Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventojų pajamų mokesčio deklaravimas

QUOTE(prilijo @ 2010 02 28, 23:21)
a man iskilo tox klausimas-noriu paaukot 2% baznyciai,baisiai smalsu ,kokia ta suma gausis.Is kur ja susizinot ar susiskaiciuot?


tai tau nieko nereikia skaiciuoti - nueik i deklaravimas.vmi.lt ir uzpildyk prasyma (forma FR0512). Viskas. Nieko skaiciuoti, nieko galvoti. man dar del elektronines patinka - kai visi aplink vos ne prievartauja, kad pildytum ta prasyma, paimi ir sakai: gerai gerai ir elektronine pateiki tam, kam is tiesu nori.

Esme kokia - pateiki iki dvieju proc.nuo savo sumoketo GPM. o kiek to sumoketo GPM, jei reikes pildyt deklaracija, matysi. ir pasiskaiciuok, kiek tie du proc.bus, jei labai idomu smile.gif


Papildyta:
QUOTE(Duokgaro @ 2010 02 28, 23:27)
labas mergaites, kazi kaip tokia situacija: tevas pensininkas, ji atleido rugseji. ar jis ta NPD gali susigrazint, ar pensininkams negalioja?



galioja galioja - cia tau ne sodra biggrin.gif
Atsakyti
dar papildysiu - du proc.jau ir dabar galima skirti, nebutina deklaruot pajamas. galima ir tuo atveju, jei nereikia is viso deklaruot, arba nesusigrazini nieko. svarbu dar ir tai, kad galioja paskutine pateikta (zinoma, ne veliau geguzes pirmos-siemet netgi trecios)
Atsakyti
Labai aciu-supratau!Galesiu patenkinti savo smalsuma... blush2.gif
Atsakyti
Paziurejau el.deklaravima,dar nera paruosta preliminarios deklaracijos,pernai jau vasario gale buvo.O siandien turetu buti pirma deklaravimo diena el.budu g.gif

Dar iskilo klausimas:
Už pirmą vaiką (įvaikį) taikomas 100 litų papildomas neapmokestinamasis pajamų dydis (toliau – PNPD), už antrą ir kiekvieną paskesnį vaiką (įvaikį) – 200 litų PNPD***.

Jei santuokoje,seimoje yra 1 dirbantis,o kitas bedarbis ir nesiregistraves darbo birzoje,tai ar gali dirbantysis zymeti ,kad 100 lt PNPD,skaiciuokles siaip suma dalina po 50 lt.,jei vaika faktiskai augini ne viena...
Atsakyti
Trumpas klausimėlis - ar jau visi gyventojai privalo deklaruoti pajamas ar dar ne? Jei ne tai nuo kada jau bus privaloma visiems?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taram-param: 01 kovo 2010 - 11:09
QUOTE(taram-param @ 2010 03 01, 12:09)
Trumpas klausimėlis - ar jau visi gyventojai privalo deklaruoti pajamas ar dar ne? Jei ne tai nuo kada jau bus privaloma visiems?


privalo , kuriems pagal įstatymą yra prievolė mokėti (valstybės tarnautojai, politikai ir pan.) ir mokėti PSD įmokas pagal Sveikatos draudimo įstatymą:
1. gavę su darbo santykiais susijusių pajamų, jeigu per 2009 m. buvo pritaikytas per didelis metinis NPD;
2. individualiai dirbę, net jei pajamų negavo, t.y. dirbę su individualios veiklos pažyma, verslo liudijimu, vykdę žemės ūkio veiklą (išskyrus jei valda neviršija 14 EDV, o pajamos neviršija 10 000 Lt);
3. individualių įmonių savininkai, ūkinių bendrijų nariai;
4.gavę kitų B klasės apmokestinamųjų pajamų, įskaitant ir užsienio pajamas

bet yra neprivalo, o gali :
1. NPD buvo taikytas ne visus metus;
2. NPD buvo pritaikytas tik iš dalies;
3. kuriems nebuvo taikytas papildomas NPD už vaikus.
4. kai gali būti taikoma lengvata už gyvybės draudimo įmokas ar pensijų įmokas į pensijų fondus; sumokėjus už profesinį mokymą ar studijas; 2009 m. sumokėjus įmokas už kompiuterį, įsigytą 2008 m. lizingo būdu (bet jei jau pirktas pernai - nebegrąžina); 2009 m. sumokėjus palūkanas už 1 banko kreditą gyvenamajam būstui įsigyti (bet būstas turėjo būti įsigytas iki 2008.12.31).

tai kad apie visuotinį pajamų deklaravimą kol kas tik kalba politikai, niekas nieko bepriėmė dar. bent jau kol kas visiems nereikia deklarauoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tukituki: 01 kovo 2010 - 11:27
Labukas norejau paklausti:)

Dabar jau su vyru su kuriuo susituoke esame nuo 2008 m. dar 2007 m. paememe paskola uz busta kaip bendraskoliai nuo tada vyras pildo deklaracijas ir atgauna dali pinigeliu nes nuo jo saskaitos visa mokama paskola nuskaitoma, bet kaip supratome neviska agauname kas imanoma nes 25% jo pajamu yra 7550 o palukanu sumokame 9800 (kaip suprantu nuo sitos sumos yra galimybe susigrazinti). Tik siemet suzinojome atsitiktinai perskaite straipsni kad galime kazkaip per seimos narius susigrazinti tai ko negaina vyras. GAL KAS GALI TAI PAKOMENTUOTI IR KAIP IR KA REIKETU PILDYTIO GAL YRA KAS GALETU PADETI UZPILDYTI smile.gif?.
Ir dar vienas klausimas ar galime to ko nedagrazino 2007 m. ir 2008 m. susigrazinti siemet?
Ar imanoma susigrazinti uz tuos metus kol dar nebuvome susituoke nors ir esame bei buvome bendraskoliai ?

LABAI BUCIAU DEKINGA JEI KAS KUO SKUBIAU PAKOMENTUOTU SITA MANO ZINUTE?

IS ANKSTO ACIU smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Reese:) @ 2010 03 01, 11:35)
o palukanu sumokame 9800 (kaip suprantu nuo sitos sumos yra galimybe susigrazinti).

geriausia butu paskambinti i VMI ir pasiklausti.Dar geras forumas www.tax.lt
Gautum profesionaliu atsakymu.

9800-vien palukanos ar grazinama dalis su palukanomis?
Atsakyti
QUOTE(xde @ 2010 03 01, 11:40)
geriausia butu paskambinti i VMI ir pasiklausti.Dar geras forumas www.tax.lt
Gautum profesionaliu atsakymu.

9800-vien palukanos ar grazinama dalis su palukanomis?


CIA TIK PALUKANOS O GRAZINAMA DALIUS YRA KAZKUR VIRS 11000
Atsakyti
sveiki,
o nuo kada galima deklaruoti "busto paskolos palukanas"
Atsakyti
QUOTE(alvyde @ 2010 02 26, 13:45)
kas per filmukas blush2.gif nemaciau jo ax.gif



yra tinklapis deklaracijos filmukas ir ten yra E.VEDLYS ir ten viska rodo kas kaip smile.gif aisku ten daug kalaba ko net nereikia klausytis smile.gif tai is karto spauskit testi ir viskas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Auks'iukė: 01 kovo 2010 - 19:43
Aš jau du metus pildžiau deklaracijas ne tik sau, bet ir vyrui, sesei, mamai, uošviams, o šįkart ir nemoku. Noriu deklaruot pajamas už 2006-2008 metus, bet man vis tą užrašą meta "Appropriate file is not found". Ir nesuprantu kame bėda doh.gif Gal ta forma netinka GPM308? g.gif
Atsakyti