QUOTE(AivaDingau @ 2012 04 26, 18:42)
labas, stengiausi perskaityt visa tema, bet neradau arba praleidau pro akis info apie gyvunelio gabenima i uk lektuvu. kiek zinau i uk leidzia gabenti tik per cargo, tai va man labai idomu kas tai per sistema. ar gyvunelis skrenda vienas atskiru lektuvu, ar tame paciame tik bagazo skyriuje? kur ir kada reikia ji pristatyti pries skrydi? ir svarbiausiai kur ji gabena jau nusileidus? kada galima jau ji pamatyti ar atsiimti? nepykit kad taip apiberiau klausimais, tiesiog planuoju kelione ir neapsisprendziu koks budas mano katyte maziausiai traumuotu...
Sveika, as pernai domejausi gyvunu pervezimu lektuvu, bet vis del to atsiveziau masina, nes pigiau, greiciau ir paprasciau. Nezinau kiek kas pasikeite siemet, bet susakysiu 1 metu senumo info. Gyvunus i UK skraidina tik vienintele AirBaltic ir tik bagazo skyriuje, ir tik su persedimu Rygoje
Pernai kaina uz viena gyvuna iki 8kg kaina buvo 2000Lt
Taigi, gyvunui atskridus su persedimu i Londono oro uosta, jis yra isvezamas i cargo, kurioje berods turi praleisti nakti (ten sutikrina kartu dokumetus ir kt.). Jei viskas tvarkoje, gyvuna galima atsiimti kita diena is veterinarijos, nuvykus iki jos savarankiskai.
Jei kartais klystu, mielai prasom pataisyti
Va radau 2009 metu posta cia SM:
"2009 11 19, 14:17
Sveikos, galiu papasakot savo istorija.
As sekmingai atsiveziau kate i UK. Bet dokumentus reikia pradet jau daug anksciau. Viskas tiesa kas surase pries tai mergina apie visus skiepus ir ta karantina. Visa ta as sekmingai paidariau be vargo. Gyvunus skraidina vienintele kompanija airbalik, taciautaip paprastai pas juos bilietuko gyvunui nenusipirksi. Viska darai per litkargus (kroviniu pervezimo kompanija). Pirma pasiskambini uzsiregistruoji kada nori skristi, nusiunti jiems faksu geriausia, visus kates dokumentus, parasai jos svori, nes nuo svorio kaina priklauso. tada tau mazdaug pasakys kiek kainuoja. (man kainavo virs 2000 Lt). Atvezi gyvuneli su narvu pas juos diena pries skrydi, jie paziuri ar tinkamas narvas ( mano buvo per mazas, tai lekiau kito dar pirkti ir vel atgal pas juos), suregistruoja ten viska, sumoki pinigelius ir vaziuoji namo su gyvuneliu. O kita diena kelias val pries skridi atvezi gyvuna jiems ir palieki jau ju valiai. Skrido mano kate su persedimu Rygoje, nes tiesioginiu skrydziu is Vilniaus i Londona nera.
Jau atskridom i Londona ir prasidejo kates paieskos. nezinom kur atsiimti. Nu zodziu siaip netaip suzinojom kad ji isvezta i cargus. grudomes pasieme taxi visai i kita gala, pagaliau radom. Uzeinam, tokia maloni moteris varto mano kates dokumentus ir sako, viskas su ja gerai, tik nuo erkiu padarytas ne tos firmos skiepas. tai zodziu atvaziuos daktaras padarys skiepa ir dar parai turit ja palikti po sio skiepo. na taip ir buvo, dar uz para laiko + siepas sumokejom 1000 lt.
kitos dienos vakare paskambino ir sake galit pasiimti katyte. Tai nuvaziavom pasiimti, kaip pamaciau as ja tai apsiverkiau, ji tokia rami buvo, issigandusi, visa kelia masinoje net nesukniauke kai vezemes. Atsigavo tik namuose kai jos mylimiausius zaisliukus istraukiau.
Bet dabar viskas jai gerai. Ji su manim, laiminga ir pamirsus jau tikiuosi ta skrydzio kosmara.
Taip kad atsigabent legaliai cia gyvunus kainuoja labai daug vargo, laiko ir aisku pinigu.
jei dar kas idomu klauskit."
Nemanau, kad daug kas pasikeite, nes pernai buvo panasiai, bet turetumete susisiekti su AirBaltic ir jums papasakos kaip viskas vyksta dabar is pirmu lupu. Vistiek, manau, kad geriau gyvuneli gabenti masina ar mikriuku, tikrai maziausia galima trauma bus, nei lektuvu