o je vaje kad klausimų krūvos, nu gerai, pabandom:
*juodą mišką apipilti reikia ant sauso biskvito, nu ta prasme sirupu tai sulaistau vis tiek ir kol paruošiu glazūrą, jis susigeria ir tada ant to biskvito užpilu glazūrą (100 g šokolado, 50 g grietinėlės, 50 g sviesto, gražiai blizga, nesuragėja į kaulą, viską reikia ištirpinti ant garų vonelės ir neperkaitinti !!!, kai užverda vanduo ugnį prisukite iki minimumo ir lai lydosi palengva)
*su rasojimu, šokoladas daugiau mažiau visada rasoja, o chuitsai bijo drėgmės, todėl taip nutiko
* snikerį sulaistėt matomai negailėdama, nereikia persistengti kitą kartą bus geriau
* karamelinis ganašas yra skirtas snikerso puošimui, į vidų nededamas, o kremas tai iš tiesų keista kad dar šiandien nesustingęs, kažkas ne taip išplakei sviestą iki purumo, sudėjai rududu dar gerai išplakei, ant galo riešutus???? ar kažką kitaip darei??? ir sviesto nereikia daugiau, jis puikiai susitepa ir sustingsta, kažin kokį sviestą dar naudojai.....
* rafaelo nereikia sutepinėti formoje, tik jei norit būti tikros, dėl torto lygumo, galit ant sutepto torto uždėti lanką
* sėkmės dideliausios ir skanių šventinių tortų, su artėjančiais Naujaisisia visas ir visus
aciu uz recepta,patarimus-tortas techniskai pavyko tepiau be formos ir liuks
Aciu, Olesta, uz atsakymus Dabar zinosiu
Nieks dėl Napoleonų neatsakė, tai aš pabandysiu
žinoma, kad pradžioje tarkuok šaltą sviestą ar tai margariną - pasilengvinsi sau darbą bet paskui dar pakapok ir su ilgu plačiu peiliu, kol gausis smulkūs trupinukai
nėra ko bijot žalio trynio gerai apiplauk patį kiaušinį su soda ir viskas bus gerai, arba jei jau taip bijai trynį dėt, gali pakeist grietinėle, nu žiūrint pagal kokį receptą darai, bet maždaug apie 50 ml panašiai (žodžiu, pilt reik po šlakelį vis plakant kremą, kol kremas gražiai susijungs ) Dar parekomenduosiu išvis kitokį kremą Napoleonui be jokių kiaušinių o ir pats tortas kiek esu kepus Napoleonų man pats pačiausias T.p. Napoleoną galimą pertepti svieto+Rududu kremu laaaaaabai skaniai gaunas kaip tik vieną neseniai dariau, po švenčių pasidalinsiu receptuku
Skanių Jums tortų ateinančiais Naujaisiais
QUOTE(kice @ 2009 12 30, 14:59)
Sveikos,
ruošiuosi kepti torta Napoleona Kažkada senai teko daryti kapota tešlą, bet jau pasimiršo Gal žinote kokią nuorodą technologijos, su kokiom aminėtom plonybėm?
pvz ar gaunasi tas pats, jei sviesta tarkuoji ir jei tik kapoji?
ruošiuosi kepti torta Napoleona Kažkada senai teko daryti kapota tešlą, bet jau pasimiršo Gal žinote kokią nuorodą technologijos, su kokiom aminėtom plonybėm?
pvz ar gaunasi tas pats, jei sviesta tarkuoji ir jei tik kapoji?
žinoma, kad pradžioje tarkuok šaltą sviestą ar tai margariną - pasilengvinsi sau darbą bet paskui dar pakapok ir su ilgu plačiu peiliu, kol gausis smulkūs trupinukai
QUOTE(ausrazs @ 2009 12 30, 15:45)
Sveikos, aš irgi noriu paklausti apie Napoleoną. Tiksliau - apie kremą šiam tortui. Gal kas žinote kremo receptuką, kur nenaudojami žali (nevirti) kiaušinių tryniai? Kai kas deda trynius į karštą kremą, bet bijau, kad juos sutrauks
nėra ko bijot žalio trynio gerai apiplauk patį kiaušinį su soda ir viskas bus gerai, arba jei jau taip bijai trynį dėt, gali pakeist grietinėle, nu žiūrint pagal kokį receptą darai, bet maždaug apie 50 ml panašiai (žodžiu, pilt reik po šlakelį vis plakant kremą, kol kremas gražiai susijungs ) Dar parekomenduosiu išvis kitokį kremą Napoleonui be jokių kiaušinių o ir pats tortas kiek esu kepus Napoleonų man pats pačiausias T.p. Napoleoną galimą pertepti svieto+Rududu kremu laaaaaabai skaniai gaunas kaip tik vieną neseniai dariau, po švenčių pasidalinsiu receptuku
Skanių Jums tortų ateinančiais Naujaisiais
ar esat bande Dr Oetker tortu pertepimo kremus?
ruosiuosi siandienai iskept sokoladini biskvita ir tokiu kremu pertept, kazi kas gausis
ruosiuosi siandienai iskept sokoladini biskvita ir tokiu kremu pertept, kazi kas gausis
esam bandę, kai tik pradėjau kepti pirmuosius tortus, paragavusi, nusprendžiau, kad geriau jau aš išmoksiu daryti normalius kremus naminius
apie Napoleonus aš nieko neišmanau, tai tyliu kaip žemė
drįstu pasiūlyti paragauti Naujametinio Karamelinio tigriuko
Biskvitas Rafaelo svajonės, tešlą skėliau į dvi dalis, į vieną pusę tešlos dėjau aguonų iš akies, į kitą pusę šaukštą kakavos
Kremai:
I kremas - karamelinis ganašas - užvirinau 420 g grietinėlės, nukėliau nuo ugnies, įdėjau gerus tris šaukštus Rududu, išmaišiau kol ištirpo, palikau atvėsti balkone per naktį, ryte išplakiau mikseriu
II kremas - Pasaka iš tiesų tikra pasaka skaniau ir už ganašą
Sulaistymui: rudus biskvitus sulaisčiau šokoladiniu vyšnių likeriu, o baltus su citrinos sultimis, vandenuku ir cukraus šaukštu
surinkimas: biskvitas, sulaistau, I kremas pabarsčiau karamelizuotų smulkintų riešutų, biskvitas, sulaistau II kremas, biskvitas, vėl ganašas, aptepiau ganašu.....
mano skoniui tai laaabai laaabai skanu, matysiu ką MB parėjęs pasakys, pusę torto uošviukui nurėžiau išsivežė
dabar pastebėjimai: antrą kartą kepdama to karamelinio ganašo vargu ar dėčiau, turbūt tepčiau visą tortą tuo pasakos kremu, nes tikrai pasakiškas, jaučiasi ir karamelė ir kava ir biskvitas, liuks, o va ganašo skonis ir dingsta, jį palikčiau papuošimui arba kitam biskvitiniam tortui, kad ir tam pačiam snikersui, nes maniškis kremas išsiplaka bet visumoj man už snikersą šitas skanesnis, pasidariau klaidą dėdama riešutų, pasitaikė ten tame mišinuke žemės riešutai, aš jų nemėgstu ir snikerio dėl jų nemėgstu, tai va, vaišinkitės ir gundykitės, gal kam nors bus pagal skonį
apie Napoleonus aš nieko neišmanau, tai tyliu kaip žemė
drįstu pasiūlyti paragauti Naujametinio Karamelinio tigriuko
Biskvitas Rafaelo svajonės, tešlą skėliau į dvi dalis, į vieną pusę tešlos dėjau aguonų iš akies, į kitą pusę šaukštą kakavos
Kremai:
I kremas - karamelinis ganašas - užvirinau 420 g grietinėlės, nukėliau nuo ugnies, įdėjau gerus tris šaukštus Rududu, išmaišiau kol ištirpo, palikau atvėsti balkone per naktį, ryte išplakiau mikseriu
II kremas - Pasaka iš tiesų tikra pasaka skaniau ir už ganašą
Sulaistymui: rudus biskvitus sulaisčiau šokoladiniu vyšnių likeriu, o baltus su citrinos sultimis, vandenuku ir cukraus šaukštu
surinkimas: biskvitas, sulaistau, I kremas pabarsčiau karamelizuotų smulkintų riešutų, biskvitas, sulaistau II kremas, biskvitas, vėl ganašas, aptepiau ganašu.....
mano skoniui tai laaabai laaabai skanu, matysiu ką MB parėjęs pasakys, pusę torto uošviukui nurėžiau išsivežė
dabar pastebėjimai: antrą kartą kepdama to karamelinio ganašo vargu ar dėčiau, turbūt tepčiau visą tortą tuo pasakos kremu, nes tikrai pasakiškas, jaučiasi ir karamelė ir kava ir biskvitas, liuks, o va ganašo skonis ir dingsta, jį palikčiau papuošimui arba kitam biskvitiniam tortui, kad ir tam pačiam snikersui, nes maniškis kremas išsiplaka bet visumoj man už snikersą šitas skanesnis, pasidariau klaidą dėdama riešutų, pasitaikė ten tame mišinuke žemės riešutai, aš jų nemėgstu ir snikerio dėl jų nemėgstu, tai va, vaišinkitės ir gundykitės, gal kam nors bus pagal skonį
QUOTE(bonza @ 2009 12 31, 13:27)
ar esat bande Dr Oetker tortu pertepimo kremus?
ruosiuosi siandienai iskept sokoladini biskvita ir tokiu kremu pertept, kazi kas gausis
ruosiuosi siandienai iskept sokoladini biskvita ir tokiu kremu pertept, kazi kas gausis
nebandziau, bet geriau deciau kokia juoduju serbentu uogiene ir gietinele, gal vysnias ir grietinele, jei turit kaip vysnais greiciau atitipint arba bent jau rududu su sviestu...
hm nu teks bandyt su situo, nes neturiu nei greitneles nei rududu gal nebus labai sintetinis skonis, dar sokolado itarkuosiu man tie grietineliu kremai tai baisiai riebus o cia reik pieno
QUOTE(bonza @ 2009 12 31, 12:47)
hm nu teks bandyt su situo, nes neturiu nei greitneles nei rududu gal nebus labai sintetinis skonis, dar sokolado itarkuosiu man tie grietineliu kremai tai baisiai riebus o cia reik pieno
normalus tas kremas esu darius su juo.valgyt tikrai galima
QUOTE(Olesta @ 2009 12 31, 15:38)
Kaip skaniai tigro vidus atrodo taip ir norisi eit kept
aš dariausi įšaindien su mars šokoladukais, visai neskanus
siandien kepiau biskvitus pagal sita recepta
http://www.supermama...?...30774&st=12
kur receptas kiekvienam biskvitui. SUPER gavosi, dariau sokoladinius, nu superiniai dailus daillus, liuks pakilo, nesusmego, nu 10 balu ir gana nebrangus gaunas
veliau bus foto torto
http://www.supermama...?...30774&st=12
kur receptas kiekvienam biskvitui. SUPER gavosi, dariau sokoladinius, nu superiniai dailus daillus, liuks pakilo, nesusmego, nu 10 balu ir gana nebrangus gaunas
veliau bus foto torto