Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas 37 tema

QUOTE(lialkaa @ 2009 12 06, 12:43)
sveikos  mirksiukas.gif
turiu maza problemele blush2.gif  dekupazavau du burbulus (kabinamus ant eglutes), bet nei ant vieno neiseina, kad gautusi itrukimai.... doh.gif sakau, gal ant plastmases del to taip....?pas mane sendinamasis lakas is senuku Sadolin, toks su rudeniniais lapais ant dezutes  g.gif o gal ka ne taip darau? nes ant vieno burbulo isejo itrukimai tik is vidaus, nu paciam paskutiniam sluoksni, tai kai burbula uzdarysi nieko nesimatys... doh.gif  o eiles tvarka tokia dariau :
priklijuota servetele
sendinamasis lakas
sviesus dazai
tamsus dazai

lauksiu atsakimo, nes jau tuoj vel bandysiu kita burbula dekupazuot  doh.gif

Tvarka teisinga, jei tai taip vadinamas atvirkštinis dekupažas (jei dekoruojamas burbulo vidus). Bet iš tavo parašymo, neaišku ko tu norėjai iš to sendinamojo lako, ar kad tau jis suskaldytų dažus ar paveikslėlį?
Nes šis lakas skaldo tik dažus.
Buvo pasiūlymų naudoti kitą sendinamąjį laką, na bet žmogus jau įsigijo šį mirksiukas.gif Tai pasiūlymas mėginti mėginti ir gal pavyks.
1. Taigi užklijavus servetėlę (faktas kad tai turi būti nedideli motyvai, nes turi likti laisvo ploto tavo suskilinėjusiems dažams matytis) su piršu tolygiai užtepi šį send. laką.
2. Išdžiovini, gali su fenu, netepk gausiai, kad nenubėginėtų.
3. Išdžiūvus pirmam sluoksniui, užtepk dar vieną send. lako sluoksnį, tiesiog sukamaisiais judesiais kad kuo tolygiau pasiskirstytų ir vėl išdžiovink.
4. Tada tepi vienos spalvos dažus, geriausiai su kempinėle tapšnoti ir svarbu šiuo atveju ilgai netapšnoti vienoje vietoje, nes tik pradėjus lakui reaguoti su dažais jie sukimba ir jei liesi tą vietą sugadinsi skilinėjimą.
5. Išdžiovini pirmus dažus (gali fenu), tepi kitos spalvos dažus.
Atsakyti
Visa bėda ir yra ta, kad sadolin antic crakle lako ir ant jo tepamo dažo kryptys turi būti kryžmos viena kitos atžvilgiu, o tepant laką sukamaisiais judesiais, dažas turi būti dengiamas jau nežinia kaip...
Bandžiau visaip, burbulams šis lakas, deja deja... schmoll.gif
Skeldėja kažkaip menamai, tačiau rezultatas nekoks.

efauto, akriliniai dažai tikrai atlaiko orkaitę?
Atsakyti
aciu uz atsakyma, bandysiu toliau smile.gif idomu, kad darant ant lekstes atvirkstini dekupaza, sendinimas dvikomponenciu labai graziai suskeldejo, o kai dariau ant medzio, ant dazu, prastai...
Atsakyti
QUOTE(bite @ 2009 12 07, 00:17)
efauto, akriliniai dažai tikrai atlaiko orkaitę?

g.gif kad jau klausi, tai tikriausiai neatlaiko unsure.gif tada nuosirdziai atsiprasau uz klaidinga atsakyma 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos merginos norėjau paklausti, gal kas bandėte Perfeckt Crackle ?
Perfeckt crackle

Kokie būtų atsiliepimai palyginus su Antika, ar retro?
Gal kur įmanoma pamatyti kaip skyla?
Smulkus ar retesnis raštas?
Atsakyti
QUOTE(bite @ 2009 12 06, 21:57)
Eilės tvarka teisinga.
Nedirbu su sadolinu ant burbulų. Pirma, jis per skystas, nubėga, antra, neskaldo burbulų, nes reikalauja krypčių laikymosi...
Siūlyčiau dairytis kitos priemonės, kuo tirštesnės.

Neįvertinai, kad kalbama apie atvirkštinį dekupažą, todėl Tavo išvardintasis eiliškumas šiuo atveju visai netinka.

Nu atleisk TU man, taip ir rašiau, kad menka žinovė esu, daugiau nerašysiu.
Atsakyti
Ir as vargau su Sadolin darydama burbulus - dariau, valiau ir vel dariau, kol galu gale nusprendziau, kad Sadolinas cia netinka ir meciau ta varga..
Atsakyti
Bandžiau šiandien Sadolin'o Antique burbulams ( plast.) - viskas kuo puikiausiai gavosi. Suskilinėjo 'ant akių' 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2009 12 07, 15:25)
Bandžiau šiandien Sadolin'o Antique burbulams ( plast.) - viskas kuo puikiausiai gavosi. Suskilinėjo 'ant akių'  4u.gif

Super bigsmile.gif Tai gal gali tada man padeti - parasyk eiles tvarka ir kaip viska darei (teptuku tepei, kempine, pirstu..t.t.). Is vidaus ar is isores dekoravai?
Atsakyti
QUOTE(efauto @ 2009 12 06, 20:43)
ar jis toksuser posted image

taip beveik toks drinks_cheers.gif

o kaip suprasti, jis pats suskils?????????????? kokia tvarka reikia viską daryti??????? tik po žodžiais "ONE STEP CRACLE" parašyta Cracle finish
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilgakase: 07 gruodžio 2009 - 16:43
QUOTE(tylavakare @ 2009 12 07, 16:27)
Super  bigsmile.gif  Tai gal gali tada man padeti - parasyk eiles tvarka ir kaip viska darei (teptuku tepei, kempine, pirstu..t.t.). Is vidaus ar is isores dekoravai?

pagal anksčiau duotas instrukcijas viskas buvo daryta: sukamaisiais judesiai tolygiai plonai pirštu vieni burbulai, kiti burbulai vatos tamponėliais sukamaisiais judesiais, plonai; pradžiovinta fenu ir dar keli sluoksniais ta pačia kryptimi ir sukamaisiais judesiais. Vėliau akriliniais dažais ( kiek skystesnės konsistencijos) tapšnota su kempinėle ir stengiantis antrą kartą tos pačios vietos nepaliesti wink.gif
na, o eiliškumas irgi toks pat, kaip buvo nurodyta aukščiau - pirma servetėlė, paskui Antique, akriliniai dažai vienos spalvos, gerai išdžiuvus - kitos spalvos. mastau.gif kaip ir viskas.
Atsakyti
Sveikos, esu čia naujokė, bet tikiuosi jūsų pagalbos blush2.gif tai va, norėčiau dekupažuoti paprastą keramikinį baltą puodelį, tačiau nelabai turiu patirties ax.gif gal galėtumėte man papasakoti viską : ar dažai tinka aliejiniai, kokį laką naudoti, ar darbo eiga tokia pati kaip dekupažuojant medį, ar lakas nenusiplauna smile.gif būčiau labai dėkinga už jūsų atsakymus ir pagalbą smile.gif
Atsakyti