Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip virti burokėlius, kad būtų raudoni?

QUOTE(olé @ 2005 11 03, 09:35)
o kiek maždaug laiko kepi ir kokioj temperatūroj (apytikriai)? norisi ir man pabandyti  smile.gif


ėmiau ir pabandžiau mirksiukas.gif
kepiau nedidelius burokėlius, iškepė per 1 val., tikrai labai skanūs thumbup.gif skirtumas tarp virto ir orkaitėj kepto burokėlio maždaug toks pat kaip tarp virtos ir tarp lauže keptos bulvės. pasidariau su jais savo mėgstamas salotas - burokėliai, rauginti agurkai, žiupsnelis sausai skrudintų saulėgrąžų ir šlakelis aliejaus essen.gif
Atsakyti
Nu geras, dar nebuvau girdejus apie keptus orkaiteje... O aliejaus ar ko nors reikia pilt, ar tiesiog ant skardos uzdet?
O as i Ole megstamas salotas dar poru dedu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zigasore @ 2005 11 08, 15:20)
Nu geras, dar nebuvau girdejus apie keptus orkaiteje... O aliejaus ar ko nors reikia pilt, ar tiesiog ant skardos uzdet?
O as i Ole megstamas salotas dar poru dedu smile.gif


aš tiesiog įtiesiau kepimo popieriaus į skardelę dėl viso pikto ir nieko nepyliau. tik manau, kad geriau mažesnius parinkt, dideli ilgai keptų.
Atsakyti
Dar skanu supjaustytus griezineliais,aptepti medum,cia pagal skoni kiek kas megsta,kepti orkaitej.Galima pabarstyt cezamo seklom.
Atsakyti
QUOTE(Sola @ 2005 11 09, 13:59)
Dar skanu supjaustytus griezineliais,aptepti medum,cia pagal skoni kiek kas megsta,kepti orkaitej.Galima pabarstyt cezamo seklom.


nustebino desertinis variantas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmak @ 2005 11 12, 18:52)
nustebino desertinis variantas unsure.gif


žali burokėliai juk saldūs, tai visai gal ir tiktų medus prie jų. gal reikės išdrįsti kada pabandyti šį receptuką
Atsakyti
Man tai skanu prie kokios virtos jautienos,prie zverienos.Tik daug medaus nereik.Po maza slakeli ant griezinelio.
Atsakyti
Aš tai burokėlius verdu dažniausiai sriubai.Overdu juos kartu su mesa.aišku nuluptus,jei labai dideli,tai parpjaunu per pusę.Kai išverda išimu,o mėsą palieku davirti.O paskui juos sutarkuoju ir įdedu atgal į puodą,o kartais kai verdu jų daugiau tai dar palieku ir salotoms.Ir verdu be druskos ir be citrinos sulčių,o tik baigusi virti visko pridedu,kad kuo daugiau liktų vitaminų biggrin.gif
Atsakyti
Beata Nicholson (ar kokia ji ten... nzn tiksliai pav) moke burokelius kepti suvyniotus i folija...
Atsakyti
Nu nežinau... visada virdavau paprastai burokėlius, ir nupjaudavau galus, ir nedėdavau nei druskos nei kokių rūgščių - visada normaliai raudoni išvirdavo g.gif

QUOTE(Tynka @ 2005 12 29, 14:51)
Beata Nicholson (ar kokia ji ten... nzn tiksliai pav) moke burokelius kepti suvyniotus i folija...

thumbup.gif variantas . Pati išbandžiau. Nors man skonis kaip skonis, nieko jau tokio jos išgirto neradau..( bet gal tiesiog patys burokėliai ne kokie buvo wink.gif ). Reikia neluptus, gerai nuplautus, burokėlius suvynioti į foliją (prieš suvyniojant aš juos dar keliose vietose šakute pabadau) . Kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje ~1,5 val. Didžiausias pliusas tai, kad nereikia plauti puodo ir neapsitaško dujinė plytelė bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tynka @ 2005 12 29, 14:51)
Beata Nicholson (ar kokia ji ten... nzn tiksliai pav) moke burokelius kepti suvyniotus i folija...


Nuostabu taip kepti burokėlius thumbup.gif . Mane tai močiutė šito išmokė mirksiukas.gif . Mišrainėms taip kepu ne tik burokėlius, bet ir morkas, bulves. Daug aromatingesnė mišrainė.
O jei verdant burokėliai praranda spalvą, tai kalta burokėlių rūšis blush2.gif . Aš virdama nupjaunu ir šaknelę, ir tą dalį kur lapai auga. Nieko į vandenį nededu, bet jie būna tamsiai raudoni thumbup.gif .
Atsakyti
Nulaunu burokėlius ir verdu. Išvirę yra raudoni. Ir aš manau, kad tai priklauso nuo burokėlių rūšies.
Atsakyti