Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralios kosmetikos gamintojai

QUOTE(bozkakoszka20 @ 2009 11 17, 23:48)
o kiek laiko laikot uztepta kokosu alieju ant plauku?

A6 taip pat laikau per naktį, o, jei neturiu laiko, tai bent 2-3 val smile.gif Bet dabar su kokosais nebetepu šaknų, nes atrodo labiau riebaluodavosi g.gif tai dabar simondsijų tepu, o eilėje laukia kamelijų aliejus, kuris mano draugei labai sumažino plaukų riebalavimąsi, tai gal ir man padės ax.gif

QUOTE(Lucie @ 2009 11 18, 01:24)
ALS ir SLS yra anijoniniai detergentai, jų gamybos procesas praktiškai toks pats, ir poveikis taip pat, abu priskiriami prie pigių plovimo medžiagų, o ALS dažnai sukelia galvos perštėjimą, stipriai sausina (tuo pati labai gerai įsitikinau). Aišku, poveikis priklauso ir nuo koncentracijos, ir kitų sudėtinių dalių, kurios švelnina ploviklių neigiamą poveikį. Aliejams išplaut tai tikrai labai tinka smile.gif, bet sausiems plaukams, jautriai galvos odai tikrai ne kas. Natūralios kosmetikos gamintojai galėtų naudoti švelnesnius ploviklius, aišku, kaina turbūt daug ką lemia ir išplauna gal ne taip gerai. Aš vis dar ieškau švelnaus natūralaus šampūno...
Tikrai augalinės kilmės, tiek ALS tiek SLS gaunami iš kokoso aliejaus.

Iš šioje temoje aptarinėjamų šampūnų SLA man atrodo aptinkamas tik Faith in nature šampūnuose g.gif

QUOTE(Dolphin @ 2009 11 18, 02:51)
O koki sampuna parekomenduotumet laaabai riebioms saknims, bet sausiems patiems plaukams? riebiu plauku? ir tada koki kondicionieriu drekinanti gal.. galva net niezti. va vakar issiploviau vakare ir siandien jau nuo pietu jauciu perstejima. matomai netinka sampunas. vaaa, laukiu pasiulymu, nes reikia kuo greiciau doh.gif

Mano draugei tiko Sante su apelsinais ir kokosais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bryyla @ 2009 11 18, 10:59)
Iš šioje temoje aptarinėjamų šampūnų SLA man atrodo aptinkamas tik Faith in nature šampūnuose  g.gif
Mano draugei tiko Sante su apelsinais ir kokosais  smile.gif

Ammonium Lauryl Sulphate yra Ciel Dazure šampūne, dar pažiūrėjau ką namie turiu: ir Wellments sandalo šampūne, Faith in Nature šokoladiniame tai Ammonium Laureth Sulfate, bet tai visi panašūs tos pačios grupės plovikliai. Žinau, kad natūralios kosmetikos gamintojai motyvuoja, kad šių ploviklių didesnės molekulės, mažiau prasiskverbia ir pan., bet man tai stiprus dirginantis poveikis labai akivaizdus. Todėl ir abejoju, ar čia jau tokia gera alternatyva.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lucie: 18 lapkričio 2009 - 11:44
QUOTE(katutis @ 2009 11 18, 10:35)
toks klausimas kilo - iš ko būtų galima gerą drėkinančią kaukę pasidaryti? Gal kuri idėjų turi? biggrin.gif

paprasčiausias variantas:tepi storai aloe ant viršaus kokio nors kremo.
Dar receptų.
1) sutrintas bananas su pienu (jogurtu)
2)1 obuolys+1 arb š. medaus+ 1 valg š. smulkintų aviž. dribsnių
3) 1 valg š aviž dribsnių (galima smulkinti) su 4 valg š. šilto pieno. Kai išbrinksta-ant veido.
4) jogurtas+ trup. aliejaus.
galima aišku tobulinti receptus, pridedant ar aliejaus ar dar kokių ekstraktų ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Monica @ 2009 11 18, 11:50)
paprasčiausias variantas:tepi storai aloe ant viršaus kokio nors kremo.
Dar receptų.
1) sutrintas bananas su pienu (jogurtu)
2)1 obuolys+1 arb š. medaus+ 1 valg š. smulkintų aviž. dribsnių
3) 1 valg š aviž dribsnių (galima smulkinti) su 4 valg š. šilto pieno. Kai išbrinksta-ant veido.
galima aišku tobulinti receptus, pridedant ar aliejaus ar dar kokių ekstraktų ir pan.

Monica, ar bananinę pati bandžiusi, kaip pojūčiai? mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ernesin: 18 lapkričio 2009 - 11:52
QUOTE(Lucie @ 2009 11 18, 12:43)
Ammonium Lauryl Sulphate yra Ciel Dazure šampūne, dar pažiūrėjau ką namie turiu: ir Wellments sandalo šampūne, Faith in Nature šokoladiniame tai Ammonium Laureth Sulfate, bet tai visi panašūs tos pačios grupės plovikliai. Žinau, kad natūralios kosmetikos gamintojai motyvuoja, kad šių ploviklių didesnės molekulės, mažiau prasiskverbia ir pan., bet man tai stiprus dirginantis poveikis labai akivaizdus. Todėl ir abejoju, ar čia jau tokia gera alternatyva.

Taip bet tas ALS situose sampunuose yra "vegetable origin", tai reiskia kad augalinis. O kokia dar alternatyva gali buti? Net ir ekologiskuose sertifikuotuose sampunuose vis tiek yra is kokoso pagamintu plovikliu, neisivaizduoju ka dar imanoma vietoj to naudoti.
Atsakyti

QUOTE(Summer-In-Paris @ 2009 11 17, 21:46)
Tai kad ji lyg natūrali, ant kai kurių pakuočių net 100 proc. rašo g.gif
Dr. Hauscka 4u.gif

Aha ir ant mano prausiklio yra ženklelis, kad 100 proc. natūrali, bet jokio sertifikato neradau, o sudėties taip ir nepažiūrėjau. ax.gif Čia aš apie Omnia botanica 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lucie @ 2009 11 18, 11:43)
Ammonium Lauryl Sulphate yra Ciel Dazure šampūne, dar pažiūrėjau ką namie turiu: ir Wellments sandalo šampūne, Faith in Nature šokoladiniame tai Ammonium Laureth Sulfate, bet tai visi panašūs tos pačios grupės plovikliai.

Jo nėra Sante, ECO šampūnuose, tai nesuku sau galvos, o šitų nesu turėjusi ir nenoriu bandyt ax.gif Gerai, kad parašei dėl tų kitų, kažkaip nepastebėjau SLA...

QUOTE(Monica @ 2009 11 18, 11:50)

Jogurtas turbūt butų geriausias namie gamintas? O gal yra kokių jogurtų pirkt paprastose parduotuvėse, kurie būtų tinkami tepti ant veido? g.gif
Atsakyti
QUOTE(bryyla @ 2009 11 18, 13:17)
O gal yra kokių jogurtų pirkt paprastose parduotuvėse, kurie būtų tinkami tepti ant veido?  g.gif

"Dobilo" jogurtuose tėra tik pienas ir raugas ax.gif
Atsakyti
Nidulia, kalbejau tikrai apie GOAT MILK Ožkos pieno šampūnas su migdolais 4u.gif Cia tas pats, kuris daugumai tiko ax.gif

Ir as minejau, kad si sampuna pirkau i sandeliuka ar dovanai (dar nezinau ax.gif ), - nes geros nuolaidos, o sis sampunas galioja ilgai, perleisti nenoriu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rkatyte: 18 lapkričio 2009 - 12:36
Ozku pieno sampuna ir as paemiau dovanom smile.gif

gerai, kad yra SM, gripolio arbata ir silta antklode doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lucie @ 2009 11 18, 01:24)
ALS ir SLS yra anijoniniai detergentai, jų gamybos procesas praktiškai toks pats, ir poveikis taip pat, abu priskiriami prie pigių plovimo medžiagų, o ALS dažnai sukelia galvos perštėjimą, stipriai sausina (tuo pati labai gerai įsitikinau). Aišku, poveikis priklauso ir nuo koncentracijos, ir kitų sudėtinių dalių, kurios švelnina ploviklių neigiamą poveikį. Aliejams išplaut tai tikrai labai tinka smile.gif, bet sausiems plaukams, jautriai galvos odai tikrai ne kas. Natūralios kosmetikos gamintojai galėtų naudoti švelnesnius ploviklius, aišku, kaina turbūt daug ką lemia ir išplauna gal ne taip gerai. Aš vis dar ieškau švelnaus natūralaus šampūno...
Tikrai augalinės kilmės, tiek ALS tiek SLS gaunami iš kokoso aliejaus.

O kokios yra ne pigios plovimo medziagos, nesukeliancios neigiamo poveikio? 4u.gif
Nes siuo metu as labai nesinervinu del augalines kilmes plovikliu, esanciu sampune unsure.gif Bet kokiu atveju geriau nei ploviklis is naftos, ar ne?

Atsakyti
QUOTE(ragana @ 2009 11 18, 12:45)
Bet kokiu atveju geriau nei ploviklis is naftos, ar  ne?

Geriau, bet geriausia, kad to iš viso nebūtų mirksiukas.gif

Lucie, gal žinai kokie plovikliai Natura Siberika šampūnuose?
Atsakyti