Labai daug girdejau ne is vieno kaip pikis padejo.Bandziau ir as,bet kaip as visiska abstinente tai kaip mat kojas pakirsdavo,o poto ir galva imdavo skaudeti.Na bet jai viska jis gerai sutvarkytu tai galima butu organizma, nuo laselio iki reikiamo kiekio pratintis,o is tikro kiek laiko ir po kiek reikia piki gerti?Gal jus tiksliau zinotumet,nes vieni sako uztenka sauksto,kiti sako visa cerka reikia mostelt..... O kaip tada vaistus su pikiu derinti?JUk vaistai irgi geriami ryte,tai gal kazkoki tarpa padaryti?Dar nete skaiciau i linu seklu kisieliu galima lasinti pikio lasu,ir tikrai skonis visai neblogas,nesijaucia to spirito stiprumo.Dar skaiciau, kad veiksmingiausiai opas gydo sauksta spirito poto iskart pakramtyti svieziu kiaules lasiniu,tik nesudytu.O va kaimyne yra sakiusi labai puikiai gydo topolio pumpuru uzpiltine spiritu.Klausiau kokiomis proporcijomis ,bet supratau kad ji ir pati gerai nezino(ji sena,gal ir nebepamena kas ir kaip)
As tai vis kazkaip noriu susitvarkyti savo skrandi,naturaliais budais(bet kol kas dar ir Nolpaza pagersiu).Va keleta dienu stropiai geriau bulviu sultis,ir ko nereikia nevalgiau nu lygtais ir svelniau buvo ,bet va vakar stipriai susijaudinau,o siandien skrandis kaip issunktas.Vat noriu paklausti ar jus galite kilnoti sunkesnius daiktus?AS pvz.negaliu nesti sunkesniu krepsiu,nesant atrodo skrandi tempia ir rugstys sukyla.O pries akis pavasaris ,vasara, kaip reikes sodinin kauti neisivaizduoju,visas darzoves uzsiaugindavau.Ai tiesa,dar Balvociutes arbata geriu,isgerus tikrai aprimsta skrandis,bet tik tam kartui,na gal ilgiau reikia gerti......Dar dalyka zinau jei nori pasitikrint ar padidejes rugstingumas suvalgyk kvietines koses,jei rugstys iskart kils tai suprask kad turi padidejusi rugstinguma.As pabandziau tikrai kyla kaip mat.Todel atsisakiau jos,ir pieno produktu taip pat,ziuriu dauguma vaisiu irgi netinka,neber kas ir valgo,net suliesejau
Papildyta:
Gegas o jus rugstinguma maz.vaistus geriate diena dienon,ar padarote mazas pauzes?Mat as irgi kai geriau tai buvo gan neblogai,bet tik 3 dienu pertrauka ir skausmas.
as pasakysiu, ka tiksliai darau, jeigu kas ne taip, prasom komentaru, man irgi reikia tobulinimu ligi begalybes
- ryte isgeriu nolpaza, dabar omeprozoli (kozna diena, be jokiu pertrauku nuo rugsejo men)
- po gero pusvalandzio organizmas reikalauja skysciu, bent jau mano, tai isgerdavau sauksta biciu pikio su 2 saukstu snapso, meciau, nes kaip ir tu jauciausi blogai, bet reikia pratest ta reikala tikrai, nes parasyta, kad reikia vartoti menesi
- isgeriu apie 250 ml linu senenu kisieliaus (is vakaro litre vandens isverdu gerus kupinus 6 saukstus linu semenu, tai puse isgeriu)
- po gero pusvalandzio isgeriu apie 600 ml karsto vandens ir uzsiplikinu Jadvygos zoliu arbata
- dar po pusvalandzio pusryciauju: kose ant vandens su trupuciu druskos, sviesto ir paskui medumi, dar silta
- valgau kose su medum, silta
- priespieciu valgau avizu kisieliu, reikia darbo, bet sako, kad labai sveika
- paskui geriu kava su medum, nes man basta be kavos
- darau apie 3 val pertrauka
- geriu Jadvygos zoliu apie puse normos,
- valgau pietus
- neatsispiriu desertui
- Jadvygos zoles
- vakariene
- pries einant gult apie 2 val isgeriu linu semenu kisieliu
- pries einant gult raniberl, dabar 150
man pagerejo po 5 men. ligi to kavos nelabai negeriau, nei sokolado valgiau, vistiek blogai buvo
zinau, kad sakysit, jog nereikia kavos ir saldumynu, bet kol sedziu namie su vaikais tai yra vienintelis mano laikas. jie zino, kad mama geria kava, tai yra jos laikas, jeigu as ir jos negersiu, tai nupushiu tikrai. o saldumynai man atstoja kitas kcal. nuo vasaros pabaigos +2, nuo vasaros pradzios +5 kg, man jau baisu, nes reikia garderoba keist
- ryte isgeriu nolpaza, dabar omeprozoli (kozna diena, be jokiu pertrauku nuo rugsejo men)
- po gero pusvalandzio organizmas reikalauja skysciu, bent jau mano, tai isgerdavau sauksta biciu pikio su 2 saukstu snapso, meciau, nes kaip ir tu jauciausi blogai, bet reikia pratest ta reikala tikrai, nes parasyta, kad reikia vartoti menesi
- isgeriu apie 250 ml linu senenu kisieliaus (is vakaro litre vandens isverdu gerus kupinus 6 saukstus linu semenu, tai puse isgeriu)
- po gero pusvalandzio isgeriu apie 600 ml karsto vandens ir uzsiplikinu Jadvygos zoliu arbata
- dar po pusvalandzio pusryciauju: kose ant vandens su trupuciu druskos, sviesto ir paskui medumi, dar silta
- valgau kose su medum, silta
- priespieciu valgau avizu kisieliu, reikia darbo, bet sako, kad labai sveika
- paskui geriu kava su medum, nes man basta be kavos
- darau apie 3 val pertrauka
- geriu Jadvygos zoliu apie puse normos,
- valgau pietus
- neatsispiriu desertui
- Jadvygos zoles
- vakariene
- pries einant gult apie 2 val isgeriu linu semenu kisieliu
- pries einant gult raniberl, dabar 150
man pagerejo po 5 men. ligi to kavos nelabai negeriau, nei sokolado valgiau, vistiek blogai buvo
zinau, kad sakysit, jog nereikia kavos ir saldumynu, bet kol sedziu namie su vaikais tai yra vienintelis mano laikas. jie zino, kad mama geria kava, tai yra jos laikas, jeigu as ir jos negersiu, tai nupushiu tikrai. o saldumynai man atstoja kitas kcal. nuo vasaros pabaigos +2, nuo vasaros pradzios +5 kg, man jau baisu, nes reikia garderoba keist
Oho jau jūs čia rimta režimą užsibrėžus man taip nepavyksta Viską ką aš dabar darau tai ryte išgeriu omeprozolio tabletę, valgau dažnai po mažai, nevalgau 3valandas prieš miegą ir prieš miegą išgeriu ranitidino... Turiu nuspirkus "meškos taukų" bet vis pamirštu išgert prieš valgį, jau sėdu valgyt ir prisimenu, kad neišgėrus aš jų O saldumynus irgi mėgstu, tai save tikrai palepinu, tik ne ant tuščio skrandžio.. Ir man kažkaip neauga svoris atvirkščiai per pusę metų man 10kg nukrito, tai visų kolegų jau komentarai vaje vaje
Oho kaip jus cia sauniai,pasimokinti ir man reiketu Na bet svarbiausia reiktu ismokti man laikytis rezimo.Man dazniausiai buna, savaite kita geriu ir valgau kas tinkama,regis sveikata ir gereja,uztenka viena diena pasimuliuoti,ir vel..... ''ciupt uz vadziu vel is pradziu''.Bet man atrodo visiems vieno vaisto nera,reiktu labiau isiklausyti i savo vidu,ir pajausti kas labiausiai tinka.Pvz.mano vyrui,(jam taip pat nuo rudens streikuoja skrandis,rasta helibacterpilori, jam gyd.neliepe jos naikinti)tai jam sako didziulis vaistas rauginti kopustai su lasinukais,sako virskinimas pagereja,nesijaucia sunkumo.O buvo diena kaip baisiai skrandi man skaudejo as ir to ir ano,ir nieks nepadeda,nebeistverusi ir as kopustu prikirtau,nu nepatikesit viska kaip ranka nueme ir rytojaus diena puikiai jauciausi.Ot galvoju, pagaliau radau tinkama vaista.Deja deja, veliau skrandis neberegavo i kopustus
Dar pastebejau netinka man nei semenu nei saltalankio aliejus .Viriau ir as kisieliu bet dabar gaminu greitesne kose, is vakaro uzplikau pora saukstu aviziniu dribsniu,jie per nakt isbriksta, ryte atrodo tartum virti, dapilu silto vandens ,kad ta kose silta butu,dar paskaninu medumi,kartais idedu sauksta maltu linu seklu.Ir skanu ir skrandziui patinka.
Dar pastebejau netinka man nei semenu nei saltalankio aliejus .Viriau ir as kisieliu bet dabar gaminu greitesne kose, is vakaro uzplikau pora saukstu aviziniu dribsniu,jie per nakt isbriksta, ryte atrodo tartum virti, dapilu silto vandens ,kad ta kose silta butu,dar paskaninu medumi,kartais idedu sauksta maltu linu seklu.Ir skanu ir skrandziui patinka.
saltalankis man irgi ziauriai netiko
o pas tave sumazejes ar padidejes rugstingumas? nes as su savo deganciu skrandziu pavalgyciau raugintu kopustu, tai basta butu
eggluttee, matai, as valgydavau, kai uzsimanydavau ir tai, ko noriu, bet tai buvo ziauriai negeras maistas ir nedaug, pvz 2 bulkutes ir sokoladas per visa diena. nu, tai ir buvau kaip dviratis, o dabar kaip 5-6 k valgau, tai man tas svoris ir auga o dabar nebevalgau jokiu bulku, bet vistiek jis nekrenta.
o pas tave sumazejes ar padidejes rugstingumas? nes as su savo deganciu skrandziu pavalgyciau raugintu kopustu, tai basta butu
eggluttee, matai, as valgydavau, kai uzsimanydavau ir tai, ko noriu, bet tai buvo ziauriai negeras maistas ir nedaug, pvz 2 bulkutes ir sokoladas per visa diena. nu, tai ir buvau kaip dviratis, o dabar kaip 5-6 k valgau, tai man tas svoris ir auga o dabar nebevalgau jokiu bulku, bet vistiek jis nekrenta.
Pas man padidėjęs rugštingumas,ir tikrai labai stebiuosi kodėl man rauginti kopūstai šiek tiek padeda.O va vienai mano pazystamai jai biški buvo padidėjęs rugtingumas,bet vis treikuodavo sklrandis ji atsekė atsitiktinai, kad jai obuolių sultys padeda.Tai ir pataisė sveikata su obuolių sultimis.Nu ir ką čia bebasakysi,ar ne ?
zinok nieko negaliu komentuoti, nes man vieninteli dalyka, ka priimdavo, tai medu su siltu vandeniu. visa kita kildavo i virsu ir esdavo skrandi. jau apie raugintus kopustus ar obuoliu sultis, tai negalvojau isvis.
Aš tai va krausčiausi į naują butą, patampiau tašes, aišku vyras iš viso beveik neleido man tampytis, bet kiek galėjau tiek panešiojau daiktus, per tris dienas tai valgydavau kas papuola ant greičio, tai dabar vėl turiu visą grožį iš naujo o jau buvau apsidžiaugusi dėl pagerėjimo..
Kazkur krutines viduryje, kartais nei is sio nei is to kazkas susitraukineja/virpa , laaabai keistas ir neiprastas jausmas, issigastu, delnai suprakaituoja, atrodo kazkoks priepuolis, bet po keliu sekundziu praeina ir kartais po saves palieka kasnio jausma gerkleje.... Mano broliukas visa paauglyste prasikankino au achaliazija ..... Baisu dabar Kitavertus as linkusi i panikos atakas ir pn.bruda, gal nerviniai dalykai?
QUOTE(FrostyFrosty @ 2012 03 07, 18:39)
Kazkur krutines viduryje, kartais nei is sio nei is to kazkas susitraukineja/virpa , laaabai keistas ir neiprastas jausmas, issigastu, delnai suprakaituoja, atrodo kazkoks priepuolis, bet po keliu sekundziu praeina ir kartais po saves palieka kasnio jausma gerkleje.... Mano broliukas visa paauglyste prasikankino au achaliazija ..... Baisu dabar Kitavertus as linkusi i panikos atakas ir pn.bruda, gal nerviniai dalykai?
O kas ta achalazija? Aš jau įsitikinau, kad tikrai daugelis dalykų įvyksta mūsų galvoje..
Idomus straipsnis http://www.homosanit...skyle_skrandyje
QUOTE(egggluttte @ 2012 03 08, 10:11)
O kas ta achalazija? Aš jau įsitikinau, kad tikrai daugelis dalykų įvyksta mūsų galvoje..
Tikra tiesa.Achaliazija, hm stemples susiaurejimas gal taip butu teisinga issireiksti.Maciau kaip prastai Lietuvoje su siuo dalyku labai baisu susirgti butu.Mano brolis vos nemire kol aplamai issiaiskino kuo serga