gera tema
man iš antro gimdymo labiausiai įsiminė, kaip per paskutinius stipriausius sarėmius vis sakiau au au au..... ir paskui per stūmimą, tik jau daug garsiau ir pikčiau dabar pagalvoju, kad iš šalies atrodė taip lyg ločiau, paskui dar gydytoja kartu su manim vis kartojo au au au
O nutiko man istorija va tokia. Gimdziau pirma kart pries 7 metus (is vakaro cepelinu pririjau, ryte vandenys nubego). Priimamajam surase ten viska kas priklauso ir akusere isejo. Prisistate kazkokia, tarybiniu laiku sukirpimo bobele, klizmos statyt. Pagulde ant sono, susiruose na ir pila. O as guliu ir jauciu kad viskas labai arti kaupiasi. Guliu toliau (nu pirmas kartas, gal taip ir turi but) ir laukiu kas bus toliau. Ir zinot jauciu, kad tikrai jau neviskas gerai, nes ji ten isijuosus vis pila, o as jau negaliu kentet. As jai ir sakau: Man jau i tualeta reikia, ji man gulek ramiai dar ne viskas. Kenciu jau gerokai uzspaudus ir toliau deruosi, kad i tualeta leistu: Sakau labai jau cia viskas apacioj kaupiasi, nebegaliu kentet; O ji vistiek savo: Gulek ramiai... ir ant tu jos zodziu viskas prasiverzia ir aisku ant jos. O man toks juokas sueme, juokiuosi ir guliu toliau kaip paguldyta (nu lyg ir nepatogu, bet vistiek juokiuosi), o ta moteriske valo grindis ir bumba, kad visai nejuokinga. Susitvarke, susitvarke ir tik tada pabaige procedura atlikt. Ir viskas tikrai nebesikaupe apacioj, nusprendziau kad tikrai taip neturejo buti.
Nu juokemes paskui abu su vyru is to nutikimo.
Nu juokemes paskui abu su vyru is to nutikimo.
Gaila, nieks daugiau neparaso.
As tada papasakosiu ne itin juokinga situacija. Atvaziavom su vyru i ligonine, saremiai tik prasidejo, tai buvo neskausmingi. O mane iskart perrenge ir i gimdykla. As guliu sau atsiputus, jauciu, kad negreit gimdysiu, o seseles visos isejo. Na nusprendziau zurnala paskaityt. Po kokio laiko ateina gydytojas, tikedamasis pamatyt besiraitancia nuo skausmo moteri, o cia guli pana ant sonelio, siltai uzsiklojus ir zurnala varto. Tai po to man ileido skatinamuju ir labai greit pagimdziau.
As tada papasakosiu ne itin juokinga situacija. Atvaziavom su vyru i ligonine, saremiai tik prasidejo, tai buvo neskausmingi. O mane iskart perrenge ir i gimdykla. As guliu sau atsiputus, jauciu, kad negreit gimdysiu, o seseles visos isejo. Na nusprendziau zurnala paskaityt. Po kokio laiko ateina gydytojas, tikedamasis pamatyt besiraitancia nuo skausmo moteri, o cia guli pana ant sonelio, siltai uzsiklojus ir zurnala varto. Tai po to man ileido skatinamuju ir labai greit pagimdziau.
Na man kazkokiu kuriozu visisku nebuvo, bet visai linskmai visas gimdymas praejo
Buvau viena namie, 23val., vyras turejo uz keliu dienu grizti is uzsienio, o gimdyt pradejau 2sav anksciau
tai skambinu vyrui, sakau, jauciu, kad gimdysiu...tas sako, "Nu palauk pora dienu, gi grisiu jau"
Tai ka ir laukiu...saremiai nesiliauja... paskambinu pirmiausia i KGN, "pasiteiraut" ar reikia kviesti bendraja greitaja, ar is ju (nors zinojau, kad bendra kviesti reikia) sako bendraja ir paskui nurodyt kur noriu vaziuot. Nu laukiu dar koki pusvalanduka, saremiai nepraeina...galvoju reik vistiek skambint i ta greitaja, bet pries tai nuejau i vonia koju nusiskust, nusimaudyt , susikroviau "tase"
Siaip ne taip issikvieciau as ta greitaja, nes realiai dar netikejau, kad gimdau, o kaip rytojaus diena turejau profilaktiskai pas savo gine keliaut... felcere raso kazkokius popierius, klausiu, tai apziuresit gal...sako ka cia ziuret, ruoskis ir vaziuojam
Tai atvaziavau kaip gydytoja pasake su "puse darbo" atlikto kaklelis atisveres 4-5cm
O per pati gimdyma tai atsimenu maldavau, kad man duotu pamiegoti, sakiau, kad anksti keliaus, visa diena paskaitose prabuvau, o vakare gimdymas prasidejo, tai taip ir nepamiegojau sakaiu, nors biskiuka, o paskui jau galesiu gimdyt, tai ne man vaiksciot liepe ir gimdyt
Dar mama su fotiku vaiksciojo, tai reguliavau is katro kampo galima fotkinti, o is katro tegu net nedrista
Buvau viena namie, 23val., vyras turejo uz keliu dienu grizti is uzsienio, o gimdyt pradejau 2sav anksciau
tai skambinu vyrui, sakau, jauciu, kad gimdysiu...tas sako, "Nu palauk pora dienu, gi grisiu jau"
Tai ka ir laukiu...saremiai nesiliauja... paskambinu pirmiausia i KGN, "pasiteiraut" ar reikia kviesti bendraja greitaja, ar is ju (nors zinojau, kad bendra kviesti reikia) sako bendraja ir paskui nurodyt kur noriu vaziuot. Nu laukiu dar koki pusvalanduka, saremiai nepraeina...galvoju reik vistiek skambint i ta greitaja, bet pries tai nuejau i vonia koju nusiskust, nusimaudyt , susikroviau "tase"
Siaip ne taip issikvieciau as ta greitaja, nes realiai dar netikejau, kad gimdau, o kaip rytojaus diena turejau profilaktiskai pas savo gine keliaut... felcere raso kazkokius popierius, klausiu, tai apziuresit gal...sako ka cia ziuret, ruoskis ir vaziuojam
Tai atvaziavau kaip gydytoja pasake su "puse darbo" atlikto kaklelis atisveres 4-5cm
O per pati gimdyma tai atsimenu maldavau, kad man duotu pamiegoti, sakiau, kad anksti keliaus, visa diena paskaitose prabuvau, o vakare gimdymas prasidejo, tai taip ir nepamiegojau sakaiu, nors biskiuka, o paskui jau galesiu gimdyt, tai ne man vaiksciot liepe ir gimdyt
Dar mama su fotiku vaiksciojo, tai reguliavau is katro kampo galima fotkinti, o is katro tegu net nedrista
QUOTE(LasiukeUK @ 2010 05 17, 20:55)
Oj mergaites, duodat
Visos trys sios temos dalys - neitiketinos. Mano vyras i mane taip itartinai vis paziuri paziuri, o as kad juokiuos kad juokiuos iki asaru Gaila, kad jis nesupranta, amerikietis, kazkada bandziau lietuvisku juoku papasakot isvertus tai didelem akim i mane tik paziurejo... Gimdymu net nebandau isversti....
Tai prasau, dar pasidalinkit! Mes kol kas dar negimde, dar net nesilaukiam ( ), tai neturim kuo pasidalint.
Visos trys sios temos dalys - neitiketinos. Mano vyras i mane taip itartinai vis paziuri paziuri, o as kad juokiuos kad juokiuos iki asaru Gaila, kad jis nesupranta, amerikietis, kazkada bandziau lietuvisku juoku papasakot isvertus tai didelem akim i mane tik paziurejo... Gimdymu net nebandau isversti....
Tai prasau, dar pasidalinkit! Mes kol kas dar negimde, dar net nesilaukiam ( ), tai neturim kuo pasidalint.
Jo amerikonu juoku as nesuprantu ir man jie nejuokingi o atvirksciai nervina
O sitoi temoi tai tikri lietuvisku gimdimo ipatumu juokai
As pati turejau cezari bet atsimenu kaip jau narkoze iseidinejo ( buvo pilna) klause visi ar zinot ka turit ? ir taip desimt kartu ,o as zinau zinau eikit na..... leiskit miegoti kiek galima to pat klausineti
vat gausit ir mano istorijas- atiduodu duoklę už gerą juoko dozę
Sūnus gimė Kaune, sekmadienį, vandenys pradėjo lašnot ryte, žiūrint "Simpsonus"- jam labai patinka šis faktas, sako gimiau, nes filmuką norėjau pažiūrėt
leido vandenis, varinėjo žygiuot koridoriais, galiausiai skatino kai pagaliau venon pataikė, kruvina buvo visa paklodė ilgai laukėm, tai vyras nulėkė šunį savo tėvams priduot, tai uošvienė sode iiilgai braškes rinko ir perrinkinėjo, namo nevažiavo, kad tik sau dėmesio nuvogt paskui tas braškes gimdykloj suėdėm
Epidūras NEsuveikė, tai man priekaištavo, kad " vakar 6 gimdė, o šiandien tik tu viena , bet rėki kaip už visas 6"
Gimė, maitinau, po 1,5 paros važiavau laikyt valstybinių egzaminų tik galva apsiblausus buvo : 9 tegavau O juk dekanas būt ir taip praleidęs, tik man sąžinė sukčiaut neleido
O dukrai širdelė dar pilve streikavo, tai siuntė iš Klaipėdos Kaunan, širdies tonų neužrašė tuo aparatu, tik krūtu echoskopu tai ir darė ehoskopijas n kartų paguldė, liepė skaičiuot judesius, stebėt, o man toookia atsakomybė tai, sakau, vaiks nebauga, vandenų nėr, placenta subrendus-GIMDOM, ko laukt
Atsako " na, jei pirmadienį bus laisva gimdykla, pažiūrėsim..." tai pirmadienį iš pat ryto išsiaškinau, kad laisvos visos 7 : vėl vandenų nuleidimas, skatinimas, epdiūras VĖL NEveikė galiausiai atvilko dujų pauostyt, instruktuoja mane , o MD lekia mokėt už mašinuko stovėjimą- ir viskas, GIMDOM negimdom, sakau, skambinu MD, tas parlekia, aš stumteliu ir per 1,5 stangos, kurių metu tik bandžiau patogiau įsitaisyt , gimė dukrytė tik 2370 g, 50 cm, nors 38 sav čiut spėjo tėvelis, dar besirūpindams tauo kibiru, būt praleidęs šventę
tai va, paskum išaiškėjo širdelės problemų, mažo svorio, menko vandenų kiekio priežastis- beveik 3k mažesnė placenta su infarktuotais segmentais, trumputė virkštelė kodėl, neaišku, svarbu, viskas gerai.
Sūnus gimė Kaune, sekmadienį, vandenys pradėjo lašnot ryte, žiūrint "Simpsonus"- jam labai patinka šis faktas, sako gimiau, nes filmuką norėjau pažiūrėt
leido vandenis, varinėjo žygiuot koridoriais, galiausiai skatino kai pagaliau venon pataikė, kruvina buvo visa paklodė ilgai laukėm, tai vyras nulėkė šunį savo tėvams priduot, tai uošvienė sode iiilgai braškes rinko ir perrinkinėjo, namo nevažiavo, kad tik sau dėmesio nuvogt paskui tas braškes gimdykloj suėdėm
Epidūras NEsuveikė, tai man priekaištavo, kad " vakar 6 gimdė, o šiandien tik tu viena , bet rėki kaip už visas 6"
Gimė, maitinau, po 1,5 paros važiavau laikyt valstybinių egzaminų tik galva apsiblausus buvo : 9 tegavau O juk dekanas būt ir taip praleidęs, tik man sąžinė sukčiaut neleido
O dukrai širdelė dar pilve streikavo, tai siuntė iš Klaipėdos Kaunan, širdies tonų neužrašė tuo aparatu, tik krūtu echoskopu tai ir darė ehoskopijas n kartų paguldė, liepė skaičiuot judesius, stebėt, o man toookia atsakomybė tai, sakau, vaiks nebauga, vandenų nėr, placenta subrendus-GIMDOM, ko laukt
Atsako " na, jei pirmadienį bus laisva gimdykla, pažiūrėsim..." tai pirmadienį iš pat ryto išsiaškinau, kad laisvos visos 7 : vėl vandenų nuleidimas, skatinimas, epdiūras VĖL NEveikė galiausiai atvilko dujų pauostyt, instruktuoja mane , o MD lekia mokėt už mašinuko stovėjimą- ir viskas, GIMDOM negimdom, sakau, skambinu MD, tas parlekia, aš stumteliu ir per 1,5 stangos, kurių metu tik bandžiau patogiau įsitaisyt , gimė dukrytė tik 2370 g, 50 cm, nors 38 sav čiut spėjo tėvelis, dar besirūpindams tauo kibiru, būt praleidęs šventę
tai va, paskum išaiškėjo širdelės problemų, mažo svorio, menko vandenų kiekio priežastis- beveik 3k mažesnė placenta su infarktuotais segmentais, trumputė virkštelė kodėl, neaišku, svarbu, viskas gerai.
Papasakosiu ir as savo istorija, atejo vyro gimimo diena, iki numatytos gimdymo dienos dar 2 savaites. Vyras isvaziavo dirbti o as atsibudus nusprendziau paruosti jam staigmena.Taigi isokau i kelnes susiskambinau su draugem ir nuvaziavau savo reikalu. Nuvaziavau i maisto parduotuve ten sutikau mamos drauge kuri paklause manes kada pagaliau gimdysiu, pajuokavau kad siandien vyro gimtadienis ir reikia gi sunu jam dovanot. Grizus namo paruosiau valgius, papuosiau namus ir laukiau vyro.Kai vyras grizo, pasedejom, pavalgem, iteikiau dovana ir pasakiau kad svarbiausia dovana gaus paveluotai, bet klydau, nes apie 9 vakaro supratom kad dovanele atsiras pasaulyje laiku.Taip ir atsitiko, ta pati vakara gime sunus.Kai suzinojo mamos drauge tai luzo is juoko, kad as taip prisisnekejau.O svarbiausia kad vyrui tai pati geriausia is visu gimtadienio dovanu.
Laba....Na paskaicius dauguma linksmu gimdimo istoriju tai juoko buvo iki asaru .Na o mano visi trys gimdimai nebuvo kazkuo jau super juokingi kaip cia dauguma .Tik tiek,kad kai gimdziau antra vaika ,sunu buvo momentas,kad buvo juokinga bet ir geda.Gimdimas buvo skatinamas kaip ir pirmasis ,jau uzejo patys smagiausi skausmai ,jau,jau atrode,kad pagimdysiu sesele sumaste man klizma pastatyti ,sakau gal juokaujat man jau ant stalo gimdyt reikia ,o jus cia sumastet klizmuoti ,apdirpsiu visus begimdydama.Ka,baige procedura staigiai liepe ant stalo ,o man jau ir klizma suveike ir jau liepe gimdyt ,as saukiu dydelio reikalo noriu...o jie, ne cia tau taip atrodo,man neatrodo rekiu antra vaika juk jau gimdau,rekiu duokit basona bo bus negerai,aisku nusijuoke ir ruosesi toliau ,sako stumk ,sakau gerai bet perspejau kad dovanu ir jus turesit ,ir su pirmu stumimu kaip ir zadejau daviau jiems dovanu.O kaip geda buvo,nors i zeme sulysk,bet gi perspejau,jie stovi pasimete,kadangi vaikelis buvo virs 4kg tai teko siuti ,sakau perdaug nesusiukit bo man dar prireiks ,aisku gimdimuose dalivavo ir vyras.Belaukiant 3 gimdimo,jis jau gavosi savaiminis be skatinimo,ryte pajutau skausmus,vyrui paskambinus perspejau,kad jau siandien vaziuosim,po kurio laiko apsirengiau ,susiruosiau vaziuoti gimdyt,paskambinau i greitaja,ten paklause ar nenubego vandenys,na ne sakau ir tik padejau rageli man tik kliust tarp koju ir nubego vandenys,ka teko persirengt,atvaziavo greitoji,veza mane,ziuriu kad ne gimdimo namus o i ligonines priimamaji,na as pamaniau gal kas pasikeite ka man zinoti,liepe kambarelyja palaukti ,man jau visai smagu pasidare,atejo sesele po 15min ir prajuokino ,sako ups ne ten jus atvezeme,reikejo i gimdimo namus,atrodo ir kvailam aisku kad i gimdimo namus gimdyt veza ,o ne pas koki stomotologa.Na po visu klajoniu guliu ant stalo ,jau liepe stumt ,as ikvepiau viena karta stumiu,antra daktarai sako na va jau galvyte pasirode,o as paemiau ir atsipalaidavau kazkaip,pasirodo galvyte ne visa buvo is lindus ir kai as atsikvepiau ji murkt atgal,daktare sako artyste siandien tu gimdysi ar ne,stumsi ar ne .Vat tik tokie mano pasilinksinimai gimdant Geriausia buvo kai laukesi mano broliene ,ji turejo gimdyti rugsejo 11d ,tad vis delse su vestuvem ,o kai sumaste gavosi gimdimas cia pat,mes su vyru buvom pirsliais,vestuviu diena jaunoji pareiske ....chebryte siandien as gimdysiu o buvo rugpjucio 27d,pamanem juokauja,pasirodo ne jaunajai saremiai prasidejo.Ka vaziuojam i zaksa ir jaunajai kentet (lyg taip paprasta butu)liepem,sakom padesi parasiuka ir gimdyk kiek nori .Jau vaziuojant atgal jaunajai visai smagu pasidare,mus sumaise su kitais vestuvinikais ir pastabde prie bromo,o as ne nepajutau kaip pradarius langa emiau saukt ....Bukit geri pasitraukit jaunoji gimdo ,gryzome 19val ,o kudikis gime 1val nakties....Linksmu ir laimingu gimdimu visoms mamytems
Perskaiciau visas3 temas SUPER
sveikutes, nezinau ar pralinksminsiu kuria, bet man tai iki dabar sypsena kelia, vaziuojame gimdyti su vyru is kito miesta i kauna, aisku jau raitausi is skausmo, nugaria gelia.....bet taip turi buti, nuvaziuojam i kauna, o boba, tikraja ta zodzio prasme, priimime sedi ir aiskina, kad tonai gimdymo nerodo, o man skausmai baisus, nekviete daktaro, pakeliau suma, tuoj prisistate, o tas jaunutis jaunutis, nu galvoju sakes, gerai, kad buvau susitarus su daktare kaune, bet niekaip nejo prisiskambinti....ir kai tas dakatarelis jaunutis liepe mums dar 60 km grist namo, palaukt kol viskas ipuses arba kavos isgert, draugus aplankyt, tai man jau tik dabar ima juokas is visko, matyt, vaikinas nenutuoke kaip vyksta gimdymas nes buvo 10 vakaro....o gime 00.20 puolem skambinti daktarei ir ji greitai manes niekur neisleido, atleke su vejaliu
o gimdant jau, stumiu, vyras svelniai svelniai glosto, sako vis kad viskas gerai, o as rekt taip noriu, bet negaliu, pasizadejau sau, kad istversiu stipriai, juk i pirma taip gimdziau, vis laikausi, o vyras sako issigandes, tai, maziuk, kodel nesauki, sauk jei reikia tada juokas sueme ir daktare....ji sako mb laikyk jos galva, kad lengviau butu stumt, tai jis zmogus laiko uz kaktos man ir neleidzia pakelt galvos nuo pagalves, o kas gimde zino, kad kitaip nelabai eina stumt, tik pakelus galva ir sitaip kelis kartus, bet as ka nors sakyt pabijojau, pamaniau, kad ir ji isgasdinsiu, graziai pasakiau, paleisk, nelaikyk, bet kai pasakojau jam jau po visko, tai sake, mate kad negerai, ale nezino ka blogai daro
o gimdant jau, stumiu, vyras svelniai svelniai glosto, sako vis kad viskas gerai, o as rekt taip noriu, bet negaliu, pasizadejau sau, kad istversiu stipriai, juk i pirma taip gimdziau, vis laikausi, o vyras sako issigandes, tai, maziuk, kodel nesauki, sauk jei reikia tada juokas sueme ir daktare....ji sako mb laikyk jos galva, kad lengviau butu stumt, tai jis zmogus laiko uz kaktos man ir neleidzia pakelt galvos nuo pagalves, o kas gimde zino, kad kitaip nelabai eina stumt, tik pakelus galva ir sitaip kelis kartus, bet as ka nors sakyt pabijojau, pamaniau, kad ir ji isgasdinsiu, graziai pasakiau, paleisk, nelaikyk, bet kai pasakojau jam jau po visko, tai sake, mate kad negerai, ale nezino ka blogai daro
Papasakosiu tumpa nutikima, kaip mano brolis, dalyvaudamas savo sunaus gimime, apsikvailino.
Zodziu, zmona jau stumt pradejo, i jo ranka isikibusi, o jos nagai ne tokie jau ir trumpi. Saremio metu ji taip stipriai suspaude jo ranka, kad net siek tiek kraujo pasirode.O jis jai ir sako:
"Ei, nespausk taip smarkiai. Net neisivaizduoji, kaip man dabar skauda".
Visi gimdykloj buve daktareliai kaip i idiota pasiziurejo, o po to pratruko juoktis ne tik jie, bet ir mamyte.Tuo tarpu mano brolis, suvokes situacijos absurdiskuma, neturejo kur akiu is gedos det. Nesusimaste prie lepteledamas.
Zodziu, zmona jau stumt pradejo, i jo ranka isikibusi, o jos nagai ne tokie jau ir trumpi. Saremio metu ji taip stipriai suspaude jo ranka, kad net siek tiek kraujo pasirode.O jis jai ir sako:
"Ei, nespausk taip smarkiai. Net neisivaizduoji, kaip man dabar skauda".
Visi gimdykloj buve daktareliai kaip i idiota pasiziurejo, o po to pratruko juoktis ne tik jie, bet ir mamyte.Tuo tarpu mano brolis, suvokes situacijos absurdiskuma, neturejo kur akiu is gedos det. Nesusimaste prie lepteledamas.
Geros istorijos
Su jaunu daktareliu, tai net siek tiek liudna
O nagu stipruma ir maniskiui teko patirti, bet prisipazino, kad skaudejo ir parode zymes tik seknacia diena sake, bijojo mane dar labiau supykdyti
Su jaunu daktareliu, tai net siek tiek liudna
O nagu stipruma ir maniskiui teko patirti, bet prisipazino, kad skaudejo ir parode zymes tik seknacia diena sake, bijojo mane dar labiau supykdyti