Įkraunama...
Įkraunama...

Kalatėjos

QUOTE(LARISA 74 @ 2006 03 10, 19:21)
Kiek matau čia pas tave tikrai ne kalatėjos nes mano kalatėja yra barchatinę tai yra lapai viršus barchatinis o apačia lapelio violėtines spalvos ir jokiu baltu dėmeliu neturi dabar tai tik rudi aplink visi lapai bet čia kaiip pas visūs nuo sauso oro manau,maniške jau išvis suniko net maži lapeliai pradėda ruduot ,laukiu pavasario pažiurėsim jeigu neatsigaus tai tikrai išmesiu g.gif

Labas,vėl niėks neturi jokių naujėnų,o aš vėl turiu,taigi buvau nuvažiavusi su vyrų į Maximą bazę mindaugo gatvėi ir pamačiau tokią gražią kalatėją ir tdar židinčią,aš pirmą kart pamačiau kaip turi židėt mano gelytę ,tai baltos spalvos ir panašios įkalijos gelės tik va ar kvėpejo tai negalėjau nekaip paostit nes aukšta gėlę buvo ir vyras skubėjo taigi jeigu netingit tai nuvažiokit ir pažiurėkit ,aš abėjoju ar galima tokį grožį patalpint į paprastą butą ,gal kokioi aranžėrijoj arba ofisę,kur lubai t,b,3,5mėtru mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(LARISA 74 @ 2006 03 17, 11:46)
Labas,vėl niėks neturi jokių naujėnų,o aš vėl turiu,taigi buvau nuvažiavusi su vyrų į Maximą bazę mindaugo gatvėi ir pamačiau tokią gražią kalatėją ir tdar židinčią,aš pirmą kart pamačiau kaip turi židėt mano gelytę ,tai baltos spalvos ir panašios įkalijos gelės tik va ar kvėpejo tai negalėjau nekaip paostit nes aukšta gėlę buvo ir vyras skubėjo taigi jeigu netingit tai nuvažiokit ir pažiurėkit ,aš abėjoju ar galima tokį grožį patalpint į paprastą butą ,gal kokioi aranžėrijoj arba ofisę,kur lubai t,b,3,5mėtru mirksiukas.gif

Sveikos,nejaugi niekas taip ir neparašis ,čia aš viena tik rašau,neseniai aš nupjoviau savo didžiaja kalateja nes visi lapai parudavo ir ka aš tik nedariau niekas nepadejo,taigi liko tik vienas vazonas kur mažesnis tai tas nors aki džiugina nes židi dabar thumbup.gif
Atsakyti
user posted image
Štai kokia mano kalatėja, tik nuotrauka nevykusi blush2.gif . Prieš kelias dienas pastebėjau, kad žiedas lenda, toks panašus į rožytę, baltas. Tai bus proga perfotografuoti, kai pražys.
Atsakyti
QUOTE(VUL @ 2006 05 09, 16:35)
user posted image
Štai kokia mano kalatėja, tik nuotrauka nevykusi  blush2.gif . Prieš kelias dienas pastebėjau, kad žiedas lenda, toks panašus į rožytę, baltas. Tai bus proga perfotografuoti, kai pražys.

Na žinai net apsižliumbiau vėl kai pamačiau taviškę cry.gif cry.gif cray.gif mano buvo ligiai tokia pati mirksiukas.gif ,aš vis tikiu gal pasirodis kažkoks ataugelis g.gif gal nenumirė iki galo g.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(LARISA 74 @ 2006 05 10, 08:21)
Na žinai net apsižliumbiau vėl kai pamačiau taviškę  cry.gif  cry.gif  cray.gif mano buvo ligiai tokia pati  mirksiukas.gif ,aš vis tikiu gal pasirodis kažkoks ataugelis  g.gif gal nenumirė iki galo g.gif  mirksiukas.gif

console.gif man atrodo, kad turėtų atsigauti tavo gėlytė. Šitą, kur nuotraukoj, parsinešiau su trim lapais ir tie buvo padžiuvę. Bet dabar gan neblogai atrodo, tik reikia kiekvieną dieną purkšti. O jei apsileidžiu ir neišmaudau, tai pradeda lapų kraštai džiūti.
Turiu ir calatea zebrina, bet ji yra lepesnė. Pernai visą vasarą kovojau su voratinklinėm erkėm. Tik išnaikinu ir vėl atsiranda. Buvo visai nusibaigusi vargšelė. Tai supykusi nupjoviau visas šakas ir nukišau į kampą.Ruošiausi išmesti, bet vis pagailėdavau ir retkarčiais netgi palaistydavau ax.gif . Gal po mėnesio pradėjo leisti naujus stiebelius ir dabar jau atsigavusi. Užtai prausiu ryte ir vakare, labai nusibodo, tai padovanosiu draugei. Pas ją drėgna bute, tai turėtų augti. O pas mane vasarą dregmė būna 40-50, tai kalatėjom nekas doh.gif .
user posted image
Ir tokią turėjau, bet ir ją sugraužė erkės verysad.gif . Labai jau sudėtinga jas auginti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VUL: 10 gegužės 2006 - 15:39
QUOTE(VUL @ 2006 05 10, 16:34)
console.gif man atrodo, kad turėtų atsigauti tavo gėlytė. Šitą, kur nuotraukoj, parsinešiau su trim lapais ir tie buvo padžiuvę. Bet dabar gan neblogai atrodo, tik reikia kiekvieną dieną purkšti. O jei apsileidžiu ir neišmaudau, tai pradeda lapų kraštai džiūti.
Turiu ir calatea zebrina, bet ji yra lepesnė. Pernai visą vasarą kovojau su voratinklinėm erkėm. Tik išnaikinu ir vėl atsiranda. Buvo visai nusibaigusi vargšelė. Tai supykusi nupjoviau visas šakas ir nukišau į kampą.Ruošiausi išmesti, bet vis pagailėdavau ir retkarčiais netgi palaistydavau ax.gif . Gal po mėnesio pradėjo leisti naujus stiebelius ir dabar jau atsigavusi. Užtai prausiu ryte ir vakare, labai nusibodo, tai padovanosiu draugei. Pas ją drėgna bute, tai turėtų augti. O pas mane vasarą dregmė būna 40-50, tai kalatėjom nekas  doh.gif .
user posted image
Ir tokią turėjau, bet ir ją sugraužė erkės verysad.gif . Labai jau sudėtinga jas auginti.

Na bandisiu ir aš reanimuot,gal pavyks,man šį gelė brangi nes gavau nuo mamos gymtadienio progai mirksiukas.gif ačiu už palaikima drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(VUL @ 2006 05 10, 15:34)
pas mane vasarą dregmė būna 40-50, tai kalatėjom nekas  doh.gif .
user posted image

Sveikos 4u.gif

Mano kalatėja irgi miršta verysad.gif tai ieškau pagalbos: lapai susisuka ir nudžiūsta. Darau išvadą kad gal per retai purškiu lapus. Bandysiu nešt į vonią, gal atsigaus g.gif

Tik nori paklaust kas seniau turit tokią gėlytę, ar į lauką bandėt vasaros metu nešti? gal atsigautų...
Atsakyti
QUOTE(kliuska @ 2006 05 23, 14:29)
Sveikos  4u.gif

Mano kalatėja irgi miršta  verysad.gif tai ieškau pagalbos: lapai susisuka ir nudžiūsta. Darau išvadą kad gal per retai purškiu lapus. Bandysiu nešt į vonią, gal atsigaus  g.gif

Tik nori paklaust kas seniau turit tokią gėlytę, ar į lauką bandėt vasaros metu nešti? gal atsigautų...

Kalateju(ju yra daug rusiu ir veisliu)nykimo(lapu sukimosi,dziuvimo) pagrindines priezastys buna sios:voratinkline erkute ir saknyno problemos(netinkamas substratas,uzliejimas,perdziovinimas).Antraeiles priezastys-sausas oras,saule.
Voratinklines erkes reikia naikinti,o pradejusi degraduoti kera-persodinti i tinkama substrata,pasalinant atmirusias saknis.
Senais gerais sovietiniais laikais tongue.gif ,kada turejau didele tropiniu augalu kolekcija,esu bandes iv.substratus,hidroponika...Labiausiai pasiteisines substratas marantiniams-kiminai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kliuska @ 2006 05 23, 13:29)
Sveikos  4u.gif

Mano kalatėja irgi miršta  verysad.gif tai ieškau pagalbos: lapai susisuka ir nudžiūsta. Darau išvadą kad gal per retai purškiu lapus. Bandysiu nešt į vonią, gal atsigaus  g.gif

Nešti į lauką nebandžiau, nors nemanau, kad ji bus laiminga ten. Jos mėgsta šilumą, o kai šiemet vasara nusimato nekokia, tai schmoll.gif . Nebent ryte išnešti, vakare atgal įnešti.
Jei lapai susisuka, tai erkė gal pradėjo graužti ? Apžiūrėk gerai lapus, nes tada paprastas purškimas nepadės, reikės nuodų. O jei sveika, tai reiškia per sausas oras. Kai kasdien saviškę purškiu, tai viskas gerai, o kai aptingstu blush2.gif , pradeda džiūti.
Atsakyti
QUOTE(LARISA 74 @ 2006 05 10, 08:21)
Na žinai net apsižliumbiau vėl kai pamačiau taviškę  cry.gif  cry.gif  cray.gif mano buvo ligiai tokia pati  mirksiukas.gif ,aš vis tikiu gal pasirodis kažkoks ataugelis  g.gif gal nenumirė iki galo g.gif  mirksiukas.gif

Kaip tavo kalatėja, gal jau pradėjo auginti naujus lapelius ?
Atsakyti
QUOTE(VUL @ 2006 05 23, 14:19)
Jei lapai susisuka, tai erkė gal pradėjo graužti ? Apžiūrėk gerai lapus, nes tada paprastas purškimas nepadės, reikės nuodų. O jei sveika, tai reiškia per sausas oras. Kai kasdien saviškę purškiu, tai viskas gerai, o kai aptingstu  blush2.gif , pradeda džiūti.

Apžiūrėjau lapus - jokių gyvybės formų neaptikau schmoll.gif biggrin.gif
neperseniausiai persodinau į didesnį vazoną lyg ir nesimatė nieko įtartino, negi dabar vėl lupti lauk ir tikrinti šaknis ? g.gif
Dar palauksiu kelias dieneles, nes kai vakar nunešiau į vonią rodos kad lyg ir lapai aukščiau pakilo, o gal man tik norisi tuo tikėti doh.gif

Tik va dėl laistymo: tai kaip dažnai ją laistyti, nes aprašyme parašyta "keep the soil moist" tai aš ir stengiaus kasdien paliet, gal persistengiau g.gif

[Labiausiai pasiteisines substratas marantiniams-kiminai ]
Vaje iki tokių niuansų mano supratimas apie gėles dar nesiekia blush2.gif
perasodinau į kokias tai žemes, kurių nusipirkau Senukuose.
Papildyta:
QUOTE(kliuska @ 2006 05 24, 19:10)
Apžiūrėjau lapus - jokių gyvybės formų neaptikau  schmoll.gif  biggrin.gif
neperseniausiai persodinau į didesnį vazoną lyg ir nesimatė nieko įtartino, negi dabar vėl lupti lauk ir tikrinti šaknis ?  g.gif
Dar palauksiu kelias dieneles, nes kai vakar nunešiau į vonią rodos kad lyg ir lapai aukščiau pakilo, o gal man tik norisi tuo tikėti  doh.gif

Tik va dėl laistymo: tai kaip dažnai ją laistyti, nes aprašyme parašyta "keep the soil moist" tai aš ir stengiaus kasdien paliet, gal persistengiau  g.gif

[Labiausiai pasiteisines substratas marantiniams-kiminai ]
Vaje iki tokių niuansų mano supratimas apie gėles dar nesiekia  blush2.gif
perasodinau į kokias tai žemes, kurių nusipirkau Senukuose.

beje maniškė CALATHEA MEDAILLON
Atsakyti
Mūsų skirtingos kalatėjos, maniškė Calathea warsewiczzii.Tavo turėtų būti vaškiškais lapais, o mano pukuota. Bet priežiūra turėtų būti panaši. Jei pastebėjai, kad pakilo lapai, tai kalatėjos taip daro ir tai reiškia, kad jinai jaučiasi geriau, matyt jai tikrai trūksta drėgmės.
O dėl žemių ir aš sodinu į universalią, ir jinai labai nepyksta, nors tie kiminai gal ir labiau patiktų g.gif ?
Dėl laistymo, tai aš manau, kad tikrai persistengi. Nuo tokios meilės ji gali supūti doh.gif . Nereikia leisti perdžiūti. Aš pirštą įbedu į žemę, jei sausa, tai palaistau, o jei jaučiu drėgmę, tai ne.
Tai tik mano pastebėjimai, gal kas turi ką pridurti ax.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VUL: 24 gegužės 2006 - 20:05