Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo pradžia

QUOTE(zuulee @ 2014 10 10, 22:18)
sveikos busimos ir esmos mamos biggrin.gif  as kaip ir jus visos pasidariau NT ir parode 2 bruksnelius bet va beda turiu nezinau ka toliau daryti blush2.gif , nes kaip ir pas gydytojus niekada per dau nevaiksciojau  smile.gif del to labai dziaugiausi bet pasirodo gal ir reikejo nes dabar nezinau ka daryti ir kur kreiptis blink.gif ar cia reika registruotis pas seimos gydytoja o gal tiesej pas ginekologa? o gal kas zinot kur gera ginekologa vilniuje? ir kaip pas ji uzsiregistuoti?

Tiesiai pas ginekologą. Geriausio ieškokite čia
Atsakyti
Sveikos mielosios,

Nežinau, ar teisingai pasirinkau temą, nes esu naujokė. Turiu tokia problemą ir, viliuosi, šiame forume surasti vilties.
Prieš savaitę pasidariau NT - jis buvo teigimas! Daug laimės, bet... Esu medikė, taigi pajutusi silpnus pilvo maudimus, nueiti pasidaryti UG. 5 nėšt.sav. gydytojas pamatė 9 mm gemalinę puslytę gimdoje, kuri turi visus reikalingus kriterijus, tačiau ant D kiaušidės (gal ten ir kiaušintakis) pamatė kažką - gal ir geltonkūnį, o gal ir pūslytę. Įtaria ektopinį nėštumą. Liepė kentėti nerimą ir laukti dar savaitę, nes embriono ar trynio maišo dar nematyti. Ar Jums taip buvo? Ar turiu aš vilties?
Ačiū!
Atsakyti
QUOTE(Vyteavytė @ 2014 10 23, 12:53)
Sveikos mielosios,

Nežinau, ar teisingai pasirinkau temą, nes esu naujokė. Turiu tokia problemą ir, viliuosi, šiame forume surasti vilties.
Prieš savaitę pasidariau NT - jis buvo teigimas! Daug laimės, bet... Esu medikė, taigi pajutusi silpnus pilvo maudimus, nueiti pasidaryti UG. 5 nėšt.sav. gydytojas pamatė 9 mm gemalinę puslytę gimdoje, kuri turi visus reikalingus kriterijus, tačiau ant D kiaušidės (gal ten ir kiaušintakis) pamatė kažką - gal ir geltonkūnį, o gal ir pūslytę. Įtaria ektopinį nėštumą. Liepė kentėti nerimą ir laukti dar savaitę, nes embriono ar trynio maišo dar nematyti. Ar Jums taip buvo? Ar turiu aš vilties?
Ačiū!

sveikute,
suprantu Tavo nerimą ir pasimetimą. Tikėkimės, ten kiaušidėje matė geltonkūnį...
Bet noriu parašyti, kad šiame forume skaičiau mergaitės istoriją, kad jai irgi rado ektopinį, išoperavo kiaušidę, po kokios savaitės darė ECHO, o gimdoje- 6 savaičių vaisiukas, kurį sėkmingai išnešiojo. Būtų buvę dvyniai, bet vienas nesuspėjo nukeliauti iki gimdos, tad sūpuoja vieną. Viskas turi būti gerai, mergyt 4u.gif
Atsakyti
Sveikos nestukes. Man 12 sav. pirmas nestumas, visko perdetai bijau pasak gydytojo, bet sunkiai valdau savo nerima .. kol nejauti viduje besispardancio maziuko, tik skausmus sonuose, tirpima klubo ir baisini pykinima tai vis pradedi abejoti ar viskas ten gerai. Bet kaip sako gydytojas mano bus kaip bus, reikia ramiai buti, nieko cia nepakeisi. Belieka mastyti pozityviai ir laukti. Kuo maziau streso tuo daugiau galimybiu, kad viskas bus tvarkoje. 4u.gif
Atsakyti
sveikos merginos... vakar lankiausi pas gydytoja... VALIO!!! laukiames mazylio. nestuke.gif mums jau 6 savaites... lapkricio 11 diena keliaujam darytis tyrimu ir paziureti kaip mazasis musu zirniuikas atrodo...
Atsakyti
QUOTE(Luloah @ 2014 10 23, 18:51)
Sveikos nestukes. Man 12 sav. pirmas nestumas, visko perdetai bijau pasak gydytojo, bet sunkiai valdau savo nerima .. kol nejauti viduje besispardancio maziuko, tik skausmus sonuose, tirpima klubo ir baisini pykinima tai vis pradedi abejoti ar viskas ten gerai. Bet kaip sako gydytojas mano bus kaip bus, reikia ramiai buti, nieko cia nepakeisi. Belieka mastyti pozityviai ir laukti. Kuo maziau streso tuo daugiau galimybiu, kad viskas bus tvarkoje.  4u.gif

Oj, tikrai neramu būna... Kai grižau iš AG, buvau nei gyva, nei mirusi. Bet tada pažiūrėjau į savo vyrą, kuris man kartoja ir kartoja, jog viskas bus gerai, ir pagalvojau, kad svarbiausia - jis šalia. Taip ir semiuosi iš jo kantrybės, ramybės...

Man taip pat sugelia vieną kitą šoną, nugarą, bet čia viskas dėl nerimo! Išties reikia kažkaip nurimti smile.gif Kantrybės mums visoms wink.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Turėjo pasirodyti mmmm 2014 10 25 beeeet, kaip nieko - taip nieko, aišku - laimė neišpasakyta, pagaliau vėl pagavom žirniuką, po persileidimo, kuris įvyko liepos mėn., bet toks nerimas dabar, baisu prisisvajoti, kad viskas nebūtų taip pat, ir kažko įtartinai nejaučiu jokių požymių, tik krūtinė tokia jautresnė gal kažkiek, ir mmm nėra, daugiau lyg ir nieko, su pirmąja buvo kitaip: pykino ir galva svaigo nuo pirmų dienų, kol dar nebuvau pasidariusi testo (5 sav.), vėmiau, krūtinė plyšo, padidėjo milijoną kartų... o dabar taip ramiai...
nežinau, ar džiaugtis, ar liūdėti, beet taip nesinori nusivilti vėl.. noriu darytis testą, bet jaučiu per ankti g.gif nenoriu per daug vilčių įdėti..
Jeigu turėsiu gerų naujienų, brukštelsiu 4u.gif
Sėkmės visoms
Atsakyti
Labas merginos,
Pries dvi savaites ir as pasidariau nestumo testa , ir pamaciau vaiduokliuka...veliau seke dar keturi testai ir kas dien antras bruksnelis matydavosi vis ryskiau...zodziu laime neispasakyta.. smile.gif esme tame, kad tik pamaciusi pirma nerysku vaiduokliuka suskubau pradeti gerti folio rugsti, po 400 mg i diena ir laukiau pagal mano skaiciavimus sueinant sesioms savaitems nestumui, kad galeciau apsilanyti pas ginekologa. Taigi po siandienos vizito esu truputi suglumusi, nes ginekologas taip idomiai pasake, kad zala jau padaryta , nes permazai folio geriau, nes reikejo po 800 mg gerti ir zodziu nieko cia nebepakeisi...plius nuteikinejo, kad daugelis nestumu vstiek baigiasi persileidimu ir pries gamta nera ko eit...zodziu ir jokiu tyrimu jis manes nesiuncia ir ekoskopo nedare, liepe laukt dar 2 sav, ir tada jau ziures ekoskopu...tai va klausimas ar tikrai as stipriai galejau vaisiui pakenkt gerdama per maza folio doze? g.gif po kiek jums skyre jus priziurintys daktarai?
Atsakyti
QUOTE(Riole @ 2014 10 29, 20:38)
Labas merginos,
Pries dvi savaites ir as pasidariau nestumo testa , ir pamaciau vaiduokliuka...veliau seke dar  keturi testai ir kas dien antras bruksnelis matydavosi vis ryskiau...zodziu laime neispasakyta.. smile.gif esme tame, kad tik pamaciusi pirma nerysku vaiduokliuka suskubau pradeti gerti folio rugsti, po 400 mg i diena ir laukiau pagal mano skaiciavimus sueinant sesioms savaitems nestumui, kad galeciau apsilanyti pas ginekologa. Taigi po siandienos vizito esu truputi suglumusi, nes ginekologas taip idomiai pasake, kad zala jau padaryta , nes permazai folio geriau, nes reikejo po 800 mg gerti ir zodziu nieko cia nebepakeisi...plius nuteikinejo, kad daugelis nestumu vstiek baigiasi persileidimu ir pries gamta nera ko eit...zodziu ir jokiu tyrimu jis manes nesiuncia ir ekoskopo nedare, liepe laukt dar 2 sav, ir tada jau ziures ekoskopu...tai va klausimas ar tikrai as stipriai galejau vaisiui pakenkt gerdama per maza folio doze? g.gif  po kiek jums skyre jus priziurintys daktarai?

Sveika,

Kad aš pastojau, sužinojau įpusėjus šeštajai savaitei, tada gydytoja man rekomendavo gerti foli po 400mg i dieną, šiuo metu vartoju vitaminus specialiai nėščiosioms, kuriose folio taip pat 400mg. Tikrai nemanau,kad pakenkei vaisiui. smile.gif Čia radau kažkokiam straipsnyje:
Kai kur rekomenduojama vartoti 0,4 mg folio rūgšties per parą, kitur - 0,4–0,8 mg folio rūgšties per parą. Kartais moteriai, sergančiai tam tikromis ligomis (cukrinis diabetas, arterinė hipertenzija), gali būti skiriama dar didesnė folio rūgšties dozė, negu įprastai, tačiau tokiu atveju būtina pasitarti su gydytoju ir klausyti jo rekomendacijos.
Atsakyti
QUOTE(takku @ 2014 10 29, 22:21)
Sveika,

Kad aš pastojau, sužinojau įpusėjus šeštajai savaitei, tada gydytoja man rekomendavo gerti foli po 400mg i dieną, šiuo metu vartoju vitaminus specialiai nėščiosioms, kuriose folio taip pat 400mg. Tikrai nemanau,kad pakenkei vaisiui. smile.gif Čia radau kažkokiam straipsnyje:
Kai kur rekomenduojama vartoti 0,4 mg folio rūgšties per parą, kitur - 0,4–0,8 mg folio rūgšties per parą. Kartais moteriai, sergančiai tam tikromis ligomis (cukrinis diabetas, arterinė hipertenzija), gali būti skiriama dar didesnė folio rūgšties dozė, negu įprastai, tačiau tokiu atveju būtina pasitarti su gydytoju ir klausyti jo rekomendacijos.

Labas, labai aciu uz toki issamu atsakyma...na tu lygu neturiu, taigi truputi nurimau , vadinasi mano vartota norma pakankama buvo...na aisku kadangi gydytojas paskyre 800 mg tai nuo siandien pradesiu jau didesne doze gert....del visa ko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Riole @ 2014 10 29, 21:38)
Labas merginos,
Pries dvi savaites ir as pasidariau nestumo testa , ir pamaciau vaiduokliuka...veliau seke dar  keturi testai ir kas dien antras bruksnelis matydavosi vis ryskiau...zodziu laime neispasakyta.. smile.gif esme tame, kad tik pamaciusi pirma nerysku vaiduokliuka suskubau pradeti gerti folio rugsti, po 400 mg i diena ir laukiau pagal mano skaiciavimus sueinant sesioms savaitems nestumui, kad galeciau apsilanyti pas ginekologa. Taigi po siandienos vizito esu truputi suglumusi, nes ginekologas taip idomiai pasake, kad zala jau padaryta , nes permazai folio geriau, nes reikejo po 800 mg gerti ir zodziu nieko cia nebepakeisi...plius nuteikinejo, kad daugelis nestumu vstiek baigiasi persileidimu ir pries gamta nera ko eit...zodziu ir jokiu tyrimu jis manes nesiuncia ir ekoskopo nedare, liepe laukt dar 2 sav, ir tada jau ziures ekoskopu...tai va klausimas ar tikrai as stipriai galejau vaisiui pakenkt gerdama per maza folio doze? g.gif  po kiek jums skyre jus priziurintys daktarai?

man liepė gerti po 400 smile.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif nezinau ar i se tema papuoliau, bet as su klausimu, kadangi pas gine tik 10d doh.gif dariausia sekmad testas ir sendien pakartojau nesenei, bet jis man neryskesnis g.gif ar gali but, kad nuo NT firmos ar gali nesivystantis but?
user posted image
Raudonu galu sekmadienio
Atsakyti