Įkraunama...
Įkraunama...

Vintage

QUOTE(danske @ 2009 12 05, 11:11)
Budavo vos ne kiekvienoj vietoj ju, matyt labai daug kas skaito Minervos bloga ax.gif

cool.gif Man kilo idėja: Maximoje mačiau vyriškų visiškai baltų nosinių. Gal susirasti senokai pamirštą vašelį ir apmegzti (vašeliu nemezgiau gerą dvidešimtmetį) mastau.gif Ne vintažas, bet vintažinė idėja laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Minerva @ 2009 12 06, 00:54)
cool.gif Man kilo idėja: Maximoje mačiau vyriškų visiškai baltų nosinių.

O koks tų nosinių materijolas? Šitam moteriškam reikalui, manrods, tiktų tik koks šilkas ar batistas, o medvilnė jau būtų per grubi... Nors jeigu ji labai plonytė, gal irgi visai neblogai žiūrėtųsi? g.gif

Apie Rygą. Nepatikėsit, bet senamiestyje neaptikau nei vienos vintage krautuvėlės. Antikvariatų yra, ir nemažai, bet kol kas Cartier juvelyrika ne mano kišenei biggrin.gif Kas antrą šeštadienį blusturgis renkasi senamiestyje, Berga Bazars, bet buvo ne tas šeštadienis doh.gif Visai netoli centrinio Rygos turgaus yra kita maža turgavietė, kur renkasi diedai su kranais, replėm, padangom ir t.t. ir pan. lotuliukas.gif tai ten buvo ir pora bobučių su savo batukais beigi vazelėmis. Nusipirkau iš vienos jų nemažą medalioną, kuriuo esu patenkinta daugiau, nei labai smile.gif
Atsakyti
Turiu kelias senas nertas nosinaites. Paprastos, neišvaizdžios. Bet apnertos babytės ir mamos

user posted image

Babytė nerdavo ant batisto. Tos gražesnės, kurios buvo išlikusios iš jos jaunystės, seniai sužaistos su lėlėmis: tapdavo ir prijuostėmis, ir skaromis.. Mama nerdavo ant perkelio...
Atsakyti
QUOTE(Margot @ 2009 12 06, 10:16)
Šitam moteriškam reikalui, manrods, tiktų tik koks šilkas ar batistas, o medvilnė jau būtų per grubi...

buna ge ebay tu nosinyciu - silkiniu butent... tik as kazkaip dar neuzsikabinau uz tos idejaos... O apsimegzti savo rankom labai gera ideja...

Margot, prasom rodyt medaliona!!!
Papildyta:
QUOTE(Laisvė @ 2009 12 06, 10:36)
Turiu kelias senas nertas nosinaites.

labai dailiai apnerta... jau sugalvojau kaip galeciau jas naudoti - i kvepalus ir i spinta... i rankine - ne mano budui biggrin.gif

o as vakar prisiminiau, kiek geru mamos rubeliu sunesiojau 12 klasej - buvo uzejes salas jos spinta kuisti. net nezinodama, kad tai vintage - tokio termino dar nebuvo. Kaaaaaaip as dabar imciau tas sukneles... bet kita vertus - ir tada vos ne iki skutu viena sunesiojau... bet kaaaaip ji man dabar tiktu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Zvirblis @ 2009 12 06, 10:39)
o as vakar prisiminiau, kiek geru mamos rubeliu sunesiojau 12 klasej - buvo uzejes salas jos spinta kuisti. net nezinodama, kad tai vintage - tokio termino dar nebuvo. Kaaaaaaip as dabar imciau tas sukneles... bet kita vertus - ir tada vos ne iki skutu viena sunesiojau... bet kaaaaip ji man dabar tiktu  doh.gif

Zvirbli, neprimink ir mano nuodėmių... Kokios suknios iškeliavo konteinerin... Kokie rankinukai... Pažaisdavau, pasimaivydavau prieš veidrodį - ai, netinka, nesąmonė laikyti... O dabar širdį sopa. O kokie karoliai sutraukyti dėl karoliukų... Ech...
Atsakyti
as tokiu nosinaiciu is visokiu materiolu randu pas mus turgely,kur savaitgaliais nuvykstu kartais-vakar nebuvau,nes uzsimaniau po dabartines madas pasidairyt....
buna ir labai graziu,beveik nauju,graziai apnertu,o kai kurios tai nezinau,ar verta moket kad 1£ uz apdriskusias,kaip as pasiilgau Peterborough sendaikciu turgaus! ir vakar viena turgu antikvariata rode per tv-net uzsimaniau,bet neisgirdau,kur jis randasi doh.gif
Atsakyti
Va koks jis. Matosi, kad vargšas buvo mėtytas ir vėtytas. Dydis - 6 cm. (Buvo dar tokia pat sagė, bet kadangi aš sagių ne itin mėgstu, tai taip ir liko ji ten tarp šiukšlių).
user posted image user posted image
Atsakyti

Paemiau ir as visai baltu nosinaciu komplektuka, 3 vnt. Labai plonutis audinys.Su mintim, kad pasiuvinesiu ka nors. Apsinerciau irgi, bet tiek siuvinejimui ar nerimui akys prastos. Tokie dalykai turi buti labai kruopsciai ir plonyciais siuliukais atlikti. Turiu nertu serveteliu is ankstesniu laiku, tai dabar net nesitiki, kad tai padariau as.

MLP, ziedas liuks. As ieskau panasaus medaliono. Noriu jame nesiotis pakvepinta filtro gabaliuka. Gerai laiko kvapa kavos filtras. Tik galvoju ar nejuoduos pats metalas nuo kvepalu. Bet jei negausiai papurskus, gal nieko? Ir kvepetu man palei nosi wub.gif Reiktu kokio nesandaraus ar azuriniu dangtuku.

Margot, reikia suprasti, kad ateinantis sestadienis bus tinkamas i Berga Bazars? Esu girdejus , kad buna kazkas tokio. O jis kur? I zuvies turgu tai butinai reikia uzsukti.Megstancioms ikrus patarimas. Pirkti halej sviezius , neruostus ir pasisudyti pacioms. Dvigubai pigiau ir skaniau.Net apsilaiziau prisiminus. Ir pagalvojau- pats veiksmas, vaziavimas zuvies i ta turgu, vintazinis mirksiukas.gif

Margot, o antikvariatuose yra idomiu papuosalu? T.y. ne vien pries kokius 20 metu pirktu tarybiniu?

MLP. masiniukas nespetu atkeliaut iki ketvirtadienio. Jau kita dovana sugalvojau. O siaip tai reiks koki is anksto sumedziot. Bus dar tu progu.

Ir dar. Labiausiai uzsimaniau "slyviniu " karoliu. Ti visai plastmasiuku gal nenoreciau.
Atsakyti
QUOTE(danske @ 2009 12 06, 11:59)
1. Margot, reikia suprasti, kad ateinantis sestadienis bus tinkamas i Berga Bazars? Esu girdejus , kad buna kazkas tokio. O jis kur?  I zuvies turgu tai butinai reikia uzsukti.Megstancioms ikrus patarimas. Pirkti halej sviezius , neruostus ir pasisudyti pacioms. Dvigubai pigiau ir skaniau.Net apsilaiziau prisiminus.  Ir pagalvojau- pats veiksmas, vaziavimas zuvies i ta turgu, vintazinis mirksiukas.gif

2. Margot, o antikvariatuose yra idomiu papuosalu? T.y. ne vien pries kokius 20 metu pirktu tarybiniu?

1. Taip, kitą šeštad. Berga Bazars turėtų susirinkti ir blusturgininkai. Va čia visa info: http://www.bergabazars.lv/eng/home/
O žuvies turguje irgi buvom - prisiminiau savo vaikystę, kai su tėvais gana dažnai važiuodavom Rygon pirkti deficitinių prekių biggrin.gif

2. Tikrai yra smile.gif Ir Cartier, ir Van Cleef&Arpels, ir kt. garsių juvelyrikos namų dirbinių. Kainos - maždaug nuo 2000 latų rolleyes.gif
Atsakyti
Aciu, Margot.
Esu is pazistamo juvelyro girdejus ir apie kainas. Tuo paciu jis minejo, kad per tame blusturgyje kazkurioj vietoj buna tokie kaip vintage juvelyrikos aukcionai. Tai ten kainos artimos realybei. Is 2000 latu parduotuvelej virsta kokiais 500 turgelyje. Niekas negriebia ir labai palankus metas pirkti. Aisku, jei tikri brangieji akmenys, dar ten brendas oi oi, tai taip. Nereikia man paciu paciausiu, bet viena kita rimtesni papuosala per metus stengiames isigyti. O gal kada anukams teks i duona iskeisti, nieko negali zinoti.

O taviskis mielas. Dar tas sunkus jo gyvenimas....Geras pirkinys.
Atsakyti
Vasarą buvau užsukusi į Majori (Jūrmala) antikvariatą Latvijoje. Kainos man ten pasirodė daugiau nei nerealios, daugiau fantastinės. Bet mąsčiau, kad kuriortinio miestelio realijos leidžia kainoms tokioms būti.
Bet papuošalų ten buvo labai mažai. Daugiausia indai, įvairios skulptūrėlės, paveikslai, įvairių laikų Latvijos žemėlapiai...
O kitą savaitgalį važiuoti į Rygą ir aš gundausi ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laisvė: 06 gruodžio 2009 - 13:30
Labiausiai man patiko Varsuvos komisiukai ir mazi antikvariukai. Tik labai protingai buvau isvaziavus, su kokiais 200 zlotu. Vaziavau i seminara ir maniau, kad niekam tu pinigu nereiks. Porai dienu pakaks ir tiek. Tik pats seminaras pasirode nieko vertas, tai isejau i miesta. Gal dabar kita situacija, bet pries pora metu kaip gailejausi , kad be pinigu buvau.

I Ryga noreciau doh.gif Bent jau pavaikscioti. Mums irgi nebent ateinanti savaitgali, veliau jau nebeteks.
Atsakyti