Mano mažiui 3,5 mėn. Susirgau ir baisiai bijau užkrėst. Ką daryt? Ir kaip tokius mažus gydo...
Mano dukrelės tyrimai jau šiandien aiškūs - A(H1/N1) - pandeminis (kiaulių) gripas.
Antivirusinius vaistus ("Relenza") pradėjo inhaliuot antros paros pabaigoje...ryte padarėm tyrimą, vakare - lėkėm vaistų...jau nebenorėjom laukti, t-ros (39.3-39.5) nė vienas vaistas nepajėgė numušti ir bendra savijauta buvo bloga (gal kad serga dar ir astma..).
Po pirmos antivirusinių vaistų dozės t-ra per porą val. nukrito iki 37.3, o po antros - išvis nebeturi t-ros ir gerai jau jaučiasi. Bet gavus oficialų lab-jos patvirtinimą dėl viruso tarėmės su gyd. Liepė vartoti vaistus visą kursą (t.y. 5 dienas). Blogiausia, kad šie tyrimai ilgi..trunka 3 paras, kol išaiškina virusą.
Tyrimus darėm privačiai (nes 'valstybiniu lygiu' nebetiria ) ir bendra tyrimo kaina 143 Lt.
Mažasis (kaip ir mes su vyru) irgi serga. Bet jo t-ra nekyla aukščiau 37.6..tokia pati ir mano, o vyro dar žemesnė..man kelias dienas skauda galvą, stipri sloga (pas mane ir sūnelį), mažasis dar iš šlapiai kosti. Mes antivirusinių negeriam, tikimės pasveikti..
Antivirusinius vaistus ("Relenza") pradėjo inhaliuot antros paros pabaigoje...ryte padarėm tyrimą, vakare - lėkėm vaistų...jau nebenorėjom laukti, t-ros (39.3-39.5) nė vienas vaistas nepajėgė numušti ir bendra savijauta buvo bloga (gal kad serga dar ir astma..).
Po pirmos antivirusinių vaistų dozės t-ra per porą val. nukrito iki 37.3, o po antros - išvis nebeturi t-ros ir gerai jau jaučiasi. Bet gavus oficialų lab-jos patvirtinimą dėl viruso tarėmės su gyd. Liepė vartoti vaistus visą kursą (t.y. 5 dienas). Blogiausia, kad šie tyrimai ilgi..trunka 3 paras, kol išaiškina virusą.
Tyrimus darėm privačiai (nes 'valstybiniu lygiu' nebetiria ) ir bendra tyrimo kaina 143 Lt.
Mažasis (kaip ir mes su vyru) irgi serga. Bet jo t-ra nekyla aukščiau 37.6..tokia pati ir mano, o vyro dar žemesnė..man kelias dienas skauda galvą, stipri sloga (pas mane ir sūnelį), mažasis dar iš šlapiai kosti. Mes antivirusinių negeriam, tikimės pasveikti..
mano berniukas ir susirgo.. bet bjauriausia kad to vaisto nera... sako vaistinese po kelis atveza ir vsio.. veza i ligonines,,.. kad nori i ligonine varyk vaistu.. ot tvarka...
Papildyta:
remantadinas yra nuo sezoninio gripo...
Papildyta:
QUOTE(vilke_ziema @ 2009 11 19, 22:34)
... nepadejo visai?..
remantadinas yra nuo sezoninio gripo...
QUOTE(rollick @ 2009 11 20, 19:09)
mano berniukas ir susirgo.. bet bjauriausia kad to vaisto nera... sako vaistinese po kelis atveza ir vsio.. veza i ligonines,,.. kad nori i ligonine varyk vaistu.. ot tvarka...
Zanamiviras ("Relenza") nuo pandeminio gripo dar geriau ir jo vaistinėse yra. Tik kažkodėl nepopuliarus Visi ta "Tamiflu" įsikibę...o juk nuo 5 metukų "Relenza" jau tinka
Remantadinas nuo jokio gripo jau nebeefektyvus..jau kokius 2-3 metus, kam dar juo ir prekiauja...
QUOTE(Rasma @ 2009 11 20, 20:12)
Zanamiviras ("Relenza") nuo pandeminio gripo dar geriau ir jo vaistinėse yra. Tik kažkodėl nepopuliarus Visi ta "Tamiflu" įsikibę...o juk nuo 5 metukų "Relenza" jau tinka
Remantadinas nuo jokio gripo jau nebeefektyvus..jau kokius 2-3 metus, kam dar juo ir prekiauja...
bet tas relenza nuo 5 metu.. maniskiui 2.5 ...
QUOTE(ramiai! @ 2009 11 20, 18:57)
Mano mažiui 3,5 mėn. Susirgau ir baisiai bijau užkrėst. Ką daryt? Ir kaip tokius mažus gydo...
Turi dėvėti kaukę ir specialius akinius, nes apkrėsti galima ir per akių gleivinę...
QUOTE(ramiai! @ 2009 11 20, 19:57)
mamos pienukas.. kuo dazniau prie kruties laikyti..viburkolis, paracatamolis.. gal tiek uztektu..
O ka daryti,kai serga 1m 4men vaikas? Tempera 39 staiga uzkilo, gydytoja telefonu konstatavo, panasu i gripa Apie Tamiflu klausiau, nieko,tik numyke kazka. LiepeOscilococcinum gerti, negauna vyras Klp jo pirkt Nu kas cia daros, pabludo zmones,kad viska isslave...
QUOTE(fashion @ 2009 11 20, 20:47)
Kokius antibiotikus geriate? Nes mums gydytoja israse, jei rytoj tempa nenukris, pradeti reikia gerti antibiotikus amoxicilinum
Mano vaikai-Klacida(clatrimicina). Sake, amoxiciklinas prie tu komplikaciju nelabai...
QUOTE(edicike @ 2009 11 19, 23:16)
Sakykit, o kas geriau osccilocokcinum(nezinau ar gerai parasiau )ar Influcidas Mes dar nesergam ,bet noretume kazko profilaktiskai
o mums atvirksciai influcidas nepadejo, o oscilococinuma vaikui duodu jau 2 ziema, ir tikrai jo patenkinta, dabar pati neseniai pradejau juos gert, paziuresim ar man pades
QUOTE(EXTRAA @ 2009 11 20, 21:08)
O ka daryti,kai serga 1m 4men vaikas? Tempera 39 staiga uzkilo, gydytoja telefonu konstatavo, panasu i gripa Apie Tamiflu klausiau, nieko,tik numyke kazka. LiepeOscilococcinum gerti, negauna vyras Klp jo pirkt Nu kas cia daros, pabludo zmones,kad viska isslave...
tempai numusti jei didele as naudoju paracetamolio zvakutes,o po kokiu 2-3 val.ibufeno sirupa,kai juos beveik kartu naudosi,tai ilgiau laikysis tempa numusta,o be to apramins skausma ir neperdozuosi(kazkada mus ligoninej1.1 men.taip gyde).Nes kai tempa auksta ji vel greit atsistato,taipo kokiu 3 val.negalima vel tu paciu duoti,tai ibufenas-pats tas.Visokiais budais girdyk arbatas(siaudeliu,svirkstu,is saukstelio) ,nuo kosulio mums labai gerai brontex sirupas(jau su hedelix nebezaidziu,o tai po to reikia antibus duoti-ir ne karta).Aisku oscilococcinas labai gerai jei gausit