Sveikos, fainai tikrai prisidumijot Reiks ir man su siuo reikalu pabandyt,nes dabar visai laiko neturejau tam
patiko Tiny,Zana ir Belges kontrastai
grazus dumai, ypac wite, berods tie susisuke tokie
Labas rytas Išsiunčiau žinutes toms, kurios dar nebalsavo, tikiuosi, kad iki vakaro viskas bus baigta su traukimais ir galėsiu visoms išsiuntinėti adresiukus
Labas rytas ar galiu cia paklausti rekomendaciju apie fotika ar barsites
QUOTE(Uogienė @ 2009 11 24, 10:30)
Labas rytas ar galiu cia paklausti rekomendaciju apie fotika ar barsites
Klausk
QUOTE(Stiklinė @ 2009 11 24, 09:39)
Klausk
ar verta pirkti fotika su kitiniu obj. kur dazniausiai buna 18-55 mm ar geriau is karto koki nors universalesni? ir tarkim renkantis body, ar tikrai brangus yra geri, o pigus ne cia as apie canon eos 1000D ir canon eos 450/500D klausiu, dar labai zvalgausi i nikon d90, suprantu, kad cia skirtingu kategoriju uzklausiau, neapsisprendziu, ar filmavimas reikalingas, nes juk turiu filmuojanti fotika jeigu ka kita sumaliau cia, kad neimanoma suprasti ko noriu: ar geriau pigesnis bodis ir brangesnis objektyvas, ar brangesnis bodis ir vidutinis objektyvas ieskau pirmojo veidroduko, bet neturiu supratimo kokio man reikia
uogiene, rinkis sviesu objektyva, o ne kitini
is tavo bodziu isvardintu as nikon d90 imciau -na apie toki as ir svajoju siuo metu
is tavo bodziu isvardintu as nikon d90 imciau -na apie toki as ir svajoju siuo metu
QUOTE(Uogienė @ 2009 11 24, 10:44)
ar verta pirkti fotika su kitiniu obj. kur dazniausiai buna 18-55 mm ar geriau is karto koki nors universalesni? ir tarkim renkantis body, ar tikrai brangus yra geri, o pigus ne cia as apie canon eos 1000D ir canon eos 450/500D klausiu, dar labai zvalgausi i nikon d90, suprantu, kad cia skirtingu kategoriju uzklausiau, neapsisprendziu, ar filmavimas reikalingas, nes juk turiu filmuojanti fotika jeigu ka kita sumaliau cia, kad neimanoma suprasti ko noriu: ar geriau pigesnis bodis ir brangesnis objektyvas, ar brangesnis bodis ir vidutinis objektyvas ieskau pirmojo veidroduko, bet neturiu supratimo kokio man reikia
Oj..nu aš tokia ekspertė čia daug priklauso ir nuo paties fotografuojančio...kiek jis sieks, ką fotografuos...ar tai tikrai rimtas hobis...Aš irgi rinkausi tarp canonu 400 ir 40. Jau buvau beveik nusprendusi imti 400, bet paskutinę minutę apsigalvojau kažkur kažko prisiskaičiusi Ir kitinio aš neėmiau, nes nemaža dalis žmonių jais nėra patenkinti. Visų pirma vistiek reikia žiūrėt į savo galimybes...kiek gali sau leisti....tada spręsti ką pirkti. Aš manau tiek bodis, tiek objektyvas yra svarbu.
QUOTE(bonda @ 2009 11 24, 09:47)
uogiene, rinkis sviesu objektyva, o ne kitini
o sviesus tai cia koks negaliu leisti sau labai brangaus o sigmos 50 jis skaitosi universalus tik fiksuoto zidinio nuotolio? ta prasme be zoomo? ar kaip cia suprasti. Zinau, kad yra apie tai nete info, bet as ten nesuprantu tu terminu, man reikia buitiskai paaiskinti, ka galima su tokiu ar kitokiu daryti
QUOTE(Uogienė @ 2009 11 24, 10:50)
o sviesus tai cia koks negaliu leisti sau labai brangaus o sigmos 50 jis skaitosi universalus tik fiksuoto zidinio nuotolio? ta prasme be zoomo? ar kaip cia suprasti. Zinau, kad yra apie tai nete info, bet as ten nesuprantu tu terminu, man reikia buitiskai paaiskinti, ka galima su tokiu ar kitokiu daryti
50tukas taip, be zoomo.. o šviesus, tai reik žiūrėt kokia f... kuo mažesnė, tuo geriau
QUOTE(Stiklinė @ 2009 11 24, 09:52)
50tukas taip, be zoomo.. o šviesus, tai reik žiūrėt kokia f... kuo mažesnė, tuo geriau
o tas f ant objektyvo parametru kur buna nurodytas, tai ten reiskia, kad su tuo objektyvu tik tiek f ir nustatysi? jeigu tarkim 3.5-5.5 ?
uogiene, ko noriu as sau siuo metu irgi negaliu leist ir neaisku kada galesiu , bet bet ko pirkt irgi nepirksiu..tad uzteks ka turiu..tokia as fotografe..savo malonumui ir tai pagal sezona
Papildyta:
QUOTE(Uogienė @ 2009 11 24, 09:57)
o tas f ant objektyvo parametru kur buna nurodytas, tai ten reiskia, kad su tuo objektyvu tik tiek f ir nustatysi? jeigu tarkim 3.5-5.5 ?
taip 3,5 per tamsu o kitiniam zoominant, tai kaip ir musiskaim diafragmos skaicius dideja