Įkraunama...
Įkraunama...

Kalatėjos

4u.gif sveikutes,nusipirkau vakar kalateja ir nezinau kaip su ja elgtis.. blush2.gif kada cia persodinti ,kokias salygas ji megsta blush2.gif kadangi pries tai difenbachiju neissaugojau irgi.. blush2.gif tokia grazi gele rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritutė90 @ 2010 01 30, 22:34)
4u.gif sveikutes,nusipirkau vakar kalateja ir nezinau kaip su ja elgtis.. blush2.gif kada cia persodinti ,kokias salygas ji megsta blush2.gif kadangi pries tai difenbachiju neissaugojau irgi.. blush2.gif tokia grazi gele rolleyes.gif

va ka radau per google 4u.gif

http://www.rojaussod...8...;p=1&id=973

http://members.fortu...sin1/khalat.htm

http://sodasirdarzas...geles/kalateja/

tikiuosi kuom nors padejau mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Kaip sekasi kalatėjų augintojoms? mirksiukas.gif
Aš kadangi šiek tiek išprotėjusi (visai būsiu kai surinksiu norimą kalatėjų kolekciją smile.gif ) dėl marantinių šiemos augalų tai smalsu kaip kitoms sekasi , gal gi bendraminčių yra. Ir toks klausimėlis. Kiek skaitau rusiškuose, angliškuose forumuose būna žemių spec. marantiniams. Tačiau Vilniuj jų kažkaip neteko niekad matyt. ir dar suintrigavo patarimas neturint spec. žemės sodint į skirta azalijoms. Gal kas išbandėt tokius dalykus? Nes iki šiol sodinau į šiaip lengva žemę lapiniams augalams... Kaip tik reikia persodint pora naujų egzempliorių tai mąstau kaip čia geriau padaryt g.gif
Atsakyti
4u.gif as irgi pries kelias dienas nusipirkau kalateja rolleyes.gif tokia grazi wub.gif tik kaip ja islaikyti tokia g.gif galvoju kovo men. persodinti,ir paslepti nuo tiesioginiu saules spinduliu...praeita vasara ;sudeginau 2 difenbachijas... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritutė90 @ 2010 02 02, 21:16)
4u.gif as irgi pries kelias dienas nusipirkau kalateja rolleyes.gif tokia grazi wub.gif tik kaip ja islaikyti tokia g.gif galvoju kovo men. persodinti,ir paslepti nuo tiesioginiu saules spinduliu...praeita vasara ;sudeginau 2 difenbachijas... verysad.gif

Kokią kalatėją nusipirkot? Kurią rūšį?

Nuo tiesioginės saulės jas tikrai saugoti reikia, bet ir pusiau pabėsyje aš jas dažnai nupurškiu smile.gif
Atsakyti
is tikruju negaliu pasakyti kuria rusi blush2.gif ,nebuvo ideta jokios nuorodos(kaip paprastai buna),bet l. grazi... wub.gif as dar jos neskubu persodinti.., g.gif nors lapus purskiu unsure.gif
Atsakyti
O gal nuotraukytę? blush2.gif
Atsakyti
l.atsprasau,ko,l nepamokins,neparodysiu blush2.gif bet tuoj nubegsiu ir nufotkinsiu! rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritutė90 @ 2010 02 02, 19:16)

O ji normaliose žemėse? Nes aš tai šiomis dienomis vieną dovanotą persodinau. Atrodė labai nusususi ir pasirodė, kad perlaistyta - šaknys apipuvę blush2.gif
O šiaip man tai jos visos laaabai gražios smile.gif
Papildyta:
O dėl lapų purškimo tai tiesioginį purškimą ne visos kalatėjos mėgsta. nerekomenduojama toms, kurių lapai "su pūkeliu", vadinami barchatiniai. Tokioms geriau smulkus purškimas aplink augalą smile.gif Čia iš asmeninė patirties patarimas. blush2.gif
Atsakyti
pas mane lapai be pukeliu(nebarchatiniai).tai,turbut,purksti tinka g.gif
Atsakyti
QUOTE(As ir Morka @ 2010 02 03, 10:56)
O ji normaliose žemėse? Nes aš tai šiomis dienomis vieną dovanotą persodinau. Atrodė labai nusususi ir pasirodė, kad perlaistyta - šaknys apipuvę  blush2.gif
O šiaip man tai jos visos laaabai gražios  smile.gif
Papildyta:
O dėl lapų purškimo tai tiesioginį purškimą ne visos kalatėjos mėgsta. nerekomenduojama toms, kurių lapai "su pūkeliu", vadinami barchatiniai. Tokioms geriau smulkus purškimas aplink augalą  smile.gif  Čia iš asmeninė patirties patarimas.  blush2.gif

Aš toms, kurios su "barchatiniais" lapais po vazonu dedu platesnę lėkštutę ir drenažo akmenukų, kuriuos visuomet laikau vandenyje, o vazonas vandens nepasiekia smile.gif Tai joms labai patinka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(noras1 @ 2010 02 03, 10:44)
Aš toms, kurios su "barchatiniais" lapais po vazonu dedu platesnę lėkštutę ir drenažo akmenukų, kuriuos visuomet laikau vandenyje, o vazonas vandens nepasiekia  smile.gif Tai joms labai patinka biggrin.gif

drinks_cheers.gif aš tai šiaip visas jas taip laikau. Džiaugiasi visos ir vargo nemato smile.gif Dar prie poros laikau indelius su vandeniu - jis garuodamas irgi drėkina orą.
O pas jus kokios kalatėjos? blush2.gif čia šiaip smalsu kas ką augina...
Atsakyti