Sveikutes na vakar buvau pas gastro vel, pasikalbejau su gyd, jau sakiau gausiu velniu kad negeriu vaistu ) bet nk, viskas ok jau buvau prisigalvojus kad reikes eit tyrimus kazkokius darytis skrandzio ar zarnyno bet sake tikrai siuo metu nk man nereikia, jokiu tyrimuku del morku, tai sake geriau rudeni nuimta derliu vartoti nei dabar, nes tada jos gausiausia vitaminu ir ten visokiu medziagu turi, bet sake tikrai galima bandyt rugstinguma taip tvarkytis o siuo metu ji man patare taip, nusipirkt lanobaxo (pries tai kai geriau man jis labai tiko) ir savaite kazdien gerti po tabletuke, dvi savaites kas antra diena ir ziuret kaip svaijauta ir trecia savaite kas trecia diena o veliau tiesiog i savaite du kartus jas gerti jai savijauta nebloges ir t.t. aisq, ir maista kiek iseina pasiziureti.... visada turet domperidono jai baliukas nusimato ir siaip sake man dar trubut dirglios zarnos sindromas yra bet sita jau pries kelis metus turejau, ir vis pro reta pasitaiko tei va toki reikaliukai.... siaip dar tikrai neblogai jauciuosi, aisq buna visko, bet kada maista nepasitaikau.... apziurejo pilva, tai virs bambos sritis jautresne, bet delto sake nk o siaip dauguma skausmu man nuo stuburo eina ir pries menesines bei menesiniu metu.... beje, dar ka ji patare, per menesines pagert nuo spazmu vaistu, nes man tada ziauriai pilva skauda ir putimas buna, tai sake pasiziuret gal tie vaistukai man pagelbes.... sake blogiau tikrai nebus tei vat... tiek ziniu kolkas is mano fronto
Dolee labai džiaugiuosi dėl tavęs pamatysi viskas pagerės, tik reikia tikėti savim, susigyvensi ir bus gerai viskas Nepamiršk, parašyti, kaip tau sekasi
O dėl maisto, aš tai labiausiai troškinukus mėgstu.. prisidedu mėsytes, daržovių, viska gerai sutroškinu ir valgau, nėr geriau ir skaniau man
O dėl maisto, aš tai labiausiai troškinukus mėgstu.. prisidedu mėsytes, daržovių, viska gerai sutroškinu ir valgau, nėr geriau ir skaniau man
QUOTE(egggluttte @ 2012 05 04, 10:17)
Dolee labai džiaugiuosi dėl tavęs pamatysi viskas pagerės, tik reikia tikėti savim, susigyvensi ir bus gerai viskas Nepamiršk, parašyti, kaip tau sekasi
aciukas ) na del maisto tai man dar sunku.... ir siaip nelabai atsirenku dar, viena karta atrodo nuo jogurto tarkim nk buna, kt jau ragas... nu ir suprask kad gudrus.... as nemegeja tu troskiniu....
Noriu pasiteirauti. Man nustatė GERL su ezofagitu ir erozijom, taip pat netvirtai užsidaro vožtuvas tarp stemplės ir skrandžio. Jau 3 kartus turėjau labai skausmingus priepuolius už krūtinkaulio, dėl ko ir siuntė ryti žarnelę. Ar ir jums būna tokie sunkiai pakeliami skausmai, trunkantys iki 2 val.??? Na, rytoj eisiu pas gydytojąm ji kažką aiškiau papasakos, bet įdomu, ar sergant šiomis ligomis būna tokie priepuoliai???
QUOTE(Amarilė.84 @ 2012 05 10, 22:01)
Noriu pasiteirauti. Man nustatė GERL su ezofagitu ir erozijom, taip pat netvirtai užsidaro vožtuvas tarp stemplės ir skrandžio. Jau 3 kartus turėjau labai skausmingus priepuolius už krūtinkaulio, dėl ko ir siuntė ryti žarnelę. Ar ir jums būna tokie sunkiai pakeliami skausmai, trunkantys iki 2 val.??? Na, rytoj eisiu pas gydytojąm ji kažką aiškiau papasakos, bet įdomu, ar sergant šiomis ligomis būna tokie priepuoliai???
taip buna,man asmeniskai tai truko beveik 10metu....
QUOTE(Redauta @ 2012 05 10, 23:18)
taip buna,man asmeniskai tai truko beveik 10metu....
O kaip atsirinkai, kas išprovokuoja priepuolius? Kaip jų išvengti? Man vakar išgėrus stiklinę mineralinio vandens negerai pasidarė.. Ir kokius vaistus naudojai per priepuolius? Na, ir galų gale, kaip išsigydei?
Atsiprašau, kad taip apipyliau klausimais, bet taip iš tikrųjų norisi kažkokio paaiškinimo iš kur tie priepuoliai ir kaip su jais kovoti... Per pirmąjį priepuolį priėmime man pasakė, kad viskas nuo nervų, nes EKG buvo gera ir t.t. Per antrąjį - davė nitroglicerino, nes tariamai širdies ritmas sutrikęs.. Na, o trečiąjį (vakar) iškenčiau pati. Bet skausmas sunkiai pakeliamas, nors ir pakanti esu, bet kažkokie bauginantys skausmai, atrodo pliš krūtinėje kažkas...
QUOTE(Amarilė.84 @ 2012 05 10, 21:01)
Mano 1,5 metu sunui taip buvo nuo gimimo. Praeita men Santariskese padare skrandzio rauko uzdarymo operacija. Pagerejimas akivaizdus. Net vaistu nebereik gerti, o pries tai beveik metus gere Nexium.
QUOTE(Fera82 @ 2012 05 11, 11:39)
Mano 1,5 metu sunui taip buvo nuo gimimo. Praeita men Santariskese padare skrandzio rauko uzdarymo operacija. Pagerejimas akivaizdus. Net vaistu nebereik gerti, o pries tai beveik metus gere Nexium.
Mano raukas užsidaro, bet netvirtai, tai gal kažkaip viskas pagydoma dar bus..
Bet ką čia aš, kai pagalvoju, kaip jūsų sūnelis jautėsi.. Toks mažutis, o tokie skausmai. Džiaugiuosi, kad jums jau geriau. Būkite sveiki ir daugiau nesirkite taip stipriai
QUOTE(Amarilė.84 @ 2012 05 11, 09:50)
Mano raukas užsidaro, bet netvirtai, tai gal kažkaip viskas pagydoma dar bus..
Bet ką čia aš, kai pagalvoju, kaip jūsų sūnelis jautėsi.. Toks mažutis, o tokie skausmai. Džiaugiuosi, kad jums jau geriau. Būkite sveiki ir daugiau nesirkite taip stipriai
Vat as tu skausmu nelabai issivaizduoju. turbut kam taip buve, galetu suprasti. Bet pagal jo klykimus nakti, suprasdavau, kad blogai, net maistas per nosi begdavo. Galvojo daktarai, kad vaistai pades, bet deja, reikejo operuoti. Cia del to, kad jis gimes su stemples atrezija, stemple operuota, to rauko praktiskai pas ji nebuvo. Jo situacija visai kita, gal jums vaistai pades ir nereiks jokiu operaciju
Labuka. Na cia pagrinde perskaiciau visoms suagusioms GERL. O man maziukui 4,5 metuku vakar Santorose nustate ji. Noriu paklausti kokia ta dieta kur reikia vengti produktus sukeliancius rugstinguma. Ir kokie produktai sukelia ta rugstinguma? Parasykit kas galit Dar perskaiciau, kad karsta arbata su saukstu medumi mazina rugstinguma ar tiesa, gal kas zino? Aciu atsakiusioms
QUOTE(mamakubu @ 2012 05 26, 17:04)
Labuka. Na cia pagrinde perskaiciau visoms suagusioms GERL. O man maziukui 4,5 metuku vakar Santorose nustate ji. Noriu paklausti kokia ta dieta kur reikia vengti produktus sukeliancius rugstinguma. Ir kokie produktai sukelia ta rugstinguma? Parasykit kas galit Dar perskaiciau, kad karsta arbata su saukstu medumi mazina rugstinguma ar tiesa, gal kas zino? Aciu atsakiusioms
Duona rekomenduojama balta, juoda be priedų, džiuvesėliai. Vengti mielinės tešlos gaminių, ką tik iškeptos duonos, rupaus malimo miltų, su skaldytais grūdais.
Kruopos geriau ryžių, avižinių dribsnių, grikių. Košes virti liesesnes, su trečdaliu pieno arba be jo. Vengti perlinių, manų, miežinių, kvietinių ar riebių košių.
Mėsa rekomenduojama vištiena, kalakutiena, triušiena, jautiena, neriebi žuvis. Geriau viskas virta ir troškinta, paukštiena be odelių. Būtinai vengti keptų, rūkytų, riebių mėsos gaminių.
Daržovės rekomenduojama pekino, Briuselio kopūstai, brokoliai, morkos, bulvės, svogūnai ir česnakai (tik nuplikyti arba kitaip kaitinti), salotų lapai, baklažanai, agurkai be odelės. Vengti ankštinių daržovių, pomidorų ir kt. produktų su jais - pomidorų padažo ir pan., vengti ropių, ridikų, raugintų ir marinuotų daržovių, kopūstų, salierų.
Vaisiai rekomenduojami obuoliai be odelių, persikai be odelių, nektarinai, abrikosai, spanguolės (kisielius, kompotas), juodieji serbentai, mėlynės, banani, kiviai. Vengti citrusinių vaisių, granatų, kriaušių, ananasų. Braškes, avietes ar kt. uogas valgyti galima, bet reikia pradėti nuo kelių uogų ir stebėti savijautą.
Sriubos rekomenduojamos daržovių ir kruopų. Vengti riebių sriubų.
Pieno produktai tinka: natūralus jogurtas, jogurtas be vaisių gabaliukų, vaškė, varškės sūris. Vengti pieno ir fermentinio sūrio.
Riebalai - kuo mažiau, bet geriau sviestas, neriebi grietinė ir alyvuogių aliejus.
Gėrimai - kompotai, sultys, bet skiestos su vandeniu, negazuotas vanduo, žalioji ir juodoji arbata, vaiztažolių arbatos (raudonėlis, liepžiedžiai, ramunėlės). Vengti gazuotų gėrimų, limonado, kakavos ir šokolado.
Saldumynai - uogienės, medus, vengti riešutų, saldiklių ir šiaip riebių konditerijos gaminių.
Info iš brošiūros, tikiuosi pravers. Mažajam ligoniukui linkiu sveikti.
Papildyta:
Prieš tai rašiau žinutę apie tinkamus produktus ir galiu pasakyti, kad vaistai + dieta tikrai gydo. Na, jaučiuosi tikrai geriau, priepuolių nebeturėjau. Savaitgalį švenčių proga leidau sau netinkamu maistu pasimėgauti ir iškart jaučiu pasėkmes Na, bent jau įsitikinau, kad mityba sergant GERL ir pan. tikrai pirmoj vietoj pagal svarbą.
Įdomu būtų, jei temoje pasisakytų ne tik sergančios, bet jau ir pasveikusios nuo GERL. Įdomu, ar padėjo vaistai, kaip greitai ir kaip ilgam, ar padėjo kt. liaudies priemonės, ar tik dieta. O dar labiau norisi perskaityti, kad visai tai praeina ir vėl galima gyventi pilnavertį gyvenimą....