Įkraunama...
Įkraunama...

Kalatėjos

QUOTE(emma @ 2007 01 23, 10:02)
Kliuska,o kaip atgaivinot savo gėlytę?Mano irgi CALATHEA MEDAILLON.Labai gražiai augo,bet stiebeliai tapo kokie tai suvytę ,nuleido visus lapus.Aš beveik visus lapus ir nupjoviau.Liko 3.Tai tie lyg ir atsigavo,pakilo į viršų.Jau koks mėnuo ,kai nieks nesikeičia.Kažin ar gali dar ataugt nauji lapeliai?Nes tie 3 tokie apdžiūvusiais pakraščiais.

Deja deja, vos tik prasidejo sildymo sezonas maniske jau baigia numirti verysad.gif Nepadejo nei kasdieniai purskimai vandeniu. Manau, kad si gele negali gyventi be specialios oranzerijos, ar kaip cia pasakius, kur palaikoma dregme. Na gal dar turint kambary oro drekintuva jinai gyventu.
Atsakyti
Sveikos kalatėjų augintojos,kur visos dingot?Kaip auga jūsų gėlytės?Maniškė MEDALION leidžia dvi naujas šakeles.Jei užaugs,tai galėsiu nupjaut senus negražius lapus ir turėsiu 2 naujus.OCROCATA -ta kur žydi oranžiniais žiedais,tai dar gruodį galvojau,kad jau numirė,bet vis paliedavau šaknis.Tai irgi išleido kelis lapelius .Šitų gal nenumarinsiu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(emma @ 2007 04 16, 10:25)
Sveikos kalatėjų augintojos,kur visos dingot?Kaip auga jūsų gėlytės?Maniškė  MEDALION  leidžia dvi naujas šakeles.Jei užaugs,tai galėsiu nupjaut senus negražius lapus ir turėsiu 2 naujus.OCROCATA -ta kur žydi oranžiniais žiedais,tai dar gruodį galvojau,kad jau numirė,bet vis paliedavau šaknis.Tai irgi išleido kelis lapelius .Šitų gal nenumarinsiu unsure.gif

Labas,tai kad neturiu ko gero papasakot,mire mano calateja,išpaskutiniuju stengiausi padėt jai ,ir persodinus buvau,ir į vonia nunešiau ten dregnas oras,dar vis turiu vilti,gal koks mažiukas vaikiukas likes žemeje,tai laukiu dar vis pažiuriu kasdien ,palistau truputi g.gif ,dar liko tik plačialapia kalateja,bet žema,kur židi baltom gelitem smulkiom thumbup.gif
Atsakyti
O vonioj nepertamsu?Gal pamėgink pastatyt su vazonu į kitą didesnį ant drenažo akmenėlių.Ir tie akmenėliai nuolat turi būt šlapi.Tada eina drėgmė thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(emma @ 2007 04 17, 13:22)
O vonioj nepertamsu?Gal pamėgink pastatyt su vazonu į kitą didesnį ant drenažo akmenėlių.Ir tie akmenėliai nuolat turi būt šlapi.Tada eina drėgmė thumbup.gif

o tai kaip tie akmenėliai atrodo ir kur jų gauti? maniškė dar vis stovi vonioj, bet jau praradau viltį, kad kas nors išlįs verysad.gif
Atsakyti
KLIUSKA,manau jei paklausi senukuose,kur gėlės,tai tikrai parodys.Jie tokie rudi,nedidukai.Kai pirkau poką žemėės kaktusams,tai tam pačiam poke,perskirta apačioj ir buvo įpilta tų akmenėlių .Bet yra ir atskirai maišeliais jų pirkti.
Atsakyti
mano kalateja irgi vos laikosi, turbut jau uzteks su ja terliotis, kiek galiu, tiek purskiu ir maudau, dregmes jai turetu uztekti, taciau, matyt, musu biolaukai nesutampa sad.gif
Atsakyti
Aš jau neturiu kalatėjos verysad.gif , tiesiog baigėsi kantrybė. Gėlė turi kambarį puošti, o ne atvirkščiai. Nors labai gaila, bet kambaryje jos neaugs unsure.gif .
Atsakyti
QUOTE(VUL @ 2007 04 20, 22:06)
Aš jau neturiu kalatėjos verysad.gif , tiesiog baigėsi kantrybė. Gėlė turi kambarį puošti, o ne atvirkščiai. Nors labai gaila, bet kambaryje jos neaugs unsure.gif .

Sveikos,merginos,mano kalateja leopardine,vėl ataugo,dabar yra 3lapeliai,nemaži,ir dar pora susukti,tai gal paviks reani mot man ja g.gif ,ir dar persodinau ją į žemę skirta,palmems ir difenbacxhams,kolkas patinka jaji thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(LARISA 74 @ 2007 05 22, 12:15)
Sveikos,merginos,mano kalateja leopardine,vėl ataugo,dabar yra 3lapeliai,nemaži,ir dar pora susukti,tai gal paviks reani mot man ja g.gif ,ir dar persodinau ją į žemę skirta,palmems ir difenbacxhams,kolkas patinka jaji thumbup.gif

Labas Kalatejų augintojos,kodėl čia taip tuščia,nejaugi nieko naujo pas jus neviksta,pavzd,pas mane kalateja auga labai gražiai,tik gaila kad negaliu įdet nuotraukytes,parodyt,jeigu kas moka galečiau atsiusti kad padėtu idet per skaype mirksiukas.gif ,o kaip pas jus auga kaltaejos,kaip lapeliai.ar žali pas jus,pas mane taikažkodėl pašvesėjo truputi,bet gal nuo saules,truputi buvau padėjus ant palnges g.gif
Atsakyti
QUOTE(emma @ 2007 04 19, 15:33)
KLIUSKA,manau jei paklausi senukuose,kur gėlės,tai tikrai parodys.Jie tokie rudi,nedidukai.Kai pirkau poką žemėės kaktusams,tai tam pačiam poke,perskirta apačioj ir buvo įpilta tų akmenėlių .Bet yra ir atskirai maišeliais jų pirkti.

Laba diena,aš pirkau žemes kaltejoms persodint,tai pardavėja pasake jog neturiu tokiu akmeneliu,o kur ju buna daugiau siai ,gal kokioj bazej g.gif
Atsakyti
QUOTE(LARISA 74 @ 2007 08 08, 08:32)
Laba diena,aš pirkau žemes kaltejoms persodint,tai pardavėja pasake jog neturiu tokiu akmeneliu,o kur ju buna daugiau siai ,gal kokioj bazej g.gif

Sveiki, tie akmenėliai vadinasi DRENAŽAS AUGALAMS, atrodo panašiai kaip keramzitas, rudi ir porėti. Jų būna specializuotose sodo - daržo reikmenų parduotuvėse (Žalia stotelė, Shetelig, Senukai...). Dar noriu atkreipti dėmesį, kad jų yra kelių dydžių: stambesnių ir smulkesnių smile.gif
Atsakyti