Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai

QUOTE(Kriiste @ 2009 11 22, 19:31)
o tai ka jums duoda tas tyrimas dabar? kiek supratau jis ne pilnas ir isvadu daryt negalit jokiu g.gif
jei vaiko IQ aukstas ir jis igalus atlikt visas tas uzduotis - jam ir mokykloje ner problemu del mokslu - tad irgi tirt ner reikalo - nebent tevams paglostyt savo ego, kad turi protinga vaika su IQ kokiu 160 mirksiukas.gif , o jei nesiseka mokykloje ir nustitinet tik tam kad patvirtint jog jis "debilas" atsiprasau uz si zodi - irgi - kam to reik? kad skaudint save? va as manau tas tyrimas, kad ir koks sunkus bebutu - jei jau ryzaisi - atlikt pilnai - tada pagal skaiciukus galima matyt kas ir kaip is tikro, kur silpnybes, kur stiprybes, juk saket kad jam kazkas labai sekesi - tai tas kazkas turetu zenkliai kelt bandra IQ, bet as jau kartojuos blush2.gif  - bendras IQ nieko nereiskia, bent jau musu vaikams, jis reiskia tik tuomet, kai mokyklai reikia nustatyt mokymosi programa, o ne vaiku lavinimui schmoll.gif

beje, 0 buna tik visiskai nemastancioms butybems blush2.gif

Tu manęs nesupratai, testas buvo atliktas pilnai, tie priedai IQ neįtakoja.
O dėl aukšto IQ vaikų mokymosi sunkumų, tau gal labiau papasakotų toratora
Kai paūgėsit ir jums darys IQ labiau suprasi ką noriu pasakyti, nes kiek suprantu kito būdo pamatyti nėra, tik patirti savo kailiu
Papildyta:
QUOTE(Kriiste @ 2009 11 22, 20:20)
ir man stogas vaziuoja, bet ji guli dabar, ir miega, jau nuo pietu - vis prieinu, patikrinu - vaistuku suduodu, ji tik sako noriu miegucio ir viskas, siaip nakties bijau labai, o forume kazkaip paprasciau laukt to kas bus, ne taip mintys lenda - o jeigu....ir pan blush2.gif bandau uzimt save - kad nuo stogo nenusokciau verysad.gif

Ir mano toks būna kai aukšta temper.. būna, toks nei gyvas nei miręs, nieko nenori tik leisk pamiegot
Papildyta:
QUOTE(Nanuk @ 2009 11 22, 20:10)
Kriste, as tai negaleciau temoje sedet kai karsciuoja vaikas.  blink.gif  Man tokia panika prasideda.  unsure.gif

bet stengiuos paprastai laikytis be smurto, nes kaip taisykle tai atsiliepia jo elgesy. Jei pradedi must tai jis irgi mustis pradeda, ne ta pacia akimirka, o aplamai. Kai smurto ner tai ir vaikas nesimusa. Pavyzdi ima is musu vaikai. verysad.gif

be to smurtas prieš vaikus, tai tėvų bejėgiškumo išraiška
mane ta mintis dažnai sulaiko, kas gi be bus jei jis jau dabar bus stipresnis g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2009 11 22, 19:31)
o tai ka jums duoda tas tyrimas dabar? kiek supratau jis ne pilnas ir isvadu daryt negalit jokiu g.gif
jei vaiko IQ aukstas ir jis igalus atlikt visas tas uzduotis - jam ir mokykloje ner problemu del mokslu - tad irgi tirt ner reikalo - nebent tevams paglostyt savo ego, kad turi protinga vaika su IQ kokiu 160 mirksiukas.gif , o jei nesiseka mokykloje ir nustitinet tik tam kad patvirtint jog jis "debilas" atsiprasau uz si zodi - irgi - kam to reik? kad skaudint save? va as manau tas tyrimas, kad ir koks sunkus bebutu - jei jau ryzaisi - atlikt pilnai - tada pagal skaiciukus galima matyt kas ir kaip is tikro, kur silpnybes, kur stiprybes, juk saket kad jam kazkas labai sekesi - tai tas kazkas turetu zenkliai kelt bandra IQ, bet as jau kartojuos blush2.gif  - bendras IQ nieko nereiskia, bent jau musu vaikams, jis reiskia tik tuomet, kai mokyklai reikia nustatyt mokymosi programa, o ne vaiku lavinimui schmoll.gif

beje, 0 buna tik visiskai nemastancioms butybems blush2.gif

Mano vaiko IQ aukstas 120,bet pastoviai sake kad labai netoligus.Ir pas ji diagnoze : ivairus mokimosi sutrikimai ( rasyt praktiskai tik nuo 14 metu ismoko) ,turejo ir atminties sutrikimu (momentines).Tai kad aukstas IQ dar nieko nereiskia.Bet as nors zinau kurioje vietoje pas ji spragos. Ir kas 3 metus kartojom ta testa (tik nzn koki sad.gif nes pastoviai ji guldo viena i VRC ,tai zinau tik tiek kiek jie man pasako ir ka isvadose parasyta.
Atsakyti
QUOTE(toratora @ 2009 11 22, 23:01)
Mano vaiko IQ aukstas 120,bet pastoviai sake kad labai netoligus.Ir pas ji diagnoze : ivairus mokimosi sutrikimai ( rasyt praktiskai tik nuo 14 metu ismoko) ,turejo ir atminties sutrikimu (momentines).Tai kad aukstas IQ dar nieko nereiskia.Bet as nors zinau kurioje vietoje pas ji spragos. Ir kas 3 metus kartojom ta testa (tik nzn koki sad.gif nes pastoviai ji guldo viena i VRC ,tai zinau tik tiek kiek jie man pasako ir ka isvadose parasyta.

zinau kad taip buna, penktadieni egzamina is mokymosi sutrikimu laikiau, bet irgi - ka duoda tie skaiciukai IQ - ogi nieko - nes matot - bedu irgi yra Ta ir noriu pasakyt - kad tas IQ tyrimas yra reikalingas ne i vaiko protui nustatyt, o surast spragas, del ko jam nesiseka mokytis vienas ar kitas dalykas ir kokios jo stipriosios, ar stipresnes savybes yra. Matyt nesugebu paaiskint, nes nesuprantat ka noriu pasakyt blush2.gif

Isleidom medikus, nuramino siek tiek, plauciai pas visus svarus, o maziukei "leido" iki ryt pakarsciuot, nes neleidau isvezt i ligonine, o jei ryt bus taip pat blogai - pazadejau pati nuvezt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2009 11 22, 23:08)

Isleidom medikus, nuramino siek tiek, plauciai pas visus svarus, o maziukei "leido" iki ryt pakarsciuot, nes neleidau isvezt i ligonine, o jei ryt bus taip pat blogai - pazadejau pati nuvezt blush2.gif

O pas mane namuose 5 vyrai ,ir visi su gripu verysad.gif pavargau jau su jais nezmoniskai..uzmust juos visus noresi ,o ne gydit biggrin.gif
Atsakyti
Pasirašykim svarbią peticiją:
http://www.peticijos.lt/visos/2955

Kas galės dalyvaukit gruodžio 3 d. eisenoje ir mitinge.
Šiemet tokia forma bus minima tarptautinė žmonių su negalia diena.
Čia visa info:
http://www.lnf.lt/in...n...=59&lang=lt
Atsakyti
QUOTE(cute @ 2009 11 23, 15:07)
Pasirašykim svarbią peticiją:
http://www.peticijos.lt/visos/2955

Kas galės  dalyvaukit gruodžio 3 d. eisenoje ir mitinge.
Šiemet tokia forma bus minima tarptautinė žmonių su negalia diena.
Čia visa info:
http://www.lnf.lt/in...n...=59&lang=lt

Butu vasara tikrai dalyvautume, bet va niekaip pasveikti ir taip negalim iki galo verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(JurgaSim @ 2009 11 20, 16:19)
Paziurejau as dabar ta DISC ivertinimo lapa, o ten irasyta diagnoze F80 - specifinis kalbos raidos sutrikimas.

g.gif JurgaSim o ka kalba tokio amzisu jusu mazius? Ir tokio amziaus jau tokia diagnoze sutrikimas galbut suletejimas tik.
Atsakyti
QUOTE(bundziulka @ 2009 11 24, 12:58)
g.gif JurgaSim o ka kalba tokio amzisu jusu mazius? Ir tokio amziaus jau tokia diagnoze sutrikimas galbut suletejimas tik.

Mazdaug apie metukus jis mums visai nutilo, nustojo ciausketi. Veliau eme sukauti, burgzti, bet netare jokio skiemens. Pries savaite pagaliau vaikas atkuto ir dabar jau aiskiai taria skiemenis te te, de de, mi, tse, si, ati ir panasius. Ciauska beveik visa diena, bet prasmingai netaria ne vieno zodelio. Ir dar turim aiskiu problemu su paciu kalbos suvokimu. Tik neseniai jis eme suprasti tokius paliepimus kaip duok, imk, ateik, apkabink. Bet iki siol nerodo kur jo mama ar tetis, kur yra suo ir kt. Noretusi, kad cia butu suletejimas, bet itariu, kad yra viskas kiek rimciau...
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2009 11 22, 16:30)

nu ner ir labai zemas - tai ribotas intelektas, bet ne PA blush2.gif

O prie kokio intelekto protinis atslikimas diagnozuojamas?
Papildyta:
QUOTE(Kriiste @ 2009 11 22, 16:30)
ai dar - gavau ivertinima uz uzduotis foneminei klausai - tad kas norit - i emaila atsiusiu, ar per skype blush2.gif

Aha permesk skypu vu2ukas. labai dekoju is anskto
Atsakyti
QUOTE(bundziulka @ 2009 11 24, 12:15)
O prie kokio intelekto protinis atslikimas diagnozuojamas?
Papildyta:
Aha permesk skypu vu2ukas. labai dekoju is anskto

kai maziau nei 69
Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2009 11 22, 18:48)
Stebekit kas bus toliau.... ir nereaguokit niekaip, gal bandykit nukreipti jo demesi zaislu kokiu ar zaidimu. Gal pabos. Bet zinok tokiame amziuje dar nieko baisaus tokie dalykai nereiskia. Blogai jei tai uzsites. As skaiciau, kad 15 metu vaikas gali suktis (spinning, rotating), bet jei tai tesiasi 3 menesius jau nenormalu. Tai yra, jei sukasi ir linguoja kuri laika, patinka, tai nieko, bet jei uzsikabliuoja ilgam laikui tai jau nebenormalu.
mano Levas irgi sukosi 1.5 metu, bet kelias savaites gal patiko... duko, o po to praejo ir viskas. smile.gif

***** mano mazelis ir nervina savo keistumu. Tas labai retai bet kartais uzplaukia bando sededamas atsargiai galvyte stuktelt i siena atbulom ir ziuri kaip reguosiu. Bet pries tai net prisimerkia nes zino kad susitrenks.
Atsakyti
Labukas, mergytės. 4u.gif
Nebenoriu net rašyt kol kas, kažkokia apatija apėmė, praeitą savaitę nedarė mano mažajam vaikui DISC tyrimo pas mus mieste, nes susirgo psichologė ir PPT (psichologinės-pedagoginės tarnybos) vedėja buvo laidotuvėse, tai paskyrė mums testo laiką šį ketvirtadienį.
O į Kauno klinikas tirti klausos ar į Vilniaus VRC dar nenoriu vežti vaiko, nes gripai siaučia. unsure.gif Na, ir kol kas nei ten, nei ten nesu užregistravus mažiaus konsultacijai. Gal teisingai elgiuosi. g.gif
Atsakyti