Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 25 tema

QUOTE(bonda @ 2009 11 24, 11:01)

taip mirksiukas.gif  3,5 per tamsu mirksiukas.gif o kitiniam zoominant, tai kaip ir musiskaim diafragmos skaicius dideja doh.gif

Oj tikrai 3,5..patalpoj labai sunku su tokiu būtų. Man jau su 1,4 dar dar...iso kelt reikia jei tamsesnė patalpa.
Atsakyti
QUOTE(Stiklinė @ 2009 11 24, 10:05)
Oj tikrai 3,5..patalpoj labai sunku su tokiu būtų. Man jau su 1,4 dar dar...iso kelt reikia jei tamsesnė patalpa.

Tikrai taip. Pati fotkinu su kitiniu, tai galiu pasakyt, kad ne tik patalpoj, bet ir dieną, kartais jau 3-4val. lauke reikia gerokai ISO užkelt doh.gif
Atsakyti
bigsmile.gif aciu jums, jau aiskeja vaizdzelis biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Uogienė,jei yra galimybe,tai nepirk kitinio.As va save apgaudinejau tipo pasimokinimui vistiek kazkokio objektyvo reikia ir galiu pasakyti,kad nieko doro is to kitinio.Vyras nusipirko 50mm 1.8f plasmasiuka,tai vakar kai pasibandziau sporto saleje,tai likau suzaveta.Kad zoominti kojomis reikia,tai kazkaip man asmeniskai neproblema,aisku kai vietos pakankamai yra.Bet sviesumas,tai su kitu nera net ka lyginti.Pavariau cia propogandos blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 11 24, 10:30)
Sveikutes 4u.gif
Uogienė,jei yra galimybe,tai nepirk kitinio.As va save apgaudinejau tipo pasimokinimui vistiek kazkokio objektyvo reikia ir galiu pasakyti,kad nieko doro is to kitinio.Vyras nusipirko 50mm 1.8f plasmasiuka,tai vakar kai pasibandziau sporto saleje,tai likau suzaveta.Kad zoominti kojomis reikia,tai kazkaip man asmeniskai neproblema,aisku kai vietos pakankamai yra.Bet sviesumas,tai su kitu nera net ka lyginti.Pavariau cia propogandos blush2.gif

bigsmile.gif aciu, itikinot del kitinio.
Dabar del bodzio reik sugalvoti, as prie canon linkstu... 450 tarkim... o gal yra koks nors geras variantas, kurio nepaminejau blush2.gif tarkim pagal parametrus kiek lyginu, tai canon 500D su nikon D90 nera baisus skirtumai? g.gif cia prisirisimo reikalas prie markes? ar visgi niuansai kazkokie rimtesni?
Atsakyti
QUOTE(Uogienė @ 2009 11 24, 10:36)
bigsmile.gif aciu, itikinot del kitinio.
Dabar del bodzio reik sugalvoti, as prie canon linkstu... 450 tarkim... o gal yra koks nors geras variantas, kurio nepaminejau  blush2.gif tarkim pagal parametrus kiek lyginu, tai canon 500D su nikon D90 nera baisus skirtumai?  g.gif cia prisirisimo reikalas prie markes? ar visgi niuansai kazkokie rimtesni?

Amzinas karas tarp Nikonistu ir Canonistu lotuliukas.gif doh.gif As kai rinkausi,tai pagal aprasymus man Nikonas prie sirdies labiau buvo,bet nuejau i pardoske ir paciupinejaus supratau,kad Canonas man prie rankos limpa labiau nei Nikonas.Kazkada rasiau,kad nikonisktai labiausiai patenkinti savo foto kokybe.Cia jau asmeninis tavo reikalas.Uzjauciu,zinau kaip sunku apsispresti doh.gif
PS.as ziurejau i fokusavimo tasku kieki,i ISO diduma.Ziurejau nuotraukas,skaiciau palyginimus ir t.t. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inesaS: 24 lapkričio 2009 - 10:45
Uogiene, zinok apetitas auga bevalgant.
As irgi kai pirkau pries 3 metus, maniau kad man nereikia paties geriausio ir pan. Kad as neprofe ir is to duonos nevalgysiu ir pan. Bet Zinok, po to norisi vis geresnio ir geresnio. Del to tikrai neverta isleisti pinigu prastesniam. Imciau kuo imanoma geresni uz turimus pinigus.Arba jei nedaug truksta tai geriau palauksti ir isigyti geresni bodi.
Atsakyti
QUOTE(DI @ 2009 11 24, 11:00)
Uogiene, zinok apetitas auga bevalgant.
As irgi kai pirkau pries 3 metus, maniau kad man nereikia paties geriausio ir pan. Kad as neprofe ir is to duonos nevalgysiu ir pan. Bet Zinok, po to norisi vis geresnio ir geresnio. Del to tikrai neverta isleisti pinigu prastesniam. Imciau kuo imanoma geresni uz turimus pinigus.Arba jei nedaug truksta tai geriau palauksti ir isigyti geresni bodi.

drinks_cheers.gif Bet as pvz.jau supratau,kad nuo bodzio kokybes mano foto geresnes netaps.As cia asmeniskai apie save.Beje turiu dar keleta pavyzdziu,kur boziu ir objektyvu kaitaliojimas i geresnius,foto kokybei jokios itakos neturejo.Taip,kad pasitvirtino pagrindine taisykle,kad fotografuoja fotografas,o ne fotoaparatas.Labai prasau nesuprasti neteisingai.Tai tik mano nuomone ir pastebejimai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 11 24, 11:08)
drinks_cheers.gif Bet as pvz.jau supratau,kad nuo bodzio kokybes mano foto geresnes netaps.As cia asmeniskai apie save.Beje turiu dar keleta pavyzdziu,kur boziu ir objektyvu kaitaliojimas i geresnius,foto kokybei jokios itakos neturejo.Taip,kad pasitvirtino pagrindine taisykle,kad fotografuoja fotografas,o ne fotoaparatas.Labai prasau nesuprasti neteisingai.Tai tik mano nuomone ir pastebejimai mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif man galbut dar ankstoka apie veidrodi galvoti, bet norisi nors tu ka doh.gif su tokiais kukliais sugebejimais man per akis ir mano muilines, bet visada pagalvoju, o kaip butu, jeigu doh.gif ir kuo toliau - tuo labiau kabina mane sis hobis, jau ir MB dometis pradejo bigsmile.gif bet kazkodel tikiu, kad pasiteisins pirkinys, dar didesnis azartas bus kibti i mokslus cool.gif
Atsakyti
Uogienė,jei yra galimybe,tikrai pirk veidrodini,nepasigailesi mirksiukas.gif Su juo viskas daug lengviau nei su pagerinta muiline mirksiukas.gif Su muiline reikia labai nemazai darbo ideti,arba labai ja perprasti(ka padare Bonda wub.gif ).Bet zinok,kad nuo obejktyvo labai,labai,labai daug kas priklauso. mirksiukas.gif
Atsakyti
uogiene, jei turi galimybe -tai aisku pirk ir negalvok, kad tu per prasta ar dar kazkokia mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Merginos, objektyvų temoje tyla, tai čia įmetu savo klausimą.
Objektyvas - Sigma 18-50mm F2.8 EX DC Macro
Sako, kad naujas. Prašo 900 Lt. Be HSM. Nikon D80 HSM nereikalingas (nebūtinas), ane? Ir iš viso, gal kas ką galit pasakyti apie šitą stikliuką?
Atsakyti