Įkraunama...
Įkraunama...

GERL ir visa kita.........

QUOTE(denaxa @ 2010 02 04, 21:36)
Tave gali pykinti nuo antibiotiku,pasalinis poveikis,tai teks jau pakentet matyt.O bifoval po antibu kurso dar koki menesiuka pagerk,kad atsistatytu viskas (arba ka nors pigesnio is tos operos).Ir dar gal kokiu B grupes vitaminu pagerk,skrandukas juos megsta.
Man dabar jau kiek geriau,tai ryt uzsidarysiu biuleteni ir pirmadieni jau darban,uzteks tinginiauti ax.gif Bet namie pabut labai jau faina... ax.gif

tai kad kazin ar nuo antibijotiku, seniau esu ta cifran gerusi tai nieko, o dabar pykina iki silpnumo, o virskinimas vis streikiuoja, nei tas bifoval nepadeda.gurguliuoja vis pilve ir gurguliuoja
Atsakyti
QUOTE(Reniss @ 2010 02 03, 17:15)
ten tos dozes yra nuo svorio, jei tu sveri kokia 80-90kg manau 20mg bus per mazai ax.gif

dozes yra nuo ligos sunkumo ir svoris tikrai cia neitakoja. jei tik nejuntamas refliuksas bet netyci per gastroskopija nustato, uzteks 10mg ir tai tik porai savaiciu, jei sergama neseniai ir nera labai blogai, 20mg ryte tikrai pakanka, kai yra jau ganetinai blogai-40mg, arba visa doze ryte ir prireikus vakare ranitidino, arba per 2 kartus, maximaliai zinau skiria 60mg, kai padetis tragiska smile.gif cia tokie pasakymai is visu gydytoju iki operacijos per 5 metus.

QUOTE(renatuxaass @ 2010 02 04, 17:10)
o jus irgi pykindavo nuo gerl net iki vemimo?

pykina iki siol ir baisiai, cerukalis nuima iskart visa bloguma ir diena skaidri. bet sis palydovas mane lydi jau 6 metai pilni, tad pripratau ir beveik nepastebiu, kol neprisimenu biggrin.gif Zmogus su viskuo susitaiko ir prie visko pripranta rolleyes.gif

QUOTE(renatuxaass @ 2010 02 04, 20:06)
gal man ritmai jau kokia depresija kad kekviena diena po naujiena

jei maziau studijuotum ta liga, maziau galvotum, jau butu lengviau, patikek, kai nustosi galvot ir bijot ir simptomai apmazes. pamirsk ta gerl ir galvok, kad nieko nesi prasresnes sveikatos uz pati sveikiausia. pasamones galia tiek daug gali...

QUOTE(renatuxaass @ 2010 02 04, 22:08)
esu ta cifran gerusi tai nieko,

o tai tau nuo kosulio ji skyre? man sinusito pulius su juo isvarinejo unsure.gif prisimenu kaip viena slyksciausiu vaistu. einu paskaitinesiu apie ji g.gif
paskaiciau aprasyma, na maziausia galimybe, kad gali pykinti. tad jei tai nuo antibijotiku, tai praeis greit, bet gera naujiena nuo jo papai dideja bigsmile.gif nors turiu D, bet gal ir man nusipirkt ax.gif juokauju aisku lotuliukas.gif norejosi pralinksmint, bet info lapelyje kad moterims krutys padideja tai tiesa thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SoftSkin: 04 vasario 2010 - 22:34
QUOTE(SoftSkin @ 2010 02 04, 22:24)
dozes yra nuo ligos sunkumo ir svoris tikrai cia neitakoja. jei tik nejuntamas refliuksas bet netyci per gastroskopija nustato, uzteks 10mg ir tai tik porai savaiciu, jei sergama neseniai ir nera labai blogai, 20mg ryte tikrai pakanka, kai yra jau ganetinai blogai-40mg, arba visa doze ryte ir prireikus vakare ranitidino, arba per 2 kartus, maximaliai zinau skiria 60mg, kai padetis tragiska  smile.gif cia tokie pasakymai is visu gydytoju iki operacijos per 5 metus.
pykina iki siol ir baisiai, cerukalis nuima iskart visa bloguma ir diena skaidri. bet sis palydovas mane lydi jau 6 metai pilni, tad pripratau ir beveik nepastebiu, kol neprisimenu  biggrin.gif  Zmogus su viskuo susitaiko ir prie visko pripranta  rolleyes.gif
jei maziau studijuotum ta liga, maziau galvotum, jau butu lengviau, patikek, kai nustosi galvot ir bijot ir simptomai apmazes. pamirsk ta gerl ir galvok, kad nieko nesi prasresnes sveikatos uz pati sveikiausia. pasamones galia tiek daug gali...
o tai tau nuo kosulio ji skyre? man sinusito pulius su juo isvarinejo  unsure.gif  prisimenu kaip viena slyksciausiu vaistu. einu paskaitinesiu apie ji  g.gif
paskaiciau aprasyma, na maziausia galimybe, kad gali pykinti. tad jei tai nuo antibijotiku, tai praeis greit, bet gera naujiena nuo jo papai dideja  bigsmile.gif  nors turiu D, bet gal ir man nusipirkt  ax.gif  juokauju aisku  lotuliukas.gif  norejosi pralinksmint, bet info lapelyje kad moterims krutys padideja tai tiesa  thumbup.gif

ot velnias, gal tada rimtai perdaug prisipirkau to neziumo, gal man zutenka viena karta isgert jo 20mg, dabar geriu 2 kartus, cia 20mg, omeprozoli geriau 20mg du kartus tai ir sita sakau taip, bet nustatytas pas mane tas gerl tik pries 3 sav.o tu simtomu nebesuprantu kuris nuo gerl kuris ga ir ne nuo gerl, nes gerkles skausmo ryte kaip ir enbera, na visiskai lengvai neryju, bet jau pamirstu apie tai, tai vadinas blogai taip nera, jei nebutu nugaros skausmo ir dabar atsiradusio pykinimo turbut isvis negalvociau apie ta gerl, bet kad nesu isitikinusi akd cia tirrai nuo gerl.

aha israse nuo kosejimo ir to baisaus skrepliavimosi geltonais zaliais skrepliais, nuo gerl sako jie nebutu geltoni ar zali, butu skaidrus.uztat liepe butinai pabaigt kursa(nes norejau ju negerti) nes kaip ir burnos infekcija yra, na dar tikisi kad nuo ju man ir nugara skaudet praeis

nu as ir pagavoju apie ta ka sakei man jau anksciau apie nervus ir pasamones galia, bet vistiek po to pergalvoju nejaugi zmogus gali isiteikti kad tave pykins ir pykina, o to kad atsikosesiu krauju nejau ir tai isitikint galejau 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(SoftSkin @ 2010 02 04, 22:24)
bet gera naujiena nuo jo papai dideja  bigsmile.gif  nors turiu D, bet gal ir man nusipirkt  ax.gif  juokauju aisku  lotuliukas.gif  norejosi pralinksmint, bet info lapelyje kad moterims krutys padideja tai tiesa  thumbup.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif as to nepastebejau biggrin.gif man po maitinimo nekas liko tai i nauda bus biggrin.gif

abejoju kad nuo antibijotiku, nes tas pykinimas toks gan ilgai trunkantis.ir vakar as sakau nebegersiu jau to cifran, ka cia seria tais antibijotikais be reikalo ir negeriau, o pykinti tai pykino vistiek.

kada tave labiausia pykindavo ryte vakare per pietus, ar jokio skirtumo?
Atsakyti
QUOTE(renatuxaass @ 2010 02 04, 22:47)
1.ot velnias, gal tada rimtai perdaug prisipirkau to neziumo, gal man zutenka viena karta isgert jo 20mg,
nu as ir pagavoju apie ta ka sakei man jau anksciau apie nervus ir pasamones 2.galia, bet vistiek po to pergalvoju nejaugi zmogus gali isiteikti kad tave pykins ir pykina, o to kad atsikosesiu krauju nejau ir tai isitikint galejau 4u.gif

Papildyta:
3. lotuliukas.gif  as to nepastebejau biggrin.gif man po maitinimo nekas liko tai i nauda bus biggrin.gif

4. ar jokio skirtumo?

1.per daug nebus jei jie po 20mg, betkuriuo atveju juos sugersi visus ax.gif biggrin.gif kad tik greiciau pradetu veikti, o doze tau geriau zinoti, juk pati jauti ar butina standartine ar pstipresne, na tikrai tik ne maximali 4u.gif gal kol apsigydysi-pagerk 40, palengves, galesi testi gydyma po 20, na pati matysi. as dabar gurksnoju 40, nes po 20 neturiu lotuliukas.gif
2.o pasamone gali viska, net temperatura gali pakelt tongue.gif
3.nu va nors kazkas i gera lotuliukas.gif
4. man jokio skirtumo del pykinimo, pykina visas 24 val, bet kazkaip susigyvenau ir net neerzina, atrodo, kad taip turi buti, o kazkada butent nuo to ir prasidejo, kad tyriausi nuo nepakeliamo pykinimo ir atrado gerl, nors kitu simptomu pradzioje nebuvo visai wub.gif
Atsakyti
man tas pykinimas ir baisiausias, ir atejo jis pas mane paskutinis, o pas tave pirmas 4u.gif
nu del tos pasamoens man reikia rimtai ziuret, gal istiesu jau taip yra, guliu ligoninej, nera ka veikt, landzioju forumuose apie ligas skaitau baissiausias ir atrodo viskas man tinka, nu bet niekada anskciau nebuciau pagalvojus kad taip is tiesu tuos simptomus gai sukelti. turejau kazkada universitete destytoja, kuris apie bendravima moke, socialinius santikius ir pan., tai pastoviai sakydavo, ko bijosi tas ir bus, na kad patys tai prisaukiame, gal istiesu taip ir yra.moke visada galvoti pozytiviai, vnz. jei sakysi vyrui nebandyk prisigerti, nebandyk velai pareit vadinasi to ir nori, su tuo ne. kai isigilini gal ir tiesa sake.
Atsakyti
QUOTE(renatuxaass @ 2010 02 04, 23:38)
moke visada galvoti pozytiviai,

cia ir yra geros sveokatos receptas, bei daug laimingesnio gyvenimo. Sunku tai daryti, kai slegia kasdienine rutina, netiketos bedos, nelaimes, bet visose situacijose yra ir teigiama puse, kodel neuzsimerkus juodajai/neigiamai ir placiau atsimerkus teigiamai wub.gif
dauguma sako joga padedada, o kodel? kas ta joga.... o tai ir yra ramybe, atsipalaidavimas ir teigiamos mintys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SoftSkin @ 2010 02 04, 23:52)
cia ir yra geros sveokatos receptas, bei daug laimingesnio gyvenimo. Sunku tai daryti, kai slegia kasdienine rutina, netiketos bedos, nelaimes, bet visose situacijose yra ir teigiama puse, kodel neuzsimerkus juodajai/neigiamai ir placiau atsimerkus teigiamai  wub.gif
dauguma sako joga padedada, o kodel? kas ta joga.... o tai ir yra ramybe, atsipalaidavimas ir teigiamos mintys  smile.gif

tai tai, neveltui sakoma visos ligos nuo nervu. Gerai ,jau begsiu, labanaktis, pailsek 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo renatuxaass: 04 vasario 2010 - 23:57
Labs rytas,
seku šiek tiek temukę, nes pati turiu GERL laringofaringinę formą blush2.gif
neketinau nieko rašyt, bet pamačius Renatuxo žodžius, parašysiu (nesu medikė, ar labai apie vaistus nusimananti)
QUOTE(renatuxaass @ 2010 02 04, 22:47)
...<...> ir vakar as sakau nebegersiu jau to cifran, ka cia seria tais antibijotikais be reikalo ir negeriau, o pykinti tai pykino vistiek.

tai prisiminiau, kaip mano vaiko gydytoja neseniai sakė - jei jau pradėjot gert antibiotikus (nors ir vieną dozę), tai būtinai reikia visą kursą pabaigt, nes jei nepabaigsi, (nors jie ir nebūtini -mūsų atveju buvo) gali užsiauginti atsparių bakterijų - t.y. bakterijos įgaus atsparumą tam antibiotikui, vėliau reikės stipresnių antibiotikų.

Sveikatos Jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lindra @ 2010 02 05, 08:56)
Labs rytas,
seku šiek tiek temukę, nes pati turiu GERL laringofaringinę formą  blush2.gif
neketinau nieko rašyt, bet pamačius Renatuxo žodžius, parašysiu (nesu medikė, ar labai apie vaistus nusimananti)

tai prisiminiau, kaip mano vaiko gydytoja neseniai sakė - jei jau pradėjot gert antibiotikus (nors ir vieną dozę), tai būtinai reikia visą kursą pabaigt, nes jei nepabaigsi, (nors jie ir nebūtini -mūsų atveju buvo) gali užsiauginti atsparių bakterijų - t.y. bakterijos įgaus atsparumą tam antibiotikui, vėliau reikės stipresnių antibiotikų.

Sveikatos Jums  4u.gif

Zinau zinau, bet prie ju taip parasyta jei apsireiskai stiprus apsalinis poveikis nebegerti, na mane pykino smarkaii pamaniau akd nuo ju ir nebegeriau, taciau vsitiek pykino, tai padariau isvada kad ne nuo ju ir toliau geriau
Atsakyti
Lindra teisi,su antibiotikais zaisti negalima,jei jau pradejai-reikia visa kursa sugerti.
As kai bakterija naikinau beveik visi salutiniai antibiotiku poveikiai pasireiske,dar ir "per galva dave" doh.gif -Vnz.,kol gydziausi,beveik is lovos nepasikeldavau nuo blogumo,stogas vaziavo,tik penkta gerimo diena organizmas kazkiek pradejo priprasti,bet tai buvo jau paskutine kurso diena ax.gif
Atsakyti

Kokius vaistukus naudojat nuo to sauso kosulio. Mane irgi labai jis vargina, darausi įvairius tyrimus, sako kad nuo skrandžio.

Atsakyti
neliks gerl, neliks ir kosulio, tad vaistukai kuriuos geri nuo sios ligos, pades visiems simtomams mirksiukas.gif
Atsakyti