Noriu padekoti Srovei uz Rafaelo svajones recepta.
Tikrai skonis super , o ir pasidaro greitai. Tik vat formuojant nepasiseke. Esme tame , kad kadangi kremas gavosi gan standus , tai nutariau nedeti i forma (tiesa ,kepiau is 1.5 normos ) Pradejau laistyti biskvitus , tepti kremu , bededant trecia biskvita , apatinis eme ir isskydo Atrodo ne tiek daug ir sulaisciau , gal kokius 5 saukstus vandenuko su citrina uzpyliau. Taigi issigandau , per kancias sukisau i torto forma , o virsutiniu dvieju biskvitu visai niekuom nesulaisciau. na ir ka , tie biskvitai kuriuos sulaisciau gavosi kazkokia kose , kuri pradingo kreme , o tie sluoksniai kuriu neliejau sudreko nuo grietineles ir buvo . Taigi laukia dar vienas rafaelo bandymas , bet dabar net nelaistant is viso biskvitu. Nes skonis vien kremo nerealus O ir biskvitai tokie purus , tikrai tirpstantys burnoje. Artimiausia proga eileje laikia Olestos tigriukas
Aš šiandien snikersą padariau, jaučiu skanuuus...iki nukritimo tik su ganašais niekas neišėjo, į sviesta susiplakė jaučiu,kad per trumpai šaltyje palaikiau na bet išgelbėjo mane šokoladas
Daug kas kartais nepavyksta O as savo naujako meduciu nusivyliau,negaliu valgyt,tepiau kaip visada 2did. indeliais grietineles,nu per daug jos,laksteliai ko tai neisbrinko
Nesėkmės veda į sėkmę ,bet aišku, geriau be jų
QUOTE(amorosa @ 2010 01 02, 21:56)
Tikrai skonis super , o ir pasidaro greitai. Tik vat formuojant nepasiseke. Esme tame , kad kadangi kremas gavosi gan standus , tai nutariau nedeti i forma (tiesa ,kepiau is 1.5 normos ) Pradejau laistyti biskvitus , tepti kremu , bededant trecia biskvita , apatinis eme ir isskydo Atrodo ne tiek daug ir sulaisciau , gal kokius 5 saukstus vandenuko su citrina uzpyliau. Taigi issigandau , per kancias sukisau i torto forma , o virsutiniu dvieju biskvitu visai niekuom nesulaisciau. na ir ka , tie biskvitai kuriuos sulaisciau gavosi kazkokia kose , kuri pradingo kreme , o tie sluoksniai kuriu neliejau sudreko nuo grietineles ir buvo . Taigi laukia dar vienas rafaelo bandymas , bet dabar net nelaistant is viso biskvitu. Nes skonis vien kremo nerealus O ir biskvitai tokie purus , tikrai tirpstantys burnoje. Artimiausia proga eileje laikia Olestos tigriukas
nu as ji kepiau ir sulaisciau, niekas nesiskydo galejau ir smarkiau sulieti
Mergaites ir berniukai, atnesu kelis tortuku receptus, o tai vis laiko nebuvo parasyt.
Pirmas butu toks.........
Tortas "Pasaka" su jogurtiniu varskes kremu, braskemis ir persikais.
Biskvitai nuo torto "Pasaka", vienintelis skirtumas tame, kad man sitie biskvitai yra per stori, nemegstu as daug bulkos torte. Tai gi iskepiau 4 biskvitus su dziovintom slyvom, aguonom, riesutais ir tropiniais vaisiais, kiekviena biskvita perpjoviau pusiau, gavosi 8 ploni biskvitai, 2 tortams.
Mano forma 25 cm skersmens. Sito biskvito receptas puikiai tiktu 30 cm formai, butu ploni, nereiktu pjaut pusiau. Na bent cia man taip.
Tai gi biskvitai... Biskvitus galit iskepti bet kokius, t.y. su bet kokiais idarais.
Kremas:
750 ml. bet kokio jogurto, 180 gr (pakelis) plombiro skonio varskes, 420 ml. grietineles, braskes, persikai, 1,5 valg. sauks. zelatinos.
Zelatina uzpilam vandeniu, kokia puse stiklines. Isplakam grietinele, i isplakta grietinele sudedam varske ir isplakam iki vientisos mases. Isbrinkusia zelatina pastatom i vandens vonele, sujingiam zelatina su jogurtu, siek tiek palaikom, tad kiek pastingtu, gal kokias 5 min, ir po sauksta sudedam grietineles varskes mase, kiekviena karta gerai isplakam. Taip sudedam visa grietineles, varskes mase.
Sluoksniojam torta formoje. Puosiam pagal poreiki. Tokio tipo jogurtinius tortus puosiu tiek grietinele, tiek beze, tiek dengiu mase
Stai cia pjuvis
Labai skanus, gaivus tortas
Pirmas butu toks.........
Tortas "Pasaka" su jogurtiniu varskes kremu, braskemis ir persikais.
Biskvitai nuo torto "Pasaka", vienintelis skirtumas tame, kad man sitie biskvitai yra per stori, nemegstu as daug bulkos torte. Tai gi iskepiau 4 biskvitus su dziovintom slyvom, aguonom, riesutais ir tropiniais vaisiais, kiekviena biskvita perpjoviau pusiau, gavosi 8 ploni biskvitai, 2 tortams.
Mano forma 25 cm skersmens. Sito biskvito receptas puikiai tiktu 30 cm formai, butu ploni, nereiktu pjaut pusiau. Na bent cia man taip.
Tai gi biskvitai... Biskvitus galit iskepti bet kokius, t.y. su bet kokiais idarais.
Kremas:
750 ml. bet kokio jogurto, 180 gr (pakelis) plombiro skonio varskes, 420 ml. grietineles, braskes, persikai, 1,5 valg. sauks. zelatinos.
Zelatina uzpilam vandeniu, kokia puse stiklines. Isplakam grietinele, i isplakta grietinele sudedam varske ir isplakam iki vientisos mases. Isbrinkusia zelatina pastatom i vandens vonele, sujingiam zelatina su jogurtu, siek tiek palaikom, tad kiek pastingtu, gal kokias 5 min, ir po sauksta sudedam grietineles varskes mase, kiekviena karta gerai isplakam. Taip sudedam visa grietineles, varskes mase.
Sluoksniojam torta formoje. Puosiam pagal poreiki. Tokio tipo jogurtinius tortus puosiu tiek grietinele, tiek beze, tiek dengiu mase
Stai cia pjuvis
Labai skanus, gaivus tortas
Asseni su nauju tortuku, o pjūvis koks niam
Žaismingas Stikle, jei palaikei per naktį, tai turėjo susiplakti per 2-3 minutes, matyt šalčio per mažai, aš pirmą kartą kai dariau tai palaikiau tik 2 valandas šaldytuve, tai teko į pabaigą standiklio pakelį įdėti, o antrą kartą dariau palaikiusi per naktį, tai susiplakė labai greitai
Žaismingas Stikle, jei palaikei per naktį, tai turėjo susiplakti per 2-3 minutes, matyt šalčio per mažai, aš pirmą kartą kai dariau tai palaikiau tik 2 valandas šaldytuve, tai teko į pabaigą standiklio pakelį įdėti, o antrą kartą dariau palaikiusi per naktį, tai susiplakė labai greitai
Atnesu dar viena...
Sokoladinis tortas su karameliniu aguoniniu sluoksniu ir vysniomis.
Receptas skirtas 25 cm formai. Produktu kiekis formai 30x30, arba tokio pat dydzio kvadratiniam tortui parasytas skliaustuose
Sokoladinis biskvitas:
Sviestas kambario temperaturos 120 gr. (180)
Cukrus 200 gr. (300)
Miltai 200 gr (300)
Kiausiniai 2 (3)
Kakava 40 gr (60)
Kefyras 190 ml (280)
Kepimo milteliai 1,5 a.s. (2,5)
Soda 1 a.s. (1,5)
Sviesta isplakti su cukrupi ideti po viena kiausini kiekviena karta viska gerai isplakti. Soda, kepimo miltelius, miltus ir kakava persijuoti. I cukraus kiausiniu mase etapais sudeti miltu misini ir kefyra, kiekviena kart viska gerai isplakti.
Iskepti du biskvitus. Kiekviena biskvita perpjauti pusiau, gausim 4 biskvitus
Kepti 180 C, 20-30 min
Sokoladinis kremas:
100 gr. (200) sokolado, 200 ml (400) grietineles
Grietinele uzvirinti, nukelti nuo ugnies, sudeti sokolada ir ismaisyti iki vientisos mases. Palaikyti saldytuve per nakti
Karamelinis aguoninis sluoksnis:
2 tryniai
1 desertinis saukstas krakmolo (1 v.s. )
1 desertinis saukstas miltu (1 v.s. )
0,5 indelio virto kondensuoto pieno arba Rududu (visas indelis)
60 gr. aguonu (120 gr)
1 v.s. zelatinos (1,5)
pienas 200 ml (400 ml)
Zelatina uzpilti vandeniu. Trynius gerai ismaisyti su miltais ir krakmolu, uzvirinti piena, plona srovele plakant mikseriu supilti piena i tryniu mase, pastatyti ant mazos ugnies, kad sutirstetu. I karsta tryniu pieno mase sudeti aguonas ir kondensuota piena. Zelatina istirpinti ant garu voneles, supilti i karameline masae, palikti, kad siek tiek atvestu
Grietineles kremas:
Grietinele 500 (1000) ml 1,5 v.s. (3) cukraus, 0,4 a.s. (0,5) citrinos rugsties
Grietinele isplakti sucukrum ir rugstimi.
Vysnios:
Uzsaldytos vysnios 400 gr. 3 v. s. cukraus, 3-4 v.s. bet kokio alhogolio, as pilu roma. Galima ir be jo.
Vysnias uzpilti romu ir cukrumi, pastatyti ant mazos ugnies, kad uzvirtu, nukelti nuo ugnies ir palikti. (Vysnias uzpilu diena pries).
Torto surinkimas:
Isplakti sokoladini krema. Nuvarvinti vysnias, likusiu skysciu sulaistyti biskvitus, kad nebutu labai saldu as ipilu siek tiek virinto vandens ir citrinos sulciu.
biskvitas, sulaistymas, sokoladinis kremas, puse kiekio grietineles su puse kiekiu vysniu, biskvitas, sulaistymas, karamelinis aguoninis sluoksnis, biskvitas, sulaistymas, likusia grietinele su vysniomis, biskvitas.
Viskas.
Atrodo, kad tortas labai sudetingas, is tikro taip tik atrodo. Skonis torto pasakiskas.
25 cm tortas su mase sveria apie 3,1-3,3 kg, 30 cm tortas su mase sveria apie 4,4-4,8 kg.
Stai cia pjuvis, nelabai gerai matosi, bet kito neturiu.
Sokoladinis tortas su karameliniu aguoniniu sluoksniu ir vysniomis.
Receptas skirtas 25 cm formai. Produktu kiekis formai 30x30, arba tokio pat dydzio kvadratiniam tortui parasytas skliaustuose
Sokoladinis biskvitas:
Sviestas kambario temperaturos 120 gr. (180)
Cukrus 200 gr. (300)
Miltai 200 gr (300)
Kiausiniai 2 (3)
Kakava 40 gr (60)
Kefyras 190 ml (280)
Kepimo milteliai 1,5 a.s. (2,5)
Soda 1 a.s. (1,5)
Sviesta isplakti su cukrupi ideti po viena kiausini kiekviena karta viska gerai isplakti. Soda, kepimo miltelius, miltus ir kakava persijuoti. I cukraus kiausiniu mase etapais sudeti miltu misini ir kefyra, kiekviena kart viska gerai isplakti.
Iskepti du biskvitus. Kiekviena biskvita perpjauti pusiau, gausim 4 biskvitus
Kepti 180 C, 20-30 min
Sokoladinis kremas:
100 gr. (200) sokolado, 200 ml (400) grietineles
Grietinele uzvirinti, nukelti nuo ugnies, sudeti sokolada ir ismaisyti iki vientisos mases. Palaikyti saldytuve per nakti
Karamelinis aguoninis sluoksnis:
2 tryniai
1 desertinis saukstas krakmolo (1 v.s. )
1 desertinis saukstas miltu (1 v.s. )
0,5 indelio virto kondensuoto pieno arba Rududu (visas indelis)
60 gr. aguonu (120 gr)
1 v.s. zelatinos (1,5)
pienas 200 ml (400 ml)
Zelatina uzpilti vandeniu. Trynius gerai ismaisyti su miltais ir krakmolu, uzvirinti piena, plona srovele plakant mikseriu supilti piena i tryniu mase, pastatyti ant mazos ugnies, kad sutirstetu. I karsta tryniu pieno mase sudeti aguonas ir kondensuota piena. Zelatina istirpinti ant garu voneles, supilti i karameline masae, palikti, kad siek tiek atvestu
Grietineles kremas:
Grietinele 500 (1000) ml 1,5 v.s. (3) cukraus, 0,4 a.s. (0,5) citrinos rugsties
Grietinele isplakti sucukrum ir rugstimi.
Vysnios:
Uzsaldytos vysnios 400 gr. 3 v. s. cukraus, 3-4 v.s. bet kokio alhogolio, as pilu roma. Galima ir be jo.
Vysnias uzpilti romu ir cukrumi, pastatyti ant mazos ugnies, kad uzvirtu, nukelti nuo ugnies ir palikti. (Vysnias uzpilu diena pries).
Torto surinkimas:
Isplakti sokoladini krema. Nuvarvinti vysnias, likusiu skysciu sulaistyti biskvitus, kad nebutu labai saldu as ipilu siek tiek virinto vandens ir citrinos sulciu.
biskvitas, sulaistymas, sokoladinis kremas, puse kiekio grietineles su puse kiekiu vysniu, biskvitas, sulaistymas, karamelinis aguoninis sluoksnis, biskvitas, sulaistymas, likusia grietinele su vysniomis, biskvitas.
Viskas.
Atrodo, kad tortas labai sudetingas, is tikro taip tik atrodo. Skonis torto pasakiskas.
25 cm tortas su mase sveria apie 3,1-3,3 kg, 30 cm tortas su mase sveria apie 4,4-4,8 kg.
Stai cia pjuvis, nelabai gerai matosi, bet kito neturiu.
QUOTE(Liusii @ 2010 01 02, 21:24)
nu as ji kepiau ir sulaisciau, niekas nesiskydo galejau ir smarkiau sulieti
perskaiciau kazkur,kad Olesta laisto 5saukstais skyscio,tai as 6 palaisciau ir visai neatrode,kad per daug,neistizo niekas
QUOTE(Olesta @ 2010 01 03, 10:53)
Žaismingas Stikle, jei palaikei per naktį, tai turėjo susiplakti per 2-3 minutes, matyt šalčio per mažai, aš pirmą kartą kai dariau tai palaikiau tik 2 valandas šaldytuve, tai teko į pabaigą standiklio pakelį įdėti, o antrą kartą dariau palaikiusi per naktį, tai susiplakė labai greitai
Aš nei valandos nelaikiau, tik atšalo ir plakiau... Ech ta mano kantrybės stoka, ne pirmą kartą koją pakiša ir visvien nepasimokau
Papildyta:
Asseni Tas prūdas O skonis tai tikrai matosi,kad NEREALUS
QUOTE(Asseni @ 2010 01 03, 11:19)
Atnesu dar viena...
Sviesta isplakti su cukrupi ideti po viena kiausini kiekviena karta viska gerai isplakti. Soda, kepimo miltelius, miltus ir kakava persijuoti. I cukraus kiausiniu mase etapais sudeti miltu misini ir kefyra, kiekviena kart viska gerai isplakti.
Sviesta isplakti su cukrupi ideti po viena kiausini kiekviena karta viska gerai isplakti. Soda, kepimo miltelius, miltus ir kakava persijuoti. I cukraus kiausiniu mase etapais sudeti miltu misini ir kefyra, kiekviena kart viska gerai isplakti.
Merginos ir vaikinai, sitame recepte klaidu nera. Darykit taip, kaip parasyta. Sitam biskvitui reikia tiek sodos tiek kepimo milteliu. Soda nusigesina kefyru, atskirai nieko nereikia gesint