QUOTE(rulle @ 2010 03 09, 21:59)
Sveiki,radau toki idomu man dalyka- cia is VMI -Nedeklaruojamos neapmokestinamosios pajamos, neatsižvelgiant į gautų pajamų sumą 2007 metais
29. Dovanojimo būdu iš sutuoktinių, vaikų (įvaikių), tėvų (įtėvių) ir senelių nekilnojamaisiais daiktais, esančiais Lietuvoje, gautos pajamos.
Esu gavusi dovanu buta is mamos 2007 m. Kai norejau deklaruoti VMI 2010 metais,tai darbuotoja pasake,kad turi man akta surasyti ir bauda-400 lt. Sako deklaruokit elektroniniu budu
Kai skambinau i VMI telefonu-pasake,kad butina deklaruoti
O,dabar radau toki straipsni.Tai,kaip suprasti?Tai reik deklaruoti ar ne?
Pagal GPM305 deklaracijos, kuri pildoma deklaruojant 2007 m. pajamas, pildymo taisykles:
Nedeklaruojamos neapmokestinamos:
...
10. Dovanojimo būdu iš kitų asmenų (ne iš sutuoktinių, vaikų (įvaikių), tėvų (įtėvių) ir senelių) gautos pajamos, kai šių pajamų suma per mokestinį laikotarpį nėra didesnė kaip 24 pagrindiniai NPD; iš sutuoktinių, vaikų (įvaikių), tėvų (įtėvių) ir senelių dovanojimo būdu gautos pajamos (neįskaitant gautų nekilnojamaisiais daiktais, esančiais Lietuvoje), kurių suma per mokestinį laikotarpį nėra didesnė kaip 10000 Lt.
43. Dovanojimo būdu iš sutuoktinių, vaikų (įvaikių), tėvų (įtėvių) ir senelių nekilnojamaisiais daiktais, esančiais Lietuvoje, gautos pajamos.
Antruoju punktu nustatyta, kad pajamos neapmokestinamos ir nedeklaruojamos neatsižvelgiant į gautų pajamų dydį, tad darytina išvada, kad deklaruoti nereikia, ir jokios baudos jums negresia
Papildyta:
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 03 09, 23:07)
As sausio pabaigoj buvau vmi,man pasake,kad nuo kovo men tik prades deklaruot.
Galima buvo deklaruoti ir sausio 1
, jeigu turėjote duomenis, tiesiog VMI, dar neturėjo duomenų.
Papildyta:
Vakar nuvažiavau į Sodrą
pasiimti pažymas apie pajamas, kad galėčiau anksčiau susideklaruoti pajamas... Nu prasikeikiau tai nerealiai.
Išdavė 2 pažymas apie tą patį laikotarpį, ir duomenys pažymose skiriasi net ne keliais litais, o visais beveik 5 tūkst. Lt
, išsitraukiau savo pažymą per internetinę sodros sistemą, o ten dar kitokie skaičiai :lol - tai kuriais duomenim tikėt.