aciu uz patarimus
QUOTE(Olesta @ 2009 12 29, 22:10)
26 cm skersmens vienam biskvitui laistau 4-5 šaukštus (mano šaukštai po 15 ml)
dėkui Olesta ,bandysiu ir aš 5 šaukštais laistyti
sveikos kepejeles
kadangi cia ir patarimu apie tortus tema, tai uzduosiu klausima, gal kuri atsakys. As, tiesa sakant, tiek ir tiek cia skaicius, kad dabar viskas man susimakalavo.. Kaip puosti torta? ta prasme as zinau, kad desiu sokolado glaju (tik), bet as ko nesuprantu: as ji turiu lieti ant biskvito, ar t biskvita (virsutini) aptepti grietinele ir tada lieti sokolada? kepu Juoda Miska.. tikiu, kad pavyks, bet netikiu, kad graziai apliesiu ar kazka.... gal patarimu galite imesti? buciau dekinga...
kadangi cia ir patarimu apie tortus tema, tai uzduosiu klausima, gal kuri atsakys. As, tiesa sakant, tiek ir tiek cia skaicius, kad dabar viskas man susimakalavo.. Kaip puosti torta? ta prasme as zinau, kad desiu sokolado glaju (tik), bet as ko nesuprantu: as ji turiu lieti ant biskvito, ar t biskvita (virsutini) aptepti grietinele ir tada lieti sokolada? kepu Juoda Miska.. tikiu, kad pavyks, bet netikiu, kad graziai apliesiu ar kazka.... gal patarimu galite imesti? buciau dekinga...
Ant sauso biskvito lieti reikia
klausimelis,o rafaelo torta sutepti reikia i forma ar ne?
QUOTE(dolly` @ 2009 12 30, 22:13)
klausimelis,o rafaelo torta sutepti reikia i forma ar ne?
tepiau į formą, nors praktiškai nereikėjo: kremai abu suplakti šalti, tad niekas kaip ir nebėgo.
QUOTE(laurindre @ 2009 12 30, 20:00)
Ant sauso biskvito lieti reikia
aciu, taip ir darysiu. Tik pries tai sonus grietinele sutepliosiu, manau bus puse bedos:) man aukstas pilotazas puosimai, nors cia SM pati idomiausia tema, kuria kiekv diena saziningai perskaitau - tortu puosimai, tortai etc..
su artejanciais naujais, darbstuoles
QUOTE(ReNcYtEa @ 2009 12 28, 11:39)
Aš šventėms ir kepiau Rafaelo svajonę ir,kaip sako Olesta,zakon podlasti suveikė. Šį torčiuką jau kepiau trečią kartą-anie kartai buvo super,o šįkart,kai reikėjo vaišint svečius,gavosi kažkas ne taip. Sviestą pirkau kaip visada-Rokiškio,bet jau koks keistas jis buvo-sukant iš jo skyrėsi vanduo (anais kartais taip nebuvo). Ir kremas man gavosi kažkoks kitoks,net nemoku pasakyt,kas jame ne taip
Va va su tais sviestais, tai vargelis , dabar visada renkuos zemaitijos saulute ir nesuku sau galvos, jis neriebus, nesivelia po burna, gerai atsyla kambario temperaturoje, normaliai issisuka ir gana normaliai sukieteja, o grietinele irgi visai tinka saules pieno, siek tiek liesesne, bet issiplaka(jei nenori kartais tirsteti, tai imetu pokiuka standiklio ir nesuku sau galvos).Karta dariau su naminiu(taip pardej vadinasi) sviestu krema, tai isejo siaubiakas .Nuo to karto likau istikima saulutei.
QUOTE(Srove @ 2009 12 31, 01:22)
.Nuo to karto likau istikima saulutei.
O aš tai anuos du kartus ir dariau su Rokiškio,bet taip nebuvo. Čia matyt kažkoks nekokybiškas šįkart papuolė
Merginos, gal pasakytumet ka dariau netaip . Man saldytuve tortas aplietas sokoladu aprasojo, susidare vandens laseliai, o gelytes darytos is choits saldainiu irgi kazkaip suskystejo
Kepiau vakar tortą "Snikers", bet šiandien pasižiūriu, o man tas snikersinis kremas nesustingęs, ir toks truputį bėgantis pro kraštus, nesupranntu kodėl taip nutiko, o juk ir sviestelio dėjau daugiau, kadf pastingtų labiau . Ir dar . nesupratau dėl to karamelinio ganaso: tai jis kaip papuošimas (torto viršus)? Nes pas mane taip susitepė, kad jau tik papuošimui belieka vietos