Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo pradžia

QUOTE(Akmijaaa @ 2015 06 22, 09:16)
Sveikos, mamytės,

porą savaičių tik ramiai skaičiau forumą ir džiaugiausi, mat prieš porą savaičių padarytas testas parodė II. Taip džiaugiausi, o dabar labai labai neramu  verysad.gif
Šeštadienį šiek tiek streso ir darbelio apturėjau, o sekmadienį pasirodė rudokos išskyros. Be galo išsigandau ir nulėkiau į priimamąjį. Budintis gydytojas pasirodė labai jau bjaurus. Išėjau su diagnoze "Gresiantis persileidimas"... Ar jis apžiūrėjęs pamatė ką įtartino, ar jie visad taip sako, jei kažkas vyksta ne taip, kaip turėtų, taip ir nežinau, nes nieko nepaaiškino. Tik tiek, kad jis ne Dievas ir gydymo nėra. Vakar visą vakarą praleidau lovoj. Patepliojimas išliko, bet jau švelnesnis. Nerandu sau vietos  verysad.gif  O dar darbe reikia sėdėti...

Taip norėtųsi pasiguost ir išgirst, kad kuriai iš čia esančių buvo kažkas panašaus ir viskas baigėsi laimingai...

Mano sesuo laukiasi jau 6-tą mėnesį. Su "patepliojimais" vargsta nuo pradžios nėštumo. Bet gydytoja ją nuramino, kad jai turbūt teplios visą nėštumą, nes gimda buvo mažutė ir susisukusi, todel jai reikia labai daug pastangų išsitiesinti ir paruošti pakankamai vietos leliukui smile.gif Tačiau persileidimo rizikos tikrai nėra!
Laikykis, neleisk blogoms mintims uzvaldyti galvelę victory.gif
Atsakyti
Sveikos, nestukes 4u.gif Jungiuosi ir as prie Jusu su visais savo dziaugsmais ir baimemis. Testuka pasidariau 29 ciklo diena t.y. praeita penktadieni. Pamaciau vaiduokliuka. Sekmadieni jau paryskejo smile.gif Tai pranesiuau ir savo brangiausiam. O siandien - jau buvo ryskus bruksniukas bigsmile.gif Skaiciuojam penkta savaite - ji jau greit ir baigsis. Pozymiai: siek tiek padidejusi ir jautri (ypac vakare ir ryte) krutine, pakilusi temperatura ir uzeinantis saltkretis (turbut nepernesu temperaturos smile.gif ) apetito visiskai nera sad.gif (bijau, kad tai ner gerai), siek tiek labiau uzuodziu smirdukus smile.gif ir, kas mane labiausiai neramina - maudziantis ir ikyrus, praktiskai nenustojantis skausmas desineje puseje. Kartais auksciau, kartais zemiau, kartais einantis virs kirksnies... Ir taip nuo pirmadienio. Siaip i tualeta normaliai einu, bet gal kas zarnyne ir nervais pereina... net nebezinau ka begalvot, o negalvot - neiseina. Kairej pusej ir apacioj pilvuko - pajauciu kartais, bet lengvesni maudima ir trumpa, o va toj desinej pusej, kartais ciut labiau stipriau paskauda kai stojuosi nuo kedes... unsure.gif Jau imu nerimauti ir mb mane vis guodzia, nes jau ir asaros pasirodo is to streso. Darbuotis galiu, nera tas skausmas toks stiprus, bet ikyrus - net atrodo, kad kazkas prilipe, tarsi kazka nukrapstyt reiketu. Tai pirmas mano zirniukas, del to ir nezinau nieko. Kreipiuosi i Jus, gal kas ka esat jautusios panasaus? Pas gydytojus tik kt savaites pradzioj, bet bandysiu jau ryt eiti, kalbetis, kad kaip imanoma greiciau apziuretu, kai jau busim 6 savaitej, nes, juk tada jau turetu matytis zirniukas - vietoj jis ar ne. Labiausiai bijau negimdinio. Labai norejau issikalbet ir tikiuosi, kad yra mamyciu su panasia patirtim - nuolatiniu maudenimu vienoje puseje, nors nestuke.gif vietoje ir sekmingas visus 9 men. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo margaine: 18 lapkričio 2015 - 23:55
QUOTE(margaine @ 2015 11 19, 00:52)
Sveikos, nestukes  4u.gif Jungiuosi ir as prie Jusu su visais savo dziaugsmais

Didžiausi sveikinimai 4u.gif ! Nepergyvenk viskas bus gerai! Aš manau, kad svarbiausia optimizmas, nueisi pas gine ji paaiškins, kodėl, kas, kur ir kaip. Pranešk, kaip sekėsi pas gydytoją smile.gif .

Mums taip pat 7 sav. nestuke.gif , tai pirmas nėštumas, o baimių daug. Praeitą savaitę skridau lėktuvu, tą patį vakarą pradėjo teplioti rausvai, kitą dieną vėl pasikartojo, kai skridau atgal vėl tas pats, tačiau viskas prasidėjo vos tik nusileidus. Iš karto nuskubėjau į priimamąjį, gydytoja pasakė, kad gemalinė puslelė deformuota verysad.gif , pasakė, kad viskas priklauso nuo gamtos ir kad nieko jie padėti negali, paskyrė gerti vaistus, pirmadienį eisiu kotroliniam patikrinimui, bet mes su MB tikim, kad viskas bus gerai smile.gif .
Atsakyti
[quote=Monita2014,2015 11 19, 09:41]
Didžiausi sveikinimai 4u.gif ! Nepergyvenk viskas bus gerai! Aš manau, kad svarbiausia...
Aciu, Monita2014 uz sveikinimus ir palaikyma smile.gif Stiprybes ir sveikatos Tau ir Tavo mazajam gyventojui bei tikejimo ir vilties visai Jusu seimynai 4u.gif Koks trapus tas laikotarpis - pati nestumo pradzia. Baisu net ir pajudeti, atrodo. unsure.gif Laikykimes, busimos mamytes ir tikekim, kad angeliukas bus visada salia ir saugos musu zirniuka. 4u.gif As siandien geriau jauciuos - maziau beskauda ta sona. Jauciasi, bet silpniau ir nuotaika - jau skaidresne, taciau nuejau pas daktarus. Ir dziaugiuosi, kad anksciau, nes as gyvenu Norvegijos mazam kaimely siaurej ir cia daktaru kompetencija - pasirodo labai maza. Jie tik nedarbingumo lapeli gali israsyti, vaistu paskirti ir uzregistruoti vizitui pas rimtesnius gydytojus, kurie uz keliu simtu km. Is tikruju - tik apklausinejo mane kaip kas, paziurejo, ar nera infekcijos kraujyje, paspaude siek tiek pilvuka, pamatavo kraujo spaudima ir - liepe laukt laisko - kvietimo pas ginekologa. Ginekologines apziuros neturejau, nes, kiek supratau, neturi jie cia ir echoskopo. Tik pasake, kad jei atsiras gryno kraujo, ar skausmas pasidarys intensyvus - tada jau staigiai kreiptis. Na tai nezinau - nei nuramino labai,nei ka, bet - ramiau man paciai, nes jau zinau, kad belieka sualukti laiskelio. Is tikruju - gal nestumuko dar ir nesimatytu bet kuriuo atveju. Labai tikiuosi, kad 2 savaiciu begyje gausiu kvietima apsilankyt pas gine. Tik va ir vel... paprastai ten skrendama lektuvu, bet gal geriau nerizikuoti ir bandyti keliauti masina. Kelione zymiai ilgesne, bet... Man kazkada dar Lietuvoj vienas gydytojas buvo minejes, kad skraidyti lektuvais nestuke.gif nerekomenduojama del radiacijos. Kazin, ar skrydis galejo tureti itakos Tavo gemalelio puslelei. As ir mano mazasis zirniukas linkim sustipreti Tavajam zirniukui! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(margaine @ 2015 11 19, 15:16)
Tik va ir vel... paprastai ten skrendama lektuvu, bet gal geriau nerizikuoti ir bandyti keliauti masina. Kelione zymiai ilgesne, bet... Man kazkada dar Lietuvoj vienas gydytojas buvo minejes, kad skraidyti lektuvais  nestuke.gif  nerekomenduojama del radiacijos.

Ačiū tau labai už palaikymą. Dėl skraidymo lėktuvais yra keletas nuomonių smile.gif . Pati skambinau ginei prieš skrydį, nes buvo 5 sav. nestuke.gif , norėjau kad pasižiūrėtų ar viskas gerai, bet pasakė kad čia dar labai anksti apžiūrai bent savaitę dar reik palaukti. Pasakiau, kad planuoju skristi, pasakė kad nerekomenduoja, nes yra rizika persileidimui, tačiau kadangi sužinojau, kad laukiuosi pora dienų iki skrydžio jau nebegalėjau nieko pakeisti... unsure.gif Be to, skaičiau kitų gydytojų straipsnius, kad I trimestrą nerekomenduojama skristi tik tada, jei komplikuotas nėštumas arba nėščioji blogai jaučiasi: pykina, bloga ir t.t. Tačiau, jeigu tik turi galimybę, neskrisk, o rinkis kitą transporto priemonę. 4u.gif Pačiai bus ramiau.
Atsakyti
QUOTE(Monita2014 @ 2015 11 19, 09:41)
Didžiausi sveikinimai  4u.gif ! Nepergyvenk viskas bus gerai! Aš manau, kad svarbiausia optimizmas, nueisi pas gine ji paaiškins, kodėl, kas, kur ir kaip. Pranešk, kaip sekėsi pas gydytoją  smile.gif .

Mums taip pat 7 sav. nestuke.gif , tai pirmas nėštumas, o baimių daug. Praeitą savaitę skridau lėktuvu, tą patį vakarą pradėjo teplioti rausvai, kitą dieną vėl pasikartojo, kai skridau atgal vėl tas pats, tačiau viskas prasidėjo vos tik nusileidus. Iš karto nuskubėjau į priimamąjį, gydytoja pasakė, kad gemalinė puslelė deformuota  verysad.gif , pasakė, kad viskas priklauso nuo gamtos ir kad nieko jie padėti negali, paskyrė gerti vaistus, pirmadienį eisiu kotroliniam patikrinimui, bet mes su MB tikim, kad viskas bus gerai  smile.gif .

Laukiam informacijos kaip sekėsi 4u.gif viskas turi būti gerai.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif ,

Ką tik po vizito pas gine smile.gif . Mūsų žirniukas išgyveno lotuliukas.gif , gemalinė pūslelė atsistatė smile.gif . Nors pagal skaičiuokle man rodo, kad prasidėjo 8 sav. nestuke.gif , bet gydytoja sakė, kad pagal dydį mes 6 sav. ir 3 dienų smile.gif , sakė kad viskas gerai, žiūrėsim kaip bus toliau 4u.gif

Beje margaine man taip pat užėjo kairiojo šono dilgčiojimas, bet lyg ir viskas gerai. Laikykis ir TU smile.gif , svarbiausia tikėjimas 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(Monita2014 @ 2015 11 23, 11:21)
Sveikos 4u.gif ,

Ką tik po vizito pas gine  smile.gif . Mūsų žirniukas išgyveno  lotuliukas.gif , gemalinė pūslelė atsistatė  smile.gif . Nors pagal skaičiuokle man rodo, kad prasidėjo 8 sav.  nestuke.gif , bet gydytoja sakė, kad pagal dydį mes 6 sav. ir 3 dienų  smile.gif , sakė kad viskas gerai, žiūrėsim kaip bus toliau  4u.gif

Beje margaine man taip pat užėjo kairiojo šono dilgčiojimas, bet lyg ir viskas gerai. Laikykis ir TU  smile.gif , svarbiausia tikėjimas 4u.gif .

Eina sau, Monita, kaip fainiai, net rankom trint pradejau ir siek tiek asarytem apsokau is laimes, kai parasei apie atsistaciusia gemaline puslele. Tavo mazylis stiprus ir kabinasi i gyvenima!!! bigsmile.gif Tikras stipruolis 4u.gif matai, skaiciuokles gal del to didesni nestuma rodo, kad skaiciuoja nuo paskutiniu menesiniu pirmos dienos, o dar realiai reiketu pora savaiciu nuimti - ovuliacija dazniausiai tik ciklo vidury, tai, manau, gydytoja todel taip ir mate. Mane buvo suriete savaitgali skausmai - vaziavau i ligonine, bet viskas ok. As issigandau, kad nebutu kas su inkstais, nes taip eme maust ainksto vietoj, kad net neissitiesiau normaliai ir vis ta desine puse doh.gif nakti praleidau ligoninej, padare tyrimus, echoskopa - viskas ok. Ir zirniukas, sake vietoj bigsmile.gif O taip jaudinausi, kad bus isikures kiausidej ar kiausintaky mano pupsiukas. Tik mate kazkokio skyscio labai labai nedaug, bet sake, kad tai normalu ir nepavojinga. Daktarai nelietuviai, tai nieko per daug ir neaiskino, bet - pasake fakta, kad mato labai ankstyva nestuma gimdoje. Ai, del tyrimu - mano hemoglobinas nussedes siek tiek, tai reik bandyt daugiau mesos krimst. Na, o skausmai - mazesni ir jau kartais atrodo, kad net galeciau sokt, nes buna, kad nebejauciu maudimo. Visi nestumukai skirtingi, mano desine puse, turbut labai streikuoja pries visus pasikeitimus organizme.Bet jau po biskuti rimsta ir rimstu as pati. Ir apetitas ima atsirasti. Bijau pasinesrti i tolimas vizijas, bet tikiuosi, kad viskas bus gerai ir galesiu grozetis savo pilvuku, kai dar labai labai mazas jo gyventojas gerokai paaugs smile.gif
Nuostabios Tavo naujienos, Monita 4u.gif 4u.gif 4u.gif Labai uz jus dziaugiames bei linkim ir ateity tik puikiu naujienu!!!
Atsakyti
margaine, labai džiaugiuosi dėl Jūsų, kad ligoninėj nieko rimto nerado 4u.gif ir viskas pasibaigė sėkmingai smile.gif . Laikykitės 4u.gif . Man vakar vėl pradėjo teplioti, žinoma minimaliai g.gif , išsigandau labai, bet mąstau gal čia dėl pirmadienį daryto echo g.gif , skaičiau, kad kartais taip būna, bet vyras liepė mažiau stresuoti, nes viskas bus gerai smile.gif . Nežinau, kad Jums tačiau, mane kakina pykinimas ir ~3 kartus per dieną vėmimas, bet keisčiausia, kad svoris nekrenta, o auga smile.gif , turim jau +1 kg blush2.gif , o pilvukas vakarais jau pradėjo matytis blush2.gif , vyras sako, jeigu tokiais tempais, tai tuoj visi pamatys nestuke.gif .
Atsakyti
Sveikos visos, norėjau paklausti. Tokia situacija. Paskutinės mėnesinės prasidėjo spalio 4d.(mėnesinės trunka 4-5 dienas). Mėnesinės nebuna reguliarios. Spalio 18 turėjau lytinių santykių su partneriu. O lapkričio 2d. turėjau santykius su kitu partneriu. Mėnesinės nebepasirodė, nuo spalio 4d. sirgimo, pasidarius testa- parodė, kad laukiuosi. Gruodžio 1 d. gydytoja nustatė echoskopijos būdu, jog laukiuosi apie 5-6 savaites. Paklausus daktares, kurių santykių metu galėjau pastoti, gydytoja atsakė, kad didesnė galimybė, lapkričio 2 d. Paklausiau, kaip gali būti lapkričio 2d, pastojimas- ir jau mato gruodžio 1d , kad vaisiui yra 6 savaitės ir 16mm..Man truputi nesusiveda galai. Ar galite pakonsultuoti, kuriuo metu galėjau pastoti. Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(kukulakis123 @ 2015 12 03, 18:26)
Sveikos visos, norėjau paklausti. Tokia situacija. Paskutinės mėnesinės prasidėjo spalio 4d.(mėnesinės trunka 4-5 dienas). Mėnesinės nebuna reguliarios.  Spalio 18 turėjau lytinių santykių su partneriu. O lapkričio 2d. turėjau santykius su kitu partneriu.  Mėnesinės nebepasirodė, nuo spalio 4d. sirgimo, pasidarius testa- parodė, kad laukiuosi. Gruodžio 1 d. gydytoja nustatė echoskopijos būdu, jog laukiuosi apie 5-6 savaites. Paklausus daktares, kurių santykių metu galėjau pastoti, gydytoja atsakė, kad didesnė galimybė, lapkričio 2 d. Paklausiau, kaip gali būti lapkričio 2d, pastojimas- ir jau mato gruodžio 1d , kad vaisiui yra 6 savaitės ir 16mm..Man truputi nesusiveda galai. Ar galite pakonsultuoti, kuriuo metu galėjau pastoti. Ačiū.

Na ir rūpestėlį turi doh.gif blem,nepavydėtina situacija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kukulakis123 @ 2015 12 03, 18:26)
Sveikos visos, norėjau paklausti. Tokia situacija.

Sveika, nėštumo savaitės skaičiuojamos nuo paskutinių mėnesinių pirmos dienos. Tai prie tikėtinos pastojimo dienos reikėtų pridėti dar 14 dienų (pastojama ciklo vidury).
Atsakyti