As taip pat turiu dvi kalatejas namuose, taciau didzioji kalateja(CALATHEA WARSCEWICZII ), su nuostabiai graziais lapais pradejo dziuti, taip gaila, matomai jai pas mane per sausas oras, kaip galeciau jai pagelbeti, nu taip norisi ziema pratempti, gal paskui jai bus geriau?
QUOTE(Jūratė V. @ 2009 02 08, 12:48)
As taip pat turiu dvi kalatejas namuose, taciau didzioji kalateja(CALATHEA WARSCEWICZII ), su nuostabiai graziais lapais pradejo dziuti, taip gaila, matomai jai pas mane per sausas oras, kaip galeciau jai pagelbeti, nu taip norisi ziema pratempti, gal paskui jai bus geriau?
Tai, manau, naudokis paptikrinta priemone - statyk į platesnį vazoną, ant kurio dugno akmenukai ir pilk vandenį, kad jis garuotų. Gal taip pavyks sukurti palankų mikroklimatą.
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 02 09, 16:54)
Tai, manau, naudokis paptikrinta priemone - statyk į platesnį vazoną, ant kurio dugno akmenukai ir pilk vandenį, kad jis garuotų. Gal taip pavyks sukurti palankų mikroklimatą.
Aciu uz patarima
QUOTE(rsc @ 2009 03 22, 20:22)
Siandien bandziau persodinti savo gele. Auginu Makojo kalatėja. Labai daug gumbu ant saknu - ar juos palikti? Paskutiniu metu labai suvargus atrode - gal cia tie gumbai visa energija atima is lapu?
Niekas negalit patart?
mano kalatėja irgi džiūt pradėjo atrodo ir ne saulėj, bet šviesos sočiai, drėgmės gauna pagal instrukcijas, bet lapai džiūsta, nieko nesuprantu
QUOTE(Simbyte @ 2009 04 29, 13:12)
Kaži gerai kalatėją laikyt ant akvariumo?
Ant akvariumo yra gerai laikyti, tik svarbu žiūrėti, kad visuomet drėgmės būtų. Dar svarbu, kad akvariumas būtų šviesioje vietoje. Taip aš atgaivinau savo porą kalatėjų. Akvariumo lempų šiluma garino vandenį ir kalatėjai buvo idealios sąlygos augti.
QUOTE(noras1 @ 2009 04 29, 13:39)
Ant akvariumo yra gerai laikyti, tik svarbu žiūrėti, kad visuomet drėgmės būtų. Dar svarbu, kad akvariumas būtų šviesioje vietoje. Taip aš atgaivinau savo porą kalatėjų. Akvariumo lempų šiluma garino vandenį ir kalatėjai buvo idealios sąlygos augti.
Tai va, laikau kalatėją ant akvariumo, palaistau vieną kartą į sav. Ji stypsta į viršų, krauna naujų lapelių, bet lapų kraštai ruduoja, trupa. Ko jai trūksta? Gal šviesos galvoju?
QUOTE(Simbyte @ 2009 08 14, 13:18)
Tai va, laikau kalatėją ant akvariumo, palaistau vieną kartą į sav. Ji stypsta į viršų, krauna naujų lapelių, bet lapų kraštai ruduoja, trupa. Ko jai trūksta? Gal šviesos galvoju?
"1. Lapų kraštai sausi, sulėtėjęs augimas per sausas oras.
2. Lapų kraštai gelsvai rudi per daug arba per mažai trąšų.
3. Lapai susisuka ir pasidengia dėmėmis kai per mažai laistoma.
4. Apvytę, pūnantys lapų stiebai Žema temperatūra prie didelės oro drėgmės.
5 Krenta lapai per sausas oras arba per lietas augalas.
6. Lapai netenka spalvos ir džiūna per daug šviesos."
Čia iš mano konspektų kiek esu radus informacijos, apie bėdas su kalatėjom. Ne visi patikrinti, bet dauguma man labai tiko. Manau, kad jūsų kalatėjai reikėtų trąšų.
QUOTE(noras1 @ 2009 08 14, 14:36)
"1. Lapų kraštai sausi, sulėtėjęs augimas per sausas oras.
Čia iš mano konspektų kiek esu radus informacijos, apie bėdas su kalatėjom. Ne visi patikrinti, bet dauguma man labai tiko. Manau, kad jūsų kalatėjai reikėtų trąšų.
Gali būti, nes nesu niekada tręšusi. Ačiū
gelyte tai labai jau faina...tik ziuriu kokia lepi...