Įkraunama...
Įkraunama...

GERL ir visa kita.........

Sveikutes 4u.gif
Net nemaniau kad tokia tema yra,nuo vaikystes turiu bedu su skrandziu,14 metu buvo opaliges,pries metus atrado GERL gyvenu UK tai man skyre gydyma omeprozolio gert kas dien 2 metus,po to vel darys zonda,Tiesa ir bakterija pas mane rasta gyde ivairiais antibijotikais ,bet deja neisnaikino jos.
Reik paskaityt visa temuke,nes isties labai ilgai as negeriau tu vaistu,nestumas ,dabar maitinu leliuka ir niekaip negalejau suprast visa si laika kodel man taip daznai gerkle skauda,kodel taip sunku seiles ryt,ot vista net nepasidomejau,kad taip gali del to refliukso but,reiks vel pradet vaistus gert doh.gif
Atsakyti
Man taip pat diagnozavo GERL ir aptiko H.Pylori bakteriją... Nuo antradienio geriu Omeprazolį prieš valgį ir dvejus antibiotikus (Klabax, Ospamox) po valgio. Seniau jausdavau skrandžio turinį vaikščiojantį stemple, dažnai pykindavo. Pradėjus vartot vaistus jaučiuosi labai silpna, traukia į miegą, pykina (be vėmimo), bet stemplės niekas kaip ir nebedirgina. O dar tik pusę antibiotikų kurso išgėriau... Tikiuosi nepablogės. Kas svarbiausia, nežinau nuo kurių vaistų čia man taip, galbūt reiktų juos keisti unsure.gif Šiaip, kiek žinau, žmogus turėtų būti išsitirtas, kad išsiaiškinti kokiems preparatams yra jautrus ar alergiškas, bet gydytojai be jokių skrupulų išrašo tradicinį gydymą ir paleidžia savais keliais schmoll.gif Nebežinau ką daryt- daugiau nei 2mėn. kankina nuolatinė bloga savijauta, esu visiškai nedarbinga verysad.gif
Atsakyti
Mane jau trys metai (toks ligos "stazas") kankina nuolatine bloga savijauta,nemanau,kad nuo vaistu,greiciau jau nuo ligos,ir beveik nuolatinis pykinimas.Tik vasara kiek pagereja ir gyvenimas prasvieseja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo denaxa: 15 sausio 2011 - 21:13
Jau kokie 7metai neišsigydau skrandžio broblemų(padidėjęs rūgštingumas,išvarža yra,bet nedidelė)per tą laiką 2nėštumai, laikas kai normaliai vaistų negali gerti.Bet šį kartą šeimos gyd liepė būtinai gasec gerti,nors ir maitinu.Su skaudančia širdim sugėriau 4sav su 1sav pertrauka ir vis tiek nepadėjo verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(cibjusa @ 2011 01 17, 12:17)
Jau kokie 7metai neišsigydau skrandžio broblemų(padidėjęs rūgštingumas,išvarža yra,bet nedidelė)per tą laiką 2nėštumai, laikas kai normaliai vaistų negali gerti.Bet šį kartą šeimos gyd liepė būtinai gasec gerti,nors ir maitinu.Su skaudančia širdim sugėriau 4sav su 1sav pertrauka ir vis tiek nepadėjo verysad.gif

Panasia gyvenimo istorija ir as turiu wub.gif Gasec gerai padeda,bet Pariet man efektyvesnis.Dar prie rugstingumo ir kartais ten ta saules rezginy nors viena karta paspazmuoja:(((Ar jums buna dar tokiu simptomu?kaip palengvinate?
Atsakyti
Man simptomų tai visa puokštė (gerklės skausmas,kartus-nutirpęs liežuvis, galvos skausmas, nugaros skausmas,guzo jausmas stemplėje ir tt). Palengvina smectos gukšnojimas per dieną.
Ir aš pastebėjau, kad man maistas neitakoja šitų problemų.Vieną dieną užeina ir viskas,ir trunka net kelis mėnesius.
Atsakyti
QUOTE(cibjusa @ 2011 01 17, 16:42)
Man simptomų tai visa puokštė (gerklės skausmas,kartus-nutirpęs liežuvis, galvos skausmas, nugaros skausmas,guzo jausmas stemplėje ir tt). Palengvina smectos gukšnojimas per dieną.
Ir aš pastebėjau, kad man maistas neitakoja šitų problemų.Vieną dieną užeina ir viskas,ir trunka net kelis mėnesius.

noriu paklausti, ar kreipetes pas gydytoja su visais sitais simptomais? ir ka sake gydytoja, jei kreipetes? Man irgi beveik visi sitie simptomai yra, tai as buvau ir pas neurologa del nugaros skausmo ir pas LOR del gerkles skausmo.....loriste liepe skalauti gerkle medetku tinkturos arba druskos tirpalu, kazkiek padeda, jei daznai tai darai...o neurologe itare nugaros nervu uzdegima ir skyre vaistu g.gif bet as manau,kad man nugaros skausmas nuo GERL g.gif
Atsakyti
QUOTE(orchid39 @ 2011 01 18, 15:41)
noriu paklausti, ar kreipetes pas gydytoja su visais sitais simptomais? ir ka sake gydytoja, jei kreipetes? Man irgi beveik visi sitie simptomai yra, tai as buvau ir pas neurologa del nugaros skausmo ir pas LOR del gerkles skausmo.....loriste liepe skalauti gerkle medetku tinkturos arba druskos tirpalu, kazkiek padeda, jei daznai tai darai...o neurologe itare nugaros nervu uzdegima ir skyre vaistu  g.gif bet as manau,kad man nugaros skausmas nuo GERL  g.gif

Mane turbut su tais simptomais jau gyditojas ir i draugu sarasus galetu isitraukti:)))Vienintele paguoda:-Kentek mergyte,jei blogiau Pariet,jei ir nuo to nepades operuosimes,bet neskubek!Va sitoky taskyma tiek ir tegirdziu:)Kad dar nebutu to paskaudenimo varginancio galeciau kenteti,bet jo bijau labiausiai,gyvenu ir tikiuosi,kad vistiek issioperuosiu,o tos ligonines bijau nepaaiskinamai(nesu joje gulejusi,o ka bekalbet apie ta narkoze-Siaubas Baubas!)Va tokia situacija pas mane wub.gif
Papildyta:
wub.gif
QUOTE(Redauta @ 2011 01 18, 19:13)
Mane turbut su tais simptomais jau gyditojas ir i draugu sarasus galetu isitraukti:)))Vienintele paguoda:-Kentek mergyte,jei blogiau Pariet,jei ir nuo to nepades operuosimes,bet neskubek!Va sitoky taskyma tiek ir tegirdziu:)Kad dar nebutu to paskaudenimo varginancio galeciau kenteti,bet jo bijau labiausiai,gyvenu ir tikiuosi,kad vistiek issioperuosiu,o tos ligonines bijau nepaaiskinamai(nesu joje gulejusi,o ka bekalbet apie ta narkoze-Siaubas Baubas!)Va tokia situacija pas mane wub.gif

O per antraji nestuma,net skausmo metu susiriesdavau kaip suniukas ir verkdavau is nevilties,bet del mazyles kentejau,nes jos labai norejome ir laukeme wub.gif
Atsakyti
Kad aš per visą savo šios ligos laikotarpį arba nėščia, arba maitinu.Tai gyd sakė, kad jokių rimtesnių vaistų gert šiuo metu negalima. Esu ankščiau ir pariet, ir nexium ,ir ultop ir gasec gėrus,tai lyg padėdavo. O dabar šeimos gyd liepė būtinai gasec gert,bet nepadėjo schmoll.gif
Tai pasimetus esu, blogai jaučiuosi jau 3mėn. Ir pas homeopatę jau buvau.
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif jungiuosi ir aš į GERL nuskriaustųjų komandą doh.gif jau metus laiko kaip nustatyta man ši liga.

O prasidėjo viskas nuo paprasčiausio dusinimo. Lygiai prieš metus metus pasireiškus tam dusinimui, sausam kosuliui nulėkiau pas šeim gyd.pamaniau kad kogero alergija. o gydytoja iškart sako įtariu GERL ir išrašė siuntimą endoskopui. Patvirtinta kad GERL. Išrašė vaistų, jei paūmėtų. Bet jų man taip ir neprireikė, plius maitinu- nebūčiau gėrus. PO kokio mėn dusinimas nurimo, dabar praėjus lygiai metams vėl tas pats, jau trečia diena vėl dusina, kosėju skaudžiai ir jaučiu stemplę. Vis dar maitinu tai vaistų norėčiau išvengti doh.gif Rėmuo niekada nekankino, tfu tfu tfu unsure.gif nežinau ką dabar daryt.. Gal turit kokių liaudiškų patarimų kuo nuramint tą stemplę?

Yra vienas sutapimas- priaugau keletą kilogranų, kai diagnozavo gerl svėriau tiek pat kiek dabar, kaip tik panašiu metu numečiau svorio, dabar ant žiemos vėl priaugau doh.gif kaip manot, ar gali tai turėti įtakos? plius labai mėgstu kavą doh.gif negeriu labai dažnai, bet du puodeliai per dieną visad doh.gif

man didžiulė paranoja dėl vėžio. Mačiau kažkokią laidą, kur pasakojo kad sergantieji gerl turi didesnę tikimybę susirgti viršutinės skrandžio dalies vėžiu, šio tipo vėžys dažnai pastebimas tik vėlyvoje stadijoje doh.gif kas kiek laiko jūs tikrinatės endoskopu? ar šiaip kokius tyrimus darot? galvoju kad jau man reikia susiimt, kol neįsibėgėjo ši liga pas mane cool.gif
Atsakyti
QUOTE(vikusedo @ 2011 01 31, 00:43)
Gal turit kokių liaudiškų patarimų kuo nuramint tą stemplę?

Yra vienas sutapimas- priaugau keletą kilogranų, kai diagnozavo gerl svėriau tiek pat kiek dabar, kaip tik panašiu metu numečiau svorio, dabar ant žiemos vėl priaugau  doh.gif  kaip  manot, ar gali tai turėti įtakos? plius labai mėgstu kavą  doh.gif  negeriu labai dažnai, bet du puodeliai per dieną visad  doh.gif

man didžiulė paranoja dėl vėžio. Mačiau kažkokią laidą, kur pasakojo kad sergantieji gerl turi didesnę tikimybę susirgti viršutinės skrandžio dalies vėžiu, šio tipo vėžys dažnai pastebimas tik vėlyvoje stadijoje  doh.gif kas kiek laiko jūs tikrinatės endoskopu? ar šiaip kokius tyrimus darot? galvoju kad jau man reikia susiimt, kol neįsibėgėjo ši liga pas mane  cool.gif

Labas 4u.gif

vietoj vaistų aš kartais naudoju Linų sėmenų nuovirą arba Linų sėmenų aliejų
http://www.mpe.lt/lt...reikiai,id,GERL
http://mpe.lt/lt/mpe...agos,id,Linas#r
sėmenys dar ir organizmą išvalo - manau, kad ir kokį kg galima jų pagalba numest smile.gif

o kavą kokią geri? rašo, kad stipri kava kenkia. aš geriu vieną puodelį į dieną, kartais ir visai negeriu, bet kartais taip norisi pasiskaaaaninti smile.gif

dėl vėžio.. aš irgi klausiau savo šeimos gydytojos, kokia čia rizika yra? tai ji sako, ką tu čia išsigalvoji umn.gif biggrin.gif
sako, kad GERL yra dėl padidėjusio rūgštingumo
o vėžys būna prie per mažo rūgštingumo g.gif aišku, kad nieks neaišku doh.gif.
Atsakyti
QUOTE(cibjusa @ 2011 01 19, 18:30)
Kad aš per visą savo šios ligos laikotarpį arba nėščia, arba maitinu.Tai gyd sakė, kad jokių rimtesnių vaistų gert šiuo metu negalima. Esu ankščiau ir pariet, ir nexium ,ir ultop ir gasec gėrus,tai lyg padėdavo. O dabar šeimos gyd liepė būtinai gasec gert,bet nepadėjo schmoll.gif
Tai pasimetus esu, blogai jaučiuosi jau 3mėn. Ir pas homeopatę jau buvau.

Tai kad ultop, gasec, omeprazol actavis, omep - tas pats vaistas, tik skirtingų gamintojų (ir kainų ) http://www.vaistai.l...l?group=A02BC01

Man irgi prirašė omeprazolį, nors rėmuo negrąužė , bent jau aš nejaučiu, tai pykinimą jaučiu nuo tų vaistų unsure.gif o kai jautiesi kaip apsinuodijus- tokia ten ir nuotaika ir bendra savijauta doh.gif Na dar vieną mėnesiuką pagersiu, o po to ieškosiu kitų gydymo būdų, netradicinių , pradėsiu gal nuo Folio metodo ir hemeopatijos . Tos chemijos vieną gydo, o visam kitam organizmui kenkia g.gif
Atsakyti