Įkraunama...
Įkraunama...

Svogūnai

QUOTE(regna @ 2010 07 28, 07:43)
Tuomet sudedami aplupti skiltelėmis supjaustyti obuoliai{geriausia antaninia}


Vasariniai obuoliai netiks?Kaip suprantu turi būti rūgštūs?O jei vasariniai obuoliai ir truputi citrinos rūgšties? g.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2010 07 28, 15:35)
Vasariniai obuoliai netiks?Kaip suprantu turi būti rūgštūs?O jei vasariniai obuoliai ir truputi citrinos rūgšties? g.gif


IngridaB,

Aš,manau,kad galima nadoti ir vasarinius,bet skonis bus švelnesnis.

Obuoliai neturi turėti pažeidimų,nes kitu atveju gausis rūgimas.

Dėl citrinos rūgšties{čia nuo savęs,nepatarčiau,nes skonis bus ne tas,gal geriau įberti savo mėgstamo prieskonio truputėlį}
Atsakyti
Raudonųjų svogūnų džemas, kvepiantis čiobreliais

1 kg svogūnų;
2 skilt. česnako;
50 g sviesto;
25 g aliejaus;
75 g rudo cukraus;
žiupsnelio druskos;
šviežio čiobrelio pundelio;

300 ml butelio raudonojo sauso vyno;
100 ml balzamino vyno acto.

Svogūnus nulupkite, supjaustykite žiedais ar pusžiedžiais. Dideliame puode įkaitinkite aliejų ir sviestą, sudėkite svogūnus, sukapotą česnaką, cukrų, druską ir čiobrelio šakeles. Viską troškinkite atidengtame puode ant vidutinės ugnies tol, kol išgaruos visas svogūnų skystis (~45-50 min)

Kai svogūnai pasidarys sausi, supilkite vyną ir actą. Vėl virkite tol, kol vynas taps tirštas kaip sirupas ir išgaruos actas. Džemas turi būti tirštos konsistencijos.
Atsakyti