Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas 37 tema

QUOTE(Boruzzyte5 @ 2009 12 17, 13:55)
Merginos, esu girdejusi, kad dvikomponenti itrina aliejiniais dazais, o gal zinot su kuo valyti pertekliu, ar viskas gerai nusivalo? neishsimozoja visas pavirsius?
Aciu.

As valau visada su vaitspiritu, ir kuo puikiausiai nusivalo, tik nereikia slapinti per daug skudurelio, reikia labai nedaug ir gerai patrinti tas vietas kur nori nuvalyti viska. Visi issimozojimai pradingsta.

Aliejinių dažų perteklių reikia valyti paprastu aliejumi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(drieziukas @ 2009 12 17, 15:39)
Aliejinių dažų perteklių reikia valyti paprastu aliejumi mirksiukas.gif

Kiek zmoniu - tiek patirciu. Ir kiekviena dekupaziste randa savo varianta, kuris geriausias jai smile.gif

Man gerai ir aliejus, ir vaitspiritas, nes tinkami abu thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2009 12 17, 16:42)
Kiek zmoniu - tiek patirciu. Ir kiekviena dekupaziste randa savo varianta, kuris geriausias jai smile.gif

Man gerai ir aliejus, ir vaitspiritas, nes tinkami abu  thumbup.gif

Pritariu, kad kiekviena kaip isbandzius, kas geriausia, ta ir naudoja thumbup.gif o as pvz net nezinojau, kad su aliejumi galima nuvalyti, bet tai nebuna po to slidu? kaip uztepti tada laka?
Atsakyti
nusipirkau Hobby line craquelle medium vienkomponenti laka, ant etiketes parasyta "sikilejimo lakas yra sviedziamas vandeniu", tai reikia butinai sviesti? kaip skiesti, kokiu santykiu?
Atsakyti
QUOTE(Indijaa @ 2009 12 17, 18:25)
nusipirkau Hobby line craquelle medium vienkomponenti laka, ant etiketes parasyta  "sikilejimo lakas yra sviedziamas vandeniu", tai reikia butinai sviesti? kaip skiesti, kokiu santykiu?

Tikrai nebūtinai. Skiedžiama tik tada, jei pernelyg tirštas (kaip dažai, pvz. būna). Man vienkomponentis niekada nebuvo sutirštėjęs tiek, kad reiktų skiesti smile.gif Bet konkrečiai šito nesu naudojusi. Kiek esu išbandžiusi, tai tie paprastai būna skystoki 4u.gif
Atsakyti
aciu uz atsakyma. sio lako tirstumas panasiai kaip kondensuoto pieno, turbut nebutina skliesti, bet kiek isbandziau ( bandymus atlieku) tai man skilinejimas gaunasi toks dryziais pailgas ( tepu viska su teptuku) norisi tokio grazesnio tarsi kvakraciukais buna tas skilinejimas, ar kad tai isgauti reikia tepti kempinele?
Atsakyti
dekupaze esu visiskai zalia blush2.gif gal galit patart kokiu priemoniu reikia dekoravimui ant stiklo, as kolkas viska bandziau ant medzio, bet speju visai kitos priemones stiklui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Indijaa @ 2009 12 18, 00:17)
aciu uz atsakyma. sio lako tirstumas panasiai kaip kondensuoto pieno, turbut nebutina skliesti, bet kiek isbandziau ( bandymus atlieku) tai man skilinejimas gaunasi toks dryziais pailgas ( tepu viska su teptuku) norisi tokio grazesnio tarsi kvakraciukais buna tas skilinejimas, ar kad tai isgauti reikia tepti kempinele?

taip, jei desi kempinele, bus ne dryziais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gabii__: 18 gruodžio 2009 - 09:27
Ieskojauatsakymo siame forume, bet nebeturiu tiek laiko. Nusipirkau dvikomponenti sendinimo laka. Nudaziau skrynute, vietomis uzklijavai popieriaus, uztepiau 1 sluoksni, kai isdziuvo 2 sluoksni, bet gi gavosi grynas sh....Niekas nesuskilinejo. Dabar visa skrynute reik draskyt su svitriniu popierium. Gal ka ne taip padariau? Gal dar ka nors reikejo uztept? Kadangi namie radau tik paprastu skrystu kliju, tai su jais klijavau popieriu, bet nematau jog tai turejo itakos skilinejimui, nes net ir patys dazai nesuskilinejo. Kai klausiau parduotuvej ar uztenka tik situ 2 stepu lako, sake dagiau nieko nereika. Gal lakas blogas? bet net internete jo yra pirkt is www.decoupage.lt Gal kas gali ka patarti? Dabar sedesiu kaip minimum pora valandu kol nusveisiu popieriu ir dazus sad.gif
Atsakyti
QUOTE(feeta @ 2009 12 18, 11:51)
Ieskojauatsakymo siame forume, bet nebeturiu tiek laiko. Nusipirkau dvikomponenti sendinimo laka. Nudaziau skrynute, vietomis uzklijavai popieriaus, uztepiau 1 sluoksni, kai isdziuvo 2 sluoksni, bet gi gavosi grynas sh....Niekas nesuskilinejo. Dabar visa skrynute reik draskyt su svitriniu popierium. Gal ka ne taip padariau? Gal dar ka nors reikejo uztept? Kadangi namie radau tik paprastu skrystu kliju, tai su jais klijavau popieriu, bet nematau jog tai turejo itakos skilinejimui, nes net ir patys dazai nesuskilinejo. Kai klausiau parduotuvej ar uztenka tik situ 2 stepu lako, sake dagiau nieko nereika. Gal lakas blogas? bet net internete jo yra pirkt is www.decoupage.lt Gal kas gali ka patarti? Dabar sedesiu kaip minimum pora valandu kol nusveisiu popieriu ir dazus sad.gif

Palauk! Nešveiks!

Tau dažai ir neturėjo suskilinėti. Antrasis dvikomponenčio sluoksnis turėjo suskaldyti pirmąjį, o jie abu skaidrūs - tai ir skilinėjimas skaidrus. Pažiūrėk prieš šviesą. Ar tikrai nematai bespalvių suskilinėjimų? Jei matai, juos reikia įtrinti aliejiniais dažais arba porporina. Kokią dvikomponentę priemonę naudojai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina Les: 18 gruodžio 2009 - 10:56
QUOTE(Tina Les @ 2009 12 18, 11:55)
Palauk! Nešveiks!

Tau dažai ir neturėjo suskilinėti. Antrasis dvikomponenčio sluoksnis turėjo suskaldyti pirmąjį, o jie abu skaidrūs - tai ir skilinėjimas skaidrus. Pažiūrėk prieš šviesą. Ar tikrai nematai bespalvių suskilinėjimų? Jei matai, juos reikia įtrinti aliejiniais dažais arba porporina. Kokią dvikomponentę priemonę naudojai?

''Crackle Sottile''
Atsakyti
QUOTE(feeta @ 2009 12 18, 11:59)
''Crackle Sottile''

Ar pamatei suskaldymus? 4u.gif Jei turi namie aliejinių dažų, paimk norimos spalvos mažą mažą lašelį ant piršto galo ir sukamaisiais judesiais, lyg norėtum įtrinti ką nors į skylutę, įtrink aliejinius dažus - jei dvikomponentė priemonė suveikė, tikrai pamatysi skilinėjimą. Taip po mažą lopinėlį įtrynusi visą paviršių ar norimas vietas gausi gražų efektą. Aliejinių dažų perteklių gali nuvalyti popieriniu rankšluoščiu ar tualetiniu popieriumi, vos vos suvilgius paprastu kepimui naudojamu aliejumi.
Jei vis dėlto nepavyks ir tavo dvikomponentė tikrai nesuskilinėjo, vadinasi, kažką ne taip darei. Tuomet tiksliai surašyk, ką po ko darei, kiek džiovinai, ką tepei ir pan. - tikrai atsiras žinančių kaip pagelbėti 4u.gif
Atsakyti