Įkraunama...
Įkraunama...

GERL ir visa kita.........

QUOTE(egggluttte @ 2012 01 18, 22:36)
Tai va, o aš visą laiką galvojau, kad mums sportuoti negalima.. :)pasirodo ne tik kad galima, bet ir labai rekomenduojama rolleyes.gif  dar daktaras pabrėžė, jog sėslūs žmonės dažniau tokiom ligom serga.. ax.gif
Labiausiai po apsilankymo gaila buvo, kad uždraudė žalią arbatą gerti, aš ją taip mėgstu, nemaniau, kad negalima tai po 5 puodukus minimum išgerdavau.. doh.gif šiandien nusipirkau šiaip vaistažolių, teks atprast doh.gif

tai va,man daktarai ramybe akcentuodavo...na umiu periodu gal,tada tikrai nepasportuosi,gal ir reikia issigulet,bet nieks nepatare kad tinkamas sportas sia liga gydo... g.gif
Papildyta:
QUOTE(Gegas @ 2012 01 19, 00:06)
o kuri ankciau? ar GERL, ar isvarza? nes cia labai susije. pirmiausiai netgi rekomenduoja issitirti stubura pries gydantis skrandi

Pirmiau Gerl,ja seniai turiu jau ax.gif bet simptomai tikrai gali buti panasus,sausio pradzioj man cia kazkiek laiko buvo toks stiprus kasnio jausmas stempleje,lyg kokia bulve ciela prarijus buciau,net iki skausmo,ir sitas simptomas buvo grynai del stuburo kaltes,del uzspausto kakle nervo,o gerl cia ne prie ko...
Papildyta:
QUOTE(Gegas @ 2012 01 19, 00:06)
as atsisakiau ir kavos, ir normalios arbatos, bet ko saldaus. nuo avizu kosiu man visas zarnynas stovejo, nepraeina man jos. bet jau kaip kavos noriu  rolleyes.gif sakiau po kokio menesiuko jau gal sau leisiu nusidet

Kava geriu,net paumejimas kai buna,negaliu as be jos,o dar turint omeny darbo specifika... schmoll.gif ,bet radau tokia,nuo kurios rugstys nekyla-perku Iki ekologiskas kavas,ir skanu,ir nieko blogo nuo ju nesidaro... visokiu Jacobsu ar pan. skrandis nepriima... schmoll.gif O vat nuo arbatos rugstys nerealiai sukyla,nebent jei pienu uzsipilu tada nieko,siaip arbatas vaistazoliu geriu,labai megstu tokias,zolyciu pati vasara prisirenku... smile.gif
Atsakyti
Aš kai kavos negeriu ir jos nemėgstu, tai man čia jokių problemų, bet dėl arbatos vaje vaje doh.gif o ypač po švenčių gavau visokių prabangių skanių arbatėlių ir dabar man jos akis bado, bet aš laikausi biggrin.gif

Aj o dar norėjau pasitikrinti, mums tikrai nerekomenduojama pieno produktai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(egggluttte @ 2012 01 19, 15:48)
Aš kai kavos negeriu ir jos nemėgstu, tai man čia jokių problemų, bet dėl arbatos vaje vaje  doh.gif o ypač po švenčių gavau visokių prabangių skanių arbatėlių ir dabar man jos akis bado, bet aš laikausi biggrin.gif

Aj o dar norėjau pasitikrinti, mums tikrai nerekomenduojama pieno produktai? g.gif

nerekomenduojama...bet as klausausi organizmo,jei labai norisi-valgau.Siaip pieno negeriu,tik labai retai su selenu dribsniais,ir i kava ir arbata.Jogurtus galiu tik riebesnius ir juos perku,tik mazai kur galima tokiu rasti kad po 5-7 proc. riebumo butu ir nebutu chemijos prikrauta...varske irgi valgau,kai labai norisi,kefyra perku Piemenelio saltibarstini,riebu(irgi kai norisi,retai),tai nuo jo normaliai,o kitokiu negaliu-rugstys eda doh.gif O visiskai negaliu visokiu bulku valgyti,rugstys nerealiai sukyla...duona perku Rimi,paciu kepta,kur be E,kitokios nelabai galiu valgyti... schmoll.gif
Atsakyti
Aš kažkaip kai pasakė, kad duonos negalima tai nelabai jos ir valgau, nors reikėtų kada pabandyti, galbūt visai ir tiktų, o bandeles tai kažkaip valgau ir visai nieko man jos smile.gif nors kaip supratau tai ir jos nelabai sveika blush2.gif

Bandau jau keletą dienų valgyt 5 kartus per dieną, bet šiandien taip anksti reikėjo keltis, tai niekaip savęs nepriverčiau pavalgyt pusryčių, nu atrodo įsidėsiu kąsnelį į burną ir išėjus tikrai išvemsiu.. tai taip ir prabuvau iki pat pietų tuščiu skrandžiu schmoll.gif

Ir dar plius pasiskaičiau, kad visai gerai vaistus pakeisti po kurio laiko, tai bandysiu Lanobax, gal kitaip veiks nei Gasec.. smile.gif
Atsakyti
As valgau tik tada kai norisi,kai jauciuosi isalkusi,jei nenoriu-nevalgau,ir nesuku sau galvos...nes per prievarta kazka kisti i skrandi nesveika jam... g.gif Cia kada eidama ryte i poliklinika prisiverciau per nenoriu varskes taip lengvai biskuti uzvalgyti,nes zinojau,kad isalksiu po valandos,o namo be 11h negrisiu,ir tik kavos neuzteks man...tai pykino gal pora valandu,ir paskui nelabai kaip jauciausi,nors skrandis kaip ir ramus dabar...daugiau taip nedarysiu... ax.gif O kai dirbu tai pusrycius su savim imu,nes mazdaug 6- 7h isalkstu ir tada jau iskart valgyt reikia,o iki tol nei trupinio nuryti negaliu,tik kava lenda... ax.gif
Atsakyti
ar kartumas burnoje ne GERL beda?
Atsakyti
QUOTE(lolita4611 @ 2012 01 19, 20:25)
ar kartumas burnoje ne GERL beda?

Aš kai dariausi endoskopiją, manęs klausė ar nejaučiu kartumo burnoje, sakau kažkaip nepastebėjau tokio dalyko, sako pas tave labai daug tulžies skrandyje, dėl to turėtum jausti kartumą burnoje.. bet aš kartumą burnoj jaučiu tik tokiu atveju, jeigu vartoju antibiotikus, taip buvo kai bandžiau ta bjaurastį bakteriją iš skrandžio išguiti, tada siaubingas buvo kartumas, net vanduo ar dar kas "nuplauti" nepadėdavo..

Papildyta:
QUOTE(denaxa @ 2012 01 19, 18:16)
As valgau tik tada kai norisi,kai jauciuosi isalkusi,jei nenoriu-nevalgau,ir nesuku sau galvos...nes per prievarta kazka kisti i skrandi nesveika jam... g.gif  ax.gif

Jo man panašiai daktarė aiškino, jog kišti tikrai negalima.. ssako ir tos košės kurias visi taip rekomenduoja irgi bus blogai jei suvalgytos per prievartą smile.gif sakė geras pavalgymas yra tas, kai pažiūri į maistą ir kaupiasi seilės, va tada bus liuks virškinimas thumbup.gif o jei valgysi ir vos ne vemsi nebus naudos ax.gif
Atsakyti
pas mane kazkoki marazmai, jau geriau buvo, dziugavau, kad gal gereja doh.gif
nieko nekeiciau, o antra diena ka bepaimsi i burna - rugstys eina, ir nu sriubos, ir nuo koses, ir nuo visko doh.gif

kalbejau cia su tokia motera ,kuri jau 30 metu kankinasi nuo to, tai sake kartais kaip nesuprasi, nuo ko prasideda, tai nesuprasi, del ko ir pasibaigia.

nu jau kas kas, bet kad taip blogai ir geriant vaistus butu, tai gyvenime nebuvo doh.gif verysad.gif

Atsakyti
Man irgi daktaras-endoskopuotojas pasake, kad labai daug tulzies skrandyje ir del to buna daznas tas kartumo jausmas burnoje... Nemalonu labai. O gydymo kaip ir nera...
Atsakyti
QUOTE(Gegas @ 2012 01 26, 14:35)
pas mane kazkoki marazmai, jau geriau buvo, dziugavau, kad gal gereja  doh.gif
nieko nekeiciau, o antra diena ka bepaimsi i burna - rugstys eina, ir nu sriubos, ir nuo koses, ir nuo visko  doh.gif

kalbejau cia su tokia motera ,kuri jau 30 metu kankinasi nuo to, tai sake kartais kaip nesuprasi, nuo ko prasideda, tai nesuprasi, del ko ir pasibaigia.

nu jau kas kas, bet kad taip blogai ir geriant vaistus butu, tai gyvenime nebuvo  doh.gif  verysad.gif

Stresas ir nerimas gali pastiprinti refliukso simptomus. Net jei ir vartojat vaistus, prisižiūrit, ką valgot, bet jei labai stresuojat, tai niekas nepadės. Pirma reikia stresą įveikti, kas šiais laikais nelabai įmanoma.
Atsakyti
sveiki skrandininkai smile.gif labai megstu sampana rolleyes.gif na bet skrandis sustreikuoja porai dienu , nors ir isgeriu ranitidino , gal jau pastebejot ir atsirinkot kokiam alkoholiniui gerimui maziausiai jautrus musu skrandziai.
g.gif
Atsakyti
QUOTE(isabelaa @ 2012 01 29, 20:10)
sveiki skrandininkai  smile.gif    labai megstu sampana  rolleyes.gif      na bet skrandis  sustreikuoja porai dienu , nors ir isgeriu ranitidino ,  gal jau pastebejot ir atsirinkot kokiam  alkoholiniui gerimui maziausiai jautrus musu skrandziai.
  g.gif

Man gydytoja sakė - geriau jau 50 g. konjako ar degtinės, negu taurė šampano ar vyno. Bet geriausiai, aišku, išvis apseit be alkoholio.
Atsakyti