Sveikos mamytės,
Atrodo, po gimdymo galvojau, kas čia juokingo man nutiko, bet atrodo, lyg ir nieko.
Bet vakar kažkaip dingtelėjo vienas epizodas.
Sąrėmiai man prasidėjo ryte 6 val. Užvežėm su vyru dukrytę į darželį ir nuvažiavom į gimdymo namus. Nors dieną prieš tai viskas kartojosi pagal tą patį scenarijų, tik sąrėmiai dukrytę nuvežus į darželį dingo Tai tą dieną gryžom namo. Tai vat, kitą rytą nuvažiuojam gimdyt Vis dieną labai daug gėriau mineralinio, arbatos, sultinio... Į WC dažnai vaikščiojau, bet tik po kelis lašus
Po gimdymo guliu, ant krūtinės mano leliukas padėtas, šalia vyras. O man kuo toliau, tuo labiau pūslę spaudžia. Galėtų vyras palidėt iki WC, bet negi paliksi tik gimusį leliuką. Viena pati eiti nedrįstų - sesutės pamatis, durne išvadins ir maža kas - dar išgriūčiau kur. Stovi basonas - vyras sako aš tau palaikysiu. O aš - nu jau ne, dar apsi....siu tave Sumastau - lipsiu aš nuo to gimdymo stalo ir pati padarysiu į basoną Vyras paima leliuką, aš kažkaip nusiropščiu, ir pradedu daryt - jausmas npakartojamas. Bet kaip nesustoja, taip nesustoja. Ir nesmagu pradeda darytis - o jei kas nors užeis? Net ir vyras - ir kur tau čia tiek tilpo??? Ir aš žiūriu, kad galiu ir basoną perpildyti Bet laiku viskas išėjo, vėl užsirioglinau ant stalo ir tada jau toks lengvumas pasidarė
Ta va, tiek iš to mano gimdymo
Atrodo, po gimdymo galvojau, kas čia juokingo man nutiko, bet atrodo, lyg ir nieko.
Sąrėmiai man prasidėjo ryte 6 val. Užvežėm su vyru dukrytę į darželį ir nuvažiavom į gimdymo namus. Nors dieną prieš tai viskas kartojosi pagal tą patį scenarijų, tik sąrėmiai dukrytę nuvežus į darželį dingo Tai tą dieną gryžom namo. Tai vat, kitą rytą nuvažiuojam gimdyt Vis dieną labai daug gėriau mineralinio, arbatos, sultinio... Į WC dažnai vaikščiojau, bet tik po kelis lašus
Po gimdymo guliu, ant krūtinės mano leliukas padėtas, šalia vyras. O man kuo toliau, tuo labiau pūslę spaudžia. Galėtų vyras palidėt iki WC, bet negi paliksi tik gimusį leliuką. Viena pati eiti nedrįstų - sesutės pamatis, durne išvadins ir maža kas - dar išgriūčiau kur. Stovi basonas - vyras sako aš tau palaikysiu. O aš - nu jau ne, dar apsi....siu tave Sumastau - lipsiu aš nuo to gimdymo stalo ir pati padarysiu į basoną Vyras paima leliuką, aš kažkaip nusiropščiu, ir pradedu daryt - jausmas npakartojamas. Bet kaip nesustoja, taip nesustoja. Ir nesmagu pradeda darytis - o jei kas nors užeis? Net ir vyras - ir kur tau čia tiek tilpo??? Ir aš žiūriu, kad galiu ir basoną perpildyti Bet laiku viskas išėjo, vėl užsirioglinau ant stalo ir tada jau toks lengvumas pasidarė
QUOTE(Deimante Mazute @ 2010 11 22, 11:24)
Vis dieną labai daug gėriau mineralinio, arbatos, sultinio... Į WC dažnai vaikščiojau, bet tik po kelis lašus
Net ir vyras - ir kur tau čia tiek tilpo???
Net ir vyras - ir kur tau čia tiek tilpo???
kas tau leido su pilna pūsle gimdyt?
QUOTE(Siguliukas @ 2010 11 22, 12:16)
Tai tuo metu aš nenorėjau. O kai pagimdžiau, tada užsinorėjau tik. Ir kuo toliau, tuo labiau
Deimante Mazute,
bet kas taua leido TIEK gerti, kiek žinau geriausiu atveju leidžia tik lūpas suvilgyti, juk pilna pūslė ir vaiką turėjo spaust. Sorry už Off Topic
bet kas taua leido TIEK gerti, kiek žinau geriausiu atveju leidžia tik lūpas suvilgyti, juk pilna pūslė ir vaiką turėjo spaust. Sorry už Off Topic
QUOTE(Siguliukas @ 2010 11 22, 13:35)
Deimante Mazute,
na ir prisiskaiciau cia juokeliu .pasirodo ne man vienai ,bet ir kitoms korijozisku situaciju buna .
o as vandens per pati gimdyma paprasiau .taip gerkleje buvo isdziuve ,kad net lezuvis prie gomurio vos neprilipo .ir zinoma ,kad dave atsigerti .tai per tas trumpas atokvepio sekundes pagurksnodavau vandens .
o man si gimdyma nutiko taip
saremiai neregulerus prasidejo nuo pat ryto .o kaip tycia vyras isvaziaves iki velaus vakaro i komandiruote i kita lietuvos krasta .tai kiek imanoma tempiau ,o kai jau nusprendziau ,kad jau nebegaliu ilgiau laukti paskambinai greitajai .atleke tikraja to zodzio prasme ,nors gyvanam rajone .o veziuojat i ligonine ,tai greitoji leke ,kaip reikiant -per raudona sviesofora ,per istisines juostas .man is tos baimes visi saremiai dingo .nuvaziavus i priimaji paklause ,kas kiek saremiai .o as pasakiau ,kad isvaziuojat buvo kas5 min. o vaziuojat is baimes dingo .bet sesute keistai pasiziurejo ,turbut pagalvoju ,kad nusikalbu .tuo viskas nesibaige .dingo saremiai -guldom i akuserini ,atejo gydytoja -veikla jau prasidejus -i gimdykla .skambina is gimdyklos nera vietu -i akuserini .pakeliui dar suabejoja ir vos nenuveda i gimdykla .akuseriniam vos speja pasiklausyti vaisiaus tonu ,kai viskas staigiai prasideda -saremiai kas 2 minutes .vos speja vandenis nuleisti .o ir ten kaip is gausybes rago pilasi -1,5 litro prileidom .
QUOTE(Siguliukas @ 2010 11 22, 12:35)
Deimante Mazute,
Na, aš man sąrėmiai prasidėjo 6 ryto. O pagimdžiau tik 16.45. Tai sąrėmiaujant ir gėriau. Nors ir valgyt labai norėjau O kad gerti tuo metu negalima, tai ir nežinojau. Nors ir antrą gimdžiau, ir akušerė su gydytoja matė mano minelainio (aišku negazuoto) "bonką" 2 l pastatytą ir nieko nesakė. Nueidavau į WC, padarydavau, kiek norėdavau ir viskas.
O vat dar ką prisiminiau. Jau prieš pat gimdymą apžiūrėjo mane gydytoja per sąrėmi ir liepė akušerei paruošt vandenų nuleidimui. O aš sukandus dantis - JAU. Klausia manęs kas jau. O aš - jau nubėgo Matyt iš tos baimės.
Tada sutvarkė akušerė visą "šlapumą" ir išėjo. O man sąrėmiai jau ohoho. Vis atrodo, kad mano sūnaitėlis jau lenda. Aš vyrui vis liepiu pažiūrėt, nes galvutė jau išlindo. Tas pažiūri ir sako, kad dar nieko nesimato. Po kito sąrėmio aš vėl jam - jau tikrai matosi. Tas vėl - dar ne... Matyt man čia pasąmonė taip diktavo. Nes kai pirmą dukrytę gimdžiau, tai netyčiom užėjo anestezeologė, kuri epidūrą darė, pažiūrėti. Ir kad pradėjo rėkt - vaje, ką jūs darot, jau galvytė matosi. Tai kaip mat krūva prisirinko. Ir po trijų stūmimų - mažiukė ir išlindo Tai po dviejų per tarpą aš klausiu - ar dar daug liko (galvojau, čia pusės dienos darbas ) man atsako - dar kartas ir viskas. Aš JAU???
Beje, kaip po to sužinojau, kai antrą lelių gimdžiau, tai tarp 16-17 val msų gimdė net 6. Tai čia beveik rekordas. Retai tiek daug gimdančių buvo. Nes vyras po mano - galvutė jau matosi, pakviesk ką nors - išlindo į kolidorių ir sako - nieko nėra Bet galvutė dar tikrai nesimato
Ir šiaip su nekantrumu ir baime laukiančios gimdymo - nebijokit. Juk dėl savo leliukų truputį pakentėti galima. Ir džiaukitės, jei mažiukai neskuba ateiti į pasaulį, vadinasi, jie bus stipresni, labiau pasiruošę šiam pasauliui. Čia iš mano patirties - dukrytė gimė 10 d. anksčiau, pirma nubėgo vandenys, gimdos kaklelis dar nebuvo pasiruošęs, nebuvo jokių paruošiamųjų sąrėmių, veikla stojo, nors sąrėmiai jau buvo labai stiprūs, ir dukrytei buvo labai sunku mekonijų išstumt, sunkiai sekėsi ir papuką paimt... O su sūnum viskas kitaip. Iki gimdymo beveik mėnesį buvo paruošiamieji, per gimdymą pirma sąrėmiai prasidėjo, vandenys tik prieš pat stūmimą nubėgo, spenelių beveik nenugraužė, nes labai gražiai apžiodavo... Ir šiaip sužinojau, kad teisinga gimdymo eiga - pirma sąrėmiai, o po to tik vandenys turi nubėgt O ne atvirkščiai
QUOTE(Deimante Mazute @ 2010 11 22, 13:24)
Sveikos mamytės,
O aš mažiuko reikalo jau palatoj nuėjau,tai ir gi galvojau kada tas galas bus Vis bėgo ir bėgo,nei galo nei krašto
O vat dar ką prisiminiau. Jau prieš pat gimdymą apžiūrėjo mane gydytoja per sąrėmi ir liepė akušerei paruošt vandenų nuleidimui. O aš sukandus dantis - JAU. Klausia manęs kas jau. O aš - jau nubėgo Matyt iš tos baimės.
Tada sutvarkė akušerė visą "šlapumą" ir išėjo. O man sąrėmiai jau ohoho. Vis atrodo, kad mano sūnaitėlis jau lenda. Aš vyrui vis liepiu pažiūrėt, nes galvutė jau išlindo. Tas pažiūri ir sako, kad dar nieko nesimato. Po kito sąrėmio aš vėl jam - jau tikrai matosi. Tas vėl - dar ne... Matyt man čia pasąmonė taip diktavo. Nes kai pirmą dukrytę gimdžiau, tai netyčiom užėjo anestezeologė, kuri epidūrą darė, pažiūrėti. Ir kad pradėjo rėkt - vaje, ką jūs darot, jau galvytė matosi. Tai kaip mat krūva prisirinko. Ir po trijų stūmimų - mažiukė ir išlindo Tai po dviejų per tarpą aš klausiu - ar dar daug liko (galvojau, čia pusės dienos darbas ) man atsako - dar kartas ir viskas. Aš JAU???
Beje, kaip po to sužinojau, kai antrą lelių gimdžiau, tai tarp 16-17 val msų gimdė net 6. Tai čia beveik rekordas. Retai tiek daug gimdančių buvo. Nes vyras po mano - galvutė jau matosi, pakviesk ką nors - išlindo į kolidorių ir sako - nieko nėra Bet galvutė dar tikrai nesimato
na cia tai geras toks juokas ima isivaizduojant kaip vyras ziuri ar galvyte nesimato
na cia tai geras toks juokas ima isivaizduojant kaip vyras ziuri ar galvyte nesimato
QUOTE(imarta @ 2010 11 23, 12:30)
Niu jis ten nelindo, tik nedrąsiai paeidavo ir žvilgsnį užmesdavo
Oi merginos prisijuokiau iki asaru... seniai jau taip skaniai nesijuokiau.
QUOTE(Rusmenė @ 2010 11 16, 20:41)
O kai gulėjom jau pogimdyminėje palatoje, akušerė išmokė dėti ant krūtų degtinės ir kopūstų kompresus.
Vienos vizitacijos metu įeina neonatologas apžiūrėti mano pupos, o visu grožiu ant spintelės stovi praimtas Kaznačeiskaja degtinės butelis, o šalia - kopūsto lapai. Gydytojo akys buvo va tokios Ir tyliai pridūrė: "Nu prastoka užkanda, prastoka..."
Vienos vizitacijos metu įeina neonatologas apžiūrėti mano pupos, o visu grožiu ant spintelės stovi praimtas Kaznačeiskaja degtinės butelis, o šalia - kopūsto lapai. Gydytojo akys buvo va tokios Ir tyliai pridūrė: "Nu prastoka užkanda, prastoka..."
Oi, nigaliu