Sveikos,
Ir aš turiu GERL. 10 metų buvo viskas gerai, šiemet - atkrytis
Gydytojas išrašė pantoprazolo, pirmą savaitę gerti ryte ir vakare, o vėliau - tik kartą dienoje, tik neįsidėmėjau kada, o informaciniame lapelyje nerašo. Negaliu paklausti gydytojo, nes atostogauja.
Kada geriausia gerti: prieš pusryčius ar prieš miegą?
Sveikos mergytės, seniai pas jus bebuvau. Tik neseniai praėjau eilinį omeprozolio kursą. Dvi savaitės be vaistukų, bet nuo nuolatinio raugulio bloga darosi. Ir ant skrandžio kaip plyta pastoviai - nieko valgyt nenoriu. Eisiu kita savaitę pas daktarę, kažkaip galvoju, gal man čia nuo rievės ant skrandžio. Liko po nėštumo lašinys, gal jis pastoviai spaudžia. Numečiau pora kg, ale nuo tos vietos niekaip. O jus sportuojate ką nors, viršsvorio neturit? Aš ir noriu numesti svorio ir ir apie leliuką pasvojoju, tik labai bijau, nes po paskutinio nėštumo gerlininke pasidariau. Aš tiesa paskutinį kartą Grybe tyrimus su primigdymu dariausi- tai labai patiko
Labas visoms ,as irgi noriu prisijungti prie jusu su savo bedom
Buvau pas gyd, dare endoskopini skrandzio tyrima, tai lyg viskas ten gerai, yra isvarzele lengvo laipsnio. bet man didziausia problema yra su gerkle, pastoviai paraudusi, kartais paskauda, kartais ir lyg skausmas i ausi nueina... nu zodziu , jei ne ta gerkle ,tai as to refliukso net nejausciau.... dar labai skauda nugara ,kazkur menciu srityje, ar tai gali buti susije su skrandzio, ar gerkles negalavimais ,kazkurioje gerl temoje, lyg skaiciau, kad kai kuriomm ir nugara paskauda nuo to???
Buvau pas gyd, dare endoskopini skrandzio tyrima, tai lyg viskas ten gerai, yra isvarzele lengvo laipsnio. bet man didziausia problema yra su gerkle, pastoviai paraudusi, kartais paskauda, kartais ir lyg skausmas i ausi nueina... nu zodziu , jei ne ta gerkle ,tai as to refliukso net nejausciau.... dar labai skauda nugara ,kazkur menciu srityje, ar tai gali buti susije su skrandzio, ar gerkles negalavimais ,kazkurioje gerl temoje, lyg skaiciau, kad kai kuriomm ir nugara paskauda nuo to???
QUOTE(Austejyte @ 2011 01 05, 10:09)
Sveika, Orchid39,
Taip, is tiesu nugaros skausmai tikrai gali buti susije su GERL. Man paciai taip yra. Anksciau budavo, kad skauda stemple priekinej dalyje, dabar kai skauda, tai beveik visada skauda nugara.
Taip, is tiesu nugaros skausmai tikrai gali buti susije su GERL. Man paciai taip yra. Anksciau budavo, kad skauda stemple priekinej dalyje, dabar kai skauda, tai beveik visada skauda nugara.
Aciu uz atsakyma as ieskau pati budu , kaip ta gerkle tvarkytis, tai jau kokia savaite geriu nakciai sauksteli saltalankiu aliejaus, ir man atrodo, kad ryte su gerkle zymiai geriau aisku , dar ir maista ziuriu,
Kaip viena LOR gydytoja man sake, kad tos susidariusios rugstys grauzia gerkle ji parausta ir skauda- pasaka be galo....
aisku, dar tas nugaros skausmas mane labai kankina ir nerviskai ir fiziskai
tai gydytojai ankciau sake,kad cia viskas nerviniu pagrindu (kaip ir visos kitos ligos ) bet pradziai ,kad nuimti ta skausma, tai isgase vaistuku Gebapantin, tai sakusmas praejo, bet patare dar ir raminanciu pagerti nakciai....
Sveikos, likimo sesės,
Pupelių kavos mums gerti negalima, o kaip dėl grūdų kavos? Ar ji irgi didina refliuksą?
Kaip kofemanei man sunku atsisakyti kavutės, galvoju bent pakaitalą gerčiau...
Pupelių kavos mums gerti negalima, o kaip dėl grūdų kavos? Ar ji irgi didina refliuksą?
Kaip kofemanei man sunku atsisakyti kavutės, galvoju bent pakaitalą gerčiau...
Sveikos Prisijungsiu prie jūsų,turiu tą pačią problemėlę.Pirma pasipasakosiu savo istoriją
Kreipiausi į gydytoją dėl neaiškių pilvo skausmų.Būdavo ne iš šio ne iš to kaip pradėdavo pilvą skaudėt,nors staug..Nuskausminamieji nepadėdavo.Ir ką gi,ryjau tą džiaugsmelį(žarnelę) jausmas ne iš maloniųjų Pasakė,kad stemplės ir dvylikapirštės uždegimas,išplonėjęs stemplės raukas,žodžiu refliuksas
Išrašė vaistukus ir daugmaž pasakė ką valgyt.Gydausi 2 savaites,bet rezultato kol kas nejaučiu,tikriausiai greit ir nepajausiu,a?Kiek jūs laiko gydėtės kol išgijot?
Ar geria kas nors NEXIUM?Kaip jis jūm,padeda?
Dar norėjau paklausti ar išvis atsisakote saldumynų,ar tik šokolado?
Ačiū už atsakymus
Kreipiausi į gydytoją dėl neaiškių pilvo skausmų.Būdavo ne iš šio ne iš to kaip pradėdavo pilvą skaudėt,nors staug..Nuskausminamieji nepadėdavo.Ir ką gi,ryjau tą džiaugsmelį(žarnelę) jausmas ne iš maloniųjų Pasakė,kad stemplės ir dvylikapirštės uždegimas,išplonėjęs stemplės raukas,žodžiu refliuksas
Išrašė vaistukus ir daugmaž pasakė ką valgyt.Gydausi 2 savaites,bet rezultato kol kas nejaučiu,tikriausiai greit ir nepajausiu,a?Kiek jūs laiko gydėtės kol išgijot?
Ar geria kas nors NEXIUM?Kaip jis jūm,padeda?
Dar norėjau paklausti ar išvis atsisakote saldumynų,ar tik šokolado?
Ačiū už atsakymus
QUOTE(juicystar @ 2011 01 06, 21:39)
Ačiū už atsakymus
Ačiū už atsakymus
Stemplės gleivinė atsinaujina palyginti lėtai, tam prireikia maždaug 3 savaičių. Tai linkiu kantrybės, man irgi buvo stemplės uždegimas, tai ilgokai kankinausi, kol pagerėjo, berods mėnesį. Gydytojas liepė profilaktiškai dar pagerti pantoprozolį iki 6 mėnesių, nes mano buvo labai sunkus atvejis.
QUOTE(Eighteen @ 2011 01 07, 11:44)
Stemplės gleivinė atsinaujina palyginti lėtai, tam prireikia maždaug 3 savaičių. Tai linkiu kantrybės, man irgi buvo stemplės uždegimas, tai ilgokai kankinausi, kol pagerėjo, berods mėnesį. Gydytojas liepė profilaktiškai dar pagerti pantoprozolį iki 6 mėnesių, nes mano buvo labai sunkus atvejis.
Ačiū už linkėjimus o gal gali nupasakot kokių maisto produktų tu vengei ir kokių visiškai atsisakei?
Sergantiesiems GERL rekomenduojama valgyti tik tuos produktus, kurie nesukelia rėmens. Vengti:
o Riebaus, kepto, rūkyto, maisto, sūdytų, sūrių, rūgščių, marinuotų, raugintų produktų, pilvo pūtimą skatinančių vaisių ir daržovių (kopūstų, ridikų, ropių, špinatų)
o Citrusinių vaisių ir jų sulčių (ypač greipfrutas, refliukso rykštė)
o Šviežios mielinės tešlos kepinių
o Kofeino turinčių gėrimų (kavos, arbatos, kolos)
o Alkoholio ir angliarūgštės prisotintų gėrimų
o Aštrių patiekalų, aštrių pipirinių prieskonių, garstyčių, pipirmėtės, mėtos, cinamono, česnako, žalių svogūnų
o Pomidorų, pomidorų padažo, kečupo
o Koncentruoto sultinio (buljono)
o Šokolado, saldumynų
Nėra griežtai draudžiamų maisto produktų. Produktai iš vengtinųjų maisto produktų grupės gali būti blogesnės savijautos priežastimi. Vengtinųjų maisto produktų reiktų atsisakyti ligos paūmėjimo periodu.
http://www.pasveik.l...principai/25066
Aš stengiuosi vadovautis šiomis rekomendacijomis, nors ir ne visada pavyksta, ypač valgant ne namie. Iš saldumynų atsisakiau tik šokolado.
o Riebaus, kepto, rūkyto, maisto, sūdytų, sūrių, rūgščių, marinuotų, raugintų produktų, pilvo pūtimą skatinančių vaisių ir daržovių (kopūstų, ridikų, ropių, špinatų)
o Citrusinių vaisių ir jų sulčių (ypač greipfrutas, refliukso rykštė)
o Šviežios mielinės tešlos kepinių
o Kofeino turinčių gėrimų (kavos, arbatos, kolos)
o Alkoholio ir angliarūgštės prisotintų gėrimų
o Aštrių patiekalų, aštrių pipirinių prieskonių, garstyčių, pipirmėtės, mėtos, cinamono, česnako, žalių svogūnų
o Pomidorų, pomidorų padažo, kečupo
o Koncentruoto sultinio (buljono)
o Šokolado, saldumynų
Nėra griežtai draudžiamų maisto produktų. Produktai iš vengtinųjų maisto produktų grupės gali būti blogesnės savijautos priežastimi. Vengtinųjų maisto produktų reiktų atsisakyti ligos paūmėjimo periodu.
http://www.pasveik.l...principai/25066
Aš stengiuosi vadovautis šiomis rekomendacijomis, nors ir ne visada pavyksta, ypač valgant ne namie. Iš saldumynų atsisakiau tik šokolado.