Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 25 tema

QUOTE(inesaS @ 2009 11 24, 12:08)
drinks_cheers.gif Bet as pvz.jau supratau,kad nuo bodzio kokybes mano foto geresnes netaps.As cia asmeniskai apie save.Beje turiu dar keleta pavyzdziu,kur boziu ir objektyvu kaitaliojimas i geresnius,foto kokybei jokios itakos neturejo.Taip,kad pasitvirtino pagrindine taisykle,kad fotografuoja fotografas,o ne fotoaparatas.Labai prasau nesuprasti neteisingai.Tai tik mano nuomone ir pastebejimai mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif aisku kad fotografuoja fotografas, bet geras fotikas niekad zalos nepadare, o jei dar perpranti ji pilnai tai oi oi oi kaip nuotrauku kokybe su juo pagereja smile.gif

QUOTE(Uogienė @ 2009 11 24, 12:17)
drinks_cheers.gif man galbut dar ankstoka apie veidrodi galvoti, bet norisi nors tu ka  doh.gif su tokiais kukliais sugebejimais man per akis ir mano muilines, bet visada pagalvoju, o kaip butu, jeigu  doh.gif ir kuo toliau - tuo labiau kabina mane sis hobis, jau ir MB dometis pradejo  bigsmile.gif bet kazkodel tikiu, kad pasiteisins pirkinys, dar didesnis azartas bus kibti i mokslus  cool.gif

jokiu budu nepirk antros muilines. Tik veidroduka. Galima nebutinai ir nauja. skelbiu.lt maciau nemazai devetu. Arba galima pirkti nauja bodi, bet deveta objektyva. Juk zymiai pigiau. Mano objektyvai visi nauji pirkti bet del to kad akcijos pasitaike neblogos. Bet is esmes, galima ir naudotus pirkti. Tuo labiau kad ju noresis ne vieno wink.gif
Papildyta:
QUOTE(rarity @ 2009 11 24, 12:31)
Merginos, objektyvų temoje tyla, tai čia įmetu savo klausimą.
Objektyvas - Sigma 18-50mm F2.8 EX DC Macro
Sako, kad naujas. Prašo 900 Lt. Be HSM. Nikon D80 HSM nereikalingas (nebūtinas), ane? Ir iš viso, gal kas ką galit pasakyti apie šitą stikliuką?

as turiu sigma 50mm 2.8 macro.
tai del makro jis neblogas, bet ne pats geriausias. Vis gi tai nera grynai makro objektyvas. O kaip portretukams ir dar namie, jis gali pasirodyti tamsokas. As kai nusipirkau 30mm 1.4 tai naudoju tik ji. O 50tuka imu tik makro fotkinimui. Bet siaip benrai paemus jis tikria neblogas. Bet aisku yra ir geresniu biggrin.gif jauciu nepadejau apsispresti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(DI @ 2009 11 24, 11:00)
Uogiene, zinok apetitas auga bevalgant.
As irgi kai pirkau pries 3 metus, maniau kad man nereikia paties geriausio ir pan. Kad as neprofe ir is to duonos nevalgysiu ir pan. Bet Zinok, po to norisi vis geresnio ir geresnio. Del to tikrai neverta isleisti pinigu prastesniam. Imciau kuo imanoma geresni uz turimus pinigus.Arba jei nedaug truksta tai geriau palauksti ir isigyti geresni bodi.

drinks_cheers.gif
450d visai nesvarstyčiau, nes čia jau senas modelis ax.gif Aišku, fotkinti galima, bet ...
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 11 24, 12:39)
drinks_cheers.gif
450d visai nesvarstyčiau, nes čia jau senas modelis  ax.gif  Aišku, fotkinti galima, bet ...

manes irgi sekantis laukia su pilna matrica doh.gif lotuliukas.gif kada nors.................
Atsakyti
QUOTE(Uogienė @ 2009 11 24, 12:17)
drinks_cheers.gif man galbut dar ankstoka apie veidrodi galvoti, bet norisi nors tu ka  doh.gif su tokiais kukliais sugebejimais man per akis ir mano muilines, bet visada pagalvoju, o kaip butu, jeigu  doh.gif ir kuo toliau - tuo labiau kabina mane sis hobis, jau ir MB dometis pradejo  bigsmile.gif bet kazkodel tikiu, kad pasiteisins pirkinys, dar didesnis azartas bus kibti i mokslus  cool.gif

Gerą pokalbį pradėjot thumbup.gif
Aš tai gavau dovanų Nikon D90 su objektyvu AF-S nikkor 18-105 mm 1:3.5-5.6 G ED.
Gal galit pakomentuoti, koks čia objektyvas? kitinis ir tamsus? nu nesusigaudau dar, nes fotografija pradėjau domėtis tik tada, kai gavau dovanų. Bet veža tas pomėgis nerealiai. Vaikai tuoj su manim į lauką nebeis, nes bėgioju tik su fotiku.
Pastebėjau, kad manajam šviesos tikrai reikia. Apniukusią dieną lauke sunku gėlytes ir lapelius "gaudyti" - nefokusuoja.

Atsakyti
QUOTE(Viksvaite @ 2009 11 24, 12:49)
Gerą pokalbį pradėjot  thumbup.gif
Aš tai gavau dovanų Nikon D90 su  objektyvu AF-S nikkor 18-105 mm 1:3.5-5.6 G ED.
Gal galit pakomentuoti, koks čia objektyvas? kitinis ir tamsus? nu nesusigaudau dar, nes fotografija pradėjau domėtis tik tada, kai gavau dovanų. Bet veža tas pomėgis nerealiai. Vaikai tuoj su manim į lauką nebeis, nes bėgioju tik su fotiku.
Pastebėjau, kad manajam šviesos tikrai reikia. Apniukusią dieną lauke sunku gėlytes ir lapelius "gaudyti" - nefokusuoja.

turi fokusuot. Gal per arti prikisi prie geles del to nefokusuoja g.gif
Pradziai ir mokymuisi tikrai geras objektyvas. Universalus. Daug su juo ismoksi, o tada galesi pereiti prie portretiniu ar dar kokiu kitokiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(DI @ 2009 11 24, 11:37)
as turiu sigma 50mm 2.8 macro.
tai del makro jis neblogas, bet ne pats geriausias. Vis gi tai nera grynai makro objektyvas. O kaip portretukams ir dar namie, jis gali pasirodyti tamsokas. As kai nusipirkau 30mm 1.4 tai naudoju tik ji. O 50tuka imu tik makro fotkinimui. Bet siaip benrai paemus jis tikria neblogas. Bet aisku yra ir geresniu biggrin.gif jauciu nepadejau apsispresti  lotuliukas.gif

Nu tikrai nepadėjai biggrin.gif
Viksvaite, pas tave KIT'inis tamsus smile.gif tik zoomina daugiau nei 18-55. O dovana tai bigsmile.gif
Fokusuoti tai turi. Ir naktį net fokusuoja mirksiukas.gif Teisingai DI sako, gal iš per arti nori fotkinti.

Uogiene, pirk veidroduką, jei tik gali. Ir kit'o neimk. Aš pasiėmiau, tai vis tiek pirksiu kitą objektyvą, nes tamsus nerealiai. Lauke, kai geras oras viskas OK, bet apniukusią dieną tai š....
Ir neimk paties pigiausio ir paprasčiausio. jei toliau domėsiesi, tai poreikiai augs, o pakeisti fotiką nėra taip paprasta (jei pinigais nelyja mirksiukas.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rarity: 24 lapkričio 2009 - 12:02
O aš fotografuoju savo 450D su kitiniu, ir iki šiol papildomai pirkau tik vieną objektyvą (televyką). Jei rinkčiausi dabar - tikriausiai imčiau penkišimtąjį canoną. Prieš metus pastarojo nebuvo, tad rimčiausiai atrodė šitas variantas, kuriuo fotografuoju ir bent dar porą metelių neketinu bodžio keisti (tuo labiau, kad dabar pinigų ir penkiasdešimtukui nėra)..
O nikonų brangesni priedai (apie kokybę nešneku), tai buvo vienas iš argumentų perkant veidrodį...
Tai tiek pamąstymų šia tema.

O dabar pasakykit - matot čia ką nors ar ne?
user posted image
Atsakyti
QUOTE(wite @ 2009 11 24, 13:02)

O dabar pasakykit - matot čia ką nors ar ne?

g.gif as matau duma

lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(DI @ 2009 11 24, 11:37)
jokiu budu nepirk antros muilines.

nemanau, kad zada biggrin.gif
abejoju, kad geresne muiline uz turima rastu mirksiukas.gif tongue.gif kaip muiline pagerinta -ideali mirksiukas.gif nes pas mane tokia pat tongue.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonda: 24 lapkričio 2009 - 12:09
QUOTE(rarity @ 2009 11 24, 13:00)

Viksvaite, pas tave KIT'inis tamsus smile.gif tik zoomina daugiau nei 18-55. O dovana tai  bigsmile.gif
Fokusuoti tai turi. Ir naktį net fokusuoja  mirksiukas.gif  Teisingai DI sako, gal iš per arti nori fotkinti.

Fokusuoja su blykste, o be blykstes spyriojosi va prie tokio objekto smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Viksvaite @ 2009 11 24, 11:49)
Gerą pokalbį pradėjot  thumbup.gif
Aš tai gavau dovanų Nikon D90 su  objektyvu AF-S nikkor 18-105 mm 1:3.5-5.6 G ED.

Pas mane toks pat fotikas ir objektyvas. Fokusuot tikrai fokusuoja, kaip jau merginos raše, greičiausiai per arti prieini ar prizūmini objektą. O dėl to, kad tamsus tai drinks_cheers.gif verysad.gif Mokymuisi pakanka, bet ne patalpoj tmasiomis rudens dienomis. Aš tai dabar imčiau 50mm 1.4 wub.gif
Atsakyti
aš apie Nikon nieko negaliu pasakyti, nes fotografuoju su Canon.
Bet kai nebetenkino PGM, o pinigų nebuvo geram veidrodiniui, prisiminiau kažkur perskaitytą mintį, kad bet koks vaidrodinis jau yra gėris biggrin.gif tai nusipirkau pigų olympusą. Negalėjau jo pakęsti, triukšmavo žiauriai, fotkino lėtai ir tt. Labai greitai pakeičiau jį į Canon 450d su 50-tuku. Labai juo džiaugiuosi ir dar greitu laiku nežadu keisti, o jei kada norėsiu pakeisti tai tikrai nekeisčiau į to paties lygio naujesnį modelį, keisčiau į aukštesnio lygio aparatą.

Nemažai "pažengusiųjų" fotografuoja seno modelio aparatais, bet turbūt sutiksite, kad nuotraukose tai neatsispindi mirksiukas.gif
Atsakyti