Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventojų pajamų mokesčio deklaravimas

QUOTE(mili55 @ 2010 03 16, 14:03)
PADEKIT[SIZE=7]
sweiki, esu gan nepatyrusi, ir nesusidurusi su tokiais dalykais kaip mokesciu inspekcija,.. turiu toki klausima, gal kas zinot,.. bandau deklaruoti pajamas internetu, ffdata formatu, bet kazkodel neleidzia? ar taip gali buti? arba as nemoku 
praitais metais man padejo imones buhaltere,.. bet kai su ja kalbejau, lyg ir sake, kad dar neparuosta el. forma,..

QUOTE(mili55 @ 2010 03 16, 14:11)
ACIU KAD NESUTEIKETE INFO

biggrin.gif
per 8 minutes lotuliukas.gif
Sunku atsakyt į taip suformuluotą klausimą ir per 80 minučių

"Kažkodėl neleidžia.. ar gali taip būt..."
Nu jeigu neleidžia, reiškia gali
O dėl ko neleidžia iš jūsų paklausimo labai sunku suprast.

Aš už konsultavimą norėčiau gauti pinigėlius, bet kažkodėl niekas nemoka... Ar gali taip būt?
Na matyt gali. biggrin.gif

QUOTE(*Rūta* @ 2010 03 16, 14:05)
Prašau pagalbos MB iki kovo 21d. dirbo (gavo iseitine virs 4000lt) iki tol alga 900, issidarbino kitur ir isejo i vaiko preiziuros atostogas po 2 dienu, nuo balandzio iki lapkricio (vaiko prieziuros atostogose) pajamos apie 900lt, nuo lapkricio vidurio iki gruodzio vidurio bedarbis, nuo grodzio vidurio i DB istojo  kaip su tuo NPD  doh.gif  auginam 2 metu dukriuka  g.gif

Sudėkit visas pajamas ir įrašykit į formulę į "metinės apmokestinamosios pajamos" (pajamos iš darbo biržos neįsiskaičiuoja)

QUOTE(berniukumama @ 2010 03 16, 14:23)
Sveikos  4u.gif
Ar as cia kazko jau nebesuprantu, ar cia pas mus LT tikrai kuo toliau tuo graziau  blink.gif
Taip iseina, kad kurios 2009m, buvome vaiko auginimo atostogose, turesime grazinti 864lt????? blink.gif
Pildau deklaracija, kurioje nusiteikus buvau susigrazinti man priklausancius pinigus, uz studijas ir t.t. o rezultate matau geroka suma su minus zenklu  blink.gif
Taip ir norisi visiems sn.... isdauzyti  gun_bandana.gif
Ir dar klausimas, kaip suprantu jeigu buvo verslo liudijimas per siuos metus pajamas as privalau deklaruoti, tikriausiai tik uz gautas pajamas verslo liudijimo nebutu imanoma g.gif
Jeigu neteikciau deklaracijos, nereiketu moketi tos sumos  g.gif

Ne ne, tikrai nereikės mokėt 864 Lt
Deklaracijoje įrašykit ne tik išskaičiuotą GPM, bet ir išskaičiuotą sveikatos draudimo mokestį.
Be to šiemet, kad gautumėte permokos/nepriemokos sumą, reikia sudėti 2 laukelių 33 ir 45 skaičius

jeigu buvo įsigytas verslo liūdijimas deklaruoti privaloma.

QUOTE(juskirena @ 2010 03 16, 14:32)
o tai iskur istraukti savo metines apmokestinamas pajamas

Susidėt visas per 2009 m. gautas pajamas, tiksliau net ne gautas, o priskaičiuotas. (iš sodros, iš darbo, kitos pajamos)
Atsakyti
galu gale susiskaiciavau, bet pries tai as skaiciavau ne taip o visa suma dalinau is 12 men. ir pagal formule istraikinejau npd.suma gavosi ta pati 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Singerita @ 2010 03 16, 14:49)
Į eilutė Metinės apmokestinamosios pajamos įrašykite savo metines pajamas, kiti skaičiai lieka tokie patys ir atlikite matematinius veiksmus.
  PVZ per Metus gavote 10 000 Lt tada bus:

MNPD=5640-0,2x(10 000 -9600)

va cia tai aiskiai parasyta aciu
Atsakyti
gal kas jau pyldet per ABBYY eform filer gpm308? nes man niekaip neiseina. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(mili55 @ 2010 03 16, 15:03)
gal kas jau pyldet per ABBYY eform filer gpm308? nes man niekaip neiseina. verysad.gif

viskas kaip ir praeitais metais, jeigu pydet, tai turetumet zinoti, kad reikia atsiusti is pradziu forma gpm308
http://www.vmi.lt/lt...px?itemId=20153
cia zemiau yra instrukcija
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ewile: 16 kovo 2010 - 15:12
klausimuks - dirbau tik pagal darbo sutartį - ar man reikia deklaruoti privalomaji sveikatos mokesti? nieko toje S formoje neleidzia daryti...visa kita supildziau, grazintina suma paskaiciavo teisingai, zodziu viskas gerai, tik del to liko issiaiskinti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ooo: 16 kovo 2010 - 15:12
praitais metais man padejo ir as pildziau online, o dabar kai bandau atsidaryti ta forma, tuose laukeliuose kur reikia irasyti sumas neleidzia rasyti, nieko ir jos yra raudonai apibrauktos. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(berniukumama @ 2010 03 16, 15:39)
O del tu grazinimu, tai bent jau anksciau tikrai nereikejo moketi, jeigu neteiki deklaracijos, nebent vykde kazkkia veikla, pagal kuria deklaravimas butinas. Siaip mes darbe kaip pildydavome, jeigu minusas budavo, net neteikdavo ir tiek. NEbent pakeista vel viskas is pagrindu  doh.gif

na nzn, tevui reikejo, veiklos jokios nevykde, tiesiog viena menesi, tarkim geguze, puse menesio dirbo vienoj darboviete, is jos isejo ir likuse menesio dali dirbo kitoj darbovietej. ir abi darbovietes pritaike pilna menesio NPD tai ir gavo grazinti kas buvo per daug pritaikyta ax.gif

QUOTE(Singerita @ 2010 03 16, 15:49)
Į eilutė Metinės apmokestinamosios pajamos įrašykite savo metines pajamas, kiti skaičiai lieka tokie patys ir atlikite matematinius veiksmus.
  PVZ per Metus gavote 10 000 Lt tada bus:

MNPD=5640-0,2x(10 000 -9600)

ai, biski ne taip formule buvau supratus, aciu 4u.gif
Atsakyti
aciu, pazejau skaidres, daug kas paaiskejo, tie raudoni laukai kur yra ju pildyti nereikia thumbup.gif taj tada wiskas tawrkoj,.. ACIU!
Papildyta:
as palikau tik gpm308_1 ir gpm 308_2 be priedu, tai iseina kad wiskas gerai?
Atsakyti
O man toks klausima kilo - parsisiunčiau pereitų metų deklaraciją, užpildžiau, ir man rodo daugiau nei 200lt didesnę sumą, nei man jie pereitais metais grąžino doh.gif Kaip čia taip gali būti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(berniukumama @ 2010 03 16, 14:39)
O del tu grazinimu, tai bent jau anksciau tikrai nereikejo moketi, jeigu neteiki deklaracijos, nebent vykde kazkkia veikla, pagal kuria deklaravimas butinas. Siaip mes darbe kaip pildydavome, jeigu minusas budavo, net neteikdavo ir tiek. NEbent pakeista vel viskas is pagrindu  doh.gif

Reikėjo visais metais susimokėt. Kas nesumokėjo, tas dar gali gauti pranešimą iš VMI apie skolą.

QUOTE(ooo @ 2010 03 16, 15:11)
klausimuks - dirbau tik pagal darbo sutartį - ar man reikia deklaruoti privalomaji sveikatos mokesti? nieko toje S formoje neleidzia daryti...visa kita supildziau, grazintina suma paskaiciavo teisingai, zodziu viskas gerai, tik del to liko issiaiskinti...

Jeigu deklaruojat tik 01 kodu, tada atskirai PSD rašyt nereikia
Atsakyti
QUOTE(Auges @ 2010 03 16, 16:48)
jeigu deklaruojat tik 01 kodu, tada atskirai PSD rašyt nereikia

dekui 4u.gif
beje, kur anksciau rasiau,kad meta kazkokias alia kompiuterines formos klaidas, tai reikejo deklaravimo programa atnaujinti 4u.gif
Atsakyti
nu dabar kaip užklausiu doh.gif blush2.gif blush2.gif , atsidarau tą el bankininkystėj skiltį, atsidarau pažymą ......nu ir ką tai kur ten į rašyta apmokestinamos pajamos , surašytai mano duomeys, o piniginį skaičių panašus yra tik vienas lotuliukas.gif Indėlių ir sąskaitų likutis (FR0001L), Lt 125.23 doh.gif , nieko nebesuprantu unsure.gif , noriu pasikaičiuoti pagal tą formulę kur čia įdėta , nes su tais grąžinimais man nebeaišku nieko unsure.gif , reiks grąžinti ar ne cool.gif
Atsakyti