QUOTE(Riole @ 2014 10 29, 20:38)
Labas merginos,
Pries dvi savaites ir as pasidariau nestumo testa , ir pamaciau vaiduokliuka...veliau seke dar keturi testai ir kas dien antras bruksnelis matydavosi vis ryskiau...zodziu laime neispasakyta..
esme tame, kad tik pamaciusi pirma nerysku vaiduokliuka suskubau pradeti gerti folio rugsti, po 400 mg i diena ir laukiau pagal mano skaiciavimus sueinant sesioms savaitems nestumui, kad galeciau apsilanyti pas ginekologa. Taigi po siandienos vizito esu truputi suglumusi, nes ginekologas taip idomiai pasake, kad zala jau padaryta , nes permazai folio geriau, nes reikejo po 800 mg gerti ir zodziu nieko cia nebepakeisi...plius nuteikinejo, kad daugelis nestumu vstiek baigiasi persileidimu ir pries gamta nera ko eit...zodziu ir jokiu tyrimu jis manes nesiuncia ir ekoskopo nedare, liepe laukt dar 2 sav, ir tada jau ziures ekoskopu...tai va klausimas ar tikrai as stipriai galejau vaisiui pakenkt gerdama per maza folio doze?
po kiek jums skyre jus priziurintys daktarai?
Sveika,
Kad aš pastojau, sužinojau įpusėjus šeštajai savaitei, tada gydytoja man rekomendavo gerti foli po 400mg i dieną, šiuo metu vartoju vitaminus specialiai nėščiosioms, kuriose folio taip pat 400mg. Tikrai nemanau,kad pakenkei vaisiui.
Čia radau kažkokiam straipsnyje:
Kai kur rekomenduojama vartoti 0,4 mg folio rūgšties per parą, kitur - 0,40,8 mg folio rūgšties per parą. Kartais moteriai, sergančiai tam tikromis ligomis (cukrinis diabetas, arterinė hipertenzija), gali būti skiriama dar didesnė folio rūgšties dozė, negu įprastai, tačiau tokiu atveju būtina pasitarti su gydytoju ir klausyti jo rekomendacijos.