Sena pažįstama, aš tai gėriau pantoprozolį apie pusę metų, kol pajutau ženklesnį pagerėjimą... Reikia kantrybės ir stengtis nestresuoti, nes nuo to prasideda visos ligos.
man irgi apie pusmeti reikejo gerti vaistus, kol padejo. dabar dar geriu. bet jau valgau viska normaliai, be apribojimu. neaisku, kiek ilgai rudenelis arteja
QUOTE(Gegas @ 2012 08 31, 09:01)
man irgi apie pusmeti reikejo gerti vaistus, kol padejo. dabar dar geriu. bet jau valgau viska normaliai, be apribojimu. neaisku, kiek ilgai rudenelis arteja
Man tas pats, labai to rudens ir bijau dabar be jokiu vaistu gyvenu, per pms papykina ir rugsciu niekas nenuima, tai cia visada taip buvo ir bus matyt.. O rudeni reiks jau manau koki kursa sugerti..
QUOTE(sena pažįstama @ 2012 07 27, 08:39)
Kaip, mergaites, jus su tuo gyvenate? Man daktare sake, kad aprims viskas, bet as jau vilti praradau, vis tik du menesiai, o pagerejimo nera. Dietos ziaurios laikausi, koses, troskintos darzoves, virta vistiena, jokiu pienu, jokiu kefyru, jogurtu, jokiu suriu, apie desras pamirsau. Geriu nexium ryte ir raniberla vakare, gerasias bakterijas, o pagerejimo nera...
O Dieve, koks liūdnas postas.. Taip nereikia nusiminti, juk negali būti, kad išeities nėra. Kažkur skaičiau, kad daro rauko operacijas, galima ir reikia kažką bandyti.
O kokia ligos kilmė, kodėl taip pasidarė, ką gydytoja sako? Nenukabinkit nosies ir sveikit
QUOTE(sena pažįstama @ 2012 07 27, 08:39)
Kaip, mergaites, jus su tuo gyvenate? Man daktare sake, kad aprims viskas, bet as jau vilti praradau, vis tik du menesiai, o pagerejimo nera. Dietos ziaurios laikausi, koses, troskintos darzoves, virta vistiena, jokiu pienu, jokiu kefyru, jogurtu, jokiu suriu, apie desras pamirsau. Geriu nexium ryte ir raniberla vakare, gerasias bakterijas, o pagerejimo nera...
Aprims,bet...kaip pati isitikinau-dideles reiksmes turi ir gyvenimo budas,skrandis baisiai jau megsta gulima padeti,ramybe,ir labai nemegsta streso,skubejimo ir pan...as pati vaistus geriau keturis su virsum metu,nuolat(keliu rusiu vienu metu),nepaisant to-paumejimai buvo ziaurus,biuleteniai del sito po menesi,pusantro... Ir tik paskutiniu metu jauciu kazkoki pagerejima,nuo rugpjucio pradzios nebegeriu vaistu(atostogos,buvau issimiegojus ir viskas susitvarke),tik reni isimetu jei nelabai gerai buna,jau ir juodos duonos biski galiu...Labai ziuriu maista ir labai stengiuosi i gyvenima ziureti paprasciau,aplamai keisti poziuri-kiek man tas pavyks,bus matyt... Taip kad reikia laiko,bet issikapstyti sansu tikrai yra...
QUOTE(re55 @ 2012 08 31, 17:58)
O kokia ligos kilmė, kodėl taip pasidarė, ką gydytoja sako? Nenukabinkit nosies ir sveikit
Galai ten ji zino Zinau tik tiek, kad nerugstinis man GERLas, tai gal nuo streso? Toki tikrai apturejau: suvazinejau suni ir labai pergyvenau, o po poros dienu ivyko pirmas priepolis, kada galvojau, jog kojas uzversiu
QUOTE(denaxa @ 2012 09 01, 11:23)
Labai ziuriu maista ir labai stengiuosi i gyvenima ziureti paprasciau,aplamai keisti poziuri-kiek man tas pavyks,bus matyt... Taip kad reikia laiko,bet issikapstyti sansu tikrai yra...
Aciu uz palaikyma Vienok, tikrai rimsta Nuo pradzios jau trys menesiai praejo, valgau jau daugiau maisto, jau ivedziau ir pieniskus produktus, tokius kaip jogurta, rugpieni, varske, suri, sviesta. Valgau jau daugiau duonos bei batono, o tai net neisivaizduojat, kaip koses nusibodo Man juoda duona su arbata-kaip delikatesas atrodo.
Aisku, po troskinto balandelio man vel buvo priepolis: sirdis kalatojosi, krutine skaudejo, dusau, o galu gale apvainikavo galvos svaigimas ir silpnumas Supratau, kad kiaulienos bei kopusto dar negalesiu ilgokai.
Merginos, mano 3 metų vaikui davė GERL diagnozę. Bet kai skaitau jūsų postus, tai man kažkas netaip atrodo. Mano mergaitės virškinimas yra labai jautrus. Ir tiksliai neaišku, kuris organas dėlto kaltas. Kas jai būna? Seniau dažnai skaudėdavo pilvuką, bet dabar nebeskauda. Užtai kartas nuo karto atsigėrus ją supykina. Labai trumpai. Greitai vėl praeina. Ryte dažnai blogas kvapas iš burnytės. Labai dažnai jai kartojasi viduriavimai neaiškios kilmės. Kartais būna temperatūros (vis galvoju, kad žarnynas silpnas, tai visokias bakterijas lengvai pagauna). Na ir ketonemija. Per visokias ligas kurioms būdingas temperatūros pakilimas, kaip taisyklė jai gaminasi daug ketonų. Čia lyg ir su kasa susiję, nežinau. Ir nuo riebaus maisto irgi būna, kad papykina ją.
Nors ne visada. Echoskopu tai nesurado kažkokių blogumų, parazitus mes tyrėmės daug kartų - ten irgi nieko blogo. Dėl ketonų labai gąsdinuosi debeto, cukrų matavomės keletą kartų per didžiausias krizes, bet ačiū Dievui, buvo normose.
Tai galiausiai pripaišė mums GERL. Ar viskas tas, ką parašiau kažkaip susiję su GERL?
Nors ne visada. Echoskopu tai nesurado kažkokių blogumų, parazitus mes tyrėmės daug kartų - ten irgi nieko blogo. Dėl ketonų labai gąsdinuosi debeto, cukrų matavomės keletą kartų per didžiausias krizes, bet ačiū Dievui, buvo normose.
Tai galiausiai pripaišė mums GERL. Ar viskas tas, ką parašiau kažkaip susiję su GERL?
QUOTE(zydinti_gele @ 2012 09 02, 23:03)
Susije
Cia apie vaiku GERLa, pamatysit, daug vaikuciu turi tokia pat beda:
http://www.supermama...;#entry57318336
bet nereikia is kasa nurasyti. ketonija - pirmiausia kasa, tirciau issamiai kasos fermentus ir kasos veikla, labai ribociau maista, duociau nemazai skysciu.
ketonija isaugama, bet linkusi kartotis, mano bendradarbes dukrai yra.
siaip rekomenduociau pasikonsultuoti su Urbonu.
ketonija isaugama, bet linkusi kartotis, mano bendradarbes dukrai yra.
siaip rekomenduociau pasikonsultuoti su Urbonu.
Na va,isitikinau galutinai,kad visi gerlai nuo miego trukumo man...Per atostogas sveikiausias zmogus buvau,nei vienos tabletes neisgeriau,o isejau darban... Vel pilnu tempu maximaliom dozem pantoprazolis,ranitidinas...
tai taip ir yra, kai neissimiegi, iskart daraisi piktesnis ir prasideda
man paskutini karta, kai rijau zarna buvo taip blogai, maniau, kad jau kojas kratau. o po endoskopijos sako, kad viskas ok. nors kiekviena vakara po darbo i lova ir guledavau susirietus. nervai
man paskutini karta, kai rijau zarna buvo taip blogai, maniau, kad jau kojas kratau. o po endoskopijos sako, kad viskas ok. nors kiekviena vakara po darbo i lova ir guledavau susirietus. nervai
Aš geriu pantoprazolį,refliuksuoju juodai,visa stemplė ir gerklė išgraužta pas LOR gydytoją tik po 2sav.tai jaučiu ji pas gastro dar nusiųs ir pas LOR į Santarus...