Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo pradžia

QUOTE(Erdene @ 2014 06 18, 14:36)
Laba diena, busimos mamytes smile.gif

Man iškilo toks klausimas. Šiandien pasidariau neštumo testą ir parodė labai labai neryškią juostelę, kad teigiamas. Nudžiugau, bet dabar kankina kitas klausimas, nepagalvojau, kad galiu būti pastojusi ir kelis savaitgalius išgėriau po 3-4 taurias vyno ir kasdien mėgaujuosi keliais puodeliai kavos, ar jei naujienos teigiamos pasitvirtins, negaliu būti pakenkusi?  doh.gif  verysad.gif  blush2.gif

Ačiū Jums už atsakymus smile.gif  4u.gif

Tikrai nepakenkei. Pradžioj dar tik formuojasi viskas. Jei pirmas savaites vartoji daug alkoholio, tai vienintelis dalykas, kas gali atsitikti- tai persileidimas. Bet vėliau tai būtina atsisakyti alkoholio, mažinti kofeino kiekį ir t.t. Kai kurie medikai net teigia, kad net retkarčiais galima pasimėgauti raudono vyno taure, bet aš manau, kad geriau ir to vengti.
Atsakyti
QUOTE(Uoga_saujoj @ 2014 06 18, 12:48)

QUOTE(Ciccio @ 2014 06 18, 14:14)

QUOTE(Rutinaldija @ 2014 06 19, 08:08)

Labai jums ačiū už atsakymus, 4u.gif šiek tiek nuraminote, bet sąžinė graužia, to alkoholio daug nebuvo, bet vis tiek ir tas keletas tauriu ne į gerą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erdene: 19 birželio 2014 - 12:45
Sveikutes! Na va, prisijungiau ir as prie jusu smile.gif Mano maziukui jau 10 savaiteliu ir 3dienos smile.gif Pirmasis mano nestuke.gif Labai dziaugiuosi, viskas gerai. Paskauda pilva, maudzia apacia. Bet geriu magni, daug ilsiuosi. Dziaugiuosi, jog nera pykinimu. Bet labai jau pasikeite maistas. Kaip anksciau sokolada megdavau, taip dabar i ji paziuret negaliu smile.gif Echo pasidariau buvo 8sav ir 6d. Jau parode gydytoja, kur sirdute mazyte plaka..smile.gif
Atsakyti
Sveikos, ir as i jusu bureli, vakar testas parode II smile.gif)) man 31, esu operuota turejau endometrioze. 2005 isoperavo. Visus tuos metus tikrinausi pastoviai, endometriozes pozymiu nepastebedavo gydytojai. Nesisaugojom nuo lapkricio menesio, turejau anot gydytoju po kontraceptiku nutraukimo vaginoze, nekeista nes juos geriau 12 metu. Gal ir normalu kad hormonai sudurniavo. Isgyde su antibiotiku zvakutem. Po savaites vel kazka pajutau, kaip ir niezulys tiek viduj tiek isorej, bet tik kartais, ne pastoviai na o vakar suzinojau kad laukiuosi. Neramu, neaisku kas cia dar per zaraza isimetus. Sakyciau pienlige, bet kad tu isskyru varskes nera. Laukiunkol paskambins gydytojas, sake sudarys tyrimu plana, nes turejau endometrioze, reikia patikrinti ar nestumas vietoj, ir kas cia per niezejimas. Esu ne lietuvoj, gydytojai cia atsipalaidave,niekas niekur neskuba. Nepergyvenu be proto, nuotaika super. Tik neramu.... Ar viskas bus gerai ir tiek. smile.gif tikiuosi priimsit i savo bureli. Nestumas labai lauktas, juolab kad gydytojai gasdino jog man pastoti bus sunku. smile.gif jokio skausmo nejauciu, tik svaigsta galva, lygtais sleikstulys ryte, daugiau kaip ir nieko. Man 4 sav ir dienele.
Atsakyti
QUOTE(redusia @ 2014 07 10, 23:54)
Sveikos, ir as i jusu bureli, vakar testas parode II smile.gif)) man 31, esu operuota turejau endometrioze. 2005 isoperavo. Visus tuos metus tikrinausi pastoviai, endometriozes pozymiu nepastebedavo gydytojai. Nesisaugojom nuo lapkricio menesio, turejau anot gydytoju po kontraceptiku nutraukimo vaginoze, nekeista nes juos geriau 12 metu. Gal ir normalu kad hormonai sudurniavo. Isgyde su antibiotiku zvakutem. Po savaites vel kazka pajutau, kaip ir niezulys tiek viduj tiek isorej, bet tik kartais, ne pastoviai na o vakar suzinojau kad laukiuosi. Neramu, neaisku kas cia dar per zaraza isimetus. Sakyciau pienlige, bet kad tu isskyru varskes nera. Laukiunkol paskambins gydytojas, sake sudarys tyrimu plana, nes turejau endometrioze, reikia patikrinti ar nestumas vietoj, ir kas cia per niezejimas. Esu ne lietuvoj, gydytojai cia atsipalaidave,niekas niekur neskuba. Nepergyvenu be proto, nuotaika super. Tik neramu.... Ar viskas bus gerai ir tiek. smile.gif tikiuosi priimsit i savo bureli. Nestumas labai lauktas, juolab kad gydytojai gasdino jog man pastoti bus sunku. smile.gif jokio skausmo nejauciu, tik svaigsta galva, lygtais sleikstulys ryte, daugiau kaip ir nieko. Man 4 sav ir dienele.

Sveikute,man buvo niezulys pačioj pradzioj-padarė tepineli ir skyrė zvakutes,bet sakė normalu tas riedulys-tipo grybelis ir nestumas pradžioje geriausi draugai:)
Na man 11savaite,bet nors ir trečias nėštumas kažkaip nerimas ima ar viskas ok...nu bet 23d einu pas genetike tikiuos patikrins nuosekliai viska:)
Atsakyti
Sveikos mergaites, skubu pasidziaugti ir pasigirti, kad esu nestuke.gif nors dar tik tik pirmos savaites biggrin.gif kai nepasirode mmm pasidariau testa, pamaciau vaiduokli ir nulekiau pas daktare, ta pasake, kad reik dar dvi savaites tikrai paluketi, nes dar tik tvirtinosi prie sieneles gimdos. Taip jau yra, kad sergu hipotiroze, ir mano tth yra apie 3 ir vis niekaip nenusimusa jau metai laiko (tiriuosi ir vaistus vartoju jau gal treti metai). Pas gine uzsirasius esu kitai savaitei, atseit kaip tik sueis tos "dvi savaites, kad butu galima jau spresti del nestumo" bet man labai neramu, man kasdien maudzia pilva, ne taip baisiai kaip pries mmm, bet vis tiek yra maudimas... ir ziauriai pucia pilva. Ar tai normalu, ar buvo kuriai panasiai? labai bijau del to padidinto tth, kad neiskrestu man sunybes ir neissauktu persileidimo... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Saule_S @ 2014 07 14, 15:03)
Sveikos mergaites, skubu pasidziaugti ir pasigirti, kad esu  nestuke.gif  nors dar tik tik pirmos savaites  biggrin.gif  kai nepasirode mmm pasidariau testa, pamaciau vaiduokli ir nulekiau pas daktare, ta pasake, kad reik dar dvi savaites tikrai paluketi, nes dar tik tvirtinosi prie sieneles gimdos. Taip jau yra, kad sergu hipotiroze, ir mano tth yra apie 3 ir vis niekaip nenusimusa jau metai laiko (tiriuosi ir vaistus vartoju jau gal treti metai). Pas gine uzsirasius esu kitai savaitei, atseit kaip tik sueis tos "dvi savaites, kad butu galima jau spresti del nestumo" bet man labai neramu, man kasdien maudzia pilva, ne taip baisiai kaip pries mmm, bet vis tiek yra maudimas... ir ziauriai pucia pilva. Ar tai normalu, ar buvo kuriai panasiai? labai bijau del to padidinto tth, kad neiskrestu man sunybes ir neissauktu persileidimo...  g.gif

Sveikute, sveikinimai tau 4u.gif pilvo maudimas siaip yra normalu pirmuosius kelis nestumo menesius, tik svarbiausia kad nepradetu stipriai skaudeti ar spazmuoti. Ir pilvo putimas irgi siaip normalu smile.gif pilva pucia del hormonu padidejusio kiekio. Pasistenk vengti produktu kurie gali tai itakoti, valgyk lengvesni maista, daugiau darzoviu. Man pvz nuo kavos labai pusdavo, tad jos atsisakiau (nors ir siaip atsisakiau jos, kazkaip sleikstuli jinai man vare smile.gif )
O jei jauti kad pilveli maudzia daugiau, tai pasistenk jei turi galimybe prigulti ir pailseti. Ir siaip kuo daugiau ramybes smile.gif tikrai is savo patirties zinau, kaip neramu ar viskas gerai, bet pasistenk nusiraminti. Ir siaip butinai nueik pas gydytoja ir klausk visko kas tik neramina. Kai jie pasako, kad viskas gerai, tada tikrai ramu pasidaro smile.gif
Sekmes tau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gwen @ 2014 07 14, 20:19)
Sveikute, sveikinimai tau  4u.gif pilvo maudimas siaip yra normalu pirmuosius kelis nestumo menesius, tik svarbiausia kad nepradetu stipriai skaudeti ar spazmuoti. Ir pilvo putimas irgi siaip normalu smile.gif pilva pucia del hormonu padidejusio kiekio. Pasistenk vengti produktu kurie gali tai itakoti, valgyk lengvesni maista, daugiau darzoviu. Man pvz nuo kavos labai pusdavo, tad jos atsisakiau (nors ir siaip atsisakiau jos, kazkaip sleikstuli jinai man vare smile.gif )
O jei jauti kad pilveli maudzia daugiau, tai pasistenk jei turi galimybe prigulti ir pailseti. Ir siaip kuo daugiau ramybes smile.gif tikrai is savo patirties zinau, kaip neramu ar viskas gerai, bet pasistenk nusiraminti. Ir siaip butinai nueik pas gydytoja ir klausk visko kas tik neramina. Kai jie pasako, kad viskas gerai, tada tikrai ramu pasidaro smile.gif
Sekmes tau  smile.gif

Uoj kaip dekui tau 4u.gif 4u.gif 4u.gif nuraminai biggrin.gif nes kazkur buvau isskaicius, kad budingas vidiriu uzkietejimas, o man viskas atvirksciai uztat ir supanikavau blush2.gif greiciausiai nuo kavos ir yra negera, bandysiu atsisakyti jos kuriam laikui- matysiu kaip seksis mirksiukas.gif o pilva kjeisciausia, kad maudzia kai atsigulu, kol vaikstau, kazka dirbu viskas puiku, tik atsigulu, iskarto jauciu g.gif bet cia gal daugiau psichologinis dalykas, nes guliu ir galvoju, ar tik nieko neskauda ar nieko nesidaro ax.gif
Atsakyti
Sveikos,
nejaugi vėl reiks jungtis prie nėštukių būrelio g.gif Atrodo taip seniai buvo, bet širdis dar norėjo laukti pagramduko smile.gif Būtų labai neplanuotas ir nepalankus vaikelio atėjimas į pasaulį, bet bus kaip bus. Man tai būtų trečias vaikelis biggrin.gif Dienelės vėluoja 3 diena, o pulvas toks, kad kokį balionėlį būčiau prarijusi biggrin.gif Testo dar nedariau, bet jaučiu rytoj teks nusipirkti, gal išsklaidys abejones. Tik kas neramina, kad ankstesni nėštumai nebuvo labai ramūs, o taip norėčiau lengvai, besimėgaujančai laukti vaikelio wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ingista @ 2014 07 30, 08:05)
Sveikos,
nejaugi vėl reiks jungtis prie nėštukių būrelio  g.gif  Atrodo taip seniai buvo, bet širdis dar norėjo laukti pagramduko  smile.gif  Būtų labai neplanuotas ir nepalankus vaikelio atėjimas į pasaulį, bet bus kaip bus. Man tai būtų trečias vaikelis  biggrin.gif  Dienelės vėluoja 3 diena, o pulvas toks, kad kokį balionėlį būčiau prarijusi  biggrin.gif  Testo dar nedariau, bet jaučiu rytoj teks nusipirkti, gal išsklaidys abejones. Tik kas neramina, kad ankstesni nėštumai nebuvo labai ramūs, o taip norėčiau lengvai, besimėgaujančai laukti vaikelio  wub.gif

Ir as Jungiuosi prie jusu smile.gif turejau vaiduoklinius testus, tai nusprendziau krauja darytit ir jis teigiamas 4u.gif nestuke.gif

Pakolkas jutimai: galvos skausmas, silpnumas, miego stoka ir plvo kutenimas thumbup.gif
Atsakyti
Neištvėriau iki rytojaus, nulekiau ir nusipirkau testuką. Ir ką manot, nereikėjo nei 5 min laukti, užteko ir vienos, kad išryškėtų du brūkšniukai doh.gif Dar kojos ir rankos dreba, juk trečias ir visai neplanuotas ir netikėtas nestuke.gif

celestinaaa, panašu, kad tuo pačiu laiku sulauksim stebuklų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ingista @ 2014 07 30, 12:25)
Neištvėriau iki rytojaus, nulekiau ir nusipirkau testuką. Ir ką manot, nereikėjo nei 5 min laukti, užteko ir vienos, kad išryškėtų du brūkšniukai  doh.gif  Dar kojos ir rankos dreba, juk trečias ir visai neplanuotas ir netikėtas  nestuke.gif

celestinaaa, panašu, kad tuo pačiu laiku sulauksim stebuklų  biggrin.gif

smagumelis ax.gif Pas mane Planuotas 5 ciklai 4u.gif

Be galo laiminga esu. nestuke.gif mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(celestinaaa @ 2014 07 30, 12:37)
smagumelis  ax.gif  Pas mane Planuotas 5 ciklai  4u.gif 

Be galo laiminga esu.  nestuke.gif  mirksiukas.gif

Pasidaryk nestumo liniuote ax.gif
Atsakyti