutesto @ 2009 12 03, 14:26)
as cia recepta is vyro isgirdau, bet jis nelabai pamena kaip ten darydavo  doh.gif  o ta piena reikia indeliuose virt ir po to atidaryt ( blush2.gif ), ar ispilti ir puode virt?

indelyje ir po to atidaryt kai pilnai atves (karsta darant galima nusiplikyt)
na, nezianu ar gausis tas ko vyras nori, bet sitas kremas man labai patiko thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos. Galvoju kokią dieną bandyti išsikept Napoleoną. Tai man įdomu prieš kiek dienų jį geriau sutepti?
Ai, dar dėl kondensuoto pieno virimo... Kažint kiek laiko virti didelį indelį? Ir kai verdi indelį į puodą įdėti stačiomis ar galima paguldyti? Ar vanduo turi apsemti pilnai visą indelį?
Atsakyti
Rafaelo biskvitą ir dabar kepu per kartą, kadangi supyliau į 23x23, kepsiu valandą, 24 cm skardoje kepa 50-55 minutes 4u.gif
Atsakyti
o as kepiau surelio torto biskvitus, 2 kartus kepiau, KAZKAS NESAMONINGO MAN GAUNASI:((
tuoj apsiverksiu, nes uzkniso sad.gif
Atsakyti
QUOTE(zuliaska @ 2009 12 03, 13:21)
o as kepiau surelio torto biskvitus, 2 kartus kepiau, KAZKAS NESAMONINGO MAN GAUNASI:((
tuoj apsiverksiu, nes uzkniso sad.gif

kas tau ten nesigauna?labai skanus tas surelio biskvitas,bet reikia labai gerai isplakti kiausinius,plakti gan ilgai.
Jei nesigauna tas bandyk koki kita sokoladini biskvita.
Atsakyti
tai jau gaila pinigu. 2 iskepiau ir ismeciau.... ai zodziu nenoriu net kalbet sad.gif( nesuprnatu kazkoks subliuskes...
Atsakyti
iskepiau tuos rafaelo paplocius,man juose kepimo milteliai jauciasi,gal kai susiteps nebesijaus?
Atsakyti
Padariau tortuka pagal Cypciuko recepta "Stiklo sukes". Tortuks toks gaivus, toks skanus, na zodziu super thumbup.gif Tikrai dar ne karta ji darysiu. Aciu Cypciukui uz receptuka 4u.gif Kadangi tortuks buvo labai greit susveistas, tai spejau nufotkinti tik paskutini gabaliuka smile.gif
user posted image

Atsakyti
user posted image
tortas Mocartas ,
aciu Cipsiukui uz recepta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 12 03, 14:59)
Rafaelo biskvitą ir dabar kepu per kartą, kadangi supyliau į 23x23, kepsiu valandą, 24 cm skardoje kepa 50-55 minutes  4u.gif

Kepiau ir as per viena karta,Olesta,o kokioj temperaturoj kept reikia,as kepiau 180
Atsakyti
Rikke wub.gif fainas tortis, o skonis??? bigsmile.gif

Biskvitą kepu 190 C kaip ir parašyta recepte 4u.gif
Atsakyti
Kepiau laaabai skanų tortuką, migdolinio-kavos-šokoladinio skonio wub.gif dalinuosi receptuku ax.gif

MIGDOLINIS TORTAS „MOKA“
Originalus receptas, fotoreportažas

user posted image

vertimas autorės žodžiais:

Tešlai:
175 ml migdolų
7 dideli kiaušiniai
250 ml cukraus
150 ml vanilinio cukraus
250 ml miltų
druskos
50 g ištirpinto ir ataušinto sviesto.

Sulaistymui:
125 ml stipriausios kavos
4 v. š. cukraus
(truputį stipraus alkoholio – pasirinktinai).

Kavos įdarui:

225 ml pieno
1 v. š. tirpios kavos
3 tryniai
125 ml cukraus
1 a. š. miltų, geriau kukurūzų miltų
½ a. š. vanilinio cukraus
250 g minkšto sviesto.

Šokoladiniam įdarui:

225 ml grietinėlės (riebumas pagal jūsų skonį – aš imui grietinėlę kavai - 10%)
50 g sviesto
1 v. š. tirpios kavos
225 g šokolado.

Padengimui:

150 g juodojo šokolado
2–3 v. š. grietinėlės arba pieno.

50 g balto šokolado.

Tešla.
1. Susmulkinti paskrudintus migdolus. Sumaišyti juos su miltais ir druska.
2. Gerai išplakti kiaušinius, galima vandens vonelėje, su cukrumi ir vaniliniu cukrumi (galima tiesiog imti 400 ml cukraus ir įdėti vanilės).
3. Sudėti sausą mišinį (geriau per 4–5 kartus) ir ištirpintą sviestą. Dar kartą išplakti.
4. Formą (geriau kvadratinę 25×25 cm arba stačiakampę atitinkamo dydžio) gausiai patepti sviestu ir išbarstyti miltais. Supilti į ją tešlą ir dėti į karštą 175° C orkaitę, 30 min.
5. Kepinys turi ataušti formoje, ir tik jau visiškai ataušęs biskvitas išimamas iš formos ir supjaustomas į 3 plonyčius lakštus.

Sulaistymas.

Karštoje kavoje ištirpinti cukrų, ataušinti, įpilti alkoholio.
Ir biskvitą ir sirupą galima pasigaminti iš vakaro, ir padėti į labai šaltą šaldytuvą (bet ne į šaldiklį, aišku).

Kavos įdaras.
1. Sumaišyti pieną su kava ir užvirti.
2. Dideliame dubenyje išplakti trynius su cukrumi, sudėti kukurūzų miltus. Plonyte srovele supilti šiltą kavą ir stipriai plakti.
3. Dubenį dėti į vandens (garų) vonelę ir lėtai kaitinti, neleidžiant užvirti, nuolat maišant, kol kažkiek sutirštės.
4. Nukelti dubenį nuo vandens vonelės ir įdėti jį į kriauklę su šaltu vandeniu, kad atauštų. Ant kremo paviršiaus užberti vanilinio cukraus, bet kol kas nemaišyti.
5. Išplakti iki lengvų putų sviestą (reikia, kad jis taptų beveik kaip plakta grietinėlė – toks pat lengvas). Porcijomis įpilti kiaušinių masės, nuolat plakant.
6. Paruoštą kremą sandariai uždengti ir palikti pastovėti kambario temperatūroje.

Šokoladinis įdaras.
1. Sumaišyti grietinėlę ir kavą, sudėti minkštą sviestą. Pakaitinti (arba vandens vonelėje, arba mikrobangėje), bet jokiu būdu neužvirti. Viską išmaišyti iki vientisos masės.
2. Į karštą masę sudėti smulkius šokolado gabaliukus. Maišyti, kol šokoladas visiškai ištirps.
3. Dubenį su mase dėti į kriauklę su šaltu vandeniu. Ir nuolat masę maišyti 5–7 min., kol ji atauš ir sutirštės. Išimti iš kriauklės ir palikti ant stalo dar 10 min., kad „daeitų“ kartais pamaišant.

Torto surinkimas.

Sulaistyti pirmą lakštą 1/3 kavos sirupo. Aptepti ½ kavos įdaro tolygiu sluoksniu. Dėti 5 min. į šaldiklį, kad įdaras apstingtų.
Ant viršaus uždėti antrą lakštą, jį taip pat sudrėkinti, bet aptepti jau ½ šokoladinio įdaro. Į šaldiklį.
Analogiškai daryti su trečiu lakštu, bet aptepti jį išpradžių šokoladiniu įdaru, dėti 10 min. į šaldiklį, o ant viršaus kavos įdarą. Išlyginame paviršių pakaitintu plačiu peiliu ir 15 min. į šaldiklį.
Tuo metu pasidarome šokoladinę glazūrą.

Šokoladinė glazūra.

Ištirpiname šokoladą, galima su 1–2 v. š. grietinėlės, jeigu jis labai kietas. Truputį glazūrą ataušiname. Ištraukiame tortą ir greitai apliejame jį šokoladu. Vėl į šaldytuvą, kad sustingtų.
Viršų galima papuošti ištirpintu baltuoju šokoladu.

*Prieš patiekiant tortą reikia palaikyti labai šaltame šaldytuve nemažiau 12 val. Be abejo, prieš tai, kai dėsime tortą ant stalo, reikia palyginti torto šonus. Tam naudojame ploną aštrų karštą peilį.
*Šį konditerijos gaminį laikyti galima nemažiau 5–6 dienų, bet labai šaltame šaldytuve prie 2–3° C.
*Tortas neįtikėtinai transportabilus ir standus. Perneša gamybą kelionės išvakarėse, o poto kratantį pervežimą mašinos bagažinėje keletos valandų bėgyje, po to dar vieną naktį šaldiklyje, bet ne šaldytuve. Ir patiektas ant stalo trečią dieną yra visiškai prekinės išvaizdos.
*Svarbiausia – imti juodąjį (ne pienišką) šokoladą ir sviestą tikrą (o ne sumažinto riebumo).
*Jei nėra kvadratinės formos, Moka torto biskvitą patogiausia kepti stačiakampėje formoje, kurios ilgis 2 kartus didesnis negu plotis. Kaip parodyta fotoreportaže - kepiau nedidelį tortą iš 3 kiaušinių, įdaras – iš pusės normos. Forma buvo maždaug 29x13 cm.

***

user posted image


Mano komentaras.

Tortukas išties gavosi labai skanus, aromatingas, sodraus kavos skonio, jis toks iš riebesnių, gan standus ir tvirtas tortas ax.gif Biskvitas nuostabus wub.gif aš sugebėjau jį perpjauti į 4 lakštus (bet tokie apyploniai lakštukai gavosi, į 3 visgi idealiausia būtų pjaustyt mirksiukas.gif ). Bet man norėtųsi truputuką aukštėlesnio torto ax.gif kepant tiksliai kaip recepte parašyta man jis gavosi žemokas rolleyes.gif Migdolus paskrudinau sausoje keptuvėje ir 2/3 jų sumaliau mėsmale, o maždaug trečdalį sukapojau peiliu. Šokoladiniam įdarui grietinėlę naudojau riebią, sviestą dėjau naminį. Sulaistymui į sirupą įpyliau pora šaukštų brendžio (alkoholio labai ten reikia wink.gif ) Pertepant kremais į jokį šaldiklį aš torto nekišdavau, nes kremai gaunasi tiršti, tepami (nemačiau reikalo ax.gif ) Torto išlyginimui dariausi dar vieną kremą iš sviesto-kondensuoto pieno-kakavos ax.gif Paviršiui šokoladinį glajų imiau iš šito torto (dariau iš pusės porcijos - užteko tik viršui, norint ir šonus aplieti reikia imti bent 0,75 normos). Puošta Meianos morenginiu-sviestiniu kremu, į kurį dėjau šokolado - šis kremas išties labai skanus wub.gif iš esmės jis labai tinka šiam tortui wub.gif tačiau konkrečiai šio torto patarčiau išvis nepuošt sviestiniu kremu schmoll.gif kadangi jau ir pats vidus torto ne iš liesųjų laugh.gif o dar viršus sviestinis - tai rezultate labai riebu buvo. Idealiausia būtų apliet visą šį tortą šokoladine glazūra mirksiukas.gif arba kažkaip kitaip sugalvot papuošt ax.gif Skanaus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 07 gruodžio 2009 - 03:40