Įkraunama...
Įkraunama...

GERL ir visa kita.........

QUOTE(dolee @ 2012 04 19, 21:31)
nu zn tyngiu as jas ten vis spausti biggrin.gif ryte vaika suruosiu i darza, tai isgeriu kazka nuo rugsciu ir grizus pavalgau, tada jau morku nespaudziu... nu su sulciaspaude, bet i diena kelis kartus plaut biggrin.gif atrodo juokinga, ale nzn.. reikes prisiversti smile.gif))

Daktarėlis man taip ir sakė - nedirbsi šiuo klausimu - nepasveiksi ax.gif o vaistus jis įvardijo tik kaip gelbėjimosi ratą.. kuris ilgai irgi netoleruotinas 4u.gif Taigi gerk morkytes ir ateik mums čia po to pasipasakot, kaip sekasi biggrin.gif Man pastaruoju metu padeda be vaistu gyvent valgymas, o jei blogai rennie sučiulpiu smile.gif jau ir kartais pavalgyti daug daugiau ka sau leidžiu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(egggluttte @ 2012 04 20, 07:59)
Daktarėlis man taip ir sakė - nedirbsi šiuo klausimu - nepasveiksi ax.gif  o vaistus jis įvardijo tik kaip gelbėjimosi ratą.. kuris ilgai irgi netoleruotinas 4u.gif  Taigi gerk morkytes ir ateik mums čia po to pasipasakot, kaip sekasi  biggrin.gif  Man pastaruoju metu padeda be vaistu gyvent valgymas, o jei blogai rennie sučiulpiu smile.gif jau ir kartais pavalgyti daug daugiau ka sau leidžiu bigsmile.gif

nu jo zn.. man ir taip ir pati pcihiatre sake, sake jai nedirbsi su savim nk nebus..... tik vcaistus gersi, kurie vistiek veliau savo pokeiti kt parodo....

na vakar sakiau pravemsiu visa nakti.... ale nk, nu gi vakare vyris pritroskino vistienos su grietinele, tai as irgi valgiau, nors jau zn kad bus negerai.... dar su pomidoru ir agurku misraine, tai eina sau..... stovejo skrandis, pykino, ir mezyma geriau ir nuo rugsciu, galiausia ir nuo galvos skausmo ir dar nuo pykinimo..... nes jau nzn nei kur detis....

o tau smagu girdeti kad geriau smile.gif o siaip kai skaiciau lyg tai stau sake kad sportuoti, ar maisau kazka smile.gif nes as vis neprisiruosiu eit sportuot stiprinti raumenis.... dar uzsisedejau su vaikais tai baisu kokia atrodau biggrin.gif
Atsakyti
Liepė sportuoti, stiprinti raumenis, laukiu kol orai bus geresni ir bėgsiu pabėgioti į parkiuką ax.gif Išbėgčiau ir dabar, bet baisią slogą ir kosulį šiuo metu turiu, kažkur peršalt sugebėjau doh.gif (tikiuos, kad čia peršalimas g.gif )
Atsakyti
QUOTE(egggluttte @ 2012 04 20, 10:58)
Liepė sportuoti, stiprinti raumenis, laukiu kol orai bus geresni ir bėgsiu pabėgioti į parkiuką ax.gif  Išbėgčiau ir dabar, bet baisią slogą ir kosulį šiuo metu turiu, kažkur peršalt sugebėjau doh.gif  (tikiuos, kad čia peršalimas g.gif )

vat man ir kt karta nesuprantu ar persalimas ar rugstys pagrauzia... nervina taip.....
Atsakyti
QUOTE(dolee @ 2012 04 20, 08:59)
vat man ir kt karta nesuprantu ar persalimas ar rugstys pagrauzia... nervina taip.....

Labas mergaites . Noriu paklausti gal kam yra tulzies refliuksas nes perskaiciau jusu temute joje tik skrandzio refliuksas pas visas . O gal kas susidurete su tulzies refliuksu . Jei kam yra ar esate girdejusios ar esat skaiciusios parasykit prasau busiu dekinga .
Atsakyti
QUOTE(renatele2828 @ 2012 04 24, 21:38)
Labas mergaites . Noriu paklausti gal kam yra tulzies refliuksas nes perskaiciau jusu temute joje tik skrandzio refliuksas pas visas . O gal kas susidurete su tulzies refliuksu . Jei kam yra ar esate girdejusios ar esat skaiciusios parasykit prasau busiu dekinga .

o kaip tulzies refliuksas? man zn kad pora kartu yra buve, kad toks kartumas burnoj sukiltu, ir skaudenimas lyg desiniam sone pilve.... tai zn kad geriau medetku arbata smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dolee @ 2012 04 25, 20:24)
o kaip tulzies refliuksas? man zn kad pora kartu yra buve, kad toks kartumas burnoj sukiltu, ir skaudenimas lyg desiniam sone pilve.... tai zn kad geriau medetku arbata smile.gif

Labutis na papasakosiu trumpiau . Man buvo lataku patalogija buvo suauge tulzies ir kasos latakai padaryta RCP jos metu praplatinti latakai po jo persirgau umiu kasos uzdegimu is po umaus gavosi letinis . Yra tulzies latakelio isvarza del jos pastovei teka tulzis y dvylikaprste bet kai pavalgau tulzies neuztenka maisto virskinimuj ir yra dirginama kasa . Gyditoju isvadose parasyta Tulzies refliuksas su spazmuojanciais latakais , latakelio isvarza . as neatpilu maistu bet atpilu tulzim yra pastovus burnos kartejimas ryta vdiena vakare miegu ant keliu pagalviu nevalgau po sesu stengiuosi nepervargti nes jei daugiau pasitampau tada jau vemiu tulzim kartelybe zinau cia dar ir kasa daro savo . maitinuosi kaip kudikis 6 kart per diena po 4 valgomus saukstus vienam kartuj isidedu y lekste negeriu gazuotu nevartoju cukraus nepadeda niekas . Geriu vaistus neksiuma ryte jau kokie 5 metai nes pastovei atranda bakterija skrandy 3 metus is eiles ja gydziau antibijotikais kad uzmustu tik jau sais metais jos neberado pagaliau . ir po siu metu kovo menesio tyrimu nauja isvada tulzies refliuksas kaip kodel kas nesuprantu niekaip ir kaip su ja kovoti . Nevalgau karteja burna pavalgau karteja pykina geriu vaistus nuo pykinimo . Na per daug isipleciau sory . Arbatas geriu medetku . jonazoles ajeru saknu kmynu ramuneliu . Tai tokia zinia .
Atsakyti
Sveikos. Atbėgau pasikonsultuoti. g.gif

Dariausi skrandžio tyrimą du kartus - vieną praeitą vasarą ir kitą dabar pas du skirtingus gydytojus.

Pirmą kartą sakė, kad yra skrandžio vadinamoji bakterija, kad įskrandis nesandarus. Išrašė "nakačkių" dėl maisto, alkoholio ir liepė gerti antibiotikus. Antibiotikų negėriau, nes, pasak mamos ir šeimos gydytojos, labai daug žmonių gyvena su ta bakterija ir nieko. Tik pagėriau vaistų nuo skandžio rūgštingumo.

Antrą tyrimą dariausi šiandien. Sakė, skrandis raudonas, visas degantis, pilna tulžies skysčio. Tai rodo, kad didelis rūgštingumas, parašyta, kad įskrandis sandarus. Bakterijos tyrimo nedarė, bet sakė, jei negėriau antibiotikų, ji nieku nebus dingusi. Ir dar sako, tavo gydytoja labai drąsi, jei leido tau antibiotikų negerti. Tai žodžiu, išvados tos pačios - uždegimas, reikia gerti antibiotikus. O mama vėl šaukia, kad čia normalu ir kad tas skrandžio uždegimas dažnam būna. doh.gif Net susipykau su ja...

Šiaip didelių nusiskundimų skrandžiu neturiu, tik būna blogas burnos kvapas ir sunkumo jausmas daugiau pavalgius. Aišku, privalgius būna, kad sustoja skrandis, nebevirškina... Šiaip jis sakė pas mane tingus.
Atsakyti
Aš tai visad vadovaujuosi tokia taisykle, kad kas tinka vienam nebūtinai tiks ir kitam.. smile.gif taip ir su tuo skrandžiu, va buvo rašančiųjų prieš tai, kad gėrė antibiotikus kelis kartu ir jiems ta bakterija niekur nedingo, todėl jie geriau siūlo jų negerti.. taip pat yra ir mokslinių straipsnių, kur antibiotikų taip pat siūlo negerti, čia prieš gal gerą mėnesiuką buvo toks straipsnelis įdėtas ax.gif tačiau iš kitos pusės pažiūrėjus yra žmonių, kuriems tikrai užteko vieno kurso antibiotikų ir ta bakterija dingo.. Taip buvo ir man sugėriau visą tą kursą antibiotikų ir tikrai daugiau tos bakterijos pf pf pf nebėra.. smile.gif Bent jau aš manau, kad nuo vieno kurso antibiotikų tikrai nieko nenutiks, nebent juos ir taip dažnai vartojate dėl kokių kitų ligų.. Ir dar, jeigu jums šeimos gydytoja siūlo juos sugerti, galbūt verta pamėginti.. Bet čia tik aš reiškiu savo nuomonę, galbūt kažkas ką nors kitą dar patars Jums, bet sprendimą galite atlikti tik Jūs pati.. 4u.gif
Linkiu pasveikti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(micefee @ 2012 04 26, 13:28)
Sveikos. Atbėgau pasikonsultuoti.  g.gif

Tai žodžiu, išvados tos pačios - uždegimas, reikia gerti antibiotikus. O mama vėl šaukia, kad čia normalu ir kad tas skrandžio uždegimas dažnam būna.  doh.gif Net susipykau su ja...

Normalu, kai tos bakterijos tykiai sau gyvena nieko blogo nedarydamos. O jeigu uždegimas - tai jau reikia imtis kokių nors priemonių.

Bet kuriuo atveju, reikia maistu ir gyvenimo būdu rimčiau susirūpinti, kad pirminę negerumo priežastį panaikint.
Atsakyti
QUOTE(renatele2828 @ 2012 04 25, 23:23)
Labutis na papasakosiu trumpiau . Man buvo lataku patalogija buvo suauge tulzies ir kasos latakai padaryta RCP jos metu praplatinti latakai po jo persirgau umiu kasos uzdegimu is po umaus gavosi letinis . Yra tulzies latakelio isvarza del jos pastovei teka tulzis y dvylikaprste bet kai pavalgau tulzies neuztenka maisto virskinimuj ir yra dirginama kasa . Gyditoju isvadose parasyta Tulzies refliuksas su spazmuojanciais latakais , latakelio isvarza . as neatpilu maistu bet atpilu tulzim yra pastovus burnos kartejimas ryta vdiena vakare miegu ant keliu pagalviu nevalgau po sesu stengiuosi nepervargti nes jei daugiau pasitampau tada jau vemiu tulzim kartelybe zinau cia dar ir kasa daro savo . maitinuosi kaip kudikis 6 kart per diena po 4 valgomus saukstus vienam kartuj isidedu y lekste negeriu gazuotu nevartoju cukraus nepadeda niekas . Geriu vaistus neksiuma ryte jau kokie 5 metai nes pastovei atranda bakterija skrandy 3 metus is eiles ja gydziau antibijotikais kad uzmustu tik jau sais metais jos neberado pagaliau . ir po siu metu kovo menesio tyrimu nauja isvada tulzies refliuksas kaip kodel kas nesuprantu niekaip ir kaip su ja kovoti . Nevalgau karteja burna pavalgau karteja pykina geriu vaistus nuo pykinimo . Na per daug isipleciau sory . Arbatas geriu medetku . jonazoles ajeru saknu kmynu ramuneliu . Tai tokia zinia .

ojej, net nzn kaip ir ka patarti... kazkaip nesu su tuo susidurusi..... galiu palinketi tik stiprybes ir kad kuo greiciau imtu gereti viskas 4u.gif

o del tu antibijotiku gerimo ar negerimo, as manau jai jau gyd visgi rekomenduoja tai as nesispyriociau ir sugerciau.. kaip ir egllute sako kad kas vienam netinka gal kt tiks smile.gif na bet cia kiekvieno apsisprendimo reikalas.... bet as tai imciausi visu priemoniu kad tik gerinti savijauta.... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Senmergiukas @ 2012 04 26, 19:36)
Bet kuriuo atveju, reikia maistu ir gyvenimo būdu rimčiau susirūpinti, kad pirminę negerumo priežastį panaikint.

Reikia, bet ne taip jau lengva. blush2.gif

Nusipirkau antibiotikų... Šiaip, kaip minėjau, didesnių blogumų nejaučiu. ax.gif Bet sugersiu dėl šventos ramybės, kad žinočiau, jog kažką dariau. biggrin.gif
Atsakyti