Įkraunama...
Įkraunama...

Hormonų tyrimai

Sveikutes
Reikalinga pagalba. Bandziau savom jegom issiaiskinti ir klausineti gydytojos, bet vis tiek nelabai supratau. Pradziai apie mano tyrimus:
24 c.d. - progesterono tyrimas, atsakymas kiekis geras (skaiciu man gydytoja nesake, bet pasake , kad cia gerai)
31 c.d. - progesterono tyrimas, atsakymas kiekis per mazas
Sitas ciklas 33 dienos.
Niekaip negaliu is daktares istraukti ar tai reiskia, kad vyko ovuliacija, ar vis delto ne, pagal pirma tyrima vyko, pagal antra ne. Galutinai ka sugebejau istraukti tik, kad gal antras kartas buvo per arti mmm. Ar as teisingai suprantu, kad jeigu ovuliacija is tikruju nebutu vykusi tai ir pirmas tyrimas butu blogas? Bukit geros pasakykit ka jus manot apie tai.
5 c.d. - FSH, LH, prolaktinas, atsakymas viskas gerai. Tai jau reiskia, kad kitu hormoniniu tyrimu man ir nebereikia? Ane?
Dar turiu pasidaryti arba gimdos nuotrauka arba laparaskopija, ji siulo iskart laparaskopija, o kaip jus manot?
Vyro tyrimas nekoks, aisku pasiulymas iskarto IUI. Tipo ateikit 2 c.d. ir pradesim tam ruostis. Bet ar nereiketu pirma pakartoti ta progesterono tyrima, jei aisku jis istikruju buvo blogas. Ar vis delto tai jau nebedaroma jei tai susije su IUI. Ir dar pavyzdziui suderinamumo testas pries darant IUI. Vyra apziurejes andrologas ir nieko blogo del ko ta spermos kokybe prasta nerades paisule pirma istirti mano hormonus ir pasidaryti suderinamuma. Ir man atrodo, kad tai visai logiska. Ar ne?
Bukit geros pasakykit ka manot apie tai. Busiu labai dekinga.
Atsakyti
QUOTE(Nendrė @ 2006 04 05, 16:22)
Sveikutes
Reikalinga pagalba. Bandziau savom jegom issiaiskinti ir klausineti gydytojos, bet vis tiek nelabai supratau. Pradziai apie mano tyrimus:
24 c.d. - progesterono tyrimas, atsakymas kiekis geras (skaiciu man gydytoja nesake, bet pasake , kad cia gerai)
31 c.d. - progesterono tyrimas, atsakymas kiekis per mazas
Sitas ciklas 33 dienos.
Niekaip negaliu is daktares istraukti ar tai reiskia, kad vyko ovuliacija, ar vis delto ne, pagal pirma tyrima vyko, pagal antra ne. Galutinai ka sugebejau istraukti tik, kad gal antras kartas buvo per arti mmm. Ar as teisingai suprantu, kad jeigu ovuliacija is tikruju nebutu vykusi tai ir pirmas tyrimas butu blogas? Bukit geros pasakykit ka jus manot apie tai.
5 c.d. - FSH, LH, prolaktinas, atsakymas viskas gerai. Tai jau reiskia, kad kitu hormoniniu tyrimu man ir nebereikia? Ane?
Dar turiu pasidaryti arba gimdos nuotrauka arba laparaskopija, ji siulo iskart laparaskopija, o kaip jus manot?
Vyro tyrimas nekoks, aisku pasiulymas iskarto IUI. Tipo ateikit 2 c.d. ir pradesim tam ruostis. Bet ar nereiketu pirma pakartoti ta progesterono tyrima, jei aisku jis istikruju buvo blogas. Ar vis delto tai jau nebedaroma jei tai susije su IUI. Ir dar pavyzdziui suderinamumo testas pries darant IUI. Vyra apziurejes andrologas ir nieko blogo del ko ta spermos kokybe prasta nerades paisule pirma istirti mano hormonus ir pasidaryti suderinamuma. Ir man atrodo, kad tai visai logiska. Ar ne?
Bukit geros pasakykit ka manot apie tai. Busiu labai dekinga.

nesuprantu, kodel tau siulo is karto laparaskopija... Gal uzdegimu, operaciju kokiu turejai ?
del hormonu nesuk galvos - viskas ok del progesterono. Kai bus stimuliacija, po O pasgirs gerti dufastona ir viskas bus ciki.
nesuderinamumo testu pvz K - nepripazista. sako, tai mociuciu pasakos ir neseniai atlikti moksliniai tyrimai parode, kad nera tokio dalyko kaip nesuderinamumas.
IUI siulo ko gero del prastu spermiuku. Juos pagerins pries procedura.
Atsakyti
Pritariu Garneliui tik noriu pridurti, kad jei buvo gera progesteronas, tai matyt jis rodė, kad įvykus ovuliacija. O 31 d. jis greičiausiai buvo per mažas, kad rodytų nėštumą, tačiau nukritęs prieš mmm.

Dar dėl nesuderinamumo - nėra prasmės jo daryti, jei jau eina kalba apie IUI.
Dėl laparaskopijos - gal visgi pirmiau pasidaryk gimdos nuotrauką - visgi mažesnė intervencija į organizmą g.gif
Atsakyti
QUOTE(garnelis @ 2006 04 05, 16:32)
nesuprantu, kodel tau siulo is karto laparaskopija... Gal uzdegimu, operaciju kokiu turejai ?
del hormonu nesuk galvos - viskas ok del progesterono. Kai bus stimuliacija, po O pasgirs gerti dufastona ir viskas bus ciki.
nesuderinamumo testu pvz K - nepripazista. sako, tai mociuciu pasakos ir neseniai atlikti moksliniai tyrimai parode, kad nera tokio dalyko kaip nesuderinamumas.
IUI siulo ko gero del prastu spermiuku. Juos pagerins pries procedura.

Laparaskopija geriau siulo del to, kad uzciuopia sukietejimus, visi pozymiai rodo endometrioze ir uzdegimu buvo ir kokai ir gardnarelos (viskas jau senai isgydyta) ir dar chirurgas iseinamojoj angoj tirdamas pamate zidinius. Kokie jie nepasake, aiskui tai ne endometrioze, bet jei ten yra tai gali buti ir kitur. As taip supratau.
O tai pries IUI kitu hormoniniu tyrimu nereikia? Pvz Testosterono ir kt. apie kuriuos jus cia rasinejates?
Dekui uz atsakyma, dabar viskas aiskiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nendrė: 05 balandžio 2006 - 17:01
Man niekada niekas nedarė jokių testosteronų...matyt turi būti kažkokia simptomatika, kad daryti papildomus hormonus. Net skydliaukės hormonus man darė tik, kaip pati išsireikalavau blush2.gif

Daryk tada laparaskopiją - vienu metu ir pagydys.
Atsakyti
Vel kreipiuosi pagalbos pas jus, visai esu pasimetusi....

Vakar ryte 9 val. 21 c.d. padare progesterona, 1.35, kai norma nuo 5.3-86, tai rodo visiska anovuliaciją, ??? teisngai?

Bet esme tame, kad vakar kentejau nuosono skausmu ir skubiai buvau nusiusta pas genekologą, padare ultragarsa vaginalini, ir sake, kad nieko blogo nemato, tt. bet ovuliacija ivykusi, tai kuo dabar man tikėti??? verysad.gif

Progesterono tyrimas darytas 9 val. ultragarsas 11 val. nieko nebesuprantu...

PAdekit ateiti i prota g.gif

Ar gali tyrimas rodyti anovuliaciją, o po keliu val. ultragarsu matyti ovuliaciją???? verysad.gif ar gali daktaras klysti...sakydamas, kad ovuliacija ivykusi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VaidaI: 05 balandžio 2006 - 18:13
Ir aš pasiguosti atėjau...
Man išvis geriausiai - mano tyrimų atsakymus... PAMETĖ blink.gif
Jau ir taip pusantros savaitės kaip ant adatų laukime. Tai dabar dar laukt kol atsiųs dublikatą...
Gal nežinojimas ir būtų gerai, bet kad skausmai nerealūs kankina o pas gydytoją eit be rezultatų irgi nesąmonė.... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Irunia @ 2006 04 05, 21:08)
Ir aš pasiguosti atėjau...
Man išvis geriausiai - mano tyrimų atsakymus... PAMETĖ  blink.gif
Jau ir taip pusantros savaitės kaip ant adatų laukime. Tai dabar dar laukt kol atsiųs dublikatą...
Gal nežinojimas ir būtų gerai, bet kad skausmai nerealūs kankina o pas gydytoją eit be rezultatų irgi nesąmonė....  verysad.gif

Kur čia taip??? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Aga @ 2006 04 05, 07:45)
Magni, galėjo būti ir taip, kad tavo ovuliacija vėliau, ciklas ilgesnis, ir jis toks mažas. Tiesiog per anskti darytas. Bent man taip buvo, ciklas ilgesnis, dariaus 22d. ir nieko nerodė jokios ovuliacijos. Bet jei mano ovuliacija tom dienom būna, tai ką rodys doh.gif

Aga, sveika, mano ciklas 27-29 dienos, tai manau tai beveik standartas.O kodel tas progesteronas toks mažas 21 c.d.-nežinau verysad.gif Mano ciklas sakyčiau reguliarus: svyruoja +- 2 dienos, tarp 26-29 dienų.
Dar buvo toks dalykas sausio mėn., mano mm vėlavo 10 dienų ko niekada nebūna schmoll.gif ), pasidariau nėštumo testą, pamačiau antrą neryškią juostelę, rodžiau vyrui-sakau, pažiūrėk, gal man vaidenasi doh.gif , gal paranoja jau tongue.gif Sako-matau ir aš. g.gif Bet....Po to apsidžiaugimo visgi atėjo tos nelemtos mmm. verysad.gif Dabar kai forume pasiskaičiau apie tą progesteroną, kad jis lemia apvaisinto kiaušinėlio įsitvirtinimą ir nėštumo palaikymą, o kadangi pas mane jo trūksta, gal todėl nepasisekė g.gif Na čia mano tokie pamastymai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Tesoraite @ 2006 04 05, 20:21)
Kur čia taip???  blink.gif

Kaune, vienoj privačioj klinikoj.. verysad.gif
Ir dėl kainos irgi nežinau. Įdomu kiek kitur kainuoja g.gif
Atsakyti
Vaida, gal klaidingai nugirdai tyrimo atsakymą g.gif ?
Atsakyti
Daivule, turi omeny progesterono tyrimą? na, progesteronas tikrai rodo anovuliaciją....net i jokias ribas netelpa....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VaidaI: 06 balandžio 2006 - 17:09