Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai

QUOTE(cezi @ 2009 11 20, 18:43)
Nežinau aš kaip ten pas tave yra, bet, kad gi jis labai dar mažiukas ir pagal mane tai visai normaliai jis čia elgiasi, na bet sunku pasakyt, kai nesi mačius vaiko g.gif

Sutinku, kad turim problemu del kalbos suvokimo, bet galiu galva guldyti, kad elgesys jo normalus ir adekvatus. Ir niekas is tu, kurie pazista mano sunu, nesutinka, kad yra problemu su elgesiu. Pediatras pasieme ta Disc ivertinima ir sake eis konsultuotis su kitais gydytojais, nes jis nesuvokia is kur tos uzuominos i protini atsilikima.
Atsakyti
O dieve doh.gif turiu temperatūros doh.gif o dar tik trys dienos po biuletenio doh.gif jei per savaitgalį neišsikapstysiu man bankrotas doh.gif
Atsakyti
Labas vakaras. smile.gif

cezi, sveik. Arbatas gerk ir pati žinai toliaiu viską. Sveik greičiau. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JurgaSim @ 2009 11 20, 18:50)
Sutinku, kad turim problemu del kalbos suvokimo, bet galiu galva guldyti, kad elgesys jo normalus ir adekvatus. Ir niekas is tu, kurie pazista mano sunu, nesutinka, kad yra problemu su elgesiu. Pediatras pasieme ta Disc ivertinima ir sake eis konsultuotis su kitais gydytojais, nes jis nesuvokia is kur tos uzuominos i protini atsilikima.

Labai gerai, kad kreipetes taip anksti. Viskas bus ok.
Pamenu maniskis manes visiskai nejaudino jusu amziuje. Normalus vaikas buvo. O kalba prastai suprato, bet as tada dar nezinojau to. O kalbos nesupratimo bedos rysketi veliau pradeda - apie 2 metus ar veliau jau ryskiai matosi. Mes va ir sunerimom 2 metuku.
O jus kadangi anksti susigriebet tai neturesit tu bedu, bus gerai viskas, nes anksti pradesit dirbti.
O PA jum neparase, nes neturi teises, iki 6-7 metu negali. Jie gali tik itarti.

Cezi, o vat ten ir rasoma, kad jei doze per didele tai naikina epi-aktyvuma, bet stabdo raida irgi doh.gif , o jei protinga doze (cia turi buti superinis epileptologas) paskirti, tai labai super tada vaikas vystosi ir epi dingsta. Be to ir vaistai gi skirtingi yra, tarp ju irgi protingai rinktis reik. Gal tame ir yra saknys&!
Atsakyti
Labas,

Buvome šiandien antrą kartą pas poliklinikos psichologę. Toliau ji visokius mano vaikui testukus davė. Niu ryškus, labai ryškus pas jį kalbos suvokimo trūkumas verysad.gif Bet autizmo diagnozės ji vis tiek sako, kad negalima tvirtinti, nes anot jos, jų poliklinikos daktarai ir psichologai šią diagnozę tvirtina tik po paskutinio verdikto -Vilniaus VRC išvadų. Taigi kaip supratau turėsieme mišraus raidos sutrikimo diagnozę. O šiaip psichologės nuomone yra pas mūsų vaiką raidos sutrikimas, yra atsilikimų įvairiose srityse, yra ir autizmo bruožų, bet grynai autistas jis nėra g.gif Viskas matysis su laiku, kaip vystysis jo intelektas...O dabar belieka tik lavinti lavinti lavinti...
Papildyta:
Ir dar ji pabrėžė, kad akivaizžiai daug dabar tokių vaikų, ir kad veikia nežinia kas, tikriausiai aplinka, kenksmingos kažkokios medžiagos ir pan. Na, čia mus jau ne kartą girdėti tokie pasapaliojimai...kad nežinia nuo ko.

Nu vis sėdžiu ir mąstau mąstau mąstau. Nedarysim mes tos kompiuterinės galvos tomografijos, nedarysim... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 20 lapkričio 2009 - 23:10
QUOTE(Biufka @ 2009 11 20, 20:57)
Labas vakaras. smile.gif

cezi, sveik. Arbatas gerk ir pati žinai toliaiu viską. Sveik greičiau. 4u.gif

4u.gif ačiū, bandysiu neįsisirgt, vyras lepina, bijo kiaulių lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Ice @ 2009 11 20, 23:09)
Nu vis sėdžiu ir mąstau mąstau mąstau. Nedarysim mes tos kompiuterinės galvos tomografijos, nedarysim... unsure.gif

Magnetinis ne toks kenksmingas, bet tada narkozės reikia ilgesnės g.gif
Papildyta:
QUOTE(Nanuk @ 2009 11 20, 22:37)
Cezi, o vat ten ir rasoma, kad jei doze per didele tai naikina epi-aktyvuma, bet stabdo raida irgi  doh.gif , o jei protinga doze (cia turi buti superinis epileptologas) paskirti, tai labai super tada vaikas vystosi ir epi dingsta. Be to ir vaistai gi skirtingi yra, tarp ju irgi protingai rinktis reik. Gal tame ir yra saknys&!

ai nežinau tiesa sakant irnesakyk.gif na raida tai atsilikus nuo gimimo, o vaistus nuo epi geriam tik nuo 5 m, be to tikrai yra ir profesorių sergančių epi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2009 11 21, 00:09)
Labas,

Buvome šiandien antrą kartą pas poliklinikos psichologę. Toliau ji visokius mano vaikui testukus davė. Niu ryškus, labai ryškus pas jį kalbos suvokimo trūkumas  verysad.gif Bet autizmo diagnozės ji vis tiek sako, kad negalima tvirtinti, nes anot jos, jų poliklinikos daktarai ir psichologai šią diagnozę tvirtina tik po paskutinio verdikto -Vilniaus VRC išvadų. Taigi kaip supratau turėsieme mišraus raidos sutrikimo diagnozę. O šiaip psichologės nuomone yra pas mūsų vaiką raidos sutrikimas, yra atsilikimų įvairiose srityse, yra ir autizmo bruožų, bet grynai autistas jis nėra  g.gif Viskas matysis su laiku, kaip vystysis jo intelektas...O dabar belieka tik lavinti lavinti lavinti...
Papildyta:
Ir dar ji pabrėžė, kad akivaizžiai daug dabar tokių vaikų, ir kad veikia nežinia kas, tikriausiai aplinka, kenksmingos kažkokios medžiagos ir pan. Na, čia mus jau ne kartą girdėti tokie pasapaliojimai...kad nežinia nuo ko.

Oj mums viska ta pati sako drinks_cheers.gif thumbup.gif
Ypac tas posakis: ziuresim kokia bus jo raidos dinamika. Ir sukasi tik mintis: aha, taigi kas toliau parodys tik laikas. g.gif
Ice, ar bandet paslepti masinas?

QUOTE(cezi @ 2009 11 21, 12:12)

Magnetinis ne toks kenksmingas, bet tada narkozės reikia ilgesnės g.gif
Papildyta:

ai nežinau tiesa sakant irnesakyk.gif na raida tai atsilikus nuo gimimo, o vaistus nuo epi geriam tik nuo 5 m, be to tikrai yra ir profesorių sergančių epi g.gif

Jo, o po tokios trukmes narkozes vaikas gali atsibusti darzove. Neverta.

Tai profesoriai gal ne nuo gimimo serga? mirksiukas.gif Epilepsija gali prasideti bet kokiame amziuje, kaip ir celiakija.
Vystesi normaliai, o susirgo veliau manau. ax.gif
Atsakyti
Gavau atsakymus iš psichologės verysad.gif IQ 70 cray.gif nesitikėjau tokio žemo cray.gif
Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2009 11 21, 13:10)
Ice, ar bandet paslepti masinas?

Bandžiau. Vieną savaitagį jis buvo pas senelius. Aš namie sudėjau jo visas mašinas į maišą ir nunešiau į tamsų kabariuką-sandėliuką. Ir ką gi. Vaikas grįžo...apėjo visus kambarių kampus...palindo po lova...spinteles atidarinėjo...aš apsimečiau, kad nieko nematau...bet paskui kuo toliau tuo labiau jis pradėjo nerimauti...siūliau knygutę, siūliau televizorių, siūliau filmukus, siūliau valgyti, gerti...buvo griažtas NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE...ašaros...pykimai...paskui pats nuėjo prie sandėliuko durų ir pradėjo reikalauti (nors jis nematė juk, kad aš ten padėjau, tik jis visad žino, kad ten ilsisi traukinukas su bėgiais, kurį mes laikas nuo laiko jam pardome ir leidžiame pažaisti). Tai ką turėjau dayti? Laisti jo širdelei verkti? Išsigandau, kad vaikui dar didesnės traumos nepadaryčiau. Ištraukiau vieną, padaviau. Gerai. Bet toliau mykia ir rodo, kas ir vėl eičiau į sandėlį ir kitas neščiau. Tai ir vėl atnešiau visą maišą. Vaikas liko patnekintas. Traukė su pasigėrėjimu visas mašinytes.
Tai va tokia istorija.

O va dabar pas mus atsiranda toks ritualas. Vakare, po vakarienės, susėdame visi trys ir vaikas mums "grybus" sodina. Tai ta Quarcetti mozaika. Jam padedame, džiaugiamės, kad jam sekasi. ir užvakar jis pats tą dėžę atsinešė. Paskui nunešė, padėjo į vietą. Atsinešė kitą, Lotto paveikslėlius. Juos pažiūrėjome. Vėl pats nunešė, dar kažką atsinešė. Vadinasi, jis labai myli mašinytes, bet nori ir kažką dar paveikti g.gif
Papildyta:
Nanuk, o jūs neįgalumą esate gave su ta mišraus raidos sutrikimo diagnoze?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 21 lapkričio 2009 - 14:16
Mano vaikas masinas pastumdo jau vis dazniau, bet kartas nuo karto dar apvercia ir pasukina ratus. Logopede tai pamate ir tokias dideles akis padare: o ar jis taip daznai daro blink.gif ? Nu sakau, buna, pasukina tuos ratus. O ji man: negerai, negerai... O kas cia tokio negero? Juk jis dar per mazas istisai vezinti tas masinas, jis jas tyrineja is visu pusiu: ir ratus pasukina, ir vaira, ir bando iskrapstyti keleivi is tos masinos. Negi rimtai, cia taip jau blogai?
Atsakyti
QUOTE(JurgaSim @ 2009 11 21, 14:22)
Mano vaikas masinas pastumdo jau vis dazniau, bet kartas nuo karto dar apvercia ir pasukina ratus. Logopede tai pamate ir tokias dideles akis padare: o ar jis taip daznai daro blink.gif ? Nu sakau, buna, pasukina tuos ratus. O ji man: negerai, negerai... O kas cia tokio negero? Juk jis dar per mazas istisai vezinti tas masinas, jis jas tyrineja is visu pusiu: ir ratus pasukina, ir vaira, ir bando iskrapstyti keleivi is tos masinos. Negi rimtai, cia taip jau blogai?

Maniškis pirmas mašinytes gavo per 1-ąjį gimtadienį. Tai nuo to laiko jas ir vėžina. Aš tada nepastėbėjau nieko įtartino: nei jis ratus sukiojo, nei kažkaip laužė tas mašinas. Atsiguldavo ir ant grindų pirmyn atgal stumdydavo. Nuo maždaug 1 m. 8 mėn. atsirado burzgimas "brrrrr". Vėžino tada jau ir atsigulęs, jau ir per visokius paviršius: stalus, kėdes, palanges. Nuo 2 metų pradėjo į eiles rikiuoti, o vėžinimas su burzgimais liko iki šiol. Praktiškai gal tik porą kartelių mačiau, kad pasukiotų kokį pavienį ratą, bet tikrai to nėra pastoviai, galėčiau teigti, kad jis to nedaro. Dabar jau ne tik "brrrrr", bet pastoviai kartoja "brrrrrr, brum brum, pyyy pyyy", Nu čia pagrindiniai jo "žodžiai" šiuo metu. Mes jam vis kartojam, kad tai "mašina", nu bet šito žodžio dar niekad neteko išgirsti iš jo lūpyčių. Pvz. draugų suomių mergytė 1 metukų ir 2 mėn. mašinas vadina "auto" g.gif , pati mačiau ir girdėjau nufilmuotoje medžiagoje. Gal ir man pradėti mokinti sakyti "auto-mobilis", bent pirmą skiemenį, nei tą sunkoką žodį "maŠina" g.gif

JurgaSim, niekas tau dabar nepaskys, ar čia jau blogai, ar nieko blogo. Viską matysi su laiku. Nors aš asmeniškai manau, kad nieko čia dar blogo cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 21 lapkričio 2009 - 15:45
Nu va ir mazgis karščiuoja verysad.gif ir žinot kažkaip atrodo, kad šita teorija pasitvirtina:

Na va, ir vėl nauja hipotezė apie autizmą.
(Plačiau - http://www.scienceda...90401145312.htm )
Vienu žodžiu, mokslininkai kažkaip atkreipė dėmesį į tai ką tėvai jau seniai buvo pastebėję ir ne kartą (mes su žmona - irgi). Autistiški vaikai kaip taisyklė pradeda elgtis normaliau, kai suserga - kai karščiuoja.
Mokslininkai paieškojo, kuri vieta smegenyse veikia ir elgesį ir karščiavimą ir aptiko kad tai yra locus coeruleus arba LC (lietuviškai - žydrasis kūnas arba žydroji dėmė).
Šiaip tai ta LC yra atsakinga už galybę daug dalykų: pulk-spruk reakciją, stresą, sensorinės informacijos surinkimą, dėmesio sukaupimą, nerimą, depresiją, potrauminį streso sindromą.
Šis centras aktyvuoja (motyvuoja) didžiąją dalį aukštesnės nervinės veiklos centrų, kurie įtraukti į kognityvinę veiklą.
Trumpai tariant, ta nauja hipotezė sako, kad šis centras dėl kažkokių priežasčių yra išsiderinęs ir dėl to blogai dirba, o karščiavimas jį laikinai šiek tiek suderina.
Vienu žodžiu, jei kas surastų vaistą, kuris veikia LC taip kaip karštis, bet nesukeltų karščio visam kūnui (kas nėra taip jau gerai), turėtume vaistą, kuris jei nepašalina autizmo, tai bent jau gerokai jį sušvelnina.

Čia pacitavau iš autizmo tinklapio forumo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cezi: 21 lapkričio 2009 - 16:25