SVEIKOS
norėčiau paklausti kaip būtų galima apsiskaičiuoti kiek siūlų reikia nusimegzti megztukui, ar šalikėliui??? nesinori prisipirkti per daug, kad paskui tie siūlai stovetų nenaudojami, bet ir blogai kai pritrūksta...
Tai mielosios patarkit kaip ir kokį kiekį Jūs perkat siūlų? (o gal iš akies apskaičiuojat?)
Aš iš pradžių nusiperku nedaug, o vėliau "dasiperku". Šis būdas labai tinka tuomet, kai mezginiui įpusėjus atsibosta megzti, tada ne tokie dideli "nuostoliai"
tai as irgi taip esu darius, is pradziu nusipirkau nedaug, o paskui kai pritrukau, tai nebebuvo tokiu pat siuliu, tai teko laukti kol atves, o kai atveze tai jau laiko nebebuvo kada megzti ir siaip problemu atsirado... uztad noriu nusipirkt is karto, bet turbut neiseis. nu ne pasaulio pabaiga, sugalvosiu ka nors
beja gal kas mezget megztuka koki ir galit pasakyt kiek mazdaug (gramais ar kamuoliukais) sunaudojot siulu?
beja gal kas mezget megztuka koki ir galit pasakyt kiek mazdaug (gramais ar kamuoliukais) sunaudojot siulu?
Viskas priklauso nuo siūlų storumo, metražo ir rašto .Dabar ant kaikurių etikečių rašo kiek reikės siūlų poagal dydį . O taip paprastai vidutiniam megztiniui reikia apie 2000m. siūlų,o gramai priklauso nuo siūlų storumo .
O papraščiausia pasikonsultuoti su pardavėja
QUOTE(lorax @ 2007 05 17, 20:09)
Viskas priklauso nuo siūlų storumo, metražo ir rašto .Dabar ant kaikurių etikečių rašo kiek reikės siūlų poagal dydį . O taip paprastai vidutiniam megztiniui reikia apie 2000m. siūlų,o gramai priklauso nuo siūlų storumo .
O dar priklauso ir nuo mezgimo tankio. Jeigu laisvai mezgi, tai mažiau reikės.Mezgant kiauraraščiu man užtenka 1000- 1200 m.Pynėms reikia daugiau.
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
[
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
http://img100.images...ombukai1nh7.jpg
Rife, jei kartais nerodytų, parašyk man į až savo e-mail adresiuką, atsiųsiu
QUOTE(Virbalai @ 2007 06 07, 11:28)
Labai labai ačiū
QUOTE(Virbalai @ 2007 06 07, 11:28)
gal galetum simbolius sio rastelio paaiskint, nes nelabai iziuriu kas ten parasyta tik zinau kad juodas kvadratelis tai gera akis
Taip, juodas kvadratukas - geroji, perbrauktas kvadratukas - išvirkščioji, pasvirę trikampiukai į dešinę ar į kairę - dvi akys, sumegztos kartu į kairę/ į dešinę.
O vat su tuo paprastu trikampiu, tai dabar nelabai susigaudau, reiktų pamegzt. Rašo maždaug taip: išvirkščiojoje mezginio pusėje užkabinti atitinkamą šeštoje eilutėje esančią akį ir ir išmegzti kartu gerąja.
Aha, tai reiškia, apatinės eilės vieną akį sumezgi su esančia ant virbalo? Gal taip? Bandyk, gal kas gausis
O vat su tuo paprastu trikampiu, tai dabar nelabai susigaudau, reiktų pamegzt. Rašo maždaug taip: išvirkščiojoje mezginio pusėje užkabinti atitinkamą šeštoje eilutėje esančią akį ir ir išmegzti kartu gerąja.
Aha, tai reiškia, apatinės eilės vieną akį sumezgi su esančia ant virbalo? Gal taip? Bandyk, gal kas gausis