padariau pirmą ne trupiniais puosta torta prastas, bet kaip man tai liuks
bet turiu klausimą dėl snickerso puošimo: ten yra karamelinis ganašas, aš juo apipyliau visą tortą... nors lygtais ant viršaus reikia tik... ir iš karto uždėjau šitą masę... ruošiuosi daryt daugiau tortų, tai jeigu jau šitą subrokinau, tai majį velnias, bet jei kitus darysiu, tai būtinai reikia aptept sviestiniu kremu? ačiū.
oooooo, pasirodo paieškoma į kondensuotą kremą nesu dėjusi vaisių, o va į grietinėlę ir varškės kremą dedu, tik tą plombyrinę reikia keist į kažką skanesnio man jinai ne kokia nu negaliu sakyti, kad neskanu, bet dvelkia sintetika, sakiau dėsiu sūrelių masę arba švelniąją varškę
cukrinės masės gėlytės netirpsta ant grietinėlės ir pastiliažinės tik suminkštėja, bet neištyžta, nebent darytos labai šviežiai
cukrinės masės gėlytės netirpsta ant grietinėlės ir pastiliažinės tik suminkštėja, bet neištyžta, nebent darytos labai šviežiai
QUOTE(Awdrute @ 2009 12 19, 11:50)
Sveikos Reikia pagalbos ir patarimo. Turiu napoleono lakstu pirktiniu, plonyciu, bet mums nepatinka tas napoleoninis kremas viduje. Kuo galima butu pakeisti? Ar tiktu koks nors kitas? Prasau, patarkit.
o kur Jūs perkat napoleono lakštus plonyčius? maxėj mačiau tik po tris storus lakštus supakuota..
dsėjau į kitą temą klausimą, nes nežinojau kurioj labiau tinka, tai nukopijavau ir čia ir gavosi nesąmonė bet jau supratau kas ir kaip
Sveikutes. Gal galetumet patarti,koks sokoladinis tortas skaniausias??
QUOTE(Olesta @ 2009 12 22, 20:21)
oooooo, pasirodo paieškoma į kondensuotą kremą nesu dėjusi vaisių, o va į grietinėlę ir varškės kremą dedu, tik tą plombyrinę reikia keist į kažką skanesnio man jinai ne kokia nu negaliu sakyti, kad neskanu, bet dvelkia sintetika, sakiau dėsiu sūrelių masę arba švelniąją varškę
ir as nelikau suzaveta tuo kremu(grietinele/grietine/plombyrine) ...kuom patartumet paivairint rafaela,jei naudosiu kondensuota krema?bijau savo nuoziura primakalot nesuderinamu dalyku
QUOTE(Evelincik @ 2009 12 22, 22:37)
ir as nelikau suzaveta tuo kremu(grietinele/grietine/plombyrine) ...kuom patartumet paivairint rafaela,jei naudosiu kondensuota krema?bijau savo nuoziura primakalot nesuderinamu dalyku
manęs prašė įdėti migdolo riešutų kepintų tai dėsiu, man dar ten regis tarkuotas šokoladas nepamaišytų kažkada pertepiau likučiu nuo nemedaus torto su džiovintais vaisiais, skanu buvo bet ten buvo grietinė, grietinėlė, džiovinti vaisiai
Labas vakaras. Aš norėjau pasiklaust dėl http://www.supermama...;#entry23856088 biskvitinio torto su persikais pagal lau22. Gal kas yra darę, ar 26cm forma nebus per didelė? Gal kvailas klausimas, bet aš nežinau kokie ten receptuose būna standartai
QUOTE(Mantilė @ 2009 12 22, 21:37)
o kur Jūs perkat napoleono lakštus plonyčius? maxėj mačiau tik po tris storus lakštus supakuota..
Perku Kaune, Juozapaviciaus prospekte, parduotuve yra Kulinarija ir konditerija. Po 6 vnt supakuota, paziurejau, gamintojas RATUPE.
zinau, kad visos uzsiemusios kepiniais, bet vistiek tikiuosi (gal ir naiviai), kad azkas pades man, nes nriu issikepti savo gimtadieniui kokybiska torta. o planuose: juodasis miskas pagal asseni... bet va kas man neaisku:
Tesla: (vienam biskvitui)
3 kiausiniai
150 gr. cukraus
100 gr. margarino
150 gr. miltu (g.b. ir maziau, viskas priklauso nuo kiausiniu dydzio, tesla t.b. kaip tirsti grietine)
3 arb. sauks. kakavos
1 arb. saukst. sodos
Tortui reikia 2-ju biskvitu
tai kaip cia suprast????? kodel nerasoma iskart receptas 2 biskvitu... nu nieko nebutu parasyta, o gal kepti per du kartus, tai irgi butu aisku... dabar neaisku niekas kas pades?
Tesla: (vienam biskvitui)
3 kiausiniai
150 gr. cukraus
100 gr. margarino
150 gr. miltu (g.b. ir maziau, viskas priklauso nuo kiausiniu dydzio, tesla t.b. kaip tirsti grietine)
3 arb. sauks. kakavos
1 arb. saukst. sodos
Tortui reikia 2-ju biskvitu
tai kaip cia suprast????? kodel nerasoma iskart receptas 2 biskvitu... nu nieko nebutu parasyta, o gal kepti per du kartus, tai irgi butu aisku... dabar neaisku niekas kas pades?
QUOTE(ligita33 @ 2009 12 24, 12:01)
Tortui reikia 2-ju biskvitu
tai kaip cia suprast????? kodel nerasoma iskart receptas 2 biskvitu... nu nieko nebutu parasyta, o gal kepti per du kartus, tai irgi butu aisku... dabar neaisku niekas kas pades?
tai išsikepi pagal tas visas normas vieną biskvitą,tada vėl pagal taspačias normas antrą bikvitą kepi
QUOTE(ligita33 @ 2009 12 24, 12:01)
planuose: juodasis miskas pagal asseni... bet va kas man neaisku:
Tesla: (vienam biskvitui)
Tortui reikia 2-ju biskvitu
tai kaip cia suprast????? kodel nerasoma iskart receptas 2 biskvitu... nu nieko nebutu parasyta, o gal kepti per du kartus, tai irgi butu aisku... dabar neaisku niekas kas pades?
Tesla: (vienam biskvitui)
Tortui reikia 2-ju biskvitu
tai kaip cia suprast????? kodel nerasoma iskart receptas 2 biskvitu... nu nieko nebutu parasyta, o gal kepti per du kartus, tai irgi butu aisku... dabar neaisku niekas kas pades?
sita torta kaip tik siandien darysiu
matai, reikia kepti 2 biskvitus per du kartus, kam patogiau maisyti kiekvienam biskvitui atskirai, o kam patogiau viska ismaisyti ir tada dalinti per puse (man asmeniskai sudetinga atidalint tesla per puse )
todel ir rasoma atskirai vienam biskvitui
tai galiu pasakyt - sita norma yra vienam biskvitui, tai jei maisysi per viena karta abiems, viska daugink is dvieju